Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Схватките в Украйна откъм техническата им част

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Схватките в Украйна откъм техническата им част

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
    Горе-долу това е съотношението - прав си Румба! Не ми е ясно и стратегическото значение на летището в момента - пистите и полосите са 100% "на швейцарско сирене" от артилерията и бойната авиация (ако не ме лъже паметта - украинските ВВС доста поработиха там) - неизползваеми са за много дълго време (или поне би трябвало, ако някой поне малко разбира от война там...).
    Ако ще ползваш летището в смисъла на нашето софийско да неизползваемо е защото е унищожена съпътстващата инфраструктура терминали ; РВД и тнт . Ако ти трябват само пистите ремонта им е за не повече от седмица в зависимост от състоянието . Доста трябва да се постараеш да докараш до невъстаноовимо състояние една съвременна писта поне метър железобетон е .
    Последно редактирано от sek.1; 07-10-14, 04:20.
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Украинците ще възстановяват това

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:640x378.jpg
Прегледи:1
Размер:46.8 КБ
ID:5614191
      байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
      Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
      Суперспам - спама на суперите

Коментар

За къв им са тия Пиони..

Коментар

Да ги подарят на опълченци. Иначе аз внимателно следя как се развиват нещата в нп Дебалцево, и ето, забележете - украинско, видео от там.

Коментар

Първоначално публикуван от АРКАН Преглед на мнение
            За къв им са тия Пиони..
            Буферната зона трябва да бъде ~30km. а това може да мята 100кг. снаряд на над 45км.
            байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.

Коментар

Максимальная дальность стрельбы, км – осколочно-фугасным снарядом 3ВОФ34... 37,4 км.(с)

2С7 Пион се отнасял към тн атомната артилерия, затова не се отличава с високата точност. Ама за стрелба по мирните градове става. И майната му на подписаното премирие?

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
                Буферната зона трябва да бъде ~30km. а това може да мята 100кг. снаряд на над 45км.
                Те украинците да не мислят много глупости ,за да няма поздрав стил Грузия 2008 от рожденика...

Коментар

Ех Сибирски, ще ти е интересно:

"В 1983 г. «Пион» был модернизирован. Новая САУ получила индекс
                  2С7М «Малка». От базовой модели машина отличается более мощным двигателем, увеличенным постоянным боекомплектом (8 выстрелов), повышенной до 2,5—3 выстрелов в минуту скорострельностью и новой аппаратурой системы управления огнем. Кроме того, самоходку оснастили устройством для приема и отражения информации, которое автоматически подготавливает исходные данные для стрельбы с учетом метеоусловий. Отныне в боекомплект стали входить активно-реактивные снаряды с дальностью стрельбы, достигающей 55 км (с)

Коментар

3ВОФ35 (активно-реактивный), само че:

Максимальная дальность стрельбы, км .……… 47,5

Освен това нещо не ми се вярва че на Украйна ги има в достатъчни количества.

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                      ... И майната му на подписаното премирие?
                      Ууууу, загриженост за примирието ли виждам? А щурмът на летището как се вписва в него?
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                        Ууууу, загриженост за примирието ли виждам? А щурмът на летището как се вписва в него?
                        Остави, направо се просълзих...
                        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                          ...Да ги подарят на опълченци. Иначе аз внимателно следя как се развиват нещата в нп Дебалцево...
                          Вече имаше сведения за пленени Пиони (4бр от 21.08 ) .. Според мен обаче са се оказали Хиацинти ))

Като си се вторачил в това Дебалцево какво става във Волноваха? Май 10-ти и 14-ти тербат са си спретнали разходка? Стига да не е партенка ))
                          Последно редактирано от deyan_h; 07-10-14, 17:53.
                          - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
                          - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Първоначално публикуван от deyan_h Преглед на мнение
                            Вече имаше сведения за пленени Пиони (4бр от 21.08 ) .. Според мен обаче са се оказали Хиацинти ))

Като си се вторачил в това Дебалцево какво става във Волноваха? Май 10-ти и 14-ти тербат са си спретнали разходка? Стига да не е партенка ))
                            То е много странно това събитие. Откъдето и да го погледне човек все е объркано нещо - 400 човека така да минат на другата страна. При положение, че семействата (може би) са си в Украйна и ще бъдат тормозени със сигурност.... Някой се плашат, че може да пробват да инфилтрират 400 човека за бъдещ троянски кон. Ама и това звучи доста тъпо на практика. Всъщност пак се говори за големи неразбирателства вътре във ВСУ та кой знае...
                            Всъщност каквото и да си говорим ( пак някой ще писнат, че съм пристрастен, ама всъщност при тях е пристрастието) за всички по-големи новини едно кратко сравнение :
                            ВСУ преди няколко месеца - "до две седмици ще овладеем положението"
                            ВСУ в края на юли- "до средата на август всичко ще е свършило"
                            после беше за празници на Украйна, за няколко дни и т.н...... = Аз лично не съм се усъмнил в началото към нито едноот изявленияа а какво излезе- всичко откровенни лъжи ( или пък мега некомпетентност и липса на връзка с реалния свят) .
                            Отсрещната страна в същото време излизаше все със съобщения , за които аз бях сигурен ,че са плод на фантазии и силно желание :
                            в края на юни - "конфликта ще се проточи до зимата"
                            В края на юли - "скоро ще проведем масирано контранастъпление" ( като го прочетох това замалко не се разсмях в началото) .
                            преди няколко дни - "ще превземем летището до две денонощия" ( бях сигурен, че е абсурд тогава) . Ама както знам сега всичко е факт.....
                            Пък не бяха климатици привличщи ракети, специални служби на РФ невидими за сателити, спецназ от несъществуващи подразделения, танкове с "големи талони" и т.н и т.н...

Та за "пристрастията" . На съобщенията от коя страна бихте вярвали Вие ???
                            висете отпуснато

Коментар

Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
                              То е много странно това събитие. Откъдето и да го погледне човек все е объркано нещо - 400 човека така да минат на другата страна. При положение, че семействата (може би) са си в Украйна и ще бъдат тормозени със сигурност.... Някой се плашат, че може да пробват да инфилтрират 400 човека за бъдещ троянски кон. Ама и това звучи доста тъпо на практика. Всъщност пак се говори за големи неразбирателства вътре във ВСУ та кой знае...
                              Всъщност каквото и да си говорим ( пак някой ще писнат, че съм пристрастен, ама всъщност при тях е пристрастието) за всички по-големи новини едно кратко сравнение :
                              ВСУ преди няколко месеца - "до две седмици ще овладеем положението"
                              ВСУ в края на юли- "до средата на август всичко ще е свършило"
                              после беше за празници на Украйна, за няколко дни и т.н...... = Всичко откровенни лъжи ( или пък мега некомпетентност и липса на връзка с реалния свят) .
                              Отсрещната страна в същото време излизаше все със съобщения , за които аз бях сигурен ,че са плод на фантазии и силно желание :
                              в края на юни - "конфликта ще се проточи до зимата"
                              В края на юли - "скоро ще проведем масирано контранастъпление" ( като го прочетох това замалко не се разсмях в началото) .
                              преди няколко дни - "ще превземем летището до две денонощия" ( бях сигурен, че е абсурд тогава) . Ама както знам сега всичко е факт.....
                              Пък не бяха климатици привличщи ракети, специални служби на РФ невидими за сателити, спецназ от несъществуващи подразделения, танкове с "големи талони" и т.н и т.н...

Само да уточня за отправната точка - не е имало никакво минаване на никой, никъде. Фейк разбираш ли. И в Русия вече го признаха, а другаде не е и обсъждано сериозно. Така, че....!
                              יעבור
                              «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
                                На ни една все още,но ако сьм в Украинска гора и ми кажат,че ми кроят капа ще взема да ги послушам
                                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                                W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X