Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сталин?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Сталин?

    Ми факта е че са тичали срещу танковете и по трима с една пушка. Лично съм слушал разказите на ветеран от Сталинград - още ми настръхва кожата. Айде сега си представи във Вермахта команда "на трима по-една пушка тичайте срещу танковете, който се върне е дезертьор и ще бъде разстрелян", и нека пак да си поговорим за дисциплина.

    Както е казал Йосиф Висарионович - «В Красной армии трусом мог стать только очень смелый человек»....
    Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

    Коментар


    • От: Сталин?

      Първоначално публикуван от kvv Преглед на мнение
      А нещо за великата тактика "на трима по-една пушка тичайте срещу танковете, който се върне е дезертьор и ще бъде разстрелян" или това са го вършили зад гърба на Сталин.
      Бре момчета...... Тичали са с една пушка тримата, защото в момента на нападение на Германия на СССР, в Червената армия било се провеждало превъоръжаване. Сменяха отбранителните типове въоръжение на нападателни. Винтовките на леки картечници. Не са успели. Защото великия стратег избързал да навлезе в территорията на днешната Молдова, та да има възможност бързо да отреже дребния фюрер от румънската нефт. А трябваше да изчака немския предводител да затъне покрай Ла-Манша..... Надлъгването при подписване на пакта Риббентроп-Молотов било взаимно. И още не се знае кой точно бил излъган. Уж са си осигурили тайм-аут. Немците да приключат с англичаните, в Африка и на Острова, а Иосиф Виссарионович - да приключи с реконструкцията и превъоръжаването на Червената армия. Великий стратег толкова вярвал в своята гениална хитрина, че оставил армията в пригранична зона невъоръжена, а самата граница - практически неохранявана.
      Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
      Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

      Коментар


      • От: Сталин?

        Така е, двамата са се лъгали...

        И както знае историята, Хитлер счита за свой най-голям враг именно Сталин, а не Чърчил или Рузвелт!

        Имам странен въпрос..

        Някога виждали ли са се наживо?

        Коментар


        • От: Сталин?

          Суворов/Резун има теория че може и да се се виждали, на някаква пригранична гара, но официално - не. Съветските делегации в Райха са водени от Молотов, немската в СССР - от Рибентроп. Наскоро гледах интересни кадри на Молотов и Шикългрубер, на някакъв прием.
          Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

          Коментар


          • От: Сталин?

            Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
            Един съвет - престанете да използвате думата "блядове", за руснаци.

            Отделно: миллионите все още мислят, че живеят в най-великата държава на света.... Е верно, Чайна и Хиндустан ги превъсхождат по бройка на населението, ама нищо особено, японците правят Ниссани и Тойоти, па те си имат УАЗ-ове, пиндостаците са измислили Джиип и Хаммер, ама па те за нищо не стават, щото се чупят.... И само много малък процент от милионите искат да напуснат ИМПЕРИЯТА, или пък имат подобна възможност.....

            Уважаеми! /ако не беше модератор, бих се обърнал с по-свойското и неофициално: Приятелю/ - прав си, много си прав!

            Аз, като един българин, нямам никакво основание /дори при силно желание, не мога да намеря ни най-дребна "сламка"/ да харесвам държавата Русия.
            В същото време - нямам нито право, нито основание да изразявам неприязън към руския народ и изобщо към "руснака" като отделен човек. Не го и правя... Точно затова отново потвърждавам: Прав си да протестираш относно каквито и да било преднамерени и обидни епитети!!!


            Обаче...
            Едва ли не, в същото изречение, в което даваш съвета си: "...престанете да използвате думата "блядове", за руснаци...": Използваш думата "пиндостанците" - относно други едни хора. Без значение кои са, това е също толкова преднамерен и обиден епитет...
            Е: Олекваш - някакси - приятелю и апелът ти/съвет, олеква!!!


            А темата е със заглавие: Сталин. Тук течат едни пространни разсъждения за него "по принцип".
            А в заглавният пост има връзка - в Грузия бутнали негов паметник /в родният му град/.
            И ако трябва мнение по същество:
            На мен пък ми е много чудно, защо грузинците намират за нужно, като демонстрация на опортюнизъм по отношение на руснаците да бутнат този паметник!? Та в негово лице /на Сталин/, не намират ли основание да претендират, прокламират и демонстрират, че са "мачкали" така омразните им руснаци "на общо основание" ?!?!...


            П. П. Заслужава внимание и факта, че прозвището "бляд" е със "международна стойност", докато понятието "пиндос" е единствено и само със "руска гражданственост", прокарвано е и прокламирано тук /в този форум/ от един участник с крайно изразено чуждопоклонничество /до степен на родоотстъпничество/ в поведението и самосъзнанието си...
            Последно редактирано от davc; 30-06-10, 22:22. Причина: Послепис
            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

            Коментар


            • От: Сталин?

              Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
              Доколкото съм чувал от познати руснаци - доста след войната (до 60-те май) селяните са нямали право да пътуват свободно - паспортите им са били в касата на председателя на колхоза.
              1986г без паспорт не можеше да се купи билет за "Ракета"-та по Днепър, от Киев за Кременчуг(където правят КРАЗ-овете). Това е от личен опит.
              LZ1AIV

              Коментар


              • От: Сталин?

                За да направим извод е необходимо да анлизираме:
                1. Времето когато се случват събитията.
                Европа е излязла от първата световна война и е в ход на подем. Русия стои разкрачена на огромна територия, в значителна част от която липсва каквато и да е държавност. Все още гражданската война в нея не е напълно завършена;
                2. Традициите в управлението на държавата.
                Състояние на държавното управление по сфери е плачевно. С магическа пръчка нищо не се променя. Трябва воля, а понякога и сила за да се въведе новото. Никой доброволно не се отказва от привилегиите, които е унаследявал с векове;
                3. Състоянието на икономиката - пълен крах.
                Възможност за получаване на помощ от вън - никаква. Вътрешни резерви няма. Ленин генерира идеи, но на практика не реализира нищо;
                4. Социалните сфери са блокирани поради липса на средства, кадри и държавно управление;
                5. Единствено в армията има някакъв ред, но липсва осигуреност -кадрова и материално - техническа;
                6. Вътре в партията няма единство, както в организационен, така и в идеологически порядък;
                7. Външната среда.
                Съседните държави са отрицателно настроени към Русия. Ako, допусне грешка или покаже слабост, всяка една е била готова да си отхапе нещо от нея. Много често тая външна среда е действала в синхрон с вътрешната опозиция.
                Тогава. Този почти мъртав колос да го приведеш в действие и изведеш на ниво за противостояние на всяка външна заплаха в рамките на 14-15 години може да го направи човек с изключителна воля, характер, целеустременност. Задавам си въпроса - Сталин не е ли един руски държавник, използвал организационна сила на комунистическата партия за възраждането на Русия на друго ниво? Защото повечето от репресираните са били членове на КП. Дали извършеното от него е плод на гениален ум, обременен с похватите и методите на средновековното злодейство, ще го каже историята. Засега тя е политически обременена!

                Коментар


                • От: Сталин?

                  Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
                  Може ли кратък списък на кадърните военачалници избити от Сталин ? Топ 10 да речем, заедно с техните епохални военни победи (или теоретични разработки).
                  ...
                  Може ли кратък списък на репресираните по лагерите? Качвай го архив на FTP, че пощата ми не пуска над 10 мегабайта. Имаше един такъв виц: "поименно, колега!".
                  Ако отричаш, че е очистил голяма част от кадърните хора по ключови места - просто си кажи.

                  Но политиката на репресии срещу видни съветски военачалници се отразява отрицателно върху общото състояние на армията.
                  Сталин е особено предпазлив да не даде повод на Хитлер за нападение и безспорно най- голямата му грешка е, че не вярва на съветското разузнаване, което разполага с информация за точната дата и час на предстоящото германофашистко нападение над страната.
                  К'во толкова виждате в тоя... че и некадърен бил... и пак Сталин, та Сталин!

                  В годините преди Втората световна война, Сталин провежда Голямата чистка (1934-1938г.), жертва на която става висшето ръководство на ВКП(б),НКВД и Червената армия.
                  Последно редактирано от Rabin; 30-06-10, 22:42.

                  Коментар


                  • От: Сталин?

                    Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                    К'во толкова виждате в тоя... че и некадърен бил... и пак Сталин, та Сталин!
                    Не е бил некадърен. Прави от Русия държава с която да се съобразява целия свят. Нима мислиш, че това е лесно и 90-95% от хората във форума могат да го направят?

                    Коментар


                    • От: Сталин?

                      Аре стига бе.

                      "руските държавни мъже [са] зверове и идиоти"


                      Цитатът е от Захари Стоянов и чудесно описва Сталин.
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

                      Коментар


                      • От: Сталин?

                        ВСИЧКИ държавни мъже са зверове и идиоти. Не разбирам, защо се опитвате да измервате държавен ръководител с мерките на обикновения човешки морал - те НЕ СА ПРИЛОЖИМИ. Човек не може да стане държавен ръководител, без да изгори десетки или хиляди съдби. Като стане, пак ще му се налага, даже и само да остане на власт, отделно ако иска някакви промени да прокара. Ако пък е добронамерен (към "народа", а не към конкретни хора в него), най-често му идва идеята за прокарване на непопулярни мерки. Които пак не стават, като помолиш съвсем малко по-слабите около теб да ти съдействат.

                        Приносът на конкретен ръководител се преценява след време. Не, че след време историята престава да се пречупва през актуалната държавна доктрина, но просто си отиват хората, които са имали директен контакт с него.

                        Коментар


                        • От: Сталин?

                          Ясене, не всеки държавен ръководител въвежда заградбат-ове (идеята е Троцки, но все пак), нито всеки създава стройна система за робски труд (гулаг)
                          Та не си прав.
                          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

                          Коментар


                          • От: Сталин?

                            Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                            Ясене, не всеки държавен ръководител въвежда заградбат-ове (идеята е Троцки, но все пак), нито всеки създава стройна система за робски труд (гулаг)
                            Та не си прав.
                            Вгледай се внимателно.

                            Коментар


                            • От: Сталин?

                              Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              Вгледай се внимателно.
                              В турските шивашки цехове ли .

                              Коментар


                              • От: Сталин?

                                Айде, почнаха замазванията.

                                Друг път всички са такива. Захари Стоянов говори конкретно и ако ще генерализираме заключението му, то можем да го разпрострем върху азиатския тип тирани - от Ленин и Сталин, през Мао, Пол Пот, та до Ким Ир Сен, ако щете. Общото е, че най-фрапиращите примери са все разни интерпретатори на комунистическата идеология и са изтребили повече сънародници, отколкото чужденци, т.е. са основният враг на управляваните от тях държави. Единственият умерен интерпретатор е бил Хо Ши Мин. Про западните диктатори от района са от сходен тертип с латиноамериканските и са много далече от постиженията и маниера на изброените.


                                Пък, Захари Стоянов визира царска Русия. Добре, че не е видял какво я е наследило.

                                Хайде, избройте ми западни "зверове и идиоти" от миналия век.

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X