Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво е вашето отношение към носенето на оръжие от граждани?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Какво е вашето отношение към носенето на оръжие от граждани?

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
    Това ми напомня на едни отминали преди 20-тина год.времена

Имам в предвид безусловното издаване на разрешително при отговаряне на тези условия... без доказване на каквито и да са други причини... При други причини да се търсят и други основания... Но мисля и ти ще се съгласиш че човек който няма приблеми със себе си, околните си и семейството си едва ли ще бъде разглеждан като заплаха за който да е друг па ако ще и с картечница да е решил да ходи по улицата нали...?
    VPetrov.photography

Коментар

Освен това ако зависеше от мен бих диференцирал видовете притежание и носене на оръжие... Първо не виждам никаква необходимост от разграничаване и ограничаване на типове и калибри... За в къщи всеки би следвало да може да си купи и притежава оръжие без ограничение на вид и брой... За носене следва да се предявяват по-сериозни изисквания но също не бих въвеждал ограничение по вид и брой... Не виждам никаква разумна причина като ловец да мога да притежавам автомат Калашников, а за пистолет .22 да се минава по съвсем друга процедура и при съвсем други изисквания... Спортните приложения също следва да дават достатъчно основания при сътоветните условия и т.н. Сегашният режим е тромав, неясен, пълен с предпоставка за корупция и съвършено неефективен...
      VPetrov.photography

Коментар

Трябва да тръгнем оттам че живеем в абсурдна държава,та и този"закон"и като всичките.Колкото по-усложнен е един закон,толкова повече вратички за заобикаляне.И в случая толкова повече незаконно оръжие.Колкото и да не ми харесва полицейската държава,визирам щатите,толкова пък техните закони за оръжието ме кефят.Ще си носиш личното КНО открито ама гориш.Ето тогава ще изчезнат празноглавите фукльовци по улиците.За отбраната на дома от злонамерени елементи аз лично съм за пълно либерализиране,но да излиза това оръжие от дома само за ежемесечният опреснителен курс.Е тогава и обирджиите бързо ще отлетят в небитието,щото зад всяка врата пушка..Май се размечтах.Всяка посттоталитарна държава се страхува да въоръжи населението.Пример са непрестанните напъни запромените в закона за лова.Другият край-куриозно най-въоръженото население,швейцарците.Там сигурно вълят всяка вечер трупове по улиците.Абе в сложна материя задълбахме.
        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
        Селска фурна аспух нема. Пак същият.
        В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Мда... тя е сложна от една страна... от друга е съвсем проста ама на много хора и позиции в държавата не им харесва май...
          VPetrov.photography

Коментар

Забелязвам,че хората които са против носенето на оръжие се притесняват или възмущават най вече от безотговорните комплексари,бабаити,пианици и "командоси".Тези елементи пречат в пъти повече на гражданите,които притежават оръжие,спазват законите,знаят отговорностите и правата си.
            Според мен точно закон с много субективни ограничения като настоящия създава усещането за "нещо-по" и разрешителното става магнит за най калпавата част от обществото.

Коментар

Аз вече гласувах ЗА оръжията !
              Като гледам доводите на хората " против " - ставам все по-убеден ,че е нужна СВОБОДНА продажба на стоката която изстрелва олово .
              Тази стока става оръжие само в ръцете на човек в нужда или на човек с нечисти намерения.
              Първият човек има законно право ( по конституция ) да защити своята собственост ( тяло , живот , близки , имот )
              Вторият човек - и да са забранени оръжията - той пак ще притежава НЕЗАКОННО !
              Извод - забраната е против конституцията,антидемократична и защитава САМО престъпниците !
              Който смята обратното - или е расъл в саксия ,или лъже себе си и ....дано не се убеди на практика в истината !

Коментар

Колеги

Точка 1: АКО ЗАВИСЕШЕ ОТ МЕН, БИХ ДАЛ РАЗРЕШИТЕЛНО ЗА НЕОГРАНИЧЕНО НОСЕНЕ НА ОРЪЖИЕ НА 90% ОТ УЧАСТНИЦИТЕ ВЪВ ФОРУМА (Ако и извън форума са такива каквито са в него )

Точка 2: КОГАТО ВСИЧКИ В БЪЛГАРИЯ СТАНАТ КАТО ВАС - БИХ ДАЛ И НА ТЯХ

Защото тук всички сме отговорни, че и отговорно се държим по пътщата, съдейки по други теми за идиотите на пътя, които всички дружно заклеймяваме. Демек - никой от нас не е идиот на пътя. Значи всички сме спокойни и уравновесени. Никога никой не засичаме, никога никой не псуваме на пътя, никога на никой не се караме. При това положение - основната част от нас са готови. Остава съвсем дребната подробност да направим останалата част от България като нас - и България ще е готова за такива закони.
                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Господа, миролюбци, пацифисти, феминисти... и вегетарианци дори, преди да ни обвините в комплексарщина и да ни наречете лигльовци, спомнете си, че прародителят ни се е превърнал хомо-сапиенас, не когато е слязал от дървото и е започнал да ходи изправен, а едва тогава, когато е взел в ръце първото си оръжие...

П.П. Почти винаги нося оръжие, фитнеса не ми е неприятен, но моля ви, не ме карайте да се обезкосмявам, не ми харесва нито да съм метро, нито хомо, пък ако ще и сексуален...
                  Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                  Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                    Лично аз бих добавил към списъка с необходими документи:

Семейно положение, деца...
                    Референции от поне трима други които не са роднини и които при издънка на титуляра както при банковите кредити са в издънка и те... Да видим тогава дали лесно ще дават референции
                    Собственост, професия, професионално израстване, кредитно досие, кредитна история... Нали не мислите че един човек затънал в заеми следва да носи оръжие...
                    Задължителна референция от членовете на семейството и колегите/служителите на фирмата...

и т.н.

За да може обективно да се прецени какъв е един човек преди да му се гласува доверие да носи оръжие... Но всички критерии следва да са ясни и разписани в закона, не позволяващи субективни тълкувания...
                    Не мисля, че някой от нас, ако са му разбити двата моста на жипката и не му работи двигателя, първо ще се захване с отсраняването на ръждата по калника, за да я подкара. В държавата съществуват доста много закони със значително по-висока обществена значимост, уредени на същото ниво като този. Не може в законите да се изпише детайлно всичко, което посочвате в момента, дори заради това, че те ще станат с такъв обем, че няма кой да ги чете, включително и юристите. Не напразно в страни с казуално право има много строга диференциация на юристите - там просто обемите са огромни. Считам че законите общо взето са добри, но опираме до момента на тяхното прилагане. Според мен трябва да обърнете по голямо внимание на органите, които извършват правораздаването и правоприлагането, т.е. тези критерии и сложни процедури да се отнасят за назначаването и избирането на лицата заемащи съответните длъжности, а не сега съществуващата шуро-баджанащина. Ако това се изпълни болшинството от постовените тук въпроси няма да съществуват и съм убеден, че решаването на всичките ни проблеми е свързано най-вече с простата, крадлива,корумпирана,престъпна и т.н т.н....... администрация.
                    sigpic

Коментар

С любопитство чета мненията на желаещите да раздават лично правосъдие ,чрез законно притежавано оръжие. Ако не е това -БЕзправие,БЕзсилие,БЕззаконие и престъпност-за какво им е оръжието. Какви са функциите на оръжието? Държавата ни е много болна,но не е това начина за сигурността на всеки ГРАЖДАНИН. Когато се лекува трябва да се атакува причината ,а не последствието. - Добре ще последваме призива на В.П.и ще се въоръжим-кой корупционно законно,кой (законно),а другите -ЗАКОННО_НЕЗАКОННО. Това ще реши ли сигурността ВИ -навсякъде и по всяко време??? Оръжие се носи за да се спаси или отнеме-ЖИВОТ. Дайте да си оправяме редът в държавата и тогава оръжието да бъде където му е мястото...

Коментар

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
                        С любопитство чета мненията на желаещите да раздават лично правосъдие ,чрез законно притежавано оръжие. Ако не е това -БЕзправие,БЕзсилие,БЕззаконие и престъпност-за какво им е оръжието. Какви са функциите на оръжието? Държавата ни е много болна,но не е това начина за сигурността на всеки ГРАЖДАНИН. Когато се лекува трябва да се атакува причината ,а не последствието. - Добре ще последваме призива на В.П.и ще се въоръжим-кой корупционно законно,кой (законно),а другите -ЗАКОННО_НЕЗАКОННО. Това ще реши ли сигурността ВИ -навсякъде и по всяко време??? Оръжие се носи за да се спаси или отнеме-ЖИВОТ. Дайте да си оправяме редът в държавата и тогава оръжието да бъде където му е мястото...
                        Къде прочетохте такъв призив на В.П., а и очевидно не сте чели разискванията в темата до момента.

Много ще ми е интересно да чуя конкретни предложения как да си "оправим редът в държавата", защото това е тема, която ме вълнува много, но нямам идея как да се постигне.
                        Зима иде

Коментар

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
                          Много е прав колегата - да си оправим първо реда в държавата си !
                          Първа точка - да защитим частната собственост на всички нас !
                          Всеки има право да реши как - затова , свободно да се позволи ПРИТЕЖАНИЕ на онези , които желаят !
                          Когато решим първата точка - чак тогава ще разберем ( осъзнаем) , че и държавата е наша собственост ( обществено частна -на БЪЛГАРИТЕ )

Коментар

ако няма думи ще е спам,нали http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=51653
                            таа,какво казахте за оръжията,хм ако и това не ви говори нищо вижте ми подписа.
                            един мъдър човек беше казал "Ако изкаш мир подготви се за война" и отново ще замлъкна в тази тема ,не желая да споря с когото и да е как си нося оржията.
                            дано не се зачете за пропаганда и спам
                            Око за око и светът ще ослепее

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                              ...
                              А да ви видя сега лицемерието?!
                              Стига модератора да не го изтрие навреме...
                              Имам подозрение, че тази беля / за мен е беля, а най-голямата беля е че е бил обграден от "приятели", дето явно едно пишат, а друго правят/е направена от мой приятел...
                              Последно редактирано от giorgio; 31-01-09, 21:47.
                              Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                              Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

http://erigkan.ucoz.ru/photo/9-0-596
                                Око за око и светът ще ослепее

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X