Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сталин?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #61
    От: Сталин?

    Двамата използват някаква форма на сила, за да си проправят път към властта. Но има големи разлики, главно заради това, че единия си проправя път във вече съществуваща тоталитарна държава, а другия във все още демократична такава.
    Повечето хора говорят за справедливост само когато се отнася до тях и забравят за нея, когато се отнася за други....

    Коментар


    • #62
      От: Сталин?

      Първоначално публикуван от Деси Генова Преглед на мнение
      Двамата използват някаква форма на сила, за да си проправят път към властта. Но има големи разлики, главно заради това, че единия си проправя път във вече съществуваща тоталитарна държава, а другия във все още демократична такава.
      Така е. То това е и проблема на демократичните държави, че всеки може да вземе властта на избори.
      Виж за Сталин е малко забавно. Представям си високомерния Троцки с очилата и идеите и народния човек Коба пред размътения взор на Ленин. Кой знай какво се е случило , но подозирам , че всички там като народни хора са избрали народния човек. Шут за Троцки. Добре. Обаче историята ги наказва жестоко за тоя избор

      Коментар


      • #63
        От: Сталин?

        Не сър, фигурата на народния человек няма нищо общо тук. Просто докато пламенният революционер Лейба Давидович Бронштайн (Троцки) се опива от собствената си значимост, сивото мишле Коба завежда секретариата на ЦК, и лека-полека издига свои хора в низовите организации. Така се ражда крилатата фраза "Кадры решают всё". По това време Ленин вече е бил имбецилен зеленчук, и на практика не е имал лостове за влияние върху партията. След смърта на Ленин, Сталин настройва Зиновиев, Каменев, Риков и пр. срещу "Вторият вожд на революцията". И му бие шута за Мексико. Където няколко години по-късно другаря Рамон Меркадер му пръсва черепа с алпийски пикел.

        П.С. Малко известен факт от биографията на Наркомът Бронщайн, е че той е откривателят на т.нар. заградителни отряди
        Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

        Коментар


        • #64
          От: Сталин?

          Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
          ....... Забравяте, че по това време ние, българите, живеехме като богове, живеехме безплатно и спокойно, радвахме се и се обичахме. Забравяте, че бензина беше стотинки, а почивка на морето 100-150 лева. Забравяте, че след 3-4 годишна работа в Коми АССР наш'те си купуваха апартаменти и нови Лади от Кореком. А сега да видим дали работещите /гладуващи/ в Испания го могат това?
          ......само да те попитам?....Поради гореизброените благинки и добър живот ли замина за Франция или защото си Франкофил?

          Коментар


          • #65
            От: Сталин?

            Колега Вятър Войн какво значи имбецилен зеленчук иползвано за Ленин в поста ти? За коя година става дума? Благодаря.


            Ех Мишо ти май си си живял добре при другарите.Щото аз този живат нещо не си го спомням.През това време единственото положително нещо беше безплатното образование и здравеопазване на що-годе прилично ниво. За всички ,които бяха далеч от власта животът беше една постоянна борба .Със заплатата, която държавния капитализъм плащаше, можеше да съществуваш на един санитарен минимум. За да получиш от благинките като кола ,апартамент ,море, екскурзии и т.н трябваше да крадеш ,да се занимаваш с далавери ,да работиш на второ място или да отглеждаш прасета за пазара.

            Коментар


            • #66
              От: Сталин?

              Абе хора, вземете прочетете малко факти, какви са тези хвалебствия по-адрес на най-големите изверги в човешката история. Какъв победител е руския народ с 29 000 000 жертви във ВСВ 4-пъти населението на България от които 17 000 000 цивилни, страшен стратег е бил Сталин, за сравнение Германия която е опустошена и воювала на няколко фронта дава общо 5 860 000.Ако Хитлер не беше толкова луд наистина сега щяхме да говорим немски вместо английски. http://worldwar2.1gb.bg/victims.php

              Коментар


              • #67
                От: Сталин?

                @Fly Free - предполагам знаеш че след втората половина на 1921 Ленин получава няколко тежки инсулта, свързани с парализа на крайници, засегнат е говора и т.н. По решение на Политбюро е изпратен в Горки и до смърта си през Януари 1924 на практика изчезва от политическата сцена, ако не броим прословутото му "Писмо до конгреса".
                Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

                Коментар


                • #68
                  От: Сталин?

                  Волка пусна едно мнение и изчезна. Темата е многозначно "Сталин?". Паметници са му махали, може да направиш ЖП линия с претопения метал от Москва до Сибир.
                  Извинявам се за евентуално опорочаване начело с Трола. Свикнах да пиша иронията с друг шрифт.
                  Ей, туй човека шантаво животно! Даже и една от Божите заповеди е "Не си прави идол"! Лично го хранил години с манна от небето, оно руча ли руча и си прави телец за идол. Не се пиша набожен, ама едни писани неща в Библията как си намират място в историята не мога да повярвам чак.

                  Първоначално публикуван от volk
                  За разлика от победения си враг - Хитлер, който завинаги ще си остане безпорен злодей, Сталин се върти в гроба, в избора между "огромно зло" и "единственното решение" през Втората Световна Война!

                  Да не забравяме, че съюзниците се включват истински, чак когато се вижда изхода и най-вече за да участват в разделянето на Европа..
                  Tуй последното точно така ли е?
                  п.с. Малко ми увисна мнението, беше отговор на изтритото мнение на sithius.
                  p.s.2. Има и една по-глобална поука от посочената картина от Библията, за свободните и робите, ама няма да я спомена да не ми се сърдят някои хора.
                  Последно редактирано от Rabin; 27-06-10, 22:48.

                  Коментар


                  • #69
                    От: Сталин?

                    Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                    Припомняш,че тук е Форум–да,форум е,но за хора с трезво мислене и ясни позиций за основните неща.

                    срещу това:

                    (само един пример,не ми се рови за повече,не че липсват)

                    Кажи ми–Аз ли съм толкова тъп и прост(претенций за интелект наистина нямам) или ти си чешеш пръстите или пък ползваш някаква неразбираема за никого ирония или какво..?

                    На много хора им се иска да живеят по-добре,без значение дали се нарича "успял комунизъм" или друг вид идеален свят,обаче такова нещо не се е получило,а опита за това,ти ту го оплюваш,ту му симпатизираш.Ясно е,че идеален свят не може да има,защото няма идеални хора.Безсмислен е бил и опита да се построи такъв свят,като просто неотговарящите на идеалите се ликвидират.Просто това е неприложимо в мащаба,в който е било замислено и от Сталин и от Хитлер.Цената се е оказала твърде висока,а резултатите твърде незадоволителни.

                    И за да не съм съвсем офф,за Сталин мога да кажа,че никой не може да твърди нищо с абсолютна убеденост за него,само защото е чел разни книжки(па макар и впечатляващо дебели).Единствените хора,които знаят със сигурност колко е бил "велик" са хората пряко пострадали от неговото управление,всички останали са просто шайка теоритици тълкуващи историята комуто както му е изгодно(то това и е лошата страна на историята–пише се от хора за хора),а малките изключения казващи истината са неразпознаваеми сред всички тълкувания.
                    Поласкан съм, че така захласнато четеш, а и цитираш коментарите ми. Благодаря за което! Жалко, че благородните Ти усилия спират дотук. Казах и пак ще кажа - руснака дори и на война печели САМО с количество, никога с качество -
                    1. Германия воюва с/у целия Свят + съпротивителното движение и непрестанните саботажи, и има около /грубо/ 9 000 000 жертви. СССР /с всичките си огромни ресурси/ воюва само с/у Германия и съвсем мъничко в Азия и има около 26 000 000 жертви /по други данни 42 000 000/. Още ли има хухавел, дето не успява да разбере грамадната разлика в качеството и организацията на едните и другите човеци?

                    Това, обаче, не ми пречи с носталгия да си спомням за времето, когато бензина беше около 26 стотинки, 3-ка кебапчета с гарнитура, питка и бира 1,20 лв. 2 банички с 1 боза - 38 стотинки. Аз обичам и уважавам великия, измъчен /несправедливо/ руски човек, уважавам го задето ни освободиха от петвековен турски геноцид и в продължение на почти 50 години, благодарение на тях, моята България беше супер сила, икономическа и военна /за незнаещите и тези с жълто около устата/.
                    А иначе се прекланям пред германския Гений, пред всички велики постижения и изобретения на този чудесен, талантлив народ, хора сърдечни и мили.
                    Прекланям се пред Готлиб Даймлер и Карл Бенц.
                    Поклон пред Вили Месершмит и Хуго Юнкерс.
                    Поклон пред Паул Маузер и Карл Валтер.
                    Поклон пред Георг Люгер и Хуго Шмайзер.
                    Поклон пред Вилхелм Рьонтген и Фердинанд фон Цепелин.
                    Поклон пред Вилхелм Майбах и Фердинанд Порше.
                    Поклон пред Михаел Витман и Ерих Хартман
                    Специално за теб ще повторя, дано този път четеш по-задълбочено - Големите уважават враговете си. Пази ме, Боже, от приятелите ми, от враговете ми аз сам ще се опазя.
                    Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                    Само DIESEL !!!

                    Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

                    Коментар


                    • #70
                      От: Сталин?

                      А какво мислите за :

                      "Демокрациите не могат да дадат Идеал за който да умират хората"
                      байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                      Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                      Суперспам - спама на суперите

                      Коментар


                      • #71
                        От: Сталин?

                        Първоначално публикуван от Dobril Dossev Преглед на мнение
                        А какво мислите за :

                        "Демокрациите не могат да дадат Идеал за който да умират хората"
                        Значи демокрцията е най-висш стадий на развитие.

                        Коментар


                        • #72
                          От: Сталин?

                          Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
                          Специално за теб ще повторя, дано този път четеш по-задълбочено - Големите уважават враговете си. Пази ме, Боже, от приятелите ми, от враговете ми аз сам ще се опазя.
                          Ако за теб уважението означава едновременно да плюееш и да възхваляваш някого(независимо кого или какво),то ще го имам предвид.Мисля че и на доста хора тук, им беше нужно това разяснение от твоя страна.


                          И малко по темата:Щом в главата на един български емигрант е такава каша–от уважение към Сталин,през плюене на всичко руско,до възхваляване на всичко руско,та и едновременно до възхвала на западния строй(в частност и всичко немско)–не виждам какво странно има в свалянето и издигането на разни паметници по света.Щом толкова много и противоречащи си идеали се събират в главата на един човек,то представете си колко различни идеали може да има в цял народ,и то доста по-засегнат от действията на чичко Сталин.

                          P.S.Ако мислиш,че можеш да впечатлиш някого с изредените данни и имена извадени от нета,да знаеш че грешиш.
                          А противоречивите ти симпатий,само показват колко всъщност си компетентен.Следвай съвета си – не се излагай.(Аз ли само не разбрах,кои са всъщност "враговете",които уважаваш и "приятелите" от които трябва да се пазиш?!)
                          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

                          Коментар


                          • #73
                            От: Сталин?

                            Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                            Един съвет - престанете да използвате думата "блядове", за руснаци.

                            ...пиндостаците са измислили Джиип и Хаммер
                            Смешник...

                            Коментар


                            • #74
                              От: Сталин?

                              Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение
                              Смешник...
                              Излагаш се.....
                              Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                              Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

                              Коментар


                              • #75
                                От: Сталин?

                                Аз бих предложил темата да се заключи-поне да не се обръщат в гроба милионите невинно пострадали и заплатили с живота си,благодарение на тия двамата,които се коментират-доста често съвсем невярно и погрешно(мнооого меко казано)!(:
                                много автомати-слаби резултати!

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X