Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Схватките в Украйна откъм техническата им част

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Схватките в Украйна откъм техническата им част

Да, но вероятно опълченците са прехвърлили сили от там към летището в Донецк и им е "изтънял" пластилина при Дебалцево.
    Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Що се отнася до Дебалцево, то тази новина долу пряко свързана с него:

Коментар

Ще помоля колегата Сибирски да коментира следната информация:

http://colonelcassad.livejournal.com/1837371.html

Jeep Grand Cherokee 5.7 HEMI Quadra Drive II

Коментар

Colonel Cassad засега се доказал като знаещ човек, аз лично му вярвам. Има доста неяснотии и нередности покрай онзи злочест първи щурм, има и доста съмнителни персонажи в тази трагедия. Надявам се рано или късно, но виновните за това ще понесат ако не човешка, то поне Божия кара.

Коментар

Тук основно са с калибър 5.45, а в Сирия-Ирак-Кюрдистан със 7.62

Коментар

Първоначално публикуван от sk67 Преглед на мнение
              Тук основно са с калибър 5.45, а в Сирия-Ирак-Кюрдистан със 7.62
              Каква би могла да е причината-икономическа(наличие в изобилие на съответните оръжия и боеприпаси),технологично "изоставане" при конфликтите извън границите на бившия СССР("стари доставки",на излишно оръжие?) ,избор на калибър според някакви специфични нужди(от многото налична информация,не виждам с какво 5.45,би превъзхождал толкова категорично 7.62,за да е предпочитан) или нещо друго? Наистина ми е интересно,все пак СССР/Русия достатъчно дълго използват "малкия" калибър?
              Въпроса може да мине и за малко принципен,предвид дългогодишните спорове "голям/малък" калибър,но не търся влизане в такава полемика.
              Последно редактирано от hhris08; 18-10-14, 19:35.

Коментар

Коментар

Интересен анализ на тн Иловайска мясомелачка, автор военен историк Евгений Норин пише без идеологически глупости и сравнително отстранено. В текстите по-долу той се опитал да опише събитията от август-септември 2014 г. най-отстранено, извън всякакви идеологически измислици, разглеждайки борбите за Иловайск единствено като епизод от войната в цялото му развитие и динамика.

Първа част и втора част.

Коментар

Ееех, пуста безпристрастност:

Чем бы не закончилась история Новороссии, ее войска уже вписали себя в золотой пантеон русской воинской славы Иловайской эпопеей, показав в ней как выдающееся мужество рядовых ополченцев, так и впечатляющее тактическое и стратегическое мастерство командиров ополчения.

Коментар

Е, и? Нещо да не е наред?

Коментар

Всичко е наред, вероятно е и точно така, но аз поне очаквам безпристрастните анализи да оставят читатетелите им да си направят заключенията.

Излишен финал, който поне мен прави по-подозрителен и към останалата част.

Коментар

Първоначално публикуван от blago72 Преглед на мнение
                          Всичко е наред, вероятно е и точно така, но аз поне очаквам безпристрастните анализи да оставят читатетелите им да си направят заключенията.

Логика е наука за формално-валидните умозаключения

Коментар

Първоначално публикуван от blago72 Преглед на мнение
                            ..
                            Вярно е излишен, но автора има и още едно твърдение:
                            "После начала массовых поставок из России, инсургенты получили возможность вести полноценную контрбатарейную борьбу"
                            байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                            Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                            Суперспам - спама на суперите

Коментар

• Схватките в Украйна откъм техническата им част

Според мен, е лимитирал даже значимостта на доставките.
                              Освен техника,
                              най-вероятно са доставяни информация, инструктори, планове за ползване, финансиране, а нищо чудно и оператори на техниката.

Наивно би било да се смята, че успехите на "опълченците" се дължат единствено на наученото преди 20 години в армията, а подобно твърдение от бивши офицери е нищо повече от пропаганда.

Коментар

Първоначално публикуван от hhris08 Преглед на мнение
                                ...избор на калибър според някакви специфични нужди(от многото налична информация,не виждам с какво 5.45,би превъзхождал толкова категорично 7.62,за да е предпочитан) или нещо друго?.
                                Едната причина е че 5.45 е по-достъпния автомат- и полицията го използва масово и армията. Втората причина е точността и по-малкия откат на 5.45. Ако си гледал бойни клипове оттам- те стрелят с единична стрелба, като целта им е поражение в канчето, а не безразборна пукотевица за пушилка, с 5.45 избягват главния недостатък спрямо американската пушка, а именно отката. Доколко успешно е друг въпрос.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X