Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Схватките в Украйна откъм техническата им част

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Схватките в Украйна откъм техническата им част

Публикувайте отговор

Коментар

Свалянето на още един Су-25

И някакъв псевдо "парашутен десант", който яко го обстрелват от земята, но май са облачета от топлинни капани...

Последно редактирано от nitro; 21-07-14, 07:34.

Коментар

В Запорожье на полигоне «Близнецы» испытали на прочность новый передвижной железобетонный блокпост-дот. На Запорожском домостроительном комбинате попытались создать универсальный модуль, который можно было бы использовать для оборонительных и охранный задач как в регионе, так и в зоне проведения антитеррористической операции. Корреспонденты РепортерUA побывали на испытаниях и ознакомились с результатами стрельбищ.

Идея создания передвижного железобетонного блокпоста возникла после посещения запорожцами военных в Донецкой области, и уже через две недели была воплощена в жизнь. По нормативу такой блокпост монтируется и разбирается за 2,5 часа.
        Толщина одной стены 350 мм, ее вес – около 10 тонн, масса всего сооружения составляет около 50 тонн железобетона, сложная система тройного армирования. Размер блокпоста 4 на 3 метра, что позволит разместить в нем примерно 12 человек.
        Стоимость одного такого блокпоста в зависимости от его размеров составляет от 50 до 100 тыс. грн. Стоит отметить, что мощности ЗДСК позволяют изготавливать четыре блокпоста в сутки.
        Испытания на прочность блокпоста проводились таким оружием: автомат Калашникова АКС с патронами калибра 5,45 мм, пулемет Калашникова 7,62 мм, зенитная установка 14,5 мм, гранатомет АГС-17 «Пламя» и ручной гранатомет. Расстояние до цели – 150 метров. Передвижной железобетонный блокпост выдержал стрелковое оружие, однако был пробит противотанковым гранатометом.
        – Стрелковое вооружение данная конструкция выдерживает, а противотанковый гранатомет кумулятивным боеприпасом не выдерживает. Осколочный она выдержит – я уже вижу по самой конструкции. А кумулятивный, за счет самой специфики боеприпасов, очень тяжело удержать, там огромное давление, высокая температура, поэтому она прожигает броню. Решение уже найдено – в среду мы попробуем поставить защитные сетки для того, чтобы разбить саму гранату, чтобы она не сработала. На счет защиты от крупнокалиберного вооружения – есть смысл поставить наклонные листы для того, чтобы пули рекошетировали при подходе к объекту, и посмотрим, проверим, – прокомментировал итоги испытаний командир 55-й артиллерийской бригады полковник Сергей Брусов.
        При этом он отметил, что любой здравомыслящий человек понимает, что сидеть с автоматом в каске в окопе или за мешком с песком – это самоубийство, и думать, что ты защищен – утопия. Поэтому такой объект, который защитит личный состав украинской армии, нужен в первую очередь тем, кто находится в зоне проведения антитеррористической операции, а также на блокпостах Запорожской области для охраны региона.
        В ЗДСК готовы доработать блокпост, после чего, на будущей неделе, провести очередные испытания совместно с командованием артбригады.

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
          ........
          Въй, въй, въй, Аллах ще прибере праведните (що'т само той може да вдигне тавана на това нещо като се срути) а пък амбразурите щ'о не са "гофрирани" идея си нямам.....баф'им конструктивната мисъл!
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Дедо - все пак е домостроителен комбинат, а не 'Кралските Елитни Части'....
            Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
            Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Ма нещо е минало явно...или така ми се струва.

Коментар

Не ти се струва, РПГ-то дупчи подобни панели безгрижно. НСВУ и КПВТ също, а за 30мм автоматично оръдие от БМП-2 да не говорим изобщо. Само на мен ли ми е нещо направило впечатление едни неща като теглото му и темподобни ТТХ?

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                  Документални кадри 18+
                  Сигурен съм,че насилието ражда само насилие! Украинци и руснаци след тези рани просто не ги "Виждам"...
                  Америка отново може да "ликува" ,за успешната си световна политика.

Коментар

Не ти се струва, РПГ-то дупчи подобни панели безгрижно. НСВУ и КПВТ също, а за 30мм автоматично оръдие от БМП-2 да не говорим изобщо. Само на мен ли ми е нещо направило впечатление едни неща като теглото му и темподобни ТТХ?
                    Какви ТТ...това може да се използва за съблеканя/склад/кухня/завет при лошо време...през другото време войниците ще са отвънка, еле пък ако се застреля последното място дето секи ще иска е вътре.

Коментар

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
                      Сигурен съм,че насилието ражда само насилие! ......
                      Липса на опит......
                      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

...Само на мен ли ми е нещо направило впечатление едни неща като теглото му и темподобни ТТХ?
                        Какво да направи впечатление? 50 тона, 'леснопреместваема' барака без защита на личния състав.. Сега като добавят и наклонените листи, мрежата против комари, звънчето за посетители и стелката WELCOME пред вратата, и масата явно ще понарасне и ще преминат към 'леене на бетона сред полето' - нещо, за което доста народ се е досетил още преди ВСВ...
                        Но хората не са виновни - даваш на домостроителен комбинат да построи нещо - ами нормално е да заприлича на нещо средно между къща и кенеф...
                        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Туй не е ли по-удачно??

Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                            Липса на опит......
                            Хипотеза, фалсифицируема презумпция,прозрение или Личен опит???

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
                              Туй не е ли по-удачно??
                              Кое да му е по-удачното?!? Хем ще е по-скъпо и трудоемко, хем никакъв обзор и сектор за обстрел няма да имаш с този поглед от нивото на земята. Като се навреш вътре ще ти остане само да чакаш онези да дойдат да ти пуснат една димка на вентилацията ...
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                                Кое да му е по-удачното?!? Хем ще е по-скъпо и трудоемко, хем никакъв обзор и сектор за обстрел няма да имаш с този поглед от нивото на земята. Като се навреш вътре ще ти остане само да чакаш онези да дойдат да ти пуснат една димка на вентилацията ...
                                Е нали може да се връти на 360°? А и да не го изоставят като самотно пакистанско сираче: наоколо може да се навъртат разни бойци с бинокли и да дават по ТAПчето сектори и координати.
                                Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 4 потребители онлайн. 0 потребители и 4 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X