Обява

Свий
Няма добавени обяви.

М-16- 5,56мм или АК-74(?!?)- 5,45мм

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: М-16- 5,56мм или АК-74(?!?)- 5,45мм

Първоначално публикуван от ORKA_71 Преглед на мнение
    Първо на модела АКС74У цевта не е 100 мм, като същото въжи и за модела АКС47УФ. При тези двата цента е около 23 см. Привеждал съм към нормален бой и единия и другия и да викажа, че за тази къса цев и на дистанция 100 метра си даваха достатъчно приемливи групи около 7 - 8 см.
    Междо другото съм стрелял с кол М16 , а такъ също съм и разглобявал и да ви кажа, че непълното разглобяване се заключава в изважданито на затвораната рама с затвора, а това се прави много лесно и бързо.
    П.П. Неискам да ме смятате за поклоник на американското но и то си има положителните неща, които трябва да се оценянят като трябва, но като цяло аз си предпочитам АК74Н или един SIG 550
    Първо внимателно прочети това което съм написал, и за да не стават грешки, не говоря за моделите АКС74У и АКС47УФ. Иде реч за експериментален модел,кошмарен и създаден Бог знае за какво, предполагам да се яви нещо като аналог на УЗИ-то. Напълно безсмислен според мен. Той за това и не влезе в производство.
    Второ: Два Центас дължина 23 см не съм виждал
    И аз съм стрелял с М16 1А , и искам да ти кажа че пълното разглобяване не се приключва със затворната рама. А че се опитваме да оценим по достойнство оръжията които познаваме, не се и съмнявай. Поне аз не съм привърженик на изрази от рода на..."всичкото руско ружьо е номер 1 а всичкото друго боклук"... Напротив даже си ползвам такива, западно производство най-редовно за лов.
    Поздрави
    Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
    Селска фурна аспух нема. Пак същият.
    В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Не е аналог на УЗИто, и изобщо ничий. Опит за излизане от безизходицата.
      След войната, руснаците изобщо не са правили картечни пистолети, нито са разработвали нещо. Стечкина е встрани, и само условно е картечен пистолет. А в началото на 80-те там стана сложно с престъпността, и се оказа че просто няма какво да дадат на службите и жандармерията. Набързо, направиха това У, и май до сега се произвеждат някакви количества. Оказа се даже по-опасно и безполезно, отколкото е очевидно още от теорията, и сега като че ли ги дават само на някого, и само в особени случаи. По едно време и у нас имаше много, не знам какво са ги направили, след като ги прибраха.

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
        Първо внимателно прочети това което съм написал, и за да не стават грешки, не говоря за моделите АКС74У и АКС47УФ. Иде реч за експериментален модел,кошмарен и създаден Бог знае за какво, предполагам да се яви нещо като аналог на УЗИ-то. Напълно безсмислен според мен. Той за това и не влезе в производство.
        Второ: Два Центас дължина 23 см не съм виждал
        И аз съм стрелял с М16 1А , и искам да ти кажа че пълното разглобяване не се приключва със затворната рама. А че се опитваме да оценим по достойнство оръжията които познаваме, не се и съмнявай. Поне аз не съм привърженик на изрази от рода на..."всичкото руско ружьо е номер 1 а всичкото друго боклук"... Напротив даже си ползвам такива, западно производство най-редовно за лов.
        Поздрави
        Виж май трябва да погледнеш какво съм написал - непълно разглобяване, а не пълно разглобяване. За пълното разглобяване на М16 съм съгласен.
        Да малка грешка в дължините на АКС74У цевта е 206,5 мм. Междо другото има малко разлика в дължините на цевите на арсеналското творение http://www.arsenal-bg.com/defense_po...fle_ar-m2f.htm и руския вариянт от серията 102 , което пък е много учудващо. Същото важи и за АКС 74У и АКС47УФ докато при стандартните т.е. АК47, АКМ и АК74 няма разлика в дължината на цевта така че е допустимо да прибавя или премахна някой сантиметър.
        П.П. Не е важно да помниш много неща, важно е да знаеш нещо ако си го забравил в коя книга и къде да го търсиш

Коментар

Виж май трябва да погледнеш какво съм написал - непълно разглобяване, а не пълно разглобяване. За пълното разглобяване на М16 съм съгласен.
          Да малка грешка в дължините на АКС74У цевта е 206,5 мм. Междо другото има малко разлика в дължините на цевите на арсеналското творение http://www.arsenal-bg.com/defense_po...fle_ar-m2f.htm и руския вариянт от серията 102 , което пък е много учудващо. Същото важи и за АКС 74У и АКС47УФ докато при стандартните т.е. АК47, АКМ и АК74 няма разлика в дължината на цевта така че е допустимо да прибавя или премахна някой сантиметър.
          П.П. Не е важно да помниш много неща, важно е да знаеш нещо ако си го забравил в коя книга и къде да го търсиш
          Нормално е да има разлики, колкото и незначителни да са. Съвсем умишлени между другото. Веки който се интересува от родното оръжейно производство знае за проблемите с лиценза. Е, това беше нашето решение за кръшкане по кривата.
          За М-ката явно не съм те разбрал правилно, но мнението поне за 1А ми е силно отрицателно, и то не по разкази а от лични впечатления. Има си и положителни страни но като цяло... В следващите модификации може и да са отстранили проблемите но там вече нямам лични впечатления.
          Относно помненето-хората са различни, едни помнят, други четат книги, но има и една част дето приемат уикипедията за източник на всички источници и тогава настава големият смях.
          Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
            Нормално е да има разлики, колкото и незначителни да са. Съвсем умишлени между другото. Веки който се интересува от родното оръжейно производство знае за проблемите с лиценза. Е, това беше нашето решение за кръшкане по кривата.
            За М-ката явно не съм те разбрал правилно, но мнението поне за 1А ми е силно отрицателно, и то не по разкази а от лични впечатления. Има си и положителни страни но като цяло... В следващите модификации може и да са отстранили проблемите но там вече нямам лични впечатления.
            Относно помненето-хората са различни, едни помнят, други четат книги, но има и една част дето приемат уикипедията за източник на всички источници и тогава настава големият смях.
            Съгласен съм с теб за книгите и ункипедията, но ако ми зададеш въпрос например на колко трябва да е СТП над МТ при привеждане към нормален бой на АК 47, АКМ, АК74, ПК, ПКМ, РПК и ПМ веднага ще ти отговоря, но за АКС47УФ, АКС74У, и тея дето са с междината цев няма да мога да ти отговоря т.е. ще ми се наложи да погледна...
            П.П. В наръчника по оцеляване на морския пехотинец на САЩ пише: " Въоръжен си с оръжие за което държавата е дала най - малко пари..."
            П.С. Американския войник е свикнал да прави непълно разглобяване на оръжието за да го почисти, а за пълно и по - качествено почистване вика оръжейник, а нашия е готов и пълно да направи само и само да му е чисто стига да не е порочен мързел."
            Като недостатък на АК лично аз намирам липсата на затворна задръжка, която от своя страна би облекчила много неща ... Като пример мога за това да дам ЗИГ.
            Последно редактирано от ORKA_71; 10-12-09, 09:39. Причина: допълване на текст.

Коментар

Накратко колеги.Може ли оръжие с дотиквач да е оръжие?Това е М16.А АК 74 има начална скорост 998-999м/с .За общо-армеиско оръжие няма аналог.
              Если запрещено, а тебе очен хочется - тагда можно!

Коментар

Аз гласувам за АК-74

Коментар

От: До: М-16- 5,56мм или АК-74(?!?)- 5,45мм

Първоначално публикуван от ИЖ120 Преглед на мнение
                  Накратко колеги.Може ли оръжие с дотиквач да е оръжие?Това е М16.А АК 74 има начална скорост 998-999м/с .За общо-армеиско оръжие няма аналог.
                  Колега ами при М16 дотиквача е задължителен заради специфичния затвор т.е. , че ако се замърси патронника на оръжието без него няма да може да вкараш патрона. При АК такъв дотиквач не необходим понеже тази раля се изпълнява от ръкохватката за зареждане, която е едно цяло с затворната рама.
                  Като допълнение и пример може да кажем че ако ПК то при зареждане затворната рама не оставаше в задно положение и на нея щеше да и трябва дотиквач...

Коментар

A
                    Колега ами при М16 дотиквача е задължителен заради специфичния затвор т.е. , че ако се замърси патронника на оръжието без него няма да може да вкараш патрона. При АК такъв дотиквач не необходим понеже тази раля се изпълнява от ръкохватката за зареждане, която е едно цяло с затворната рама.
                    Като допълнение и пример може да кажем че ако ПК то при зареждане затворната рама не оставаше в задно положение и на нея щеше да и трябва дотиквач...
                    А знаеш ли " колега" колко истрела е ресурса на м16 и колко е на АК74? Знаеш ли защо след кото направихме 60000 бр. и въоражихме БА ги снеха от въоръжение?Защо руснаците не го снемат?Защо М16 търпи толкова промени аАК не?За мен разликата е и в боеприпаса.При реални условия АКто е с по-добри показатели да не говорим за стрелба на точност, група, темп,нач. скорост идр., след 15000 истрела.М-ката слет това натоварване мълчи.А всички знаем че оръжието е създадено да гърми!
                    Если запрещено, а тебе очен хочется - тагда можно!

Коментар

Първоначално публикуван от ИЖ120 Преглед на мнение
                      AА знаеш ли " колега" колко истрела е ресурса на м16 и колко е на АК74? Знаеш ли защо след кото направихме 60000 бр. и въоражихме БА ги снеха от въоръжение?Защо руснаците не го снемат?Защо М16 търпи толкова промени аАК не?За мен разликата е и в боеприпаса.При реални условия АКто е с по-добри показатели да не говорим за стрелба на точност, група, темп,нач. скорост идр., след 15000 истрела.М-ката слет това натоварване мълчи.А всички знаем че оръжието е създадено да гърми!
                      Първо М16 и другите и клонинги са от типа модулна конструкция и това е доказано от голямото разнообразие оръжия които са създадени на нейната база или просто казано - имаш м16 в калибър 5,56 , а ти трябва М16 в калибър 50 сменяш само горния ресивър. Издухаш цевта развиваш делта ринга и я заменяш с нова, искаш м16 с газово бутало - купуваш такъв КИД комплект, махаш газовата тръбичка дето е от неръждаема стомана и сам я преправяш ( това го имаше в ютуба и оръжието работеше сносно). Отделно М16 и клонинги можеш да ги кичиш с много джаджи точно заради тази модулна конструкция..... отделно виж колоко е времето за поставяне на един пълнител и презареждане на оръжието след последен изстрел.
                      АК74 е хубаво и здраво оръжие, но не е толкова модулно или ако кажем , че си раздул цев и е в първите 5 см след дулния срез същата се райберова или не можеш да я смениш защото заминава цялото оръжие за скрап. ....
                      Значи стрелял съм и с двете и мога да ти изброя плюсовите и минусите на тези две пушкала и за това към настоящия момент за мен има само един компромис и той е ЗИГ 550 , 551 , но и той има недостатък и се казва разположение на възвратната пружина.

Коментар

От: М-16- 5,56мм или АК-74(?!?)- 5,45мм

Проблема,на Калашника е че струва на държавата по спомен ако не се лъжа 127 лв.Докато един КИТ-на М-ката излиза горе долу като да закупиш между 10-15 -Калашника.И нали във военното министерство се борят всички за комисионни,какво мислите че ще бъде следващото оръжие в БА?

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                          Проблема,на Калашника е че струва на държавата по спомен ако не се лъжа 127 лв.Докато един КИТ-на М-ката излиза горе долу като да закупиш между 10-15 -Калашника.И нали във военното министерство се борят всички за комисионни,какво мислите че ще бъде следващото оръжие в БА?
                          Не задавай ОТГОВОРИ!

Коментар

Ами зависи каква точно армия ще искат да имаме,ако изобщо имат някаква мисъл в главите накъде ще вървим по този въпрос.Първия вариант е супер обучена и мотивирана професионална армия-трябва ни точно такова модерно високоточно модулно оръжие (аз бих избрал някой от вариантите на Калашников в кал.5,56 заради добрата традиция,която имаме с това оръжие,но не отричам и производните на М-16 даже си ги харесвам много).Втори вариант е да имаме познатата слабограмотна и най-вече напълно незаинтересувана от всичко около нея (синдрома "боли ме х.. за службата") наборна армия-класическия Калашник е незаменим.Трети вариант:професионална армия с ниска мотивация и качество на командния и войнишки състав(синдрома е същия като при наборната)-добрия стар Калашник пак е незаменим.Засега сме във вариант три с уж някакъв стремеж към едно,обаче кога ще го изпълним този първи вариант и дали изобщо има воля да се стигне до него не се знае.

Коментар

Известно време виртуално общувам с един американец, офицер е вече две ротации изкарал в Афганистан. Ето какво пише човек за М-4:

"Скажу что ситуации когда каждый солдат перешёл бы на циклическую стрельбу из М4 (например в случае когда враг у нас на носу сидел или угрожал нам полном уничтожению) не было. Большинство боев велось на больше чем 300 метров.

Когда был близкий контакт во время рейдов, он был достаточно короток, чтобы никому винтовку ни сводило. С надёжностью замечаний нет.

Замечания есть с боеспособностью и баллистической характеристикой М4 и её М855 патрона. На расстояния больше чем окола 300 метров, в большинстве случаев, патрон не имел силу уничтожитьить врага. На таких дистанциях мы расчитывали на 7.62 пулемёты, М14 винтовки, и наших снайперов (ну а также воздух/артилерию/миномёты...хехе).

... М4 хорошая винтовка с большой вариацией боеспособности и аксессуарами, но с недостаточной для типа войны дистанционными характеристиками."

Коментар

И двете не стават.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 13,406 в 15:26 на Днес.

Зареждам...
                                X