Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво е вашето отношение към носенето на оръжие от граждани?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Какво е вашето отношение към носенето на оръжие от граждани?

Чакай, чакай. Нали Америка била символа на баш демокрацията? Нали всичко им е уредено и строено. Там има места, където те вкарват в дранголника, ако най-късно месец след като се ожениш, или живееш сам, не занесеш да покажеш на шерифа барем една собствена цев. Ако я нямаш, с това създаваш около себе си криминогенна зона. А всички други са длъжни да ти помогнат ако не дай боже, но никой не е длъжен да си зареже работата и да те пази. Само защото тебе те мързи да го правиш сам.
    По моему - трудно оборима философия.
    А от другата страна не чувам никакви смислени аргументи. "Да се забрани!" и толкова. Защо, как, доводи, статистике? Не. "Ми щото така". Мене пък може да ме е страх от котарака на оная стара мома, или от пудела на тоя гей, ама не тичам насам - натам да уреждам да им ги вземат.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
      ...Там има места, където те вкарват в дранголника, ако най-късно месец след като се ожениш, или живееш сам, не занесеш да покажеш на шерифа барем една собствена цев...
      Я пак ? Къде това ?

Аз пък съм съгласен с паджеровода, и мога да ви дам много прост план за действие по въпроса:

- Когато се оправи движението по пътищата в България, и автомобилът престане да се ползва като оръжие - тогава ще са готови хората да носят оръжие по улиците по ОТГОВОРЕН и ЦИВИЛИЗОВАН начин. До тогава - предпочитам хората да имат достъп само до едно средство за масово поразяване.

- Ако не - нека да разрешат носенето му веднага, но да е КОГАТО СИ СЪПРОВОДЕН ОТ РОДИТЕЛИТЕ СИ, ОТ ДЕЦАТА СИ, ИЛИ ОТ СЪПРУГАТА СИ.
      Защо ли ? Ами защото пред родителите си човек е спокоен, с децата си е внимателен, а съпругата му никога не пести акъл да го укроти, включително и в напечени ситуации
      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Съпругата понякога е в състояние така да те изкара от кожа, че по-добре да нямаш желязо

Коментар

В този форум е пълно със снимки от купони, с извадени и насочени оръжия...

Лигльовци!

Коментар

Който иска, да носи каквито иска железа. Рискът да ти го пъхнат където не искаш, просто защото не знаеш какво да го правиш, си е за твоя сметка.

Тук, в Европа, има отколешни традиции както в ограничителните режими за оръжията, така и в нарушаването им поголовно. Свикнали сме.

Лично на мен без оръжие ми е по-прост живота. Или поне така си мисля - не съм се пробвал да завъдя оръжие, да го поддържам, да поддържам себе си във състояние да не е опасно оръжието за самия мен... струва ми се сложно, и в настоящия момент излишно. Срещу рисковете, в които живея, личното оръжие е несериозно. А армия още нямам възможност да издържам.

Допускам някога да ми потрябва. Жална му майка на пушкалото, което ми попадне в ръцете. Ще бъде нагледно пособие по корозия на металите. Е, поне отвън.

Коментар

Това е нещо ново за мен, наистина ли? Я си признавайте. Може би аз щото не гледам снимките от купони из форума. Якото е, че нямам оръжие, та няма как да съм и аз лигльо. Вълчо нещо си разярен май

Коментар

Тя (жената) е с двойна подсигуровка. И да извадиш желязото, така ще ти виси на ръката че най-много да се простреляш в крака.

Но без майтап - с хората които те карат да караш по-внимателно колата - с тях можеш да си позволиш да носиш оръжие. Не че е критерий де.
                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                  Това е нещо ново за мен, наистина ли? Я си признавайте. Може би аз щото не гледам снимките от купони из форума. Якото е, че нямам оръжие, та няма как да съм и аз лигльо. Вълчо нещо си разярен май
                  Да ти ги извадят тия дето трият "грубите" приказки...

За да ги подсетя / да не изпаднат случайно в амнезия/, кадрите от насочен Глок в главата на оня с каската...

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                    Тя е с двойна подсигуровка. И да извадиш желязото, така ще ти виси на ръката че най-много да се простреляш в крака.

Но без майтап - с хората които те карат да караш по-внимателно колата - с тях можеш да си позволиш да носиш оръжие. Не че е критерий де.

Ох, ми то това с колата е подобно. С жената като съм внимавам, но периодично нещо ми става и надавам газчица по-рязко. Е да, посли има "ти така и онака", но се случва.

Аз не мисля, че бих вадил пищов просто така. В началото ще ми е тръпка, но ще се ходи по стрелбищата явно. Ох малко ми е странно, бих предпочел разни палки, дори меч. За мен оръжието е нещо сериозно и се ползва, когато се ходи на лов или на бой с другото племе /враговете/. Постоянното скитане с него ми звучи странно. Самото трепане и стреляне, войните и насилието, това са старични приоми за решаване на проблемите и реално до сега не са решили нито един, а само отлагат и/или задълбават положението.

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                      Да ти ги извадят тия дето трият "грубите" приказки...

За да ги подсетя / да не изпаднат случайно в амнезия/, кадрите от насочен Глок в главата на оня с каската...
                      Амнезията ми мина, май говориш за черпнята след УАЗката със сините пръскалки и табела СТЕФАН на нея.

Коментар

Да!
                        Сега разбирам, че тогава оръжието е имало друг статут...
                        Купонджийски!

Дали не е подходящ случая за една проверка за "обществена безопасност" на собственика?
                        Нали сме праведни, дайте да направим сигнал, като изрядни законоуважаващи граждани!

Или не ви стиска, а?
                        Лесно е на приказки, трудно за вършене...
                        Последно редактирано от Volk; 31-01-09, 00:21.

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                          Да!
                          Сега разбирам, че тогава оръжието е имало друг статут...
                          Купонджийски!
                          Ми то Глок /Глог хаха/, дори и много добър да е си е пластмасов, купонджийски дефакто, но се ползва и от много професионалисти, все пак никой неще да му падне рамото от носене на "ютия".

Все пак по-темата, носенето на оръжие от граждани би следвало да е позволено, но при дадени условия. По-скоро да мислим как да се отървем от оръжията на криминалите, и престъпното им мислене е най-голямото им оръжие...

Коментар

Понеже темата е "Какво е вашето отношение към носенето на оръжие от граждани?" и като изряден гражданин ви призовавам да уведомим съответните органи, че е имало изваждане, игра и всякакви простотии в алкохолна среда с КНО! И съответните снимки!

А да ви видя сега лицемерието?!

Стига модератора да не го изтрие навреме...

Имам подозрение, че тази беля / за мен е беля, а най-голямата беля е че е бил обграден от "приятели", дето явно едно пишат, а друго правят/е направена от мой приятел...
                            Последно редактирано от Volk; 31-01-09, 00:40.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                              Чакай, чакай. Нали Америка била символа на баш демокрацията? Нали всичко им е уредено и строено. Там има места, където те вкарват в дранголника, ако най-късно месец след като се ожениш, или живееш сам, не занесеш да покажеш на шерифа барем една собствена цев. Ако я нямаш, с това създаваш около себе си криминогенна зона. А всички други са длъжни да ти помогнат ако не дай боже, но никой не е длъжен да си зареже работата и да те пази. Само защото тебе те мързи да го правиш сам.
                              По моему - трудно оборима философия.
                              А от другата страна не чувам никакви смислени аргументи. "Да се забрани!" и толкова. Защо, как, доводи, статистике? Не. "Ми щото така". Мене пък може да ме е страх от котарака на оная стара мома, или от пудела на тоя гей, ама не тичам насам - натам да уреждам да им ги вземат.
                              Статистика ли, каква статистика, като тая от предните ти постове "2000 ...с павета и ... всяка година" ит.н...Ми не е сериозно това. Масови убийства с отверки в Германия не съм чувал да е имало, ама може и да греша Но в Америка ... всеки ден! И къде е шерифа...
                              А някой да е спрял някого с това, че има патлак на кръста, къде е тая статистика, че нещо ми се губи....Освен собствените си комплекси...
                              А довод имам - научете се как да го носите, научете се как да не го
                              носите, кога да го използвате и кога да не го използвате, покажете мисъл и за тези срещу вас, освен за себе си и тогава. И мисля, че автомобилът ни е най-добрия тренажьор - там статистиката е желязна.

Коментар

Да, жалко че няма статистика на предотвратените престъпления. Но ако се замисли човек, то как ли и да се състави.
                                Ами, ето един пример, защо "съчинение по картинка" е обидно определение На нея не се вижда как пълнителите стоят у един трезвен на съседната маса, че и патроните са извадени от тях. Нито че от пищовите е изваден по някой чарк, нито как после всички си ги прибират в това състояние, а не боеготови. И други прости предпазни мерки, които повечето хора вземат машинално, когато се случи да употребят. Всеки знае че ако нещо, понеже понякога полицията се заяжда с пияните граждани, ще има куп разправии.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X