Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво е вашето отношение към носенето на оръжие от граждани?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какво е вашето отношение към носенето на оръжие от граждани?

аз съм за носенето на оръжие , но да бъде въведен някакъв разумен психо тест ,а не както беше преди няколко години 500 въпроса и кои от кои по тъп , но също така и да се опомене в закона точно кои хора и на какви условия да одговарят за да получат разрешително за оръжия , защото в момента дори и да си "светец" и да одговаряш на всички изисквания и да са ти годни всички документи като отидеш в КОС и няква чиновничка да ти заяви - притежанието на оръжие не е конституционно право - или по просто казано дори и да одговаряш на всички изисквания някой еднолично може да не ти разреши да притежаваш оръжие

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
      Много хора са законо-послушни, просто защото са нямали възможноста да станат законо-непослушни... като например начин да се саморазправят с анаболния мутант шофиращ засеклия ги Голф или едрия тип, който е отмъкнал гаджето им. Някои се пробват, но шамарите, които отнасят, не се вписват в полицейските хроники. Не бъдете наивни, че всеки запасал желязо, ще стане по-нисък от тревата. Комплексите са страшно нещо!
      +1
      Защо са ви , колеги оръжия, щом твърдите че няма да ги използвате, по-силни ли се чувствате, нещо повече от другите ли, сигурни ли сте, че няма да ви го вземе някой примитив с повече кураж от вас и после да четете и слушате за него....И защо ще ви е оръжие, ако никой няма право да носи такова! Или има хора, дето не са се наиграли на войници, обичат екшън филми и приключения, мислят се за рамбовци, но им липсва основа/някъде във вътрешния джоб/...
      Твърдо съм против оръжието, без значение колко добре го въртите на пръст около скобата! Повечето от нас могат да боравят с оръжие -
      държавата се беше погрижила за това до скоро. И тогава бях против, не исках да служа, но ...нямаше как. Сега има как да стоим далеч от оръжия и мисля, че е добре да го правим! Няма да спрете никого с оръжие в ръка, най-много да се изпозастреляте...че и други около вас!
      Последно редактирано от сто; 29-01-09, 20:44.

Коментар

Не съм чул случай, да има предотвратено престъпление от въоръжен добронамерен гражданин...
        Има много, но не ги дават по телевизията, за да не стават практика.
        Аз гласувах с 1.В момента закона е достатъчно добър стига да се премахне субективният момент в КОС.Щом си минал курса, не си осъждан, следствен и не се водиш на отчет в психото трябва да ти дадат разрешение за закупуване,притежание и носене на оръжие.
        Против психо-тестовете съм, защото познавам много психиатри и психолози и съм ги веждал как работят.Повярвайте ми "много гласове чуват" и субективният елемент при тях е много по-ясно изразен.
        А ако някой извърши престъпление със законно притежавано оръжие нека да си носи последствията.
        Последно редактирано от Венцислав Петров; 29-01-09, 21:08.

Коментар

Първоначално публикуван от bodo Преглед на мнение
          Оръжие трябва да се носи с главата, не с ръцете.
          С главата казваш... А българинът не си уважава точно главата - в студа е с три чифта гащи на гъза и с гола глава. Явно кое му е по-ценно!
          Сериозно - абсолютно против разрешеното носене на оръжие съм. Неразрешеното е ясно, носят си го хората. И би трябвало да рискуват с това. Номерът е там - този риск да се увеличи многократно, за да стане неприемлив.

Коментар

Първоначално публикуван от traktorist Преглед на мнение
            Има много, но не ги дават по телевизията, за да не стават практика.
            Аз гласувах с 1.В момента закона е достатъчно добър стига да се премахне субективният момент в КОС.Щом си минал курса, не си осъждан, следствен и не се водиш на отчет в психото трябва да ти дадат разрешение за закупуване,притежание и носене на оръжие.
            Против психо-тестовете съм, защото познавам много психиатри и психолози и съм ги веждал как работят.Повярвайте ми "много гласове чуват" и субективният елемент при тях е много по-ясно изразен.
            А ако някой извърши престъпление със законно притежавано оръжие нека да си носи последствията.
            ти ходил ли си на психотест????? този, който беше задължителен преди 15г. за издаване на разрешително........ няма психарски истории..... попълваш си отговорите на въпросите ( непомня колко, но бяха доста) и после съвсем кратко събеседване.......

според мен психотеста трябва да е задължителен за разрешение за носене на оръжие..... а за домашно ползване, може и само на регистрационен режим

още се чудя що го премахнаха

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
              С главата казваш... А българинът не си уважава точно главата - в студа е с три чифта гащи на гъза и с гола глава. Явно кое му е по-ценно!
              Сериозно - абсолютно против разрешеното носене на оръжие съм. Неразрешеното е ясно, носят си го хората. И би трябвало да рискуват с това. Номерът е там - този риск да се увеличи многократно, за да стане неприемлив.

И така изкореняваме престъпността... да... добра приказка... ама напълно невъзможна... Какъвто и да е риска престъпника ще си ходи въоръжен... това е... нищо и никъде по света не е успяло да го изплаши... Пример Англия. Където дотам стигнаха че и на полицаите им взеха оръжието... и какво стана? Намаляха престъпленията ли? Точно обратното... Англия днес, няколко десетки години след акцията за събиране на оръжията е известна като страната с най-уродливите престъпления в Европа... Обсъждат вече забрана и криминализиране на ножовете... В същото време вече има сериозни демонстрации на граждани които си искат оръжието... Защо ли? А пък в Швейцария няма пълнолетен нормален без автомат в къщи... ама не съм чул да имат английските проблеми... май не е до оръжията... до друго ще да е... В тази връзка предлагам да се забрани употребата от частни лица на автомобили... те са виновни за ~1000 жертви годишно - число несъпоставимо с каквито и да са други престъпления...
              VPetrov.photography

Коментар

Само, че не каза защо си против?

Коментар

Добре, аз поне не се навивам с един тапешник, макар и законен, да боря престъпността. Даже в средновековието на дуел са излизали с еднакви оръжия, демек шансове. На престъпността главното оръжие и е друго, не огнестрелното...

Коментар

...Сериозно - абсолютно против разрешеното носене на оръжие съм. ...
                    Аз винаги съм носел оръжие, от 18 годишен и винаги съм убивал само мишени...и сега нося много оръжия винаги, и имам много. Е, все някой сигурно има повече от мен, ама ще го преживея Но има хора, които сами не си вярват, на тях не трябва да им дават даже в музея да го видят. Поздрави.

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                      За да не съм голословен - ако някой беше с патлак в автобуса - щеше ли да го неутрализира?!

Дори и тук / в анкетата за похитителя/ мнозинството се колебае и настоява за мирни преговори...

Или поне да чака, докато примерно застреля шофьора, все пак един импулс на фалангата на ненормалника е делял човека от смъртта!
                      Аз лично да съм го отстрелял, честно. Истината е, че луд или не, в случаят се разминаха като по чудо, щото представи си варианта дето стреля докато има муниции - грозна работа.

ПП. И тази ми позиция няма нищо общо с изкореняване на престъпността, правилно и не - просто вадят ли го срещу мен не ми се иска да ги чакам да видя дали ще го използват.

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                        ти ходил ли си на психотест????? този, който беше задължителен преди 15г. за издаване на разрешително........ няма психарски истории..... попълваш си отговорите на въпросите ( непомня колко, но бяха доста) и после съвсем кратко събеседване.......

според мен психотеста трябва да е задължителен за разрешение за носене на оръжие..... а за домашно ползване, може и само на регистрационен режим

още се чудя що го премахнаха
                        Минавал съм същите психотестове.Тестът няма проблем, той е предимно за интелигентност, но събеседването носи субективния момент.Дали ще те хареса психолога или не?Както казах имам дългогодишен "поглед" над работата на психиатри и психолози и никак не съм очарован от тях.

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                          +1
                          Защо са ви , колеги оръжия, щом твърдите че няма да ги използвате, по-силни ли се чувствате, нещо повече от другите ли, сигурни ли сте, че няма да ви го вземе някой примитив с повече кураж от вас и после да четете и слушате за него....И защо ще ви е оръжие, ако никой няма право да носи такова! Или има хора, дето не са се наиграли на войници, обичат екшън филми и приключения, мислят се за рамбовци, но им липсва основа/някъде във вътрешния джоб/...
                          Твърдо съм против оръжието, без значение колко добре го въртите на пръст около скобата! Повечето от нас могат да боравят с оръжие -
                          държавата се беше погрижила за това до скоро. И тогава бях против, не исках да служа, но ...нямаше как. Сега има как да стоим далеч от оръжия и мисля, че е добре да го правим! Няма да спрете никого с оръжие в ръка, най-много да се изпозастреляте...че и други около вас!
                          Здравейте аз гласувах с №1 защото мисля че всеки, който отговаря на законовите норми и има желание да притежава КНО трябва да има право да го закупи и носи и тук не става въпрос за Рамбо или някой друх холивудски килър а за здравомислещи хора, които биха защитили себе си и своето семейство от тези "добри" хора с оръжие придобито "на улицата" .
                          В една книга бях чел нещо, което няма да забравя - "по-добре да имам пистолет и да не ми потрябва никога отколкото да ми потрябва и да нямам"
                          Поздрави
                          ОФА 2.0 Спорт "96
                          Боян 0898642831

Коментар

Гласувах с 1, защото всяка отрепка от каймака на помията .. или от утайката й се е снабдила с оръжие по един или друг начин и няма смисъл да ми вярвате - не го използват за да гонят пилците от нивата си.
                            Би следвало редовия НОРМАЛЕН гражданин да има възможността да не позволява да става беззащитна жертва на гореописаните.
                            Всеки оттук нанататък решава за себеси кога, как и срещу кого да използва оръжието. С всичи последствия от това.

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                              +1
                              Уважавам мнението ти, колега.
                              Не се изживяваме като Рамбовци. Сигурен съм, че повечето нормални хора с оръжие не са се наиграли на войници, защото не са си играли, а са били войници...
                              Какво обаче правиш, ако стадо .... ъъъъ мургави младежи те замерят с павета на същото място, където седмица преди това е бил убит с камъни човек? Ами ако си с жена си? И с децата?
                              Дали един преупредителен изстрел във въздуха не би решил проблема безкръвно?

Държавна логика: можеш да дадеш на 90% от мъжкото население в тийнейджарска възраст картечници, ракети и танкове, а като порастнат и улегнат - не им даваш да носят пистолет.... ама ако са ловци - може и снайпер.......
                              Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

Първоначално публикуван от gadeff Преглед на мнение
                                Какво обаче правиш, ако стадо .... ъъъъ мургави младежи те замерят с павета на същото място, където седмица преди това е бил убит с камъни човек? Ами ако си с жена си? И с децата?
                                Дали един преупредителен изстрел във въздуха не би решил проблема безкръвно?
                                Точно за подобни случаи имах впредвид, че мушката ще издере отзад притежателя на оръжието...

Разбира се в добрия вариант - ще се размине с малко срам ...

Човека си представя - гръм и всички мангали, падат от страх...

Така стават белите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X