Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сталин?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Сталин?

    Принципно Ясен е прав. Обикновения човек трудно управлява дори собствения си живот.
    Комплекс от някои определени фактори създават лидера. Има леки проявления на шармантност, желание за покровителство, умерена слава, нужда от изява и публика..такива на пръв поглед дребни обичайности плюс подходяща среда и традиция, могат да дадат умерени лидери като Манерхайм, Чембърлейн..
    Когато обаче се намесят алкохолизъм, наркомании, садизъм, мазохизъм и изобщо цялата скала на психичните заболявания от леки до тежки, съчетано с половите извращения , кръвосмешенията и канибализма , тогава се явяват и великите лидери..
    Впрочем ако се направи анонимна анкета сред модераторите, кои биха въвели телесни наказания, резултата би бил доста весел

    Коментар


    • От: Сталин?

      Едно си баба знае...

      Всичко се изчерпва с единия Чамбърлейн ли? Като така сме тръгнали, кой американски президент, да не кажа лидер, можем да набутаме в компанията на гореизброените? И малкото мащабни простотии, които са правили са били насочени навън, а сегрегацията са я наследили от колониални времена, пък макартизмът е лек отзвук на истерията генерирана от нашия лагер.

      Изпълненията им в Далечния и Близкия Изток, Централна и Латинска Америка, пък ако щете и на места в Африка са рутинни разправии на Империалистическа държава и са твърде далече от разглеждания мащаб.

      Какво щяло да стане ако Германия била спечелила... Ми, до голяма степен същото, което стана и когато СССР спечели. Строят ще достигне предела си, а спре ли да расте екстензивно, ще спре и интензивно и след диктаторите ще дойдат апаратчиците като Хрушчов, а след тях играчите като Брежнев, че и Живков и накрая всичко ще свърши с функционери като Горбачов, че и Младенов, ако щете. САЩ с Германия нямат сблъсък на интереси, защото са антиподи - Германия както и СССР са континентални империи и делят мегдан помежду си, а САЩ е морска империя и закономерно се зарита с аналогичната й но несъразмерна Япония.

      Ако японците бяха понатиснали руснаците, за да им попречат да устискат на косъм около Волга, щеше да се закучи работата. И докато немците търчат да се разправят с остатъците от СССР и да ги капсулират зад Урал, да си пилеят ресурсите из цяла Европа, "онези смотаните" щяха ударно да си постигнат същите цели в една от най-мащабните им научни програми, обхванала сума народ и средства от Вашингтон, та чак до Лос Аламос. И докато се занимават да потапят японския флот и да се гонят из джунгли и вулканични острови, току започнали да мятат пак по тях разни килотонни еквиваленти, за да се сещат немците, вместо руснаците както стана в действителност. Ако случайно немците не се усетят от намека, много бързо ще се усетят от натвърдяка. Те реално са нямали капацитет да изкарат същите неща заедо с американците, а в тази надпревара, седмици закъснение са фатални. Руснаците въпреки богатите немски трофеи, изкарват Первая молния чак през 49-та, т.е. дотогава светът е имал едноличен хегемон.

      При такова развитие, закономерно щеше да се стигне до каквото в действителност и се стигна, само че зад желязната завеса щеше да се говори немски, като универсален език, а на балканите - български. И 50-60 години по-късно, тоталитарният строй щеше да се задуши под собствената си тежест, както стана и в действителност и всички да са си на достигнатите позиции.

      Няма да засягаме еретични тези, че нашият строй е дотиран здраво не само през Войната, ами почти да краха си от САЩ и Горбачов много неприятно ги изненада като дръпна завесата в съкратени срокове.
      Последно редактирано от Obersturmbahnfuehrer; 01-07-10, 10:33.

      Коментар


      • От: Сталин?

        системата гулаг е за политическа изолация , а робския труд е вид екстра не е цел.
        дефакто всички държави по това време имат подобни схеми (ако си насила в лудница полит ефекта е същия , за което и се "сещат" след време и на изток).

        Но наистина не задълбавайте в детайлите (за съжаление при такива събития милиони съдби са детайли)

        Факт е и още нещо:
        Единствения успешен реален блицкриг срещу 1милионна армия е дело на СССР.
        Схващайки блицкригешкия намек, американците правят подобен, но атомен , напълно излишно върху градове.

        Май не знаете и че година след смъртта на Сталин, в Грузия е имало яка сеч на ученици и деца само защото искали в местните вестници да има отбелязване на годишнина от раждане/смъртта му, но явно нравите се менят както отбелязва и Волк още в началото и чешем тиквите защо

        паспорта е била последна грижа на крепостния , та не това е мярката за крепостен.
        Крепостен селянин = роб - няма право на собственост ,и децата му са собственост на феодала и Целия му труд и продукти. Буквално всеки ден не е знаел дали ще оживее . Та при СССР и Сталин неизвестността колко ще живееш понамаляла, което за огромната маса е ново качество живот + екстрата собственост.

        Когато ти трябва 100% лоялност , страха е това което я създава най-бързо!
        Руските човешки ресурси са доооста
        Избиваш началството дори и най-вече кадърните, После следващите кадърни са ти точно като киборги лоялни. Аболютна гадост е и трябва да си и психопат за прилагането и , но работи 100%.

        Западните "зверове и идиоти" нямат нужния човешки материал като бройка
        за да се развихрят, та затова са и "по-човечни" само един Дрезден дет се вика и две атомни бомби, има и разни хипотези за 9/11 ,ако са верни, то в 21-век те водят
        а и са се научили не те да действат , а да си намират и финансират нужните "зверове и идиоти"
        байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
        Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
        Суперспам - спама на суперите

        Коментар


        • От: Сталин?

          Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение

          ,,,
          Всеки си знае и бае, защото си има мнение и е хубаво да се уважава това.
          Сталин няма как да не е противоречива личност. Има много грозна страна, убийстава, терор, но има и друга, благодарение на която СССР се индустриализира.

          Не е коректно да сравняваш обстановката в САЩ и Русия /СССР/. След втората световна СССР е несравнено по-зле от САЩ . Бил е в тежко положение и не малко хора са искали ресурсите му. И някак в тази тежка обстановка, Сталин успява да го изправи на крака.

          Възражения?

          Коментар


          • От: Сталин?

            А, не - не всеки. Под баене имам предвид мистификация в стил "Сталин може и да е бил зъл гений, ама то всички управляващи са, особена ако им се даде поле за изява". Това не е мнение, а замазване. Не сме в Средновековието и отдавна не само, че стереотипът на управляващите е променен, ами азиатският тип диктатори са малцинство. Като отражения върху историята - не са, заради простотиите си.

            Въпросът за отношението към хората не подлежи на никакво сравнение. Сталин избива незнайно колко десетки милиона свои сънародници (в широк смисъл), Хитлер - към милион немци, т.е. горе-долу се представя достойно, съотнесено към цялото население, а западняците - нищо. Интернирането в лагери на американците от японски произход е много далече от европейските и азиатските концентрационни лагери, а за смъртност там не може да става дума.

            Какво прави Сталин с командния си състав по веме на войната, имаме представа. Хитлер поне в това отношение е по-умерен и изпълненията му са само срещу заговорници и то пак сравнително цивилизовано. А американците какво правят? Най-безславния им висш офицер - Кимел го пенсионират като контрадмирал и го използват като изкупителна жертва на цялата мъглява история покрай Пърл Харбър и оттогава не престават напъните да го реабилитират напълно. Несравнимо, особено като се има предвид, че Жуков след Войната дълга време е имал поготвен куфар с лични вещи за Гулаг, за всеки случай...

            Квантунгската армия е била яко деморализирана, а към момента на Манчурскота стратегическо настъпление се състои оосновно от нещо като опълчение, срещу което се изправя 6ти гвардейски танков корпус и ги помита. Идеята на блицкрига е бързо да се достигне стратегическа дълбочина от бронетехниката и след това да се затварят в чувал разпръснатите подразделения. Точно това и става в Манчурия с тази разлика, че блицкригът разчита на технологичен и оперативен превес над противника, а в случая руснаците освен него, имат и значителен числен, за подготовка и оборудване не говорим изобщо, при което си е просто тотален разгром, нямащ общо с немската идеология от началото на войната. Все пак, тази операция започва месеци след края на Третия райх, а американците вече са натикали японците по основните им острови, т.е. напълно безнадеждна история. Ако добавим и факта, че въпросното настъпление започва дни след Хирошима и съвпада с Нагазаки - историята става трагична и не е показателна за нищо във военен план, камо ли за "успешен блицкриг срещу милионна армия"...

            СССР е бил несравнимо по-зле след Първата световна и тогава Сталин "го изправя на крака". Същото важи и за Германия, даже в още по-тежка степен. Големи изправачи - няма що. Благодарение на техния принос, задокеанската колония, сравнима по значимост тогава с примерно Бразилия от наши дни, става световна супер сила и за известно време едноличен военен хегемон. Да не говорим, че и на онези юнаци не им е било лесно, щото докато в Европа се гърчат, тях пък ги мори Великата депресия, до която днешната криза даже не се и доближава. Така че може и без геноцид, да се изправи една страна, че и с малко акъл и повече предпоставки да стане полюс на половината свят.
            Последно редактирано от Obersturmbahnfuehrer; 01-07-10, 12:02.

            Коментар


            • От: Сталин?

              Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение
              СССР е бил несравнимо по-зле след Първата световна и тогава Сталин "го изправя на крака". Същото важи и за Германия, даже в още по-тежка степен. Големи изправачи - няма що. Благодарение на техния принос, задокеанската колония, сравнима по значимост тогава с примерно Бразилия от наши дни, става световна супер сила и за известно време едноличен военен хегемон. Да не говорим, че и на онези юнаци не им е било лесно, щото докато в Европа се гърчат, тях пък ги мори Великата депресия, до която днешната криза даже не се и доближава. Така че може и без геноцид, да се изправи една страна, че и с малко акъл и повече предпоставки да стане полюс на половината свят.
              Не съм много съгласен. САЩ е ограден от 2 океана, Мексико и Канада. Те не са много агресивни към него. И в началото на 20 век САЩ е известен като страна, в която човек има големи възможности за развитие. По този начин е привличал хора и специалисти от целия свят. Напрактика същото е и сега. СССР до преди това е бил монархия, както се спомана в темата, мужиците и жените им не са познавали много много свободата. Самия характер на хората е различен. Иманно за това не мога да кажа дали американският подход би бил приложим и в СССР. САЩ си стават супер сила балгодарение и на немските спецове, които отиват да работят за тях. Едва ли е било възможно да се спре възхода им. При СССР също отиват немци. Те също им помагат в техниката. Затова и наваксват изоставането. Сложна работа е всичко. В крайна сметка СССР се разпада 40 и няколко години по-късно.

              Коментар


              • От: Сталин?

                Естествено, че е ограден от два океана и я има един силен съсед със сухопътна граница - я няма. Това е характерно за повечето морски империи. Затова те са сдъвкаха с Япония - щото има къде да се срещнат. Гонениците с Ромел из Африка са етюди на тема колониални войни.

                В съвременното значение, монархии са примерно Англия и Холандия, пък били те и с представка "парламентарна". Русия си е била феодална държава, а СССР - кой както иска да си го определи.

                Немски учени са бягали в САЩ още по времето на утвърждаването на нацистите, пък за еврейските да не говорим. Ама що са бягали там, а не примерно в Чили? Щото явно американските управници не са баш същият чешит както тукобсъжданите и следователно държавата им не само става за живеене, ами и за имигриране - политическо, икономическо, все тая. А пропо, все повече документи излизат за митологията около нацисткото масово преселение в Аржентина и околностите. Май основната маса не бягали в Латинска Америка, ами баш в САЩ, откъдето да работят против Източния блок. Логично - хем ветерани, хем с възможности, че и мотивирани. Щото както споменах, има основания да се смята, че западняците са ни дотирали строя, обаче от друга страна реално противостояха, за да не прекалят със създаването на чудовище, ако мога да перефразирам.

                Моята теза е, че австрийският евреин Шикългрубер е бил най-големият враг на германския народ, а грузинският такъв Джугашвили - на руския, че и на съветския. Разните опити за възраждане на мита, че ги бил издигнал от ралото до атомната бомба... Сами се издигнаха, поставени в екстремални условия и с цената на епохални жертви. При това въпреки него, а не благодарение.

                Няма да засягаме темата как изобщо се стигна до този комунизъм и кой, защо и как го внедри на Русия. Подобно за Германия и как предпоставките за налагането на двете идеологии и на Втората световна бяха създадени още при Първата.
                Последно редактирано от Obersturmbahnfuehrer; 01-07-10, 13:31.

                Коментар


                • От: Сталин?

                  Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение

                  Немски учени са бягали в САЩ още по времето на утвърждаването на нацистите, пък за еврейските да не говорим. Ама що са бягали там, а не примерно в Чили? Щото явно американските управници не са баш същият чешит както тукобсъжданите и следователно държавата им не само става за живеене, ами и за имигриране - политическо, икономическо, все тая. А пропо, все повече документи излизат за митологията около нацисткото масово преселение в Аржентина и околностите. Май основната маса не бягали в Латинска Америка, ами баш в САЩ, откъдето да работят против Източния блок. Логично - хем ветерани, хем с възможности, че и мотивирани.

                  Моята теза е, че австрийският евреин Шикългрубер е бил най-големият враг на германския народ, а грузинският такъв Джугашвили - на руския, че и на съветския. Разните опити за възраждане на мита, че ги бил издигнал от ралото до атомната бомба... Сами се издигнаха, поставени в екстремални условия и с цената на епохални жертви. При това въпреки него, а не благодарение.

                  Няма да засягаме темата как изобщо се стигна до този комунизъм и кой, защо и как го внедри на Русия. Подобно за Германия и как предпоставките за налагането на двете идеологии и на Втората световна бяха създадени още при Първата.
                  Самата държава САЩ е така направена, че да привлича специалистите, като им предостава възможности за работа. Естествено и са самата си обучава специалисти. За мене родни американци няма, всички са емигранти. Индианците не ги смятам, ако искаш ме обвини в нацизъм. Обаче има и други държави, които си правят кадри а те отиват да работят другаде. Въпрос на политика. Ясно е, че СССР не е бил по привлекателно място от САЩ. И там обаче като в САЩ е имало възможност за изява на специалистите. Именно затова има и хора които си спомнят с носталгия.
                  Иначе за мен има разлика между демокрация и капитализъм. Корпорациите са едни доста неприятни явления, които могат да поставят на колене някоя по-малка държава. За мене това е израждане.
                  И все пак истината е някъде по средата. Без държавен контрол над стратегическите отрасли всяка държава тръгва към дъното.

                  Коментар


                  • От: Сталин?

                    Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение

                    Няма да засягаме темата как изобщо се стигна до този комунизъм и кой, защо и как го внедри на Русия. Подобно за Германия и как предпоставките за налагането на двете идеологии и на Втората световна бяха създадени още при Първата.
                    Доста интересна дискуссия може да излезе.....
                    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

                    Коментар


                    • От: Сталин?

                      Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
                      Всеки си знае и бае, защото си има мнение и е хубаво да се уважава това.
                      Сталин няма как да не е противоречива личност. Има много грозна страна, убийстава, терор, но има и друга, благодарение на която СССР се индустриализира.

                      Не е коректно да сравняваш обстановката в САЩ и Русия /СССР/. След втората световна СССР е несравнено по-зле от САЩ . Бил е в тежко положение и не малко хора са искали ресурсите му. И някак в тази тежка обстановка, Сталин успява да го изправи на крака.

                      Възражения?
                      ....И кои са тези,които са искали ресурсите на СССР след войната?!!!!!По логиката ти ако е имало такива хора не смяташ ли,че са щяли да постигнат целите си.....това е означавало войната да продължи,но е щяло да бъде изсцяло в ущърб на СССР.Мислиш ли,че ако Великобритания и САШ искаха ресурсите на СССР-неможеха да ги вземат?!.....Всичко е планирано още в Техеран.....

                      Коментар


                      • От: Сталин?

                        Те нямат достатъчно войници, дори да охраняват границата...

                        Русия е толкова голяма, че не може да бъде нито превзета, нито асимилирана, нито нищо...

                        Все едно бълхите да се борят за кучето!

                        Коментар


                        • От: Сталин?

                          Първоначално публикуван от sithius Преглед на мнение
                          ....И кои са тези,които са искали ресурсите на СССР след войната?!!!!!По логиката ти ако е имало такива хора не смяташ ли,че са щяли да постигнат целите си.....това е означавало войната да продължи,но е щяло да бъде изсцяло в ущърб на СССР.Мислиш ли,че ако Великобритания и САШ искаха ресурсите на СССР-неможеха да ги вземат?!.....Всичко е планирано още в Техеран.....
                          Разбира се, че ги искат. За какво е тази студена война и тази надпревара във въоражаването? За да спрът комунизма. Едва ли. Обаче едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто да го направиш.

                          Коментар


                          • От: Сталин?

                            А ти що си мислиш, че тези които са поискали нещо, не са го взели под една форма или друга и по един начин или друг? Навсякъде управлява една минималистична върхушка, а следователно и владее стратегическите отрасли. В съвременна Русия е същата работа и огромната част от богатствата й са предоставени за разпореждане на една шепа хора по абсолютна стойност, а отнесено към населението - трагично малко. Богатствата на Русия не са на руснаците, а на олигархията, зад която стоят същите, които стояха и зад строя, когато богатствата пак не бяха на гражданите. Подобна е ситуацията и на Запад, пък нека си мислим, че там с благата се разпореждат публични компании, в които всеки среден Джо има акции... друг път. Хубавото при тях беше след Войната, ама свършва.

                            Има разни симптоми, че едните се сдушиха с другите и делят баницата, та се кинат. И няма как да е иначе, защото тези зад тях така са я разточили и такава тава са им сложили. Другарят ви Сталин май е продукт на същата система и режимът му май е бил много повече зависим от Запада, отколкото повечето предполагаме - както идеологически, два пъти повече материално. Чичко ви Ленин пък хептен - то така се заграбва властта от поредицата революции... Това става само по един начин - със страшно много пари. Дочуват се приказки за едни вагони с едни пари в злато... за каузата.

                            Ако тръгнем по тази плоскост, май ще се окаже, че Хитлер и Сталин са идеалните персонажи за такава постановка, а Шикългрубер и Джугашвили просто са били артистите, които най-добре са овладяли ролята, като попътно са елиминирали по-неубедителната конкуренция, и най-вече тези, измежду чиито редици са изкласили. Бе, цялата тая история яко намирисва...

                            За кво беше Студената война ли? Смекчена интерпретация на вечната война между Еурейжа, Йистейжа и Ошиания, дето така и не стана ясно кой с кого, но важното е, че имаше джангър. Някак много по-прости и стройни са нещата когато има ясен враг, пък ако е строго обособен - дюшеш. Сега с някакви пикливи и ефимерни терористи е голяма творческа мъка...

                            Коментар


                            • От: Сталин?

                              Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение
                              Навсякъде управлява една минималистична върхушка, а следователно и владее стратегическите отрасли. В съвременна Русия е същата работа и огромната част от богатствата й са предоставени за разпореждане на една шепа хора по абсолютна стойност, а отнесено към населението - трагично малко. Богатствата на Русия не са на руснаците, а на олигархията, зад която стоят същите, които стояха и зад строя, когато богатствата пак не бяха на гражданите. Подобна е ситуацията и на Запад, пък нека си мислим, че там с благата се разпореждат публични компании, в които всеки среден Джо има акции... друг път. Хубавото при тях беше след Войната, ама свършва.

                              Има разни симптоми, че едните се сдушиха с другите и делят баницата, та се кинат. И няма как да е иначе, защото тези зад тях така са я разточили и такава тава са им сложили. Другарят ви Сталин май е продукт на същата система и режимът му май е бил много повече зависим от Запада, отколкото повечето предполагаме - както идеологически, два пъти повече материално. Чичко ви Ленин пък хептен - то така се заграбва властта от поредицата революции... Това става само по един начин - със страшно много пари. Дочуват се приказки за едни вагони с едни пари в злато... за каузата.

                              Ако тръгнем по тази плоскост, май ще се окаже, че Хитлер и Сталин са идеалните персонажи за такава постановка, а Шикългрубер и Джугашвили просто са били артистите, които най-добре са овладяли ролята, като попътно са елиминирали по-неубедителната конкуренция, и най-вече тези, измежду чиито редици са изкласили. Бе, цялата тая история яко намирисва...

                              За кво беше Студената война ли? Смекчена интерпретация на вечната война между Еурейжа, Йистейжа и Ошиания, дето така и не стана ясно кой с кого, но важното е, че имаше джангър. Някак много по-прости и стройни са нещата когато има ясен враг, пък ако е строго обособен - дюшеш. Сега с някакви пикливи и ефимерни терористи е голяма творческа мъка...
                              Прав си за олигархията и разпределението на богатството, имаш право и за театъра. От ВСВ печелят май само евреите. Създават им държава, а от тогава до сега сякаш манипулират САЩ. А ВСВ си мисля, че е плод на някой влиятелен евреин. Знае ли човек.

                              Коментар


                              • От: Сталин?

                                Това е във вашите глави..

                                В главите на обикновенният руснак има съвсем друга картина, няма как да ви я обясня, но по онези земи се уважава само някой, който е готов да избие поголовно населението...

                                Това са наследници на най-войствените племена на шведите и няма как да се изкара от гена силата на северната агресия!

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X