Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Glock-a добро оръжие ли е?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Glock-a добро оръжие ли е?

Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
    Ако дойда при теб с искане за оръжие за водолазни цели и приложа копие на валиден международен сертификат да водолазене, с платени такси към ВиК и т.н., ще те питам аз какъв мотивиран отказ ще ми измъдриш.
    Мисля да излизам в отпуск не ми мъти главата с откази......
    LZ3YG

Коментар

Какво става с тая тема бе? Четох я почти цялата и освен за ТТ точна информация за друг пистолет не прочетох...? И аз имам нещо да добавя:
      Коментарите че възпиращото действие на ТТ не е достатъчно са точно на място.
      ТТ е спрян от производство, защото:
      1 след втората световна война в ръцете на цивилното население в Русия има много боеприпаси 7,62Х25
      2 Съюза има нужда от пистолет под калибър подобен или същия като на западните си противници тоест 9Х 19 ,а в случая на макаров 9Х18
      Пистолетите под тези калибри имат доста по високо възпиращо действие в сравнение с 7,62 Х25, благодарение на оживалната форма на коршумите си
      А по отношение на Глок въпреки че не притежавам такъв мога да кажа само хубави неща, въпреки че според мен той е пистолет за бърза стрелба в кризисни ситуаций а не за типично армейските нужди.
      Прави впечатление издръжливостта на цевите предписана от производителя, ниското тегло спрямо калибъра и възможностите на пистолета.
      С една дума ако пистолет като Глок се ползва по предназначение, а не за ръкопашен бой то той ще служи дълги години на собственика си....

Коментар

Първоначално публикуван от UncleDo Преглед на мнение
        Регистрирах се във форума, само за да питам Стефан какъв пищов препоръчва за след военно и пред катастрофално време....
        Изчетох темата два пъти и си водих бележки. И останах с впечатлението, че няма да ми препоръча Гло"Г".
        За пояснение: ще стрелям под вода, на дълбочина до 2 метра, но много рядко.

До 2 м. са лавраците по гръцко и платерините при нас по време на миграцията когато идват пролетта. Ако ще търсиш зъбари (аз още не съм удрял такъв дзвер) си търси оръжие за към 18-20-25-30 метра дълбочина и наистина - харпуна е твоето оръжие! Ама не слушай Джорджио - лятото не са на промоция - тогава е урожая при продажбите - зимата са по евтини

П.С. За сега не съм видял харпун GLOCK
        Последно редактирано от gre6nik; 22-02-12, 09:34. Причина: допълване

Коментар

• Определено силна тема
          Препоръчвам, прочетох я от игла до конец.

Коментар

Първоначално публикуван от Geno80 Преглед на мнение
            Какво става с тая тема бе? Четох я почти цялата и освен за ТТ точна информация за друг пистолет не прочетох...? И аз имам нещо да добавя:
            Коментарите че възпиращото действие на ТТ не е достатъчно са точно на място.
            ТТ е спрян от производство, защото:
            1 след втората световна война в ръцете на цивилното население в Русия има много боеприпаси 7,62Х25
            2 Съюза има нужда от пистолет под калибър подобен или същия като на западните си противници тоест 9Х 19 ,а в случая на макаров 9Х18
            Пистолетите под тези калибри имат доста по високо възпиращо действие в сравнение с 7,62 Х25, благодарение на оживалната форма на коршумите си
            А по отношение на Глок въпреки че не притежавам такъв мога да кажа само хубави неща, въпреки че според мен той е пистолет за бърза стрелба в кризисни ситуаций а не за типично армейските нужди.
            Прави впечатление издръжливостта на цевите предписана от производителя, ниското тегло спрямо калибъра и възможностите на пистолета.
            С една дума ако пистолет като Глок се ползва по предназначение, а не за ръкопашен бой то той ще служи дълги години на собственика си....
            Всеки пистолет е добър сам по себе си към момента на производството. Подлага се на изпитания, сравнения, приема го комисия и т.н. Периодично се подновява въоръжението защото иначе заводите трябва да правят самовари.
            ТТ-то не е правено да възпира. Боеприпаса му е на "Маузер" от края на по-миналия век. Тогава концепциите са били други, далекобойност, мощност, да пробива и убива. Казват, че най-добро възпиращо действие има удар с плоското на лопатата по физиономията.
            сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
            dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

..........след като му смених конектора с минусов и сложих по мека пружина на иглата и титаниев пин блок и тук таме с пиличката ....мога да твърдя че наистина е добро оръжие!
              driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

• Хич не можах да разбера какво не му харесват на Глок-а?
                Стреля си добре пластмасата, относително точна е дори в двете ми леви ръце, засичал ми е веднъж за ок. 3000 изстрела.
                За десетина години не е казал ох, не се е разтопил, не се е износил видимо.
                Удобен за носене, за стрелба.
                Сигурно има по-добри, по-военни, по-възпиращи...е и?
                Няма ли да свърши работа, ако недай боже са наложи? От мен зависи, желязото/пластмасата ще си свършат работата.

ПС. Мненията на обер-а впечатляват! Много ерудиция, та ако ще и от википедия да е събирана (надали е от там)

Коментар

Първоначално публикуван от Гробаря Преглед на мнение
                  ..........след като му смених конектора с минусов и сложих по мека пружина на иглата и титаниев пин блок и тук таме с пиличката ....мога да твърдя че наистина е добро оръжие!
                  Поялника, забрави, поялникаааа....Но и добре се получи. Знаеш мнението ми за пластмасите, но , в тия жеги, като нося тухлата в чантичката, напраооо ми скъсва рамото. Тъй че- в това отношение: +1 за глока
                  Руският шофьор нарича "път", мястото през което възнамерява да мине.
                  ...Българския коледен дух е духът на заклано прасе...[COLOR="#008000"][/COLOR]

Коментар

Здравейте, кой е най добрия пистолет в калибър 10мм ауто ?

Още един бърз въпрос, конструктивните недостатъци при Глок, отстранени ли са при ген 4 ?

Коментар

ИзрОдГаден (кефи) най-добрия пистолет в 10мм е тоя с който най-добре стреляш. Аз като фен на железните пистолети ще кажа 1911 във въпросния калибър ама нито съм стрелял нито съм помирисвал, така че не ми вярвай.
                      Конструктивните недостатъци на Глок ще бъдат отстранени при ген. 10. Не че нещо ама аз съм фен на ген. 3
                      42

Коментар

Търсих информация за Глок и случайно попаднах на тази тема, изчетох я от начало до край. В разни оръжейни форуми, коментират плюсовете и минусите на дадени пистолети, като ги сравняват в един калибър, тегло, дължина и качество на цевта, брой на патроните в пълнителя, надежност и други тайни, като оръжейна механика с които не съм запознат. Та понеже няколко пъти беше намесен пистолет ТТ и други, като се пита глок добър пистолет ли е в еди кой си калибър да има и съответен отговор.

Коментар

Няма лош пистолет проектиран, тестван и пуснат в продажба/приет на въоръжение. Както няма и универсален/най-добър пистолет. Всеки отговаря на някакви изисквания и си има предимства и недостатъци като му приложиш един куп най-разнообразни критерии.
                          сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                          dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Глока е прост, относително надежден пистолет, лек и с достатъчен капацитет на пълнителя. Цената му е неоправдано висока но това се дължи на факта, че си купуваш марка. В общи линии работен пистолет, който във вида си купен от магазина не може да бъде споменат в едно изречение с думи като "ергономия" , "удобство" и т.н., поне за мен.
                            Както Чичо каза, няма такова нещо като "най-добър" пистолет.
                            А всъщност, защо си се насочил към 10мм?
                            42

Коментар

Глок е уникален пистолет и е доказано Добър! Макар че отдавна продадох моя до някъде Съжалявам!Непретенциозен лек удобен и верен!Но .....пълно щастие няма както универсално оръжие!
                              driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Я, ква тема имало? Преди 10 години Стефан решил да се изгъбарка, а жива и до днес.
                                ИзродГаден, ако имаше КАКВОТО И ДА БИЛО без конструктивни недостатъци, другите ПОДОБНИ НЕЩА, просто нямаше да ги има. За всеобща радост, обаче, хората са с толкова различни предпочитания, че дори някои недостатъци в НЕЩОТО, за някои са предимства. А, когато говорим за толкова лично НЕЩО като оръжието и особено КНО, работата става дебела.
                                Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X