Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сталин?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Сталин?

    За разлика от победения си враг - Хитлер, който завинаги ще си остане безпорен злодей, Сталин се върти в гроба, в избора между "огромно зло" и "единственното решение" през Втората Световна Война!

    Да не забравяме, че съюзниците се включват истински, чак когато се вижда изхода и най-вече за да участват в разделянето на Европа..

    http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3082891

  • #2
    От: Сталин?

    Просто бандюга с огромен късмет, озовал се на подходящо място в подходящо време. С животинска интуиция и томчетата на Ленин успя да превземе половината свят. Изпрати в кошчето плановете на западните мозъчни тръстове за ликвидирането на Руската империя.

    Коментар


    • #3
      От: Сталин?

      Всичко е въпрос на гледна точка и прочит на историята от дистанцията на времето. Хитлер е злодей-да. За евреите, руснаците и т.н. Но за германците....е спорно дали е злодей. Поне не за всички. Все пак изправи Германия на крака от нулата и я направи свръхсила. И ако беше малко по-далновиден, сега щяхме да говорим немски.
      Същото е и със Сталин. Вярно, избил е много свои, имало е глад при него, масово е изселвал цели народи......Но пък е управлявал 1/6 от сушата, с невъобразими богатства, влияел е върху целия останал свят и победи почти сам Хитлерова Германия. По негово време СССР е построил уникални за света съоръжения и заводи. Така че.....този спор и сравнение вече е излишен и е по-скоро за историците.Обикновените хора са си отговорили одавна на въпроса кой какъв е.

      Коментар


      • #4
        От: Сталин?

        Ето какво казва нета за двамата.

        Автор - Виктор Суворов

        Хитлер има червен флаг.
        Сталин има червен флаг.
        Хитлер управлява от името на работническата класа, партията на Хитлер се нарича работническа.
        Сталин също така управлява, от името на работническата класа и своята система за управление официално нарича диктатура на пролетариата.
        Хитлер мрази демокрацията и воюва против нея.
        Сталин мрази демокрацията и воюва против нея.
        Хитлер изгражда социализма.
        И Сталин строи социализма.

        Хитлер смята своя път към социализма единствения истински и всички други начини за перверзия.
        И Сталин мисли пътя си към социализма единствения истински и всички други начини за отклонение от общия ред.
        Хитлер безмилостно унищожава колеги членовете на партията, които се отклоняват от правия път, като Ром и неговото обкръжение,.
        Сталин също така безмилостно унищожава всички онези, които се отклонява от правилния път.
        Хитлер има четири годишен план.
        Сталин – пет годишен.
        При Хитлер една партия е на власт, а другите са в затвора.
        Сталин една партия е на власт, другите в затвора.
        Хитлер – партията е над държавата, страната е управлявана от партийните лидери.
        И при Сталин партията е над държавата, страната е управлявана от партийните лидери.
        Хитлер партийните конгреси са превърнати в грандиозни спектакли.
        При Сталин също..
        Основните чествания в империята на Сталин са 1 май, ноември 7-8.
        В империята на Хитлер – 1 май, 8-9 ноември.
        Хитлер има Хитлерюгент.
        Сталин – Комсомола .
        Сталин, официално е наречен Фюрер, а Хитлер – вожд. Извинявайте … Сталин – вожд и Хитлер – Фюрера. В превод това е едно и също.
        Хитлер харесва монументалните строежи. Той поставя в Берлин основите на най-голямата сграда в света – Домът на събранията. Куполът на сградата е 250 метра в диаметър. Основната зала е за настаняване на 150-180 хиляди души.
        И Сталин е любители на големите сгради. Той поставя основите в Москва най-голямата сграда в света – Дворецът на Съветите. Основната зала на Сталин е по-малка, но и цялата конструкция е много по-висока. Сградата на височина 400 метра била като на пиедестал, над който се извисявала сто метрова статуя на Ленин. Общата височина на сградата е 500 метра. Работата по проектите в Берлин и Москва е водена едновременно.
        Хитлер планира да разруши Берлин и на негово място да изгради нов град от огромни съоръжения.
        Сталин планира да разруши Москва и на нейно място изграждането на нов град от огромни съоръжения.
        За Германия, Хитлер е бил човек от чужда страна. Той е роден в Австрия почти до момента, в който идва на власт, не е гражданин на Германия.
        Сталин в Русия е чужденец. Той не е нито руснак, нито дори на славянин.
        Много рядко, Сталин кани чуждестранни гости в апартамента си в Кремъл, и те били шокирани от скромността на обзавеждането: проста маса, шкаф, желязоно легло с войнишко одеяло.
        Хитлер нарежда да се публикуват снимки на жилището му. Светът е потресен от скромността на ситуацията: проста маса, шкаф, желязно легло с войнишко одеяло. При Сталин сивото одеало е на черни ивици, а при Хитлер – на бяли.
        Междувременно, на уединени мяста сред природата по заповед на Сталин са издигнати много добре защитени резиденции, за които не жали нито мрамор нито лукс.
        И Хитлер в уединени места сред природата издига непревземаеми крепости за пребиваване. Тези жилища не приличат на клетките на отшелник.
        Любимата жена на Хитлер, Гели Раубал, е 19 години по-млада от него.
        Любимата жена на Сталин, Надежда Алилуева е била 22 години по-млада от него.
        Гели Раубал извършила самоубийство.
        Надежда Алилуева – се самоубива.
        Гели Раубал се самоубива с пистолета на Хитлер.
        Надежда Алилуева се самоубива с пистолета на Сталин.
        Обстоятелствата около смъртта на Гели Раубал са мистериозни. Има версия, че я е убит Хитлер.
        Обстоятелствата около смъртта на Надежда Алилуева са мистериозни. Има версия, че Сталин я е убил.
        Хитлер говори едно нещо, а прави друго. Сталин също.
        Хитлер започва царуването си под мотото “Германия иска мир” и след това завладява половин Европа.
        Сталин воюва за “колективна сигурност” в Европа, не жалил за това нито власт нито пари. Той завладява половин Европа.
        Гестапо на Хитлер.
        НКВД на Сталин.
        Хитлер Аушвиц, Бухенвалд, Дахау. Гулаг за Сталин.
        Хитлер Бабин Яр. Сталин – Катин.
        Хитлер унищожени милиони хора. И Сталин милиони.
        Хитлер не се кичи с ордени и Сталин не се кичи.
        Хитлер и Сталин с мустаци – различна е само формата.
        В какво тогава е била разликата?
        Света мразеше Хитлер и симпатизираше на Сталин.
        Хитлер завладя половин Европа и останалата част на света му обяви война. Сталин завладя половин Европа и светът започна да го поздравява.
        За да не може да задържи завладените страни, срещу Хитлер Западът изпрати свръхмощна армия, потопи германските кораби, бомбардира немските градове.
        За да може да задържи завладяната от него половин Европа, Западът подари на Сталин стотици бойни кораби, хиляди самолети, камиони, гориво, продоволствие …
        Как тогава се случи това, че Сталин загуби войната, за която се подготвя през целия си живот? Защо влизането на Съветския съюз във Втората световна война през август 1939 беше толкова бляскаво, а краят беше толкова тъжен? Защо Втората световна война завършви за Съветския съюз с така наречената “голяма победа”, която е по-лоша отколкото всяко поражение?

        Коментар


        • #5
          От: Сталин?

          Това, че е управлявал огромна част от света, огромни богатства и е повлиял на изхода на войната, не го прави с нито процент по-малко от това, което е всъщност - истинско, чисто зло. Пряко и лично отговорен за преднамерената, умишлена смърт на много милиони. Пред него Хитлер е някаква срамежлива ученичка. Достига го само неговият китайски колега. Превръща живота на хората в огромна империя в истински ад. Страна, необятна и като порстранство, и като ресурси. Страна с абсолютно всички предпоставки жителите й да живеят най-доволно, най-щастливо, най-богато от всички по света. Вместо това, прави огромен трудов лагер. Че не му стига неговото, ами и експорт на "благоденствие" организира...

          Колкото до включването на Съюзниците от Запад, наистина изглежда, сякаш се включват едва тогава, когато възможността Червената армия да стигне до Париж добива реални форми. Всъщност, Съюзниците са пряко и реално включени много по-отдавна. Войната в Африка, десанта в Италия - там Съюзниците ангажират доста мощни германски сили. Да не забравяме и въздушната война, тоталното сриване на грманската икономика и инфраструктура от въздуха. И последно, но всъщност много важно, ленд-лийза - без който СССР е имал големи шансове да загине геройски.
          Последно редактирано от Теодор МБ; 25-06-10, 20:47.
          Някои казват, че съм ужасен човек. Но това не е така - аз имам сърце на мил, чувствителен юноша. Пазя го в буркан със спирт на бюрото си...

          Коментар


          • #6
            От: Сталин?

            Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
            За разлика от победения си враг - Хитлер, който завинаги ще си остане безпорен злодей, Сталин се върти в гроба, в избора между "огромно зло" и "единственното решение" през Втората Световна Война!

            Да не забравяме, че съюзниците се включват истински, чак когато се вижда изхода и най-вече за да участват в разделянето на Европа..

            http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3082891
            Колега, поздравявам те за това, много на място си го казал. Ако не беше Сталин сега САЩ щяха да говорят немски /което никак не е лошо/. Макар, че докато сме били с Хитлер картата на България е била доста по-апетитна. Но нека да бъда честен все пак, силно уважавам и единия и другия, може да са били всякакви, но са били велики мъже на място, имали са идеали. Откровено съжалявам, че на днешно врема няма един такъв, много мръсотия има за чистене, бре!
            Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
            Само DIESEL !!!

            Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

            Коментар


            • #7
              От: Сталин?

              Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
              ...Откровено съжалявам, че на днешно врема няма един такъв, много мръсотия има за чистене, бре!
              Най-очарователното в такива светли мечти е че мечтателите солидно вярват че никой няма да тръгне да чисти ТЯХ

              Нищо че по презумпция оставят избора КОЙ да бъде изчистен в ръцете на ВЕЛИКИЯ човек и с мечтите си доброволно се отказват от избор дали да имат думата по въпроса.
              Издъних се на Тюринг теста

              Коментар


              • #8
                От: Сталин?

                Не е истина–да чуя някой да каже,че уважава и Хитлер и Сталин.
                Били изчистили мърсотията–кой пък казва кое е мърсотия и кое не,и кога този който го определя,ще те погледне с лошо око.Имали били идеали–имали са и то какви и колко извратени....
                Да,може да се каже,че разликата между Хитлер и Сталин и в отношението към тях е чисто случайна и е резултат от случайността единия да се е оказал губещ,а другият победител.
                Но да симпатизирам на някой от тях...няма как да стане(въпреки че виждам ежедневно повече причини за да започна да подкрепям методите им,от мнозинството хора във този Форум,пак не бих им симпатизирал).
                Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

                Коментар


                • #9
                  От: Сталин?

                  Какви велики мъже, какви идеали! Убийството на милиони, това ли е величие и идеал? В страна-рай /като природни дадености/, целенасочено да избиваш милиони с умишлен, изкуствен глад! И концлагери, разстрели и какви ми не простотии.... Да му имам величието... Човек на място е бил държавният глава на Швейцария. И на Швеция. Пикая им на всичките империи, след като хората живеят като скотове и измират като такива! Истинска ВЕЛИКА държава е Швейцария. Или всяка друга, където хората живеят щастливо, богато и мирно! А между другото, като си говорим за велики мъже, на място, то такъв е Манерхайм. Още през Първата световна война достига най-висок генералски чин, на генерал от кавалерията, а после успява да преведе Финландия през най-страшни водовъртежи на историята, така че накрая да излезе суха от водата, свободна, макар и леко орязана.
                  Някои казват, че съм ужасен човек. Но това не е така - аз имам сърце на мил, чувствителен юноша. Пазя го в буркан със спирт на бюрото си...

                  Коментар


                  • #10
                    От: Сталин?

                    Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                    Най-очарователното в такива светли мечти е че мечтателите солидно вярват че никой няма да тръгне да чисти ТЯХ

                    Нищо че по презумпция оставят избора КОЙ да бъде изчистен в ръцете на ВЕЛИКИЯ човек и с мечтите си доброволно се отказват от избор дали да имат думата по въпроса.
                    Ааааааааа, в грешка си . Модераторите за к'во са? А сега сериозно ...... Никола, ако нямаш какво да кажеш по-добре нищо не казвай, щот' се излагаш
                    Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                    Само DIESEL !!!

                    Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

                    Коментар


                    • #11
                      От: Сталин?

                      Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
                      Ааааааааа, в грешка си . Модераторите за к'во са? А сега сериозно ...... Никола, ако нямаш какво да кажеш по-добре нищо не казвай, щот' се излагаш
                      Недей да давиш рибата. Мечтата ти е НЯКОЙ да дойде и да изчисти. Само че като му даваш пълната власт да изчисти, го правиш с мисълта че ще чисти тези които не ти харесват на ТЕБ. До тук добре, само не виждам с какво ще се опазиш някой ден да не изчисти и ТЕБ.

                      Това ви е проблема на всички дето мечтаете "някой по-така" да дойде и да направи "нещо по-така". Тая работа работи само ако ВИЕ сте чистачите. За целта - няма проблем - вдигайте се на оръжие, чистете. Но ако мечтаеш друг да го направи - живей с ясното очакване че "чистача" рано или късно ще стигне с метлата и до теб. В повечето случаи - рано, а не късно.
                      Издъних се на Тюринг теста

                      Коментар


                      • #12
                        От: Сталин?

                        Майкъл го каза идеално просто няма какво да се добави....Все пак жалко че белите хора си изхабиха силите с глупости.И сега безпомощно наблюдават как НАШИЯ свят си отива и бавно се възцарява планетата на маймуните
                        К мирной жизни не пригоден.
                        Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                        ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

                        Коментар


                        • #13
                          От: Сталин?

                          1. Аз казвам какво мисля, а дали на Някого му харесва ми е все едно.
                          2. Учудвам се, а и никога няма да разбера, защо ''избиването'' на милиони в историята някои хора го преживяват като лична трагедия, а не им пука особено за избитите невинни във Виетнам, Ирак, Югославия, защо не им пука за избитите български деца от англо-американските бомбардировки през 40-те години в София. Защо не им пука за това, че англо-американските бомбардировки над Дрезден в периода 13 - 15 февруари 1945 година, причиняват около 25 000 цивилни жертви, невинни хора, нямащи нищо общо нито с Хитлер, нито с Нацизма? Чърчил е казал '' ........... ами като не успяваме да унищожим фабриките им, дайте да им изтрепем работниците'' . Хуманно. Браво!
                          Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                          Само DIESEL !!!

                          Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

                          Коментар


                          • #14
                            От: Сталин?

                            Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
                            Майкъл го каза идеално просто няма какво да се добави....Все пак жалко че белите хора си изхабиха силите с глупости.И сега безпомощно наблюдават как НАШИЯ свят си отива и бавно се възцарява планетата на маймуните
                            Много на място казано, батко Тони, браво! Така като гледам, Европа постепенно се маймунизира и окитайчва, нещо дето нямаше да се допусне, ако Хитлер и Сталин се бяха разбрали, вместо да играят по свирката на шепата тлъсти евреи.
                            Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                            Само DIESEL !!!

                            Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

                            Коментар


                            • #15
                              От: Сталин?

                              Бъл, бъл, бъл... "А вие що биете негрите ?"

                              Горе някой спомена "ако нямаш какво да кажеш по-добре нищо не казвай, щот' се излагаш"... Та ? Как викаш ще спреш тоя велик човечец за който мечтаеш да не те разчисти ТЕБ след като разчисти тези които искаш да разчисти ? Нещо не видях отговор... Ще разчиташ на личния си чар ли ? Или на обещанията му ? Нали за да свърши работата, първо трябва да му дадеш абсолютната власт ? Как ще му я вземеш после ? Договор ли ще подпишете ? Ако го наруши - ще го съдиш от концлагера ли ? Или от отвъдното ? Кажи да чуем...
                              Издъних се на Тюринг теста

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X