Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво е вашето отношение към носенето на оръжие от граждани?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какво е вашето отношение към носенето на оръжие от граждани?

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
    Повечето пистолети струват една прилична сума. На черно пък всички. Бандитите никога няма да минат на законни и търсене ще има. Та носенето на открито оръжие от всеки, е кажи речи равносилно на разхождането с пачка стотачки в ръка... Каквото и да е оръжието, предимството е на страната на изненадата. За какво да обирам някой с 20 лева в джоба и телефон за 200, като мога да взема от друг пистолет за 1000?
    Според действуващото законодателство открито носене на оръжие се извършва само от униформенните служители на МВР и МО

Коментар

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
      Абсолютно съм "ЗА НОСЕНЕТО НА ОРЪЖИЕ" от законо-послушни граждани, които са удостоверено психично нормални, без криминални присъди и са дотатъчно грамотни за това. Смятам даже, че тези граждани /законо-послушните/ трябва да имат много повече привилегии въобще, отколкото всички останали...
      ...от дума на дума, стигнахме и до повече привилегии...
      Ми да , нали са с нещо повече от другите, килограм желязо..
      Пък и как се удостоверява моментното състояние на даден видимонеадекватен индивид на съседната маса, с небрежно показан патлак...

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
        Повечето пистолети струват една прилична сума. На черно пък всички. Бандитите никога няма да минат на законни и търсене ще има. Та носенето на открито оръжие от всеки, е кажи речи равносилно на разхождането с пачка стотачки в ръка... Каквото и да е оръжието, предимството е на страната на изненадата. За какво да обирам някой с 20 лева в джоба и телефон за 200, като мога да взема от друг пистолет за 1000?
        Ico_Nc, човекът ти го е казал докато ме е нямало тук. Носенето на оръжие те превръща в обект на интерес. Убийствата със законно оръжие са рядкост и в този смисъл цената на откраднатото оръжие далеч надхвърля номиналната му стойност. Има достатъчно хора, които следят кой и как носи оръжието си. Та на конкретният ти въпрос към мен : до 3-4 месеца оставаш без оръжие и на петия месец някой вече е гръмнат с него.
        Моля имайте предвид, че темата тук е за носене на оръжие от цивилни, редови граждани. Не приемайте обръщението ми във второ лице, единствено число като забележка, упрек и т.н. към вас самите. И тук изобщо не говорим за хора, които носят оръжие по служба. Абе, както казах по- горе, поомазахме темата.
        Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
          Може ли въпрос?
          Постоянно ли правиш деца?
          Тогава защо постоянно си носиш ташаците? Слагай си ги само когато ще работиш на поражение, в тая терминология, става ли?
          Ако измислиш как да стане, ще станеш Нобелов лауреат!

Защото от там ни идват всички проблеми!

Ако ти ги демонтират, ще загубиш всякакъв интерес към пушкалата... и ще се отдадеш на бродерия!

Сори за спама...

Коментар

Лично аз притежавам оръжие (и нося от време на време) от над 10 г. Досега не съм си позволявал да го използвам. Имал съм няколко улични инцидента при които съм бил с пистолета си, но и за миг не съм се изкушил
            Пределите на неизбежната отбрана са мноооооооогоооо разтегливо понятие и аз като юрист го знам добре.
            LZ1VYI --- Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

Първоначално публикуван от Stuntman_Mike Преглед на мнение
              Не мога да си обясня защо някои хора с лека ръка биха се отказали от подобно право с надеждата, че ще изчезнат всички оръжия от населението.
              Ама аз не се отказвам от нищо! Само си казвам отношението по въпроса.
              Не ме разбирайте погрешно - аз съм техничар и обичам оръжията. Не ме е страх от тях, а от бабаити, които и тук взеха да правят списъци за отстрелване. Утре такъв ще ме срещне, ще ме гледа предизвикателно като амеба, ще изтълкува погрешно някое мое движение и ще ме думне. Оръжие трябва да се носи от подготвени хора, само комплекси и самочувствие не са достатъчни. Именно чрез тях се трепем с другото оръжие - автомобилите.

Коментар

E тук си прав на 1000 %
                LZ1VYI --- Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                  ...... само комплекси и самочувствие не са достатъчни. Именно чрез тях се трепем с другото оръжие - автомобилите.
                  ...и, относно превенцията - никой не се е трогнал от това, че срещу него има въоръжен с автомобил, не скрит, а съвсем явно носещ се срещу му...

Коментар

Твърдо за притежението и носенето на оръжие от законно послушни граждани.
                    Според мен Държавата вместо да ограничава правата на гражданите и да създава корупционни прозорчета със сегашния субективен разрешителен режим, трябва да се стреми да направи така,че гражданите да нямат нужда от оръжие.

Коментар

• До: Какво е вашето отношение към носенето на оръжие от граждани?

Господа гласувах с ДА! Това е личното ми мнение и мисля, че е удачен вариант за противодействие на битовата престъпност. Иначе разиграването на сценарии, кой? как? и в каква ситуация ще го използва или не - не може да бъде предвидено. Кой колко е умен или глупав, технически грамотен или психологически устойчив на стрес не е важно. Важна е генералната превенция - "маскарата" да знае, че ще получи отпор, той не е наясно с с Вашето умение за взимане на адекватни решения в стресова ситуация. Той знае че ТИ също имаш пищов
                      Nissan Pathfinder 2.5 dci

Коментар

Понеже мразя анонимността гласувах за :
                        Носенето на оръжие от повече законо-послушни хора е сериозна превенция срещу престъпността.
                        OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

А не например някой 20-тина годишен момък, пресен-пресен сдобил се с разрешително, който при едно изпреварване от друг или при резонна размяна на "поздрави" може на мига да извади пищова и да се изживява като Дивия Бил Хикок.
                          Това дали момъка или момата са на по 18, или на по 58 години няма абсолютно никакво значение.Моженето не е свързано с годините. Моженето при боравене с оръжие и отношението към самото оръжие се възпитават и формират в човека от ранна възраст, така както се формират навиците през годините на детството за цял живот. Аз имам хиляди пъти по-голямо доверие относно оръжието към едно 15 годишно хлапе, израстнало в стрелковия клуб, отколкото към улегнал 40 и кусур годишен "капацитет", който ти подава пушката по време на ловен излет с цеви насочени в корема ти.
                          Тази земя, по която тъпча сега,
                          тази земя, която пролетен вятър пробужда,
                          тази земя – не е моя земя,
                          тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Първоначално публикуван от vladstudio Преглед на мнение
                            Това дали момъка или момата са на по 18, или на по 58 години няма абсолютно никакво значение.Моженето не е свързано с годините. Моженето при боравене с оръжие и отношението към самото оръжие се възпитават и формират в човека от ранна възраст, така както се формират навиците през годините на детството за цял живот. Аз имам хиляди пъти по-голямо доверие относно оръжието към едно 15 годишно хлапе, израстнало в стрелковия клуб, отколкото към улегнал 40 и кусур годишен "капацитет", който ти подава пушката по време на ловен излет с цеви насочени в корема ти.
                            .......Феноменът на "големия град", на анонимността ожесточава младежите. Тук жертвата ти не е Дончо от съседната къща, както е в малкото село и градче. А е някакъв никому неизвестен обект, който в момента те дразни и ти качва напрежението. Ти не можеш да си представиш какво е закусвал този човек сутринта, обича ли някого, дали баба му се тревожи за него...
                            Той е човек без лице
                            И е много по-лесно да си агресивен към един човек без лице, отколкото към някого, с когото се идентифицираш.
                            Така се събират три фактора, заради които все по-често се разиграват трагедии сред младите българи. Първият е цялостната нагласа и липсата на послания в продължение на много години. Вторият - важността на групата, в която младежите живеят. Защото повечето от тях нямат принадлежност към семейството си, рода, традициите. И третият фактор е анонимността на света, в който децата се движат.
                            Животът им прилича на компютърна игра - разминават се с хиляди безлични фигури, но просто не ги чувстват като живи хора.
                            взето от тук http://paper.standartnews.com/bg/art...article=264785

Коментар

Аз съм против въоръжаването в една съвременна демократична Държава. -Голямо шоу сме ние в (бЪЛГАРИЯТА). Мисля'че разбирам желаещите да носят оръжие-Живеем(вегетираме) в абсурдна държава в ,която демокрацията е заменена с анархия ,а свободата със свободия! Не е ли по добре вместо оръжие да имаме право на глас -НА РЕФЕРЕНДУМ за формата на управление.!!! И отговора-няма да стане в тази бюрократична,парламентано- корумпирана и мафиотска държава начело с овластена престъпност... Какво се цели с тази анкета?

Коментар

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
                                т... Какво се цели с тази анкета?
                                Виж резултатите

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X