Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ха познайте магнитуда!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Ха познайте магнитуда!

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Баш от тоя източник дълбочината не я гледайте. Според него и труса с 5.8 беше на 2км.
    Така както си ме цитирал за момент помислих че хората да не вярват на мен!
    Сега ще усреднят(сравнят) данните от всякъде и от всички източници и ще кажат крайните цифри.

4.5 щяха доста повече хора да са го усетили. По-слабо е.
    Последно редактирано от Zahari007; 29-05-12, 11:01. Причина: Допълнение
    LZ1ZAH

Коментар

Неволно.
      Пояснявам - в първите моменти гледайте данните от геофизичния институт на БАН, ако може да им се отвори страницата. Данните от по-далече - само за ориентир, понеже са по-неточни, понеже са засечени и изчислени автоматично от системата и не са "пипнати" от оператор, което си го пише и на страницата.

Впрочем, като медия не можем ли да "подшушнем" някъде на по-публично място да се отделят някакви средства за хостване на страницата на БАН за земетресенията на по-добро място? В първия половин час след всеки по-сериозен трус се отваря "с клизма", а не е редно според мен.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

http://geofon.gfz-potsdam.de/eqinfo/legend.php "Земетресение по места се публикуват автоматично, без преглед от геофизици" то си го пише
        LZ1ZAH

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Неволно.
          Пояснявам - в първите моменти гледайте данните от геофизичния институт на БАН, ако може да им се отвори страницата. Данните от по-далече - само за ориентир, понеже са по-неточни, понеже са засечени и изчислени автоматично от системата и не са "пипнати" от оператор, което си го пише и на страницата.

Впрочем, като медия не можем ли да "подшушнем" някъде на по-публично място да се отделят някакви средства за хостване на страницата на БАН за земетресенията на по-добро място? В първия половин час след всеки по-сериозен трус се отваря "с клизма", а не е редно според мен.
          Като пернишки виц ще прозвучи, но, Бога ми, точно това си мислех преди малко.
          www.offnews.bg

Коментар

Няма как да се случи според мен. Ако хостинга се оразмери, според максималното натоварване, каквото е за подобни случаи, ще струва много. А всяко чудо за три дни... Ако няма повече земетресения скоро, всичко ще бъде забравено, освен сметките за хостинга, които ще са всеки месец...
            VPetrov.photography

Коментар

И да не ме разберете погрешно, не че не намирам за нужно така да се направи, не го вярвам...
              VPetrov.photography

Коментар

Да се върнем на темата. Забелязахте ли, че в целият регион, България, Гърция, Сърбия, Румъния и Турция се случиха подобни по характер земетресения? Явно нещо плочите се понаместват, пука и скърца на много голяма площ...
                VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                  .... пука и скърца на много голяма площ...
                  Особено в северна Италия. Съобщават за една жертва, след труса от преди час.
                  LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                    ...Ако няма повече земетресения скоро, всичко ще бъде забравено, освен сметките за хостинга, които ще са всеки месец...
                    Точно затова сега е момента да се натърти. Не мисля че е нужен кой-знае какъв хостинг - по-скоро тоя в момента е супер мизерен.

...за другото - да, пука. И по-добре така, отколкото затишие пред буря.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

23 минути разлика между нашето земетресение и земетресението в Италия (5.8 ) степен от преди малко. Макар да казват че нямат нищо общо.
                      LZ1ZAH

Коментар

Незнам дали е за тук, ама Италианците пак ги е люляло Земетресение от 5.8 по Рихтер удари Северна Италия

А дали ще има "отзвук" и при нас ... незнам, някои хора ги свързват. Лошото е, че при повторния силен трус са се гътнали доста повредени сгради от първия
                        Последно редактирано от Владимир Йончев; 29-05-12, 11:40. Причина: Линк към новина, която вече я има при нас
                        Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                        И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                        вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

В същия разлом, където люшна с 5.8, е направо невероятно да се случи нещо с повече от 5. Виж какво става наоколо - никой не може да каже. Единственото сигурно е че няколко месеца ще си ни подрусва.

И не, земтресенията в Италия и тия тук не са свързани. Или по-точно връзката е на континентално ниво, а не на ниво конкретни трусове. В прав текст - това че днес е люшнало Италия с 5.8 не означава че и нас ще ни друсне, както и обратното.

Коментар

Шефът на „Сеизмология“ към БАН: Земен блок се е изместил на юг-югоизток

Малко обяснения от БАН какво се е случило.
                            www.offnews.bg

Коментар

Първоначално публикуван от Stas Преглед на мнение
                              ...
                              Основно земетресение от степен X.

Вторични трусове:
                              1 бр. с близка степен;
                              10 бр. със степен Х-1;
                              100 бр. със степен Х-2;
                              1000 бр. със степен Х-3;
                              и т.н. докато отшуми напълно.
                              По-горе Стас го е написал. И други бяхме на лекцията, но не се сещам как се наричаше тази закономерност.
                              Ще има още затихващи и тук, и в Италия, вероятността да съвпаднат по време си е напълно възможна, даже математически задължителна.
                              Ако нещо "голямо" се размърдва и намества ще разберем със сигурност.... днес, утре или в следващите 100-тина години.

Щеше да е по-добре, вместо лимузините на у/о/правляващите в района на земетръсите да има повече учени от БАН,
                              с повече апаратура, за да се заснеме нещо, което скоро я се повтори, я не.
                              ВИАС-аджии също, че сега е момента да видят наживо нещата, които четат в сухите учебници.
                              Ама пАри нема за друго, освен за PR.
                              Последно редактирано от rumbata; 29-05-12, 12:55.

Коментар

Първоначално публикуван от rumbata Преглед на мнение
                                ...но не се сещам как се наричаше тази закономерност.
                                Не е закономерност, а общ модел, базиран върху теория и статистика, и като такъв може да има отклонения за всяко конкретно място.

Ето информация:
                                http://en.wikipedia.org/wiki/Aftershock

Закон на Гутенберг - Рихтер е въпросното.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X