Обява

Свий
Няма добавени обяви.

М-16- 5,56мм или АК-74(?!?)- 5,45мм

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: М-16- 5,56мм или АК-74(?!?)- 5,45мм

Първоначално публикуван от ЛЕНИН Преглед на мнение
    А ??? Е аз сега на очите и ръцете ли да си вярвам или на написаното? /даже отидох да разхвърлям и ги държа в момента в ръцете си-ми не не сте прав,ама никак даже/

Добре де, става въпрос за милиметри (разбираемо на дължина), но това не е толкова важно, така и така точно тези са извън темата. И не разбирам как не съм прав, след като нищо не твърдя - само питам: Каква напрктика е разликата в БК-та.
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Еми за същото теглото на 120-те патрона за Калашника ми,колегата американец носеше по груби сметки още към 1/4 (ако не е и повече) повече патрони.А практиката показва,че колкото повече боеприпаси мъкнеш толкова е по-добре за самия тебе.Минавал съм целия Ирак с 20 патрона-е никак не е приятно,ако и да имаш ескорт.

Коментар

Точно така излиза, 5,56х45 е 12гр (около), а 7,62х39 е 16гр (пак около) - една четвърт. Щото и аз така горе-долу го виждах по принцип, само дето не знаех конкретните бройки, а написаното погоре от теб и от ORKA_71, звучеше като да става въпрос за поне двойно повече.
        Благодаря.

Коментар

Па като настане кютека - много ти се иска не само да улучват, ами и да убиват. Иначе вместо плюшено мече за награда, получаваш още един откос по каската. А иначе си улучил. Обаче ония - не по правилата, да?
          Мани ги кьорфишеците, те затова са и кьор.

Коментар

Донякъде си прав Стефане,обаче това важи ако се стреляме по фронтовите правила,новата мода поне там е патакламите да са през една пряка (преко сили 250-300 м) или вътре в двора,та предимствата на по-големия калибър се губят малко.Пък и все пак нали с нас е и баба Дона ще помага. Абе разни ситуаций,разни решения-например в Афган ще си напрегна гърбината и бих носил по-лека бронежилетка и нещо в 7,62 мм,че там градските боеве са кът за сметка на кърските,ама пак е малко спорен въпроса.Изобщо "въпрос на вкус казало кучето и...".

Коментар

И кво ще стане ако изостане? Или се счупи? Или на оня завой настъпи мина?
              Ще си останеш със съчмите за пъдпъдъци? А ако ония не ги е мързяло да си носят патроните, пък те имат. Как ще скъсиш два пъти дистанцията, за да можеш да ги поразяваш и ти? Щото те ще те разстрелят, с кикотене, извън зоната на твоята досегаемост.
              Което и гледаме в новините.

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
                Смешникоооооооооооооооооо! Под същата тази остригана глава /джудист съм, не борец/ има един телефон, 'земи да ми звъннеш да ти обясня в прав текст за ПГМ-то и боекомплекта.
                Недей да спамиш, уважавай отсрещния и бъди разумен!
                Виж имал съм достатъчно допир като с АК 47 така и с АК 74. Общ период за боравене с тези две оръжия не се заключава в 2 години, 1,5 години или разните му там 9 месеца и др. плодни и като доуточнение мога да кажа, че с АК74Н имам боравено 4 годинки точно в една ПМ , а в дълбочина си беше ПГМ. Така с АК 47 и АКС47 имам навъртяни побече годинки от колкото имам пръсти на ръцете и краката като в равнинна така и в ПГМ и много добре знам какво може единия и какво може другия.
                накратко в Гора можеш да стреляш на що годе нормално на дистанция максимум 80 метра и то с клизма , рядко са по големи чисти пространства.
                Опитно е доказано , че и при 7,62 х39 и 5,45х39,5 има отклонение когато се стреля по цел прекрита зад храсти, като разликата е 5 см на 100 метра. Също така опитно е доказано, че и двата могат да рекушират достатъчно добре и от ствол на дърво. Отделно съм виждал как 7,62 не може да пробие метална тръба с диаметър 10 см на 100 метра, като стената и е дебела 5 мм, а 5,45 минава през нея като през масло. Виждал съм и на двата поразяващия ефект при стрелба в жива плът и кой е по смъртоносен при поразяване в гръден кош и колко патрона трябват за да приключиш с ...
                Отделно за твоя консумация искам да ти кажа, че един пълнител с 30 патрона на АК47 тежи 920 грама, а на 5,45 няма да ти казвам колко .... отделно по спомени боекомплекта на АК 47 е 300 бр патрони и трябва да си ги носиш сам , а за 5,45 са малко над 300 но теглово разликата няма дати казвам в полза на кой е , а можеш сам да се досетиш.
                П.П. Това че 5,45 не може да пробие това като пробива 7,62 не е голям проблем защото да стреляш по цел която не виждаш си е разход на патрони които самият ти носиш, а като замлъкне едно оръжие става безполезен куп желязо с определено тегло.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                  Добре де, става въпрос за милиметри (разбираемо на дължина), но това не е толкова важно, така и така точно тези са извън темата. И не разбирам как не съм прав, след като нищо не твърдя - само питам: Каква напрктика е разликата в БК-та.
                  При АК 47 един боекомплект е 300 бр. патрони, а при 5,45 мм е по груби спомени беше или 360 бр. или 450 ..

Коментар

От: До: М-16- 5,56мм или АК-74(?!?)- 5,45мм

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
                    Абсолютно вярно! Колт М-16, както и АК-74 ползват патрон-дребосък, куршумчето му променя траекторията си при допир с най-малкото клонче, или тревичка. Виж, такъв проблем няма АК-47, там патрона е винтовъчен, мощен и с тежък, стабилен куршум. А иначе 5,56мм и 5,45мм стават за лов на катерички, зайци и врабчета . Тези два калибъра са абсолютно НЕармейски и непроумявам кой Идиот е допуснал навлизането им във войската.
                    Ето ви Истината, приятели

http://www.youtube.com/watch?v=KvrG4T2K4sE

чуйте добре какво казва водещия /американец/ ...... and finaly, at N°1, the best of the best, the rifle, which has become a icon of the 20-th century ................ AK-47.
                    Чухте ли го мустакатия чичко-експерт от САЩ? ''I want AK-47''
                    Въпроси?

А ето ви и малко мехлем за очите

http://www.youtube.com/watch?v=eNAohtjG14c
                    Омръзна ми да чета глупости.Колега, вярно е че предишният участник се е отнесъл малко грубо, но ти пишеш неверни неща.Не можеш да казваш че боеприпаса АК47е Винтовъчен, а после да се сърдиш научастниците във форума.Несъм съгласен и с изказаното мнение и за патроните на АК74 и на М16.Намери в нета по- вече информация особенно за 5,45/39.Айде успехи!
                    Последно редактирано от ИЖ120; 19-08-10, 09:13.
                    Если запрещено, а тебе очен хочется - тагда можно!

Коментар

Кое, какво, кога пробива, е работа само на случайност, ако не става дума за условията по стандарта. Така че такива примери са смешни.
                      Освен това, откак съществува огнестрелното оръжие, във всички войни, загубите от лекото стрелково, са все по 15%. А основното му използване е за заграден огън. Така става очевидно, че по-мощния патрон хем позволява противника да се държи по-далече, хем разширява огневия маньовър, хем позволява да се решават по-широк кръг огневи задачи.
                      Е, ако на някой главното му е как да не носи тежко, то е ясно че утре ще превъоръжат всички с флоберови патрони. А после и с къси флоберови.
                      Що не питаш кашиците кво искат? Да не им тежи, или да са живи?

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                        Що не питаш кашиците кво искат? Да не им тежи, или да са живи?
                        Тях никой за нищо не ги пита . Решенията взимат дебелите букови глави в щабовете доката седят на хлад по кабинетите.
                        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                          Тях никой за нищо не ги пита . Решенията взимат дебелите букови глави в щабовете доката седят на хлад по кабинетите.
                          Не знам дали са точно кашици, но доколкото хора - наистина военни, се изказват по темата, то те еднозначно имат афинитет към "леките" муниции (а единият е и с реален боен опит).

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                            Не знам дали са точно кашици, но доколкото хора - наистина военни, се изказват по темата, то те еднозначно имат афинитет към "леките" муниции (а единият е и с реален боен опит).
                            Човек ти служил ли си в родната казарма ? Мнението на редовия боец пък и на офицерите от реалните бойни подразделения е абсолютно без значение и никой не се съобразява с него. Цялата философия на военната служба беше и е да нямаш собствено мнение друг мисли и взима решенията вместо теб ти си просто испълнител на волята на някой колкото и некъдърен да е той. Все още в наща армия се служи с къквото има и това няма изгледи скоро да се промени.
                            Последно редактирано от sek.1; 20-08-10, 20:18.
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Не е служил. Самочувствието му е чисто хобаджийско, но затова пък много.
                              Чия е вината - не знам. Тук чета и мнения които са откровенно глупави, на хора, очевидно служили, и много. Виж, те сигурно имат по-малко вина. По времето когато са служили, вече просто нямаше откъде, и главното от кого, да научат за какво аджеба става дума. Знаенето на парче, все едно дали от истински опит, или от глупостите в интернета, все пак не е знание. Разбиране - още по-малко.
                              Прост пример. Тъкмо вчера един такъв тежкарски разправяше за Тунджата, на базата на Карамфила. Когато не е виждал едното със сигурност, а другото - само в новините по телевизора. Но тежко заключава какво, па как. Когато Тунджата е МТЛБ, а виж Гвоздиката вярно е негово развитие. Макар и един и половина пъти по-голямо. Ама на - човекът учи масите, и окото не му мига.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                                Човек ти служил ли си в родната казарма ? Мнението на редовия боец пък и на офицерите от реалните бойни подразделения е абсолютно без значение и никой не се съобразява с него. Цялата философия на военната служба беше и е да нямаш собствено мнение друг мисли и взима решенията вместо теб ти си просто испълнител на волята на някой колкото и некъдърен да е той. Все още в наща армия се служи с къквото има и това няма изгледи скоро да се промени.
                                О-оо, изобщо не твърдя такова нещо. Не твърдя, и че тяхното мнение е единствено меродавното. Просто понеже тръгна нишка - какво те биха искали.

П. П. Всъщност, и не би трябвало въпросите да се решават от разни "трудоваци" (примерно), на основа компетенциите им от двугодишната им служба...
                                Последно редактирано от davc; 20-08-10, 22:51.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X