Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Схватките в Украйна откъм техническата им част

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Схватките в Украйна откъм техническата им част

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
    DBRS, личен опит имаш ли?Имам близки, които не малко пъти са били на косъм да умрат за България.Още по онези години и след това сега.Тези хора, макар и работили за недолюбваните служби, са се клели при постъпването си в тези служби във вярност на Родината.И за тях Родината винаги е на първо място, и пред държавата.Не си давате сметка, че благодарение на тези хора и нас ни има.И не забравяй - най-неморалните неща се извършват от най-моралните хора.За да ни има.Беше го казал един израелски топ агент, намери си от къде е цитата и какво е казал..
    Имам и много добре знаеш, че противоречие в случая няма, защото не съм написал всички, а много

Пояснявам, много в случая могат да бъдат и 50 човека в цялата армия. Съгласен?
    Последно редактирано от DBRS; 24-07-14, 17:39.
    байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
    Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
    Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
      Моите наблюдения са същите, но се сетих че много от офицерите им са се клели във вярност към СССР и по-лошо към едни служби които още в постъпването ти обясняват, че са преди държавата.
      Не знам кой в какво се е клел, ама като ти засвистят снарядите около ушите и почнат да дробят колегите ти, ще забравиш и клетва и все и дявол и Бог. Тея, които са там на место трябва да знаят как става това и трябва да го направят най-малкото за да оцелеят самите те- прост инстинкт за самосъхранение. Дали го знаят е друг въпрос. Снаряда, сепаратиски или руски, няма умна бойна глава, която да различава кой в какво се е клел.

И ако те пукат от руска територия? Или пък от украинска, ама на 500м. от руската граница?
      Ако- да са опищяли орталъка до сега. Има кой и какво да наблюдават там в момента в достатъчни количества. И надали при наличието на такъв факт, някой ще си затрае вместо да налее масълце в пропагандната машина.
      Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

... а и съм военно неграмотен...
        И чий го тогава... сакаш ли, дириш ли във военно-техническата тема? Спамиш, нон-стоп пишеш извън темата, постояно се опитваш да политизираш и тази техническата и другите подобни теми според моите наблюдения.

Коментар

Те пищят одавна, че се знае се знае, но не мисля че големите си траят, вече има едни милиарди плащани засега само от олигарси, просто светът не е очаквал, че ще се навият на такива високи сметки, с умом олигарсов(россию) не понять
          байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.

Коментар

Ми навирените са от вчера,а и съм военно неграмотен

Така твърди самия войник, аз няма как да преценя.

E как да си неграмотен, като тежко-тежко даваш оценки на офицерите от украинската армия. Пък и да си некомпетентен, със сигурност не си кьорав за да видиш, че около гаубиците няма жива душа и това, че дулата са навирени с максимален ъгъл на възвишение никак не значи, че са стреляли с такъв. Още повече, че на другата снимка се вижда нещо друго.

Какво твърди самият войник? "Всю ночь долбили по" По кое? На тебе ти изнася изречението да завършва с "Украина". Ама аз пък си мисля друго. Нещо ми е трудно да повярвам, че при всичката дандания и обвинения срещу Русия във връзка със сваления Боинг, точно в този момент руснаците ще дънят през границата, и то без най-малкия опит да замаскират техниката, развърната насред голо поле и то от две седмици, съдейки по написаното от войника. Досега тези оръдия трябваше да са засечени и наснимани 10001 пъти ...
            Ние не сме неутрални!

Коментар

@ Sibirski
              Изв. Имаш ли информация какви системи за артилерийско РЛ и Звуково разузнаване биха могли да се търкалят в Украйна ?
              - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
              - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Все системи без изключение съветското производство, стояли на въоръжението до 1991 година.

Коментар

Предполагаемо: СНАР-6, СНАР-10, РПК-1 и производните им.
                  Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Имам един много дълъг текст на руски, какво получила Украина след распада на СССР. Чудя се дали да го сложа тук? Текст е дълъг, скучен и пълен с цифри.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                      E как да си неграмотен, като тежко-тежко даваш оценки на офицерите от украинската армия. Пък и да си некомпетентен, със сигурност не си кьорав за да видиш, че около гаубиците няма жива душа и това, че дулата са навирени с максимален ъгъл на възвишение никак не значи, че са стреляли с такъв. Още повече, че на другата снимка се вижда нещо друго.

Какво твърди самият войник? "Всю ночь долбили по" По кое? На тебе ти изнася изречението да завършва с "Украина". Ама аз пък си мисля друго. Нещо ми е трудно да повярвам, че при всичката дандания и обвинения срещу Русия във връзка със сваления Боинг, точно в този момент руснаците ще дънят през границата, и то без най-малкия опит да замаскират техниката, развърната насред голо поле и то от две седмици, съдейки по написаното от войника. Досега тези оръдия трябваше да са засечени и наснимани 10001 пъти ...
                      Оценка не съм давал, писах какво се сетих А ако някой възприема нечие сещане за "тежко-тежко" в интернет форум - то си е негова работа и способности.

Коментар

дай )) значи на арт. полк по 1 АЗК-5 или 7 и 1 СНАР-10 (няма Рис) поне там е равно . Момчета, контрабатарейната стрелба не е просто нещо да знаете ).

Това от клипчето пак отдалече са го гърмяли май. И не е от Русия да знаете ).
                        - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
                        - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                          Отново извинете за лаишкия въпрос но как в армията стоят нещата с обратната връзка.

В клипа по-горе, освен висшето командване които седят на завет и на климатик някъде по големите градове, няма ли местни ръководители на всяко военно звено, които в случай на суицидална заповед отгоре да реагират и да кажат, ало, ало, не ви чуваме, изпаднахме в радио сянка и да направят каквото трябва за да не станат пушечно месо като в клипа или всичко се изпълнява на сляпо дори знаейки, че е грешно, неправилно и на теория и пагубно на практика, след толкова много реални примери от изминалите дни, лоша практика с толкова много жертви и в жива сила и в оборудване?

Накратко може ли да импровизираш когато си на бойното поле стремейки се да не пожертваш хората си или трябва сляпо да изпълниш заповедите дори когато те са скачай в огъня, ние така ти нареждаме?
                          Това са все отговорности на прекия командир . Той е човека който на място трябва да избере мястото за лагер и да разположи личния състав и техниката максимално защитени. Да организира отбраната и всичко останало . Няма как началника на ГЩ да нарежда на всеки ротен командир какво да прави . За това учат военно училище и растат във военната йерархия . Сибирски забелязвам една странна склонност в украинската армия да си устройват лагер на голо поле и да подреждат машините ако могат една върху друга . Това някаква особеност на съветската военна школа ли е или е приноса на Украйна в световната военна наука
                          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Ми, четете. Списък е непълен, веднага ви казвам. Няма пълни данни за авиация.
                            Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                              ... Сибирски забелязвам една странна склонност в украинската армия да си устройват лагер на голо поле и да подреждат машините ако могат една върху друга . Това някаква особеност на съветската военна школа ли е или е приноса на Украйна в световната военна наука

Приноса на Украйна в световната военна наука Ако сериозно, то май УВС все още не искат да си признаят факт, че са се намират във военното състояние.

Коментар

По сериозно няма накъде . Поне от това което се вижда по клипове и снимки едни 80% от унищожената техника и личен състав са поради невъобразимо малоумие на командния състав . Да се опитваш да водиш мобилна партизанска война с тактики и стереотипи от втората световна е меко казано малоумие . Опълчението което е с десетки пъти по малко като хора и техника няма авиация ги прави разногледи и налага темпото .
                                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X