Обява

Свий
Няма добавени обяви.

" Т-90 ", познат като "Владимир"?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: " Т-90 ", познат като "Владимир"?

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
    Ти ги изкара по-евтини от семките ...
    Моя е грешката, да се чете "смешни" пари. Доколкото зип-ове, вареми и пр. също се явяват куп мъртво желязо, каква им е цената добавена към тази на танковете, стават ясни последствията за поколения напред.

И нещо по темата:
    http://dnes.dir.bg/news/krazhba-tank-mibah-7212129?nt=9

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
      Не...
      Нима? А да питам аз, този танк на снимка дали е тотално унищожен?

Коментар

http://www.otvaga2004.narod.ru/otvag.../0_tank_04.htm Четете сами отговора.

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
          ... ремонтът само в сервизни центрове ...
          Едно по едно ;-)
          Kaто за начало, за колко време се сменя при полеви условия агрегатите, като блок, в двигателният отсек на Леопард 2?

Коментар

Аз не знам, щото несъм се учил за специалист на Лео-2. А ти?

Коментар

Аз не знам, щото несъм се учил за специалист на Лео-2...
              Именно! Не знаеш, но сравняваш, ако разбираш какво искам да кажа ;-)

Коментар

Ти видя ли си мой пост с гореща Т-ка по-нагоре? Май минаваме към словесна мастурбация...

Коментар

Нима? А да питам аз, този танк на снимка дали е тотално унищожен?

От виждащото се на показаната снимка нищо не може да се каже. Пояснението в следващото мнение вече е достатъчно.
                  И какво от това, разляло се горивото върху бронята и се запалило - после го изгасили, а танка бил в състояние да се движи, ми хубаво...

Отговорът ми: "-Не" Беше относно този въпрос:

В същност сравнението между руска и западна танкова школа е също като сравнение между УАЗ-ка и Мерцедес. Едната е некомфортна, много харчи, не бие на очи, ама ще те закара накъдето трябва, можеш да й съпеш в резервоар какви ли не боклуци, ако ще се счупи, то можеш да я поправиш направо на место. Другото си е класика в жанра, мацките сами свалят дрехи щом я виждат, меко вози, комфорт вътре и кво ли не е. Ама в планината и гората с нея не влизаш често, щото скъпа боя, не дай Боже да я надраскаш, ремонтът само в сервизни центрове и то скъп и така нататък. Прав ли съм?

Значи, най-напред, сравнението на УАЗ направо със Мерцедес е много самонадеяно.
                  Нека го правим с други и може да продължим:
                  Уаз-ката, при равни условия, изобщо не е особено по-евтина от кой да е друг. На мен може да ми е скъпо да си купя Мерцедес от магазина, но на много други им е непосилна и УАЗ-ка седма употреба след бракуване - така че това не е критерий. Когато държавата купува за армията си, мерките са съвсем други, тогава вече надрасканата боя не е фактор за проходимостта. "Направо намясто", всичко се прави като няма друг начин, а за УАЗ това е неизбежно - просто той перманентно си е "полусчупен".
                  Това "УАЗ" не аз го вкарвам в разговора, в конкретната тема (за да не се посипят сега приказки за изместване). Нека в написаното от мен да се разбира като обобщаващ за руската техника (това очевидно е и идеята на Sibirski).
                  Глобалното обобщаване, на основа отделен казус не е аргумент. Дори тук сега да завали от примери (от личен опит) за това какво можели разните руски военни машини - това пак няма да е аргумент. Защото всички, които могат да кажат нещо за тази техника от първа ръка и личен опит, всъщност никога не са имали представа от каквито и да е алтернативи.
                  Точно това имах предвид малко погоре, когато писах, че практическата невъзможност, участници тук да говорят от опит за Абрамс, Леопард и Т-90, всъщност е от полза за обективното протичане на разговора.
                  Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

... Май минаваме към словесна мастурбация...
                    Oпределено

На фона на това:

Аз не знам, щото несъм се учил за специалист на Лео-2. А ти?
                    Подобно мнение:

В същност сравнението между руска и западна танкова школа е също като сравнение между УАЗ-ка и Мерцедес. Едната е некомфортна, много харчи, не бие на очи, ама ще те закара накъдето трябва, можеш да й съпеш в резервоар какви ли не боклуци, ако ще се счупи, то можеш да я поправиш направо на место. Другото си е класика в жанра, мацките сами свалят дрехи щом я виждат, меко вози, комфорт вътре и кво ли не е. Ама в планината и гората с нея не влизаш често, щото скъпа боя, не дай Боже да я надраскаш, ремонтът само в сервизни центрове и то скъп и така нататък. Прав ли съм?
                    Няма никаква стойност!

Коментар

Без да измествам същината на темата, само коментирам думите по-горе, със забележката че категорично не са верни! Имам удоволствието да съм собственик на достатъчен брой машини сред които достатъчно УАЗ-и, Мерцедес, че и всичко друго дето съм сигурен, че иде реч за него... Е мога да сравнявам... предполагам повече от доста хора дето не са пробвали едната страна... Всяка една от машините които имам и съм пробвал е уникална сама по себе си и има своите предимства и недостатъци. В този аспект УАЗ-овете са може би най-уникалните и имат качества, които не съм намерил в останалите... С нищо не бих ги класирал като втора ръка...

Темата е за танковете..., нямам такива, нито съм пробвал, но ми е интересно и ще продължавам да я чета... Като се има предвид факта, че в нея пишат някои хора дето имат информация от първа ръка ми е и полезна...
                      VPetrov.photography

Коментар

Тогава да променим условията на дискусия!
                        Офицери-танкисти, три крачки напред, ходом марш!
                        Офицери от СВ, две крачки напред, ходом марш!
                        Войници-танкисти, крачка напред, ходом марш!
                        Видяли, чули, четели, теоретици и прочая гражданская сволоч - пишете тук!

Коментар

`Що пък не. Може и така (без да разсъждавам за смисъла му)
                          Какво обаче правим с разните виртуални артисти и пр. балони под налягане? Те какво - широко да се разкрачат...

Коментар

Офицери с боен опит, видяли танк в реален бой, с колко крачки напред да излязат?

Коментар

С колкото си искаш - май ще си само ти.

Коментар

Ще се опитам да перефразирам Sibirski:
                                За щастие, между пишещите тук, има и такива, които макар да не са управлявали обсъждания танк, поне са го виждали, а някои от тях и в реални бойни действия. Има и такива, които са управлявали други танкове, а това е все пак доста повече, от останалите, като мен, които само сме виждали някакви, а други дори сме разглеждали... даже и отвътре.

Та в тази връзка предлагам, ние кибиците, да четем повечко и по-малко да се намесваме, опонирайки с информация от сорта ЕЖК(една жена каза), па макар и взета от нета!
                                Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                                Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X