Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво е вашето отношение към носенето на оръжие от граждани?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Какво е вашето отношение към носенето на оръжие от граждани?

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
    За дедите ми, живели по тези земи от няколко хиляди години, носенето на оръжие, винаги е било символ на свободата.
    Свободния човек, има право да носи оръжие!
    Много точно. Оръжието е съпътствало цивилизацията и не виждам какво ще променят журналистическите писания или политическите коментари.
    Аз гласувам за точка 1.
    Лично на мен ми е интересно и полезно да тренирам и познавам оръжието си, също както джипката, радиостанцията, компютъра, ножа и всичкото останало лично въоръжение. Поне не мога да намеря принципна разлика между видовете техника, която ежедневно ползваме. Та за какво всъщност спорим?
    Show must go on!
    LZ1VES

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
      Лично аз бих добавил към списъка с необходими документи:

Семейно положение, деца...
      Референции от поне трима други които не са роднини и които при издънка на титуляра както при банковите кредити са в издънка и те... Да видим тогава дали лесно ще дават референции
      Собственост, професия, професионално израстване, кредитно досие, кредитна история... Нали не мислите че един човек затънал в заеми следва да носи оръжие...
      Задължителна референция от членовете на семейството и колегите/служителите на фирмата...

и т.н.

За да може обективно да се прецени какъв е един човек преди да му се гласува доверие да носи оръжие... Но всички критерии следва да са ясни и разписани в закона, не позволяващи субективни тълкувания...
      Без да съм детайлно запознат с процедурите по издаване на разрешително за носене и употреба (имам го, но от доста години) знам, че наред с множеството справки от всички възможни служби по реда и сигурността се изготвя и референция/характеристика на кандидата от кварталния полицай или от началника на тази служба, и си мисля че там трябва да влезат тия неща които описвате г-н Петров. Закона може и да не ги задължава, но не го забранява. Естествено това е по лесно за провинцията, където хората се познават по-добре.
      Да се надяваме, че като най-посещаван форум, тук чета и хора от властта на които това им е работата и за това им плащаме, а в случея и им помагаме.
      Аз лично, част от тези неща говорещи за личността ми и социялния статус, при кандидатстването за разрашително ги посочих в мотивационното писмо.
      Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор и попадаш на по-пиян тракторист

Коментар

точно защото в малките градове и села, полицаи и граждани се познават по- добре (а и са по- зависими) един от друг - шофирането в нетрезво състояние се толерира и разминава много повече, отколкото в големите градове.

Не мисля, че такива "референции" са подходящо решение, единствено са предпоставка за по- голям субективизъм и корупционни практики.

Законът в момента е добър, последствията за неспазването му, обаче, не се налагат както би трябвало.
        Зима иде

Коментар

Много ще ми е интересно да чуя конкретни предложения как да си "оправим редът в държавата", защото това е тема, която ме вълнува много, но нямам идея как да се постигне.
          -Пуснете темата и съм сигурен ,че ФОРУМА има потенциал да предложи -идеи,стратегии и тактики. -Ако не прескачате селективно,на 6-та страница съм подсказал една (вратичка)...можехте да я обмислите.

Коментар

Първоначално публикуван от Ico_Ns
            по мое скромно мнение,о-то трябва да се продава срещу ЛК и постояна регистрация , а при доказана вина наказанието за злоупотреба от 15 до 40г + кръвнина за убийство ,за средна ,тежка телесна повреда по съществуващия закон, за трайни увреждания конфискация на имуществото с цел обещетение на пострадалия
            А някой помни ли какво получи полицая Косев, мисля беше, за дето застреля момиче пред заведение преди няколко години? Със законно притежаван ... И какво стана с близките на момичето? Потърсете ги , поговорете с тях за това, дали оръжието води до превенция...Много уважавам позицията на колегата huko в един отпостовете му, но не виждам как "сама жена в парка късно снощи..."/от другия пост/ ще се справи, по вероятно да остане без оръжие и то да е в ръцете на примата...

Коментар

Уважаеми колега, нещо ви куца логиката... Това което направи г-н. Косев с оръжието си в много елементи прилича на това което направи г-н Ставитцки с колата си... Затова по вашата логика аз предлагам да забраним на всички притежанието и управлението на автомобили... Още повече че инциденти като тези на Косев са пренебрежимо малко за сметка на това убийства по пътищата стават всеки ден...

А колкото до оръжието в парка и девойката може и да стане както казвате ама може и да не... и точно тази разлика може да отнесе на някой главата... и той разбира това...
              VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                А някой помни ли какво получи полицая Косев, мисля беше, за дето застреля момиче пред заведение преди няколко години? Със законно притежаван ... И какво стана с близките на момичето? Потърсете ги , поговорете с тях за това, дали оръжието води до превенция...Много уважавам позицията на колегата huko в един отпостовете му, но не виждам как "сама жена в парка късно снощи..."/от другия пост/ ще се справи, по вероятно да остане без оръжие и то да е в ръцете на примата...
                Да,добър пример че не е необходимо да си редови гражданин за да инцидент/злоупотребиш,там вече опира до изпълнението на закона а не е тайна че нии сме богове по мисленето на закони нали измислихме по строг закон закон за превишената скорост и агресивно шофиране.Е?Аз не съм видял да има радари по улиците с изключение на познатите явки там дето и 3 годишната ми дъщеря знае че има полицаи
                Око за око и светът ще ослепее

Коментар

Уважаеми г-н Петров, как ви звучи въпрос
                  "Управлението на автомобили от повече законо-послушни хора е сериозна превенция срещу катастрофите по пътищата", на който болшинството от хората отговарят с "да"

Коментар

Уважаеми г-н Петров, как ви звучи въпрос
                    "Управлението на автомобили от повече законо-послушни хора е сериозна превенция срещу катастрофите по пътищата", на който болшинството от хората отговарят с "да"
                    Много добре ми звучи при това го подкрепям... Но за сметка на това на същият въпрос отговор с НЕ въобще не го разбирам... даже обмислям да пусна и съответната анкета... за да разберете съвършеното безсмислие на отговора с не...
                    VPetrov.photography

Коментар

Всички сме "законо-послушни", едва ли 1-2 %, ще е кажат друго, а жертвите се увеличават...Думичката "повече", там е тайната...

Коментар

Всички сме "законо-послушни", едва ли 1-2 %, ще е кажат друго, а жертвите се увеличават...Думичката "повече", там е тайната...
                        предвид черната статистика ,не сме законопослушни аз самия карам с акт за неправелно паркиране 1-2%съвсем не се вписва в статистиката на КАТ но повечето злоупотреби се заплащат.
                        това че си пешеходец не те прави внимателен шофьор нали, но това че си шофьор те прави в пъти по внимателен пешиходец.
                        Аналога това че си "стрелец" те прави в пати по внимателен от не стрелеца.
                        Или се опитваш да ми кажеш че нямаш нарушения спрямо ЗДвП и на ограничение 20 ти не караш с 40 или спираш на знак стоп като излизаш от блока8къщата или минаваш на 1ва на обороти,но като слизаш от тротоара се оглеждаш за пешиходната пътека и поглеждаш по 2 пати в посока
                        Последно редактирано от Ico_Ns; 01-02-09, 15:10.
                        Око за око и светът ще ослепее

Коментар

Първоначално публикуван от Ico_Ns Преглед на мнение
                          ....Или се опитваш да ми кажеш че нямаш нарушения спрямо ЗДвП и на ограничение 20 ти не караш с 40 или спираш на знак стоп като излизаш от блока8къщата или минаваш на 1ва на обороти,но като слизаш от тротоара се оглеждаш за пешиходната пътека и поглеждаш по 2 пати в посока
                          Ами че ти не си ли така бре
                          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Ако едно оръжие се носи скрито, и се използва като последна възможна мярка, при това грамотно (и трите се изискват от закона) дава незаменимата опция на всеки нормален гражданин да си спаси живота в ситуация, в която друго решение няма.

Пак казвам, че коментирам само такива хора и ситуации. Позьорите и пиандетата по дефиниция не спазват закона, затова не ги коментирам, затова смятам, че не трябва да имат право на носене на оръжие...
                            Зима иде

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                              Това е била правилната дума...

Лигльовци...

В един момент се притесних, че може хората да са били сериозни, сега вече съм спокоен...

Коментар

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
                                Много ще ми е интересно да чуя конкретни предложения как да си "оправим редът в държавата", защото това е тема, която ме вълнува много, но нямам идея как да се постигне.
                                -Пуснете темата и съм сигурен ,че ФОРУМА има потенциал да предложи -идеи,стратегии и тактики. -Ако не прескачате селективно,на 6-та страница съм подсказал една (вратичка)...можехте да я обмислите.
                                Не съм прескачал селективно, колега, просто това, че е хубаво да има референдум е пожелание, а не предложение как да се постигне.
                                Относно отварянето на темата - започнете я Вие, аз ще следя с интерес и ще участвам доколкото мога да бъда полезен.
                                Зима иде

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X