Обява

Свий
Няма добавени обяви.

М-16- 5,56мм или АК-74(?!?)- 5,45мм

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: М-16- 5,56мм или АК-74(?!?)- 5,45мм

Няма,база за сравнение,калибара на АК-47,и М-16,който е 5.56.

Коментар

Аз не ги сравнявам по ТТ данни, а като функционалност и универсалност, пък и в анкетата става въпрос за АК 5.45, който не е много далече от 5.56.... Освен това куршума е ужасно бърз и лек и рикушира и от въздуха (майтап)... Представяш ли си какво ще стане ако стреляш с него в града на автоматична ........ Ще изтрепаш повече свои, отколкото противници. Стрелял съм с всичките разновидности и на двете и като оръжие най-много се доверявам на АК 47 (7,62 мм), но и М-ките не са за изхвърляне .... ИМХО
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

Напълно съм съгласен с теб.Просто за контрола на автоматична стрелба,би трябвало да сравняваме,5.56 и 5.45.

Коментар

в казармата имахме една м-16 за образец на чуждо въоражение не съм стрелял,но имах предостатъчно време да я разглеждам и разглобявам.Не че съм голям разбирач,ама да направиш пушка с дотиквач(или както се казваше там палеца от дясната страна)нещо ми изглежда яко недодялано...Калашника го разглобявах и сглобявах винаги по-бързо от нормата,включително и с вързани очи,докато с м-ката при разглобяването ударих на камък...Другото е дълговечността-калашника абсолютно всеки ден се използваше като пейка между два дънера,хвърлял съм го безброй пъти от вишката,стрелял съм и съм го чистил абсолютно всеки ден (а като прекаля с нарядните патрони и почернее до неузнаваемост на помощ идваше добрият стар пясък) стрелял съм под вода,в кал и т.н. Въпреки абсолютно кретенското ми отношение към тази машина всеки месец на стрелбите свалях мишените,като дори за най-крайните (на 600 метра настъпваща пехота) не ми трябваха по повече от два патрона на мишена.Е какво повече да искам от един армейски общовойскови автомат ползван н-брой години и то от наборници???А за отката определено не ви разбирам-да кажеш че нагана рита-ок,да кажеш,че пк-то ще ти откъсне лявата ръка като си прав и се правиш на Рамбо-ок,ама да кажеш че калашника има откат....Вярно че непознатото плаши,но ако трябва да избирам нещо от което ми зависи живота-ще заложа със сигурност на калашника.
          08седемшест5едно513четири

Коментар

ако говорим за откат-това е откат: http://www.youtube.com/watch?v=MlFlXMHaSVQ

Коментар

А обърна ли внимание, че нито един от стрелящите не прикладва като хората? Само последния с брадата държеше оръжието що-годе добре и естествено не го изпусна.
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Абе олигофрени винаги има,но и на чифтето мунициите му бяха сериозни...то ако разгледаш линковете в края на клипчето има една дама,която като гръмна с desert eagle отката и счупи носа...но си говорихме за калашника,който по мое мнение има пренебрежим откат(на откос по 2-3 патрона,разбира се-в противен случай след третия вече е зенитка...)

Коментар

Ами това са си 14 мм и нещо .... Със сигурност рита здраво! А Калашников 7,62 си има откат... Особено като стреляш стоешком добре се усеща. Е не е като на ловджийска пушка 12-ти калибър, но стига да те отмести.
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                    Ами това са си 14 мм и нещо .... Със сигурност рита здраво! А Калашников 7,62 си има откат... Особено като стреляш стоешком добре се усеща. Е не е като на ловджийска пушка 12-ти калибър, но стига да те отмести.
                    Бях писал някъде май че но...Един мозък на тема оръжия преди доста години направи комбинация ,дулен компенсатор -огнеприкривател за АК-47/7.62.Откатът от който най-много реве народа,дясно-нагоре го няма никакъв.Отката назад-съизмерим и даже по-малък от на М-ката.Огънят на изхода в пъти по-малък.И тук стигаме до въпроса защо не излиза такъв от завода? Ами защото въпросният конструктор имаше акъла да патентова това а и още някои други свои изобретения и ВПК-то не иска да си плаща!!!Живеем в българистан все пак.Между другото му доведох едни латиноси с държавна поръчка които си го купиха,произвеждат си го и си му плащат за това.
                    Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                    Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                    В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от valio_stoilov Преглед на мнение
                      ако говорим за откат-това е откат: http://www.youtube.com/watch?v=MlFlXMHaSVQ
                      Той колегата го написа но и на мен ми направи впечатление прикладването-голям смях.Особено онзи с червената шапка.За мен най-ритащото от късите е Дизърт Игъла,а от дългите стрелях с едно чудо 12кал.боен патрон ,еднозарядно с полигонална цев.Е те такова чудо не бях виждал-като се осъзнах след изстрела гледах в съвсем друга посока и ме болеше кръста.
                      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.

Коментар

Аз доста време съм ползвал подобен (не знам дали става въпрос за същия) дулен компенсатор и наистина поведението на оръжието е коренно различно. Представлява удължена муфа (около 30-40 мм) изрязана отпред несиметрично и с леко ръбче отпред. Като се навие на мястото на оригиналната, издължения участък остава долу вляво на дулото. При арабските версии на АК е много разпространена.
                        Неизвестен мъдрец

Коментар

Не е тази.Има много самоделки.Арабелската също.Тази е изцяло цилиндрична,не е косо срязана отпред и дължината и е около 70мм./по спомен мисля че и по-малко но не ми се рови за документи сега/.

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                            Той колегата го написа но и на мен ми направи впечатление прикладването-голям смях.Особено онзи с червената шапка.За мен най-ритащото от късите е Дизърт Игъла,а от дългите стрелях с едно чудо 12кал.боен патрон ,еднозарядно с полигонална цев.Е те такова чудо не бях виждал-като се осъзнах след изстрела гледах в съвсем друга посока и ме болеше кръста.
                            Това предполагам имаш предвид: http://www.youtube.com/watch?v=dFJja...eature=related
                            А относно кой е по-,по-най- от идиотите дето пробваха т-рекса-почти всички си оспорваха първото място....

Коментар

Това предполагам имаш предвид: http://www.youtube.com/watch?v=dFJja...eature=related
                              А относно кой е по-,по-най- от идиотите дето пробваха т-рекса-почти всички си оспорваха първото място....
                              Това е старо.Мисълта ми беше за стрелящите с т-рекса.Или големи идиоти или много нагласено.Имаше пак тук някъде едни каки с големи гръдни обиколки които пък стреляха с една ръка с каквото оръжие им попадне.Абе хамериканците са си най-велики.Туй то.Ама в рекламата.

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                                Стефане ползвал съм известно време такъв къс,родно наше
                                производство.Според мен става само да го подадеш зад ъгъла
                                на сградата и земята пред теб да заври,без да се целиш и гледаш
                                къде стреляш.Цевта е дълга 100 мм.Точна стрелба 15-20 м. и то с
                                много условности.Неудържим откат във всички възможни посоки,
                                ако я няма муфата/огнеприкривателят/ още по неудържим става.
                                И това в кал.7,62 със сдвоен пластмасов пълнител,събираше 42 бр.
                                Просто си нямам на идея за предназначението му освен казаното
                                по-горе.
                                в казармата имахме една м-16 за образец на чуждо въоражение не съм стрелял,но имах предостатъчно време да я разглеждам и разглобявам.Не че съм голям разбирач,ама да направиш пушка с дотиквач(или както се казваше там палеца от дясната страна)нещо ми изглежда яко недодялано...Калашника го разглобявах и сглобявах винаги по-бързо от нормата,включително и с вързани очи,докато с м-ката при разглобяването ударих на камък...Другото е дълговечността-калашника абсолютно всеки ден се използваше като пейка между два дънера,хвърлял съм го безброй пъти от вишката,стрелял съм и съм го чистил абсолютно всеки ден (а като прекаля с нарядните патрони и почернее до неузнаваемост на помощ идваше добрият стар пясък) стрелял съм под вода,в кал и т.н. Въпреки абсолютно кретенското ми отношение към тази машина всеки месец на стрелбите свалях мишените,като дори за най-крайните (на 600 метра настъпваща пехота) не ми трябваха по повече от два патрона на мишена.Е какво повече да искам от един армейски общовойскови автомат ползван н-брой години и то от наборници???А за отката определено не ви разбирам-да кажеш че нагана рита-ок,да кажеш,че пк-то ще ти откъсне лявата ръка като си прав и се правиш на Рамбо-ок,ама да кажеш че калашника има откат....Вярно че непознатото плаши,но ако трябва да избирам нещо от което ми зависи живота-ще заложа със сигурност на калашника.
                                Първо на модела АКС74У цевта не е 100 мм, като същото въжи и за модела АКС47УФ. При тези двата цента е около 23 см. Привеждал съм към нормален бой и единия и другия и да викажа, че за тази къса цев и на дистанция 100 метра си даваха достатъчно приемливи групи около 7 - 8 см.
                                Междо другото съм стрелял с кол М16 , а такъ също съм и разглобявал и да ви кажа, че непълното разглобяване се заключава в изважданито на затвораната рама с затвора, а това се прави много лесно и бързо.
                                П.П. Неискам да ме смятате за поклоник на американското но и то си има положителните неща, които трябва да се оценянят като трябва, но като цяло аз си предпочитам АК74Н или един SIG 550

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 10,651 в 18:06 на Вчера.

Зареждам...
                                X