Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Glock-a добро оръжие ли е?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Glock-a добро оръжие ли е?

Абе друго си е да си закачиш некое железо на кръста, дето като ти се наложи да се затичаш, да си държиш гащите с двете ръце за да не паднат от тежестта му! Или пък като си го закачиш под мишницата, друго си е да придобиеш, така характерната и описвана в криминалетата, стойка - едното рамо по-ниско от другото!
    А не да ми хвалят пластмасови играчки дето нито във фурната можеш да влезнеш с тях, нито да си стоплиш задника, като хората, на лагерния огън, па не дай си боже да ги забравиш на таблото на колата, и таблото даже ще ти съсипе пустата му пластмаса като се разтече !
    А сега сериозно: ако един човек се има за корифей в дадена област, то някак си не му отива да говори щуротии и да изтъква смешни аргументи за или против дадена теза! А ако все пак реши да говори смехории, то съвсем нормално е да очаква смях в залата! Аз за специалист по оръжията не се имам, но в тази тема прочетох такива работи против Глог че колкото и простичък милиНционер да съм ми става ясно че това са пълни нелепици! Та ако искате да ви взимат насериозно, дръжте се сериозно моля и обмисляйте малко по-добре аргументите си преди да ги представите! В крайна сметка всичко на този свят се произвежда за ползване при някакви реални експлоатационни условия и при спазване на някакви елементарни мерки за безопастност (например да не влизаш никога във фурната на печката с пистолет на кръста )!
    "Do not correct a fool, for he will hate you;
    Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Е 220-то градуса може и да са по-малко, но ако се разтича на 50, малко странно не мислите ли. Максималната температура кажете вие, аз само предложих тест. Щото ако не издържа на бая топло, значи е само за скандинавия или какво? Аз съм далеч от идеята да плюя която и да е марка оръжие. Както и с джипките, всичките си има + и - и който може да прави добре избор си преценява, който се мята през глава, негов си проблем. Ако този тест ви се струва прекален, то кажете друг, аз нямам пристрастия

Коментар

50 градуса ама за какво? На сянка или на слънце... Един познат не си сложи топломер на лирата в банята, защото от парата щял да отчита неверни данни. Ама каква пара трябва да стане в банята за да затопли толкова въпросната лира та топломера да почне да отчита не знам. Та ако цопна Глока в топла вода 50 градуса дали ще стане на чай?
        Only after the last tree has been cut down,
        Only after the last river has been poisoned,
        Only after the last fish has been caught,
        Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Нещо не ме разбирате май. Идеята на експеримента е да се провери разтича ли се тоя пищов и на каква температура. Ако допуснем, че максималната на слънце, която ни интересува е еди си колко си, то слагаш го да се нагрее до толкоз и готово, става ясно...

Коментар

Ами няма смисъл от такъв експеримент. Първо че едва ли ще се намери ентусиаст, който да пъхне пушкало за хиляда и кусур лева във фурната! И второ, в крайна сметка в ежедневието си сме обкръжени от пластмасови изделия на които нищо им няма от слънцето! Например миналото лято измерих температура на сянка на Шела на с.Левуново +46 С а температури по 40 до 43 С си имаше редовно! Е нито по колата, нито по мотора ми нещо пластмасово омекна, при положение че колата ми цяло лято стои на улицата а мотора също доста часове стои паркиран на слънце! Сега някой ще каже че в купето температурата е още по висока на слънце - да така е ама нито средното ми огледало (пластмасово) е омекнало и провиснало за 20-те години откак е произведена тая кола, нито пък евтините, пластмасови, тъмни очила Полароид, които седят забучени от 5 години отгоре на таблото, нещо са се деформирали! Не вярвам в оръжейното производство да се използват по-некачествени материали отколкото в автомобилната промишленост!

Коментар

На картинката виждам магазинна болтова винтовка. Понеже сега не обсъждаме способите за прицелване, то очевидно дървенията на тая пушка е панделка. Без нея тя стреля напълно изправно.
              За сравнение виж първите на света картечници. Един сноп от голи пушки без приклади, омотани с тел и турени на колела от каруца. Или разликите межку ПК и ПКТ.
              Лафета си е лафет. В лафетните схеми оръжието изобщо не може да произведе изстрел без този агрегат. Той не е нещото, на което подпираш нещо друго като ти натежи, ами това, по което тялото на цевта, или там затворът, се движат в процеса на изстрела.

От тук - от там няма да стигнете много далече, само ще се изпокарате Ако някой иска да спонсорира сравнителни изпитания на разни пищови - кажете. Ще напиша програма. Ще говоря с някой косаджия, после да напишат протоколите за брак без скандали.

Коментар

[quote=Стефан;330909]Без нея тя стреля напълно изправно./quote]

Много ми се ще да демонстрираш един такъв "изправен изстрел" с такава или подобна карабина (само да не е .22 кал.), ама да я държиш в ръце без да я захващаш към никакви приспособления! Вервам че ще намериш кой да те снима на клипче. А пък ако направиш същата демонстрация с някое ловно чифте или с калашник без пластмаси, дървении, бакелити и прочие "панделки" и флинтифлюшки, направо ще онемея и няма да се изказвам по оръжейни теми до края на живота си!!!

Коментар

Мда. Чукча не читатель, чукча писатель ...
                  Казах - СТРЕЛЯ! Приклада НЕ ВЛИЯЕ на процеса на изстрела! Нито ложата.
                  Обърнах внимание и че НЕ обсъждаме способите на прицелване. Посочих два примера, които изчерпват въпроса за всеки, който ги разгледа.
                  Какво става тука? Разбираме как работи оръжието, или продължаваме любимата тема "Аз знам повече от Стефан"? Вече съм предлагал - направете тема "Анти Стефан", и там пишете каквото искате. Не оспамвайте всичко.
                  А ако толкова искате да ги сравнявате с гребенчета и сапунерки, покажи куршум, който ще доведе до пълно разрушаване на тая брезова ложа от веднъж. Като на снимката по-горе. Или някаква друга дреболия от ежедневието, която може да повреди това внезапно. Никакъв смърдящ полиморфен полиетилен няма никакви смислени свойства в сравнение с фантастичният композит, който е дървото. С изключение на това, че пада от шприца в кофата за 40 стотинки.

Коментар

Стефане, качествата на пластмасата и дървото ги обяснявай на заводите
                    произвеждащи Калашников и почти всички останали оръжейни заводи, защото много
                    отдавна почнаха да заменят дървените детайли с пластмасови.Ложите и прикладите
                    на повечето снайперски карабини, които са на въоръжение също са полимерни.Като
                    постнах снимката на карабината питах дали без дървенията е ПЪЛНОЦЕННО оръжие, а
                    не дали може да стреля.Първите картечници били изцяло от метал???Първите оръжия
                    са били изцяло от камък или от дърво, ама хората взели да се развиват и измислили
                    по сложни работи.
                    П.С.
                    Незнам дали съм по умен от Стефан(сигурно не), но и Стефан не винаги е прав.
                    Поздрави.

Коментар

Май все пак ставаше дума за това че с крива рама пищовите са мъртви. А с пробита ложа пушката очевидно ще стреля.
                      Пълноценно за какво? ПК има ли три кила ложи - приклади? А ПКТ няма ни грам, останалото е същото, и не съм чувал да е непълноценна.
                      Що ти трябва изобщо да се завираш във военното оръжие? Еле па в технологията му. Преди много години някой е забелязал, че там където хората са консуматив, няма нужда пушките им да са вечни. Останалото е работа на трофейните команди и работилниците.
                      Не мисля че това, на което казваш снайперски карабини, има нещо общо с армията. Драгунов и Зверобой са си дървени. След втория изстрел, по холивудските някой се пресяга и хвърля мина, така че всичките им фасони са само за кино. Могат да бъдат всякакви.

Коментар

Аз не съм чак такъв спецялист по оръжията, само да кажа че имам Глок от 10г.НИКОГА не съм го разглабял и чистилИзстрелял съм маса патрони по стрелбища и проблем не съм имал никогаТъркалял се е из разни раници и прахоляци, не е пазен и чистен ВЪОБЩЕ.10Г.
                        Хубаво ще е тука хората дето се изказват така категорично, да имат малко информация от първа ръка.Имам приятели с Макаровци например, сто пъти ги даваха на оръжейници да ги прострелват, калиброват и кво ли неДа не говорим че ги чистят и смазват по два пъти в месецаМерси
                        0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
                        Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
                        Суперскан България www.decbg.com
                        Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                          Не мисля че това, на което казваш снайперски карабини, има нещо общо с армията. Драгунов и Зверобой са си дървени. След втория изстрел, по холивудските някой се пресяга и хвърля мина, така че всичките им фасони са само за кино. Могат да бъдат всякакви.
                          въобще не коментирам за полимерните рами и прочие, ясно ми е кой какво е искал да каже
                          но на горния цитат сърцето ми възнегодува - ни мой с лошо за най-обичаното от децата оръжие - AWP (верно, че Р-то е за Police, но ти гледай армейските модели)

http://world.guns.ru/sniper/sn06-r.htm
                          Прикачени файлове
                          Войната е мир, свободата е робство, невежеството е сила.

Коментар

Ми, те си ги оплюха със страшна сила и търсят с кво да ги сменят ... Целият комплект прочее. Толкова разгромни статии съм виждал само още за някоя си СВ-98 на Ижмаш.
                            От сума време спрях да се интересувам. Не знам какво става. Но имам чувството че едните не знаят какво да правят, а другите не знаят кво да им искат, когато става дума за снайперски пушки. Изглежда никой не знае какво и как да прави със снайперистите. Оръжието на пехотата стана много мощно и дистанциите на боя се увеличиха. Разните спецназове станаха много маневрени, и също като че ли вече не са цел. Само американците уж държат на въоръжение десетина модела малки. На практика без съществени разлики по рекламните ТТД и всъщност полицейски. Явно имат големи проблеми с надеждността, иначе да бяха оставили само каквото става. Какво става в Афганистан много не се чува. Там големите би трябвало да вършат работа. Уж. Руснаците както обикновенно си траят, големият Зверобой в Чечения уж бил работел правилно.
                            Не знам. Но и спрях да се интересувам.

Коментар

Първоначално публикуван от traktorist Преглед на мнение
                              ....Първите оръжия са били изцяло от камък или от дърво, ама хората взели да се развиват и измислили по сложни работи.

Незнам дали съм по умен от Стефан(сигурно не), но и Стефан не винаги е прав.
                              Поздрави.
                              Колега, аз не знам кой колко е умен и колко не, това не е толкова важно. Важно на останалите да им се чете, когато някой пише.
                              Поради, което:
                              1. Стефан е винаги прав
                              2. Ако се съмняваш, чети отново т. 1

Аз лично се кефя като му чета писанията - "Що ми трябва тая ютия (или поялник), като не може да плува", демек може и тако и вако ама "козата си сака пЪрч"

Поздрави

ПС Колега, в никакъв случай не искам да те засегна. Използвам най-общ смисъл на изразите. А на Стафан му е все тая.

ПСС. Стефане, кога ще изсъхне смолата на зарядното бре
                              Последно редактирано от T.T; 01-03-08, 01:30. Причина: допълнение
                              Тодор Томов
                              =============================
                              Не е страшно да се родиш тъп,страшно е да си умреш тъп!!
                              Toyota LJ70, 1KZ,+++, pics TУK

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                                Мда. Чукча не читатель, чукча писатель ...
                                Казах - СТРЕЛЯ! Приклада НЕ ВЛИЯЕ на процеса на изстрела! Нито ложата.
                                Обърнах внимание и че НЕ обсъждаме способите на прицелване. Посочих два примера, които изчерпват въпроса за всеки, който ги разгледа.
                                Какво става тука? Разбираме как работи оръжието, или продължаваме любимата тема "Аз знам повече от Стефан"? Вече съм предлагал - направете тема "Анти Стефан", и там пишете каквото искате. Не оспамвайте всичко.
                                А ако толкова искате да ги сравнявате с гребенчета и сапунерки, покажи куршум, който ще доведе до пълно разрушаване на тая брезова ложа от веднъж. Като на снимката по-горе. Или някаква друга дреболия от ежедневието, която може да повреди това внезапно. Никакъв смърдящ полиморфен полиетилен няма никакви смислени свойства в сравнение с фантастичният композит, който е дървото. С изключение на това, че пада от шприца в кофата за 40 стотинки.
                                Кое СТРЕЛЯ, Стефане, пушката ли? Е като стреля, сама ли стреля, или и е нужен и ЧОВЕК, който да стреля с нея? Е ако е нужен човек, той за какъв чеп ще я държи тая пушка та да стреля с нея?! Толкова ли си сигурен че след пряко попадение на куршум в ТТ-то, примерно, ще е възможно след това да се стреля с него, ефективно? Отбележи си ако искаш нещо много важно: Огнестрелно оръжие, с което не можеш да се прицелваш и да уцелваш, не е нищо повече от инструмент за правене на шум! И в крайна сметка ние тука за реални неща ли си пишем или за някакви абстрактни понятия!?
                                А по въпроса за Чукчите, ми се щеше да ти разкажа една история за едни нашенски "чукчи" от селата около гр.Г. Делчев дето веднъж оценяваха едно ендуро по способността му да се товари с чували с картофи, и познай каква оценка му дадоха сравнено със старото руско ИЖ! Чудото на руското мотоциклетостроене с гръм и трясък разгроми япончето! Такъв е живота, разни хора разни идеали! Едни харесват стройни блондинки, а други харесват яки мамаши дето да им мъкнат вода от кладенеца, да цепят дърва и да копат на нивата!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X