Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво е вашето отношение към носенето на оръжие от граждани?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какво е вашето отношение към носенето на оръжие от граждани?

Моля гласувайте в анкетата. Общественото мнение е известно, но е важно какво мисли обществото тук?

Под оръжие разбирам генерално погледнато, законно оръжие от какъвто и да е вид и характер... Носено от законо-послушни граждани, които са удостоверено психично нормални и без криминални присъди. Не визирам незаконно оръжие или престъпници!
    157
    Носенето на оръжие от повече законо-послушни хора е сериозна превенция срещу престъпността.
    59.24%
    93
    Смятам че трябва категорично да се забрани носенето на оръжие от граждани.
    10.19%
    16
    Може да се носи оръжие от граждани но при особено строг контрол и много ограничения
    28.03%
    44
    Нямам мнение и отношение по въпроса
    2.55%
    4
    Последно редактирано от Венцислав Петров; 29-01-09, 11:33.
    VPetrov.photography

До: Какво е вашето отношение към носенето на оръжие от граждани?

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
    Моля гласувайте в анкетата. Общественото мнение е известно, но е важно какво мисли обществото тук? Под оръжие разбирам генерално погледнато законно оръжие от какъвто и да е вид и характер... от законо-послушни граждани които са удостоверено психично нормални и без криминални присъди. Не визирам незаконно оръжие или престъпници!
    Абсолютно " ЗА " притежанието и либерализирането на закона относно разрешителните на цивилни граждани за закопуване и притежание на бойно оръжие съм!
    И най-вече за подновяването на разрешителни при тяхното изтичане, когато става дума за лица, които наистина са в час с това как да боравят безопасно и адекватно със съответното оръжие, и съответно го ползват ежедневно било за спортни цели, служебни и т.н...

Адски куц ни е закона, разрешителни се издават и подновяват основно на подбрани, заради лични интереси хора, които всъщност само парадират с това, че имат оръжие и грам не са в час с безопасната му и адекватна употреба... до като за тяхна сметка " страдат " хора, които повече от всеки заслужават разрешителни и подмяна на изтекли такива.

Коментар

законо-послушни граждани
      Това звучи интересно!
      Аз съм за ДА с ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СТРОГ КОНТРОЛ!
      Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Гласувам за "Да, носенето ......е сериозна превенция...", но съм за строг контрол, тестове, изпити, ...но не и ограничения.
        Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор и попадаш на по-пиян тракторист

Коментар

Първоначално публикуван от Christo Преглед на мнение
          Гласувам за "Да, носенето ......е сериозна превенция...", но съм за строг контрол, тестове, изпити, ...но не и ограничения.

Човека го каза! Подкрепям!

Коментар

Гласувах за отговор №3. Носенето на оръжие не е за всеки , пък било то и неосъждан и с чисто досие. Историята показва как хора с перфектно минало откачат при някоя свада или пътнотранспортно произшествие и с напълно законното си оръжие правят истински касапници. Не че касаплък не може да стане с нож или бухалка. Но за да има право да носи оръжие човек трябва да е със стабилна психика и да може да се владее. А не например някой 20-тина годишен момък, пресен-пресен сдобил се с разрешително, който при едно изпреварване от друг или при резонна размяна на "поздрави" може на мига да извади пищова и да се изживява като Дивия Бил Хикок. С две думи - носенето на оръжие трябва да е строго определено и санкционирано. За сметка на това трябва да бъде либерализирано правото на притежаване на оръжия в къщи за защита. Нещо като в Швейцария например. При такива обстоятелства може наистина да се счита че ще има намаляване на престъпността и по-специално на престъпленията от битов характер , които по принцип са и най-разпространените.

Коментар

Не мисля че в България има култура за носене на оръжие - вижте както става по улиците пълно е с идиоти които се опитват да се самоубият повличайки невинни след себе си - представете си ги тия лумпени въоръжени.
              When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                Гласувах за отговор №3. Носенето на оръжие не е за всеки , пък било то и неосъждан и с чисто досие. Историята показва как хора с перфектно минало откачат при някоя свада или пътнотранспортно произшествие и с напълно законното си оръжие правят истински касапници. Не че касаплък не може да стане с нож или бухалка. Но за да има право да носи оръжие човек трябва да е със стабилна психика и да може да се владее. А не например някой 20-тина годишен момък, пресен-пресен сдобил се с разрешително, който при едно изпреварване от друг или при резонна размяна на "поздрави" може на мига да извади пищова и да се изживява като Дивия Бил Хикок. С две думи - носенето на оръжие трябва да е строго определено и санкционирано. За сметка на това трябва да бъде либерализирано правото на притежаване на оръжия в къщи за защита. Нещо като в Швейцария например. При такива обстоятелства може наистина да се счита че ще има намаляване на престъпността и по-специално на престъпленията от битов характер , които по принцип са и най-разпространените.

Тихомире, това че един човек е на 20 години не е задължително условие за неговата психическа нестабилност... да не говорим че познавам хора на по над 50 дето не оръжие ами и вилици не трябва да им се дават...

В понятието законо-послушни граждани включвам хора с чисто съдебно досие, без проблеми с държавата които отговарят на съответните критерии и са ги доказали чрез изпълнението на ЯСНИ И ЕДНАКВИ ЗА ВСИЧКИ условия... А не текущото положение когато това че някой е бил тиловак десет години и се е занимавал със снабдяването с домати в едно поделение без да е стрелял дори задължително да има право на доживотно носене на КНО, а гражданин който изпълнява всички условия да получава отказа: Поради недоказана необходимост... което е съвършено субективно и неотговарящо на никакви критерии решение на съответният КОС...
                VPetrov.photography

Коментар

Гласувах за отговор №3. Носенето на оръжие не е за всеки ,....
                  Напълно съгласен, но съвсем хипотетично всеки неуравновесен тип може много по-лесно от законния ред да се сдобие с пищов по незаконен такъв. Лошото е, че засиленият контрол обхваща предимно законните огнестрелни оръжия и не толкова незаконните (в нашия случай изобщо не ги обхваща).
                  Аз също гласувах за "3". Въпреки, че може да се окаже, че по-голямата масовост на законно притежавано оръжие ще доведе до по-голяма степен на самоконтрол и дисциплина (и самодисциплина и на обществото като цяло по отношение необмислената употреба на огнестрелно оръжие, защото да стреляш по някой, който не отвръща на стрелбата е различно от това да си в престрелка с не по-зле въоръжен от теб).

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
                    Не мисля че в България има култура за носене на оръжие - вижте както става по улиците пълно е с идиоти които се опитват да се самоубият повличайки невинни след себе си - представете си ги тия лумпени въоръжени.
                    Културата на носене на оръжие, както и културата на хранене, на общуване и пр. не са даденост, нито са вроден инстинкт.

Коментар

Тихомире, това че един човек е на 20 години не е задължително условие за неговата психическа нестабилност... да не говорим че познавам хора на по над 50 дето не оръжие ами и вилици не трябва да им се дават...

В понятието законо-послушни граждани включвам хора с чисто съдебно досие, без проблеми с държавата които отговарят на съответните критерии и са ги доказали чрез изпълнението на ЯСНИ И ЕДНАКВИ ЗА ВСИЧКИ условия... А не текущото положение когато това че някой е бил тиловак десет години и се е занимавал със снабдяването с домати в едно поделение без да е стрелял дори задължително да има право на доживотно носене на КНО, а гражданин който изпълнява всички условия да получава отказа: Поради недоказана необходимост... което е съвършено субективно и неотговарящо на никакви критерии решение на съответният КОС...
                      Съгласен съм. Просто това ми хрумна за пример. Що се отнася до примера който ти даваш, ами стигаме пак до въпроса за професионализма на полицията и в частност на служителите от КОС доколкото и те са в "системата". Тоест , всичко в България е навързано и няма надежда да се оправи докато не се промени всичко - конституция, управници, полиция, съд и т.н.

Коментар

Съгласен съм. Просто това ми хрумна за пример. Що се отнася до примера който ти даваш, ами стигаме пак до въпроса за професионализма на полицията и в частност на служителите от КОС доколкото и те са в "системата". Тоест , всичко в България е навързано и няма надежда да се оправи докато не се промени всичко - конституция, управници, полиция, съд и т.н.
                        Намесим ли КОС в дискусията и става още по-сложно.
                        Не е ли странно, че по-лесно можеш да станеш полицай, отколкото да се сдобиеш със законен пищов (като се замисли човек ). Това последното не е с цел да обиждам полицията, а по-скоро да покаже, че явно има нещо адски сбъркано в държавата.

Коментар

Тези винаги могат да си намерят оръжие незаконно.
                          Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Много сте в грешка уважаеми колега, едно от най-сериозните следствия от носенето на оръжие е въздържането от участие в каквито и да са възможни конфликти... Щом съм с оръжие избягвам каквато и да е възможна конфронтация и съм по-тих и по-нисък от тревата... Защото самият факт че оръжието е с мен автоматично вдига мизата в какъвто и да е конфликт което го прави неприемлив... И с хората около мен с оръжие е същото... В момента в който сложат на кръста си оръжие и не можеш да ги познаеш...

В подкрепа на моите думи е... традиционната японска вежливост... Тя е култивирана от столетията самурайски традиции където едно по невнимателно блъскане на някой на улицата автоматично значи падането на нечия глава... и понеже главите по принцип са скъпи на притежателите си те започнали много да внимават в етикета... и така и досега...
                            VPetrov.photography

Коментар

За мен правилния отговор е 1 при условията на 3
                              0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X