Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Схватките в Украйна откъм техническата им част

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Схватките в Украйна откъм техническата им част

Това би бил чудесен подарък за опълченци, за жалост, това е поредната лъжа на поредния "украински доброволец".

Потрясаващи снимки на поредния изтърбушен Булат. Аз лично никога през живота не видях наживо такава деатомизираната техника.

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
      Нали ватники ( ватенки) е синоним за руснаци при тези украинци?! Е и, щом станало студено, украинци вече ги носят и не се срамуват. Пък опълченците се хвалят с добротни топли дрехи, тн бушлати и Горки разбира се.
      Аз не зная някой да те е обиждал на "ватник" тук във форума.
      Нямам представа дали човека с ватенка на снимката не е руснак? Мен в общи линии не ме интересува. Студено му е - облякъл се. Това има, това носи.
      Някаква международна тайна е кой подарява боеприпасите, техниката и топлите дрешки на така наречените "опълченци".
      ______2
      Е = MZ

Коментар

Говоря за презрителен, според украинците, синоним на руснак - ватник.

Коментар

Ватник не е синоним на руснак, ето обяснено по-подробно:

"Отношения между странами и между людьми ватник понимает исключительно через призму тюремно-казарменной иерархии: есть паханы, а есть шестерки и опущенные"
          байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
          Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
          Суперспам - спама на суперите

Коментар

Добри, откъде си демонстрираш толкова дълбоки познания в тази материята?!

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
              dbrs, откъде си демонстрираш толкова дълбоки познания в тази материята?!
              Познавам и двата вида.
              Ватниците са и много верни приятели, но са непредсказуеми, ако нещо разберат погрешно (а то се случва често)
              В Големия Лебовски има много добре пресъздаден персонаж.
              Последно редактирано от DBRS; 29-10-14, 08:49.
              байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
              Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
              Суперспам - спама на суперите

Коментар

Поздравявам те за което!

Коментар

Доброволецът от Одеса Евгени Лата и младежа известен като Mustang Wanted в кратко филмче за доставката на хуманитарна помощ в най-горещото място в източната част на Украйна - летище Донецк.

______2
                  Е = MZ

Коментар

Първоначално публикуван от Димо Преглед на мнение
                    ....доставката на хуманитарна помощ в най-горещото място в източната част на Украйна - летище Донецк....
                    Димо, доставката на каквото и да е в зона на активни бойни действия без цивилни в района дали се нарича 'хуманитарна помощ'?
                    Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                    Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Момчетата са носели храна, дрехи, цигари ... на доброволци.
                      Как предлагаш да му викаме?
                      ______2
                      Е = MZ

Коментар

Доброволецът от Одеса Евгени Лата и младежа известен като Mustang Wanted в кратко филмче за доставката на хуманитарна помощ в най-горещото място в източната част на Украйна - летище Донецк.

Даа, хората си защитават страната....., стискам им палци!
                        Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Ятаци, колаборационисти, е такива
                          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Нямам нищо против това, че хората си защитават каузата (и от двете страни всеки си има някакви мотиви).
                            Но за мен хуманитарната помощ си е помощта за НАСЕЛЕНИЕТО....
                            А когато се отнася до снабдяване на войска (пък била тя и доброволна), на времето на това му викахме ОБОЗ....
                            Просто не ми се връзва 'хуманитарна помощ' с войска, оръжие и т.н....

Но май се отклонихме от темата - ако искаш - бърши....
                            Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                            Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Не сме се отклонили ...
                              Доставките за воюващите са част от темата. В случая на храна. Неуспешни.
                              Във филма е използвана думата "хуманитарни", затова я ползвах. Но ми е все едно как ще му викаме.

Впрочем сетихте ли се кой е "мустанг-а" ?
                              ______2
                              Е = MZ

Коментар

Впрочем сетихте ли се кой е "мустанг-а" ?
                                Един дето се катери по сгради?
                                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 12 потребители онлайн. 0 потребители и 12 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X