Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво е вашето отношение към носенето на оръжие от граждани?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какво е вашето отношение към носенето на оръжие от граждани?

Ми да почна отзад- напред :
    №4 Мчи аз кво правя тука ?
    №3 Строг контрол и ограничения, ама кога ? При раздаване на разрешителните или в последствие. Полицаят на улицата: "Гражданино, въоръжен ли сте ?..., а разрешително имате ли ?... Добре, всичко е наред, желая Ви приятен ден, извинявайте за проверката."
    №2 Бандюгите пак ще си ходят въоръжени, щото това им е "работата".
    №1 На пръв поглед го отхвърлих, но като се позамисля... Ако на гада отсреща му е ясно, че с 90 % вероятност и ти си въоръжен... Нещо като ядреното оръжие. Ако на Земята имаше само 7-8 атомни бомби, до сега да са гръмнали, но страхът от ответната реакция държи паритет. Тук вече понятието законо- послушен придобива значение при даването на разрешително. Пак излиза въпросът за последващия контрол. Това е просто поглед от друг ъгъл. Тогава оръжие ще подносят и тия, дето никога не им е минавало през ум за такова нещо. Ц, категорично съм против тоя вариант и отивам на № 4, но аргументирано.
    Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

В исторически аспект: НА РАЯТА НЕ СЕ ДАВА ОРЪЖИЕ!!!!
      В авторитарните/тоталитарните държави: оръжие има право да носи само репресивният апарат - дали ще са полицаи, милиционери, рицари, спахии или яничари, все тая.
      В "демократичните" страни - всеки си има право и отговорност....
      В "бавноразвиващите се страни" - всеки носи, защото иначе "не е мъШ"

Преди "Османското присъствие" всеки българин е имал правото да носи оръжие и задължението да се яви на война с него.... След Освобождението до "социализЪмът" - също, после - само "народната власт"...

Всеки сам да си прави изводите, аз не желая да се чувствам "рая" и да съм подвластен на нечии прищевки....

Усложнен режим на издаване на разрешително за КНО значи създаване на сериозни предпоставки за корупционни практики и схеми. Което за нашите условия значи - всеки манияк с пари може и ще се снабди с разрешително.... И какъв е крайният ефект - освен репресивните органи си въоръжаваме само катилите и башибозука....

Volk, не съм си изпилил мушката и нямам намерение, както и нямам навика да приказвам празни приказки, достатъчно хора тук ме познават....
      Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

Първоначално публикуван от gadeff Преглед на мнение
        Volk, не съм си изпилил мушката и нямам намерение, както и нямам навика да приказвам празни приказки, достатъчно хора тук ме познават....
        Радвам се за теб...
        Просто размаха виртуално пистолет и се притесних...

Аз нямам...

Коментар

Има и варианти.
          Забраняваме носенето на пистолети. Нашият светъл пример са три безнадежни държави в е-сето, в които е така. Ура! другари.
          Какво имаме после.
          По опита на напредналите евродържави, около 20 000 убити с ножове годишно в Англия и териториите.
          Около 5 000 с наточени отверки в Германия, понеже там са забранени и ножовете.
          Около 2 000 в България с брадви и павета, понеже пистолетите скъпи.
          Приблизително ...
          Ей го Гугъла, в него и статистиката. Практически никой никого не убива със законно огнестрелно оръжие. За сметка на това не само аз се чувствам спокоен, РЕАЛНО спокоен, когато хората наоколо ми са въоръжени. Все едно дали работим или пием. Ако ще до свинско квичене. Може да не се разберем, може да се скараме, може да ревем един срещу друг до прегракване и припадък, но съм съвършенно сигурен, че няма да си посегнем един на друг. По силата на това че съм силен, не ме е страх, и каквато и глупост да направя ми се пише лошо. Значи не правя глупости. Човекът отсреща мисли същото. После си разменяме телефоните за да се докараме на спокойствие, а после се сприятеляваме. Нормални отношения между силни хора, които имат достойнство.
          Обичайната такава ситуация без желязо на кръста, свършва с брадвата зад плевника.
          Брадвата е законна винаги, прочее.
          Изберете сами.

Коментар

Човекът отсреща мисли същото.

Е тук е слабото място.

Може би е редно да се сложи една анкета "Какво ви дава оръжието ?"
            1. Спокойствие и сигурност
            2. Задоволена колекционерска страст
            3. "...ми сички имат, що пък и аз да нямам?"
            4. Абе друго си е...
            и ред такива, ама съм прекалено младши тука и знаещите ще ме оплюят веднага...
            Последно редактирано от Тропчо; 29-01-09, 23:04.

Коментар

Нормален човек не би се разхождал безсмислено въоръжен...
              За купони пък съвсем...

Оръжие се носи /така съм чувал от големите/, когато носиш пари или излизаш късно или определено нещо имаш впредвид...

Да си го разнасяш като брошка на кръста.../няма да го коментирам, да не отровя атмосферата/..

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                Нормален човек не би се разхождал безсмислено въоръжен...
                За купони пък съвсем...

Оръжие се носи /така съм чувал от големите/, когато носиш пари или излизаш късно или определено нещо имаш впредвид...

Да си го разнасяш като брошка на кръста.../няма да го коментирам, да не отровя атмосферата/..
                Не познавам нормален човек който да се чувства щастлив от факта, че трябва носи кило желязо на гъ....ъъ.. колана си, примерно.

Разбира се, че не се носи всеки ден. По-важното е да имаш възможност да го носиш, когато прецениш, че има необходимост. Не да носиш в джоба манивелата или ключ 32. Дали ще носиш пари или ще ходиш да теглиш колега, закъсал до ромалес махлеси, важно е.
                Да имаш правото на избор.
                Говорим за "превенция". Мразя я тази дума, дайте подходящ синоним.
                Да се знае, че като решиш да опънеш коравата кака на плешивият очилат чичко може вместо удоволствие да получиш 9мм.
                Тема за размисъл.
                Последно редактирано от gadeff; 29-01-09, 23:19. Причина: печаЛна грешка
                Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

Може ли въпрос?
                  Постоянно ли правиш деца?
                  Тогава защо постоянно си носиш ташаците? Слагай си ги само когато ще работиш на поражение, в тая терминология, става ли?
                  Ако знам кога ще стрелям, няма да стрелям никога. Няма да се завра на това място. А когато се наложи, няма да мога да натисна Паузата, да изтичам до къщи, и да се върна със справедливостта.
                  Кога, как, и дали ще го използвам, по презумпция е въпрос на подготовка и морал. Значи трябва да се работи за това, а не да се пищи колко е лошо. Кибрита е много по-опасна вещ от танка. 200 години пандиз за всеки хванат с кибрит добре ли е? С него може да подпалиш и трамвая с 300 души, не само рейса за Лайнарово. С пищов можеш само да се гръмнеш. Или да спреш безумец, въпрос на решение.

Коментар

Господин, Стефане, карате ме да си "копна" всичките Ви постове и да си ги събера на едно СД. Отново внесохте свежа струя в една почти затлачена тема. Провокирахте нови коментари с коренно различна гледна точка. "Носим патлака и в кенефа, щото де го знаеш къв змей и откъде ще изскочи". Ташаците за сега няма да си ги свалям, щото ще ми виснат гащите...

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                      Може ли въпрос?
                      Тогава защо постоянно си носиш ташаците? Слагай си ги само когато ще работиш на поражение, в тая терминология, става ли?
                      Ако знам кога ще стрелям, няма да стрелям никога. Няма да се завра на това място. А когато се наложи, няма да мога да натисна Паузата, да изтичам до къщи, и да се върна със справедливостта.
                      Кога, как, и дали ще го използвам, по презумпция е въпрос на подготовка и морал. Значи трябва да се работи за това, а не да се пищи колко е лошо. Кибрита е много по-опасна вещ от танка. 200 години пандиз за всеки хванат с кибрит добре ли е? С него може да подпалиш и трамвая с 300 души, не само рейса за Лайнарово. С пищов можеш само да се гръмнеш. Или да спреш безумец, въпрос на решение.
                      Чест и почитания оше веднъж, Стефане ! Вече съм ти тотален фен. Как ти идва, бе човече, стани писател. Или даскал, те и без тва са закъсали за кадърни, като гледам децата. И примери да дадеш, и да обясниш, и да наредиш некой. Евалла, както казват в "южната съседка". Не мога да кажа нищо по- правилно и по-точно, та.....нищо няма да кажа.

Коментар

Аз, например, преднамерено не си нося чифтето в следните случаи :
                        - на родителска среща;
                        - когато водя близък за приемане в болница;
                        - когато отивам в някоя от общинските структури, за да подам молба, да си поискам някакво удостоверение или просто да внеса някаква такса...
                        В тези и ред подобни случаи, предизвикателствата към самообладанието ми са достатъчно големи и като се познавам...

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                          Може ли въпрос?
                          Стефане +1
                          Ето ви 1 пример от не одавна отминалото лято:
                          Живея на приземен етаж,между мен и улицата е само стъклото на прозореца.
                          След дълъг ден се пребирам капнал от умора изсипвам раницата със отчетите на масата и започвам да смятам,заспал съм. На сутрента се събуждам от настоятелното чукане по прозореца от униформен .
                          Накратко стана ясно че съседа с който ни дели 1 стена бил обран 1тв 1 лаптоп в бързната и наслука това докопали ,след крадки издервателни действия и прегед на моите камери се оказа че 40 мин след като съм се пребрал те са били пред вкъщи,на въпросите на полицията защо него а не мен с пари на масата и тримата отговорили:
                          -Даа,ама на оная маса имаше еЙЙЙтакъв голям пистолет.
                          А сега някой да ми сподели,защо да не се вижда пистолета?
                          Око за око и светът ще ослепее

Коментар

Първоначално публикуван от Ico_Ns Преглед на мнение
                            А сега някой да ми сподели,защо да не се вижда пистолета?
                            Щото вкъщи е едно, ама на улицата е друго. Абе, оплескахме и тая анкета, да ни извинява адаша.

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                              Щото вкъщи е едно, ама на улицата е друго.
                              Кое му е другото,ти не въоръжен ще се опиташ ли да ме нападнеш?Не мисля!
                              Око за око и светът ще ослепее

Коментар

Първоначално публикуван от Ico_Ns Преглед на мнение
                                Кое му е другото,ти не въоръжен ще се опиташ ли да ме нападнеш?Не мисля!
                                Последния пищов дето мернах под едно сако, ми беше толко лесен за вадене, по-лесен и от на собственика му. По-нисичък, па и ми се вреше. Е аз нямах нужда от пищов, думите са много силно оръжие...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X