Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сталин?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Сталин?

    Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
    Това е във вашите глави..

    В главите на обикновенният руснак има съвсем друга картина, няма как да ви я обясня, но по онези земи се уважава само някой, който е готов да избие поголовно населението...

    Това са наследници на най-войствените племена на шведите и няма как да се изкара от гена силата на северната агресия!

    Само дето ние сме различни и за нас това са си зверове и идиоти. Пък руснаците да се прекланят пред когото искат. Живи и здрави. Проблемът идва когато почват да изнасят и налагат тази своя робска психика. Мога да разширя темата, като опиша вредите от руската класическа литература върху България, ама аре нема нужда. Sapienti sat.
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

    Коментар


    • От: Сталин?

      Варягите са викинги, пътували на изток, тръгвайки от Швеция и Норвегия. Те се занимават с търговия, пиратство и наемничество по речните системи на Източна Европа, достигайки до Каспийско море и Константинопол. В средата на 9 век свързваната с варягите народност рус поставя основите на Новгородската и Киевската държава. Според някои историци създателят на Киевска Рус е шведският викинг Рюрик, който през 862 г. се установява в Новгород и поставя началото на първата руска династия.

      Коментар


      • От: Сталин?

        Руските племена до идването на викингите са живели доста спокойно и щасливо .. Изобщо мисля си , че държавния градеж е изтормозил жестоко душата на руския човек последните 10 века

        Коментар


        • От: Сталин?

          http://www.offroad-bulgaria.com/show...321#post448321 - да не се повтаряме.

          Култът към жестокия тиранин е характерен за примитивните общества. Неслучайно българинът Иван Страшний (да не превеждам буквално, че ще стане като с Красивия площад) е един от най-известните им царе...

          Коментар


          • От: Сталин?

            Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение
            ... Иван Страшний (да не превеждам буквално, че ще стане като с Красивия площад) е един от най-известните им царе...
            хихи, тва винаги много ме е кефело , както и Вашингтон, Ватсон и Вискито
            пък в днешно време брАндовете и билионите

            Психопатите са еднакви общо взето, но за да постигнат яки свинщини им трябва свобода
            а на запад специално щатите си имат читава конституция, съдии и военни, които не позволяват някой да им стъпи. Иначе негрите до 60-те там питай за зверове и идиоти. Братко Рей доста казва по въпроса.
            Добре че технологиите дават засега нужната енергия(храна) , че иначе пак ще има прочиствания, де талибани де фанатици повод ще се намери.
            байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
            Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
            Суперспам - спама на суперите

            Коментар


            • От: Сталин?

              Волк между другото каза две много страшни истини-това за бълхите и кучето и втората за избиването на народа.
              Руснаците имат много особена народопсихология.За разлика от нас където всеки е индивидуалност те са общност и тази общност е свикнала да има винаги лидер.Колкото по жесток и силен толкова по го слушкат.Тази огромна страна не може да се управлява по друг наичн освен с ред дисциплина и терор. Всичко си има логино обяснение -там условията на живот са сурови и идивидуалисти не оцеляват.
              А Русия със сила може да я завладее единствено Китай-повече са от тях.

              Коментар


              • От: Сталин?

                Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                ...Да не забравяме, че съюзниците се включват истински, чак когато се вижда изхода и най-вече за да участват в разделянето на Европа..

                http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3082891

                Тази история със "късно разгърнатия втори фронт" е една елементарна спекулация, която след масово тиражиране се е превърнала в общотърпяна заблуда!!!
                Да не говорим, че самата формулировка е дълбоко погрешна: По това време войната се води на най-малко десет фронта така, или иначе. А също така, всички участници във нея - освен Русия и донякъде Япония /те и до края втори фронт не разгръщат/ - по това време воюват на по два-три, та и повече фронтове.
                Въпросната спекулация е инциирана разбира се от руската историография /която е и единствената поддържаща я/. Напрактика тя прокарва някакви нотки на претенции и упрек по отношение на западните съюзници /видите ли - те ни оставиха сами/. Целта - разбира се - е да се "забули" ролата на Русия във първата фаза на войната.
                Обективно погледнато, десанта в Нормандия е осъществен практически по едно и също време със преминаването на бойните действия на източния фронт извън границите на Русия. Значи: Фактически Русия и англоамериканските съюзници /вкл. французи/ започват бойни действия срещу Германия на континентална Европа по абсолютно едно и също време!

                А като става въпрос за претенции и упреци:
                Какво прави Русия докато Германия воюва, мачка и окупира Полша; Чехия; Белгия; Холандия; Франция; Британия /за последната, без окупацията, разбира се/!?!?
                Докато Британия воюва с Германия на територията на острова; във Северна Африка; Близкия изток; Средния изток; Далечния изток; целия Атлантически океан и Средиземно море; Скандинавския полуостров /ако някой иска може да брои и изчислява фронтовете според собствените си интерпретация и разбирания/.

                По това време: Русия стриктно и най-лоялно изпълнява съюзническите си задължения към Германия!!!
                Без да се впускам в подробности, само ще припомня, че на 21 с/у 22 юни 41-ва, влаковите композиции със руски доставки за Германия, едва ли не се разминават със настъпващите германски войски на руско-германската граница в Полша...
                Последно редактирано от davc; 02-07-10, 13:49.
                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

                Коментар


                • От: Сталин?

                  Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                  Те нямат достатъчно войници, дори да охраняват границата...

                  Русия е толкова голяма, че не може да бъде нито превзета, нито асимилирана, нито нищо...
                  Това не е точно така всъщност. Нямам предвид това, кой може да воюва с Русия, или какъв ще е резултата.
                  Става въпрос за "огромния" човешки ресурс на Русия и респективно - недостатъчния такъв на евентуалния противник.
                  Русия, и да е имала някога някакъв съществен потенциал в тази насока, то тя отдавна лекомислено /най-вече поради некадърност на управлявалите я, в това число със активния принос на въпросния Сталин/ го е пропиляла! За Русия в момента напрактика може да се каже, че е "празно място", тя вече не е една шеста от сушата на планетата, но и днес заема поне една осма, а на тази територия живеят 150млн. души. Антарктида и Гренландия може би са по-рядко населени, но в Сахара -например - е направо мравуняк и гъмжило от човеци в сравнение с нея...
                  Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

                  Коментар


                  • От: Сталин?

                    Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
                    ...Тази огромна страна не може да се управлява по друг наичн освен с ред дисциплина и терор. ...
                    А Русия със сила може да я завладее единствено Китай-повече са от тях.
                    Две неистини в 2 последователни изречения.
                    Ред и дисциплина не е равно на терор.
                    Как ще я завладее Китай, като имат ядрено оръжие? Русия може да избие всичко живо на планетата, преди да се предаде. Война отдавна се прави с машини, а не жива сила. Случвало се е живи хора да се предават пред камерата на безпилотна машина.

                    Някои политици дават чисто злато, за да разберат как Сталин е спечелил уважение на днешни съвременни информирани хора. А може би неинформирани?
                    Последно редактирано от Rabin; 02-07-10, 13:21.

                    Коментар


                    • От: Сталин?

                      Русия не може да я пипне никой външен враг."За Родину.."-повечето от нас едва ли могат да проумеят какво е вложено в тези 2 думи......
                      Кой е Сталин.......ми този дето спря Хитлер, а последния сбърка фатално.За какво тръгва Хитлер...за световно господство?...нееееее,..... против Капитала тръгва и една нация свързана с него....
                      Сталин е избил много....,но кои и защо? По какъв критерий....от какво се е опасявал......Хайде към днешна дата някой да се наеме да обясни какво е трябвало да се направи тогава и как, а не само да се казва какво не е трябвало.

                      ПП. В тази ,пък и други теми излагам "различна" гледна точка,която може да е моя,но може и да не е, може да е вярна,може грешна.Нападайте нея(гледната точка), не мен.Пиша го, защото гледам доста не се досещат.......Идеята е да се погледне и под друг ъгъл.

                      Убедил съм се , че истината е една и е кълбовидна, но всеки я гледа под различен ъгъл и вижда различно.Колкото по-отдалече се гледа във времето,токова по-голяма част от нея се вижда,но по неясно в детайли.
                      Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

                      Коментар


                      • От: Сталин?

                        Айде, митологемите пак... Русия никой не може да я пипне мащабно, заради ядреното оръжие. Поради същата причина, никой не може да пипне и Великобритания или Франция, а не заради НАТО.

                        Само дето локализирани и най-вече изнесени конфликти има не един и не се е представила блестящо, даже никак.

                        Обаче СССР меко казано го пипнаха и устиска само с цената на непреодолими от немците жертви и с "малката", но ключова помощ на Запада. Както тук казаха - на Запада, на който СССР дотогава не само че не беше помогнал, ами си чопна и от съюзника им Полша.

                        Въпросът кого и защо и избил Сталин има прост отговор - всеки, който е имал различна гледна точка за каквото и да било. Ето, цялата работа сбита и максимално ясна:

                        "В нашем роду декабристы были, офицеры, революционеры, моряки... Из всех, правда, один дед выжил. С мурашками в генах! Потому что все боролись, сомневались, колебались... Зато дед никогда не сомневался. Если колебался, только вместе с генеральной линией партии. В тридцать седьмом врагов народа разоблачал — теперь говорит: «Надо же, ошиблись — не тех расстреляли. Ну ничего, на ошибках учатся. В следующий раз уж точно того, кого надо! Поэтому, внучок, имей в виду: гласность объявили, чтобы узнать, кто что думает, и в следующий раз не ошибиться и — точно того, кого надо!"

                        Та, като обичате да гледате нещата от друг ъгъл, не гледайте само кого е избил, а и кого е оставил.

                        За всички осъзнати и неосъзнати сталинисти тук и хора с различна гледна точка - масовите чистки (физически) са азиатски похват, а в нормалните държави от последните няколко века си има механизми за структуриране на държавния апарат и на управлението. Който не се вписва, просто не бива допускан, а не разстрелван, наред с още няколко десетки милиона такива, за да не го мислят. Ама на болшевиките така им е най-лесно - няма човек, няма проблем. Перифраза на Ченгиз Хан - на мен градове не ми трябват, няма народ, няма проблем.

                        Пък това "За родину!" ква е пропаганда... За родину, ама колко милиона военнопленници взимат немците? А, с колко от тях са се оправяли НКВД и т.н. И коя родина, като там са 100 етноса и националности, от които немалка част смазани от Сталин... Просто, повечето от тях са предпочели рускоговорящия тиранин, пред немскоговорящия.

                        Не сме можели да проумеем кво било вложено в тези две думи ли?! Ние си имаме други две - "На нож!" Препоръчвам да се поинтересувате малко повече от нашата си история отпреди век, че леко изобилства на войни и изяви. Колко са сумарно жертвите от тези няколко десетилетия войни и какви са постиженията? Има и разни отзиви от турци, руснаци, сърби и румънци, дето са били от "отсрещната страна на ножа", а за англичаните да не говорим...

                        Ха, ха - сега го препрочетох цялото, че ми беше избледняло - http://zadornov.net/books/yanikogdan...osomniy-nabor/ Който е забравил за какво репресира тоталитарната държава, нека чете, пък другите да си мислят, че тези чистки са били санитарни. Айде, наздраве - «Не хочешь проболтаться — не думай вообще!»
                        Последно редактирано от Obersturmbahnfuehrer; 02-07-10, 15:42.

                        Коментар


                        • От: Сталин?

                          Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
                          ... сбърка фатално.За какво тръгва Хитлер...за световно господство?...нееееее,..... против Капитала тръгва и една нация свързана с него....[/B].

                          Ми той и Сталин против Капитала ходеше, пък и въпросната нация, не особено долюбваше...
                          Всъщност, те двамата този поход заедно го подеха. Реално погледнато във времето - осем години заедно градят бъдещето си и след това за четири, взаимно си го сриват...
                          Щото Капиталът се взе в ръце и успя да ги обърне един срещу друг...
                          Онази нация, накрая само намаза от всичко това...
                          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

                          Коментар


                          • От: Сталин?

                            "Хайде към днешна дата някой да се наеме да обясни какво е трябвало да се направи тогава и как, а не само да се казва какво не е трябвало."- не получих отговор.
                            Ето и още един:- Кой щеше да спре Хитлер, щеше ли да бъде спрян изобщо и какво би се случило нататък ?

                            Наистина би ми бил интересен отговора на този въпрос(и двата са един и същ).
                            Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

                            Коментар


                            • От: Сталин?

                              Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение
                              Не сме можели да проумеем кво било вложено в тези две думи ли?! Ние си имаме други две - "На нож!" Препоръчвам да се поинтересувате малко повече от нашата си история отпреди век, че леко изобилства на войни и изяви. Колко са сумарно жертвите от тези няколко десетилетия войни и какви са постиженията? Има и разни отзиви от турци, руснаци, сърби и румънци, дето са били от "отсрещната страна на ножа", а за англичаните да не говорим...
                              Нашето няма нищо общо. Ние нито щрафбатове, нито заградотряди сме имали.
                              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

                              Коментар


                              • От: Сталин?

                                Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
                                "Хайде към днешна дата някой да се наеме да обясни какво е трябвало да се направи тогава и как, а не само да се казва какво не е трябвало."- не получих отговор.
                                Ето и още един:- Кой щеше да спре Хитлер, щеше ли да бъде спрян изобщо и какво би се случило нататък ?

                                Наистина би ми бил интересен отговора на този въпрос(и двата са един и същ).
                                Моето лично мнение, с дежурната уговорка, че в историята "ако" няма.
                                Ако Чърчил не беше успял /като дипломат, не като военачалник/ да обърне хода на войната, Германия щеше да окупира и Британия. Заедно с това в кратък срок да осъществи контрол над по-голямата част от отвъдморските й територии. Без английската подкрепа за Де Гол, същото щеше да се получи и със колониите на Франция.
                                Русия щеше да пробва второ теглене на тиража във Финландия, като най-вероятно щеше да успее. С това договорките относно разпределението на Европа щяха да са приключени.
                                Предвид себичността на лидерите и безкрайната агресия, фундаментално заложена във идеологиите на тези две държави, по-рано, или по-късно, но неизбежно: -Конфликт между тях, щеше да се разрази!!!
                                Тук стигаме до САЩ, по онова време те амбиции за световно господство не са имали, не са имали и основания за такова нещо. Тяхната цел е войната да приключи и те разбира се по това време да са откъм победилата страна, като при това да успеят да усвоят възможния максимум от ползи. В същото време, останалите победители да са възможно най -изтощени и с изтънял потенциал. От това директно следва да се присъединят на страната на по-слабите. Между другото, те и в реално състялата се история провеждат същата политика и постигат същите цели. Според горенаписаното, по-слабата страна би била Русия.
                                Т. е. накрая пак достигаме до познатата ни конфигурация при съюзниците /разбира се, с обективната липса на Британия/.
                                При тази конфигурация, баланса на силите, е доста подобен на този, който води до познатият ни начин на завършване на войната, така че най-вероятно тя отново да завърши по същия начин.
                                Всичко, което щеше да е по-различно след такова имагинерно развитие на събитията, ще се яви това, че Русия би излязла от такава война доста по-мускулеста, отколкото при реално стеклите се обстоятелства. И съответно, това което се случи с нея 40год. след края на войната, надали щеше да се случи /поне не и в този срок/.
                                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X