Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво е вашето отношение към носенето на оръжие от граждани?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какво е вашето отношение към носенето на оръжие от граждани?

Първоначално публикуван от Ico_Ns Преглед на мнение
    Кое му е другото,ти не въоръжен ще се опиташ ли да ме нападнеш?Не мисля!
    А защо не? Щом видя че си въоръжен ако искам да те нападна ще ти мина изотзад и докато се усетиш съм ти отнесъл главата с винкела. Вижда ли се оръжието ще знам с какво си имам работа /ако съм бандита де/. Но ако съм решил да те мачкам не би ме спрял пистолетът ти. Ами ако съм надрусан наркоман мислиш ли че ще има ефект па ако щеш не пистолет ами картечница да носиш? Ти се моли да не ти се налага това да го проверяваш в реална ситуация щото тогава ще значи че си сбъркал някъде.

Коментар

Можеш да демонстрираш притежание на оръжие вкъщи и това да всее респект у комшиите или апашите. Айде тръгни с патлак стърчащ изпод сакото по улицата... мога да ти кажа какво ще стане. Ако си формен е друго.
      Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Ако ще говорим как се използва, това задължително е друга тема. Ако и в навалицата - практически само за професионалисти. В тълпата е опасно и за тях, еднозначно. Друг разговор.
        Как да се носи е по-цивилен, но също труден разговор. Откритото носене в навалицата обаче също е безумие. И от двете гледни точки. Израелските градове, и Швейцария в дните на запасите са трета тема, няма общо.

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
          А защо не? Щом видя че си въоръжен ако искам да те нападна ще ти мина изотзад и докато се усетиш съм ти отнесъл главата с винкела. Вижда ли се оръжието ще знам с какво си имам работа /ако съм бандита де/. Но ако съм решил да те мачкам не би ме спрял пистолетът ти. Ами ако съм надрусан наркоман мислиш ли че ще има ефект па ако щеш не пистолет ами картечница да носиш? Ти се моли да не ти се налага това да го проверяваш в реална ситуация щото тогава ще значи че си сбъркал някъде.
          Ако някой иска да нападне по добре да знае какво прави ,законен пистолет не стреля първи а и ако си дебнещ непознат,наркоман няма да останеш незабепязан ,но да ситуация,адреналин и тн.Малко хора знаят как ще постъпят в реални условия.Това с мачкането не го разбрах.Вярвай ми всяка сутрин като го вадя от касата се моля да не се наложи да го вадя
          Последно редактирано от Ico_Ns; 30-01-09, 01:15. Причина: правопис
          Око за око и светът ще ослепее

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
            Можеш да демонстрираш притежание на оръжие вкъщи и това да всее респект у комшиите или апашите. Айде тръгни с патлак стърчащ изпод сакото по улицата... мога да ти кажа какво ще стане. Ако си формен е друго.
            Е кажими де ,Аз си го нося "запасан" на кръста

Коментар

...Това с мачкането не го разбрах....
              Разбирай "в случай че съм решил да те нападна; ограбя; убия". Извинявай за жаргона.

Коментар

Разбирай "в случай че съм решил да те нападна; ограбя; убия". Извинявай за жаргона.
                Извинен си.Няма недостежими цели,много хора са склонни на грабеж малко на убийство така или ме трпе или не ме закача ,щото не знае аз на какво съм склонен,това го четох в някоя от книгие на тема психология на личноста или на тълпите не помня точно
                Последно редактирано от Ico_Ns; 30-01-09, 01:58.

Коментар

Извинен си.Няма недостежими цели,много хора са склонни на грабеж малко на убийство така или ме трпе или не ме закача ,щото не знае аз на какво съм склонен,това го четх някоя от книгие на тема психология на личноста или на тълпите не помня точно
                  Това важи за хора, които могат да мислят поне малко. Но има една обезпокоителна закономерност и тя е, че колкото по-достъпни са наркотиците, толкова по-евтин става човешкия живот.

Коментар

Това важи за хора, които могат да мислят поне малко. Но има една обезпокоителна закономерност и тя е, че колкото по-достъпни са наркотиците, толкова по-евтин става човешкия живот.
                    Мдааам,дано този форум се чете и от хора "изпълняващи" законите за да се замислят малко,не само да си мислят санкции а да няма кой да ги прилага ,но това е друга тема извинете за което.

Коментар

E какви са тея наркотици? Описахте нещата, все едно всеки трети е на кока с хероин. Всяко 3-то изречение е за наркомани нападащи поголовно. Реално хич не е така. Джънкита имаше преди 10-тина години мното, беше хероинов бум, да. Но това поотмина бая. А и аз още от училище съм се оправял с тях, най-много ако са 20 да ми земат някой лев. Това да те нападнат банда наркомани озверели за да те убият е 1:1 000 000. Май много ви идват американските екшъни. Тука по-опасно е бай мангал да не те сбара с неговата тайфа да те стрепат. Е дядото за 5 лева и 2 колела заклаха. По махалите е лудница. Повечето поразии ги правят тея дето продават наркотици, а не консуматорите им. Не изкючвам да има и разни надрусаняци, но то си е до характер и вид наркотик, като алкохолът си е най-голям бич. Особено като се смесва с други наркотични в-ва, а е напълно достъпен. Наистина абстинентни хероиинсти са способни да правят мизерия, но моля ви се, днес няма много такива, камо ли на банди да скитат, вече сме 21-ви век, друго е. Та абститентните на хероин, ако са надрусани са безобидни, трудно могат да шават много много, проблемни са ако искат да друсат, а паре нема... А ако е по-ефтино, значи и по-малко пари трябват за да се набави дозата, така че цената прави нещата зле, но по друи причини. Става достъпно за консумация, но цената на човешкия живот няма как да пада от това, напротив. Ако дозата ти е 100 лева ще е много по-трудно за едно джънки да си намери пари и ще озверява много повече в сравнение с цена от около 10-15 лева, щото 10 лева може да събере от учениците с 5 шамара, що да се забърква с големите дето носят пищови? Абе тотална неграмотност по въпросите за наркотиците. Вярвайте на новините и се кефете. Всеки дето ви напада си мислете къф е наркоман. Ама реално не е точно така. Много ми е интересно, който твърди, че са го нападали наркомани, как ги е различил, че са наркомани и то надрусани към дадения момент. И с какво точно са били надрусани? Щото коката е скъпа, и не е достъпна за джънкитата. Но ботилка вотка или 2 с мента, 5 бири и ала бала... Как познавате кой с какво е надрусан?

Коментар

Повечето пистолети струват една прилична сума. На черно пък всички. Бандитите никога няма да минат на законни и търсене ще има. Та носенето на открито оръжие от всеки, е кажи речи равносилно на разхождането с пачка стотачки в ръка... Каквото и да е оръжието, предимството е на страната на изненадата. За какво да обирам някой с 20 лева в джоба и телефон за 200, като мога да взема от друг пистолет за 1000?
                        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                          Повечето пистолети струват една прилична сума. На черно пък всички. Бандитите никога няма да минат на законни и търсене ще има. Та носенето на открито оръжие от всеки, е кажи речи равносилно на разхождането с пачка стотачки в ръка... Каквото и да е оръжието, предимството е на страната на изненадата. За какво да обирам някой с 20 лева в джоба и телефон за 200, като мога да взема от друг пистолет за 1000?
                          Не е задължително, дори напротив, да се носи открито оръжието. В Щатите май само в Тексас разрешават да носиш пищов открито - провокирало насилие. Тук не знам как е.

Коментар

Първоначално публикуван от Stuntman_Mike Преглед на мнение
                            Не е задължително, дори напротив, да се носи открито оръжието. В Щатите май само в Тексас разрешават да носиш пищов открито - провокирало насилие. Тук не знам как е.
                            Забранено е. Коментирах мненията на хора, които смятат, че трябва да се носи открито, за да има повече ефект .
                            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Обобщено позицията ми е следната - аз следва да имам същите права на самозащита и оцеляване като всеки друг гражданин на републиката. Хипотетично всеки един друг може да има огнестрелно оръжие - законно или не - следователно аз следва да имам право на същото, за да има реципрочност на силата. Не мога да си обясня защо някои хора с лека ръка биха се отказали от подобно право с надеждата, че ще изчезнат всички оръжия от населението.

Коментар

Абсолютно съм "ЗА НОСЕНЕТО НА ОРЪЖИЕ" от законо-послушни граждани, които са удостоверено психично нормални, без криминални присъди и са дотатъчно грамотни за това. Смятам даже, че тези граждани /законо-послушните/ трябва да имат много повече привилегии въобще, отколкото всички останали...
                                Only after the last tree has been cut down,
                                Only after the last river has been poisoned,
                                Only after the last fish has been caught,
                                Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X