Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Схватките в Украйна откъм техническата им част

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Схватките в Украйна откъм техническата им част

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
    Един мой боец веднъж седнал да ... ввърху тази мина. Ще ти раскажа какво станало после.
    Аз пък съм настъпвал мотика - първото ми счупване на носа (бях някъде на 6-7 години)! Ако и да не е мина - болеше...

Коментар

Нещо свързано с наличието на хора от "трета" и "четвърта" страна в конфликта:
      http://echo.msk.ru/blog/maryautomne/1332306-echo/
      יעבור
      «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
        Нещо свързано с наличието на хора от "трета" и "четвърта" страна в конфликта:
        http://echo.msk.ru/blog/maryautomne/1332306-echo/
        Това е само едно тъжно потвърждение на истината! Жал ми е за всички тези хора там - без значение на самоопределянето им и каузата зад която са застанали! Брат - брата убива, а тази земя за пореден път бива изгаряна от собствените си стопани, преследвани от призраците на дедите си! Мисля, че повече нямам какво да напиша в тази тема... Дано само този ад приключи по-скоро...

Коментар

Из пацана вынули 4 пули, а диагноз стоит - ангина. или защо са толкова малко официалните загуби

Коментар

Два Су 25 , 3 хеликоптера, две превзети поделения и един убит началник на десантен батальон на Украинската армия в актива на на опълченците за едно денонощие, и то след разгръщането на "масирано настъпление". Аз лично не очаквах такива събития. За какви зенитки се говори, че ползват оълченците вече? Връщам си думите назад, че УА и нацгвардия ще издържи до края на лятото. Май ще е по-скоро.... Някой има ли обяснение на такива успехи от страна на опълчението? Аз лично съм наистина много изненадан.....
            висете отпуснато

Коментар

Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
              Два Су 25 , 3 хеликоптера, две превзети поделения и един убит началник на десантен батальон на Украинската армия в актива на на опълченците за едно денонощие, и то след разгръщането на "масирано настъпление". Аз лично не очаквах такива събития. За какви зенитки се говори, че ползват оълченците вече? Връщам си думите назад, че УА и нацгвардия ще издържи до края на лятото. Май ще е по-скоро.... Някой има ли обяснение на такива успехи от страна на опълчението? Аз лично съм наистина много изненадан.....
              Според мен, украинците просто не са подготвени за този тип бойни действия - основно в градски условия и с наличието на много цивилни за фон (не можем да отречем, че все пак проявяват някакво съобразяване, иначе Луганск и Славянск отдавна да ги няма с оглед на тежкото им въоръжение). Просто няма къде и как да разгърнат "пехотните редици" - единственото на което са учени! Като прибавим и слабата мотивация и нисък боен дух на армията им - нещата си идват на логичното място! Това с което им се налага да се справят, е предварително планирано и подготвено, и най-важното - осъществява се от хора които са "в час"... Искрено се надявам, нашето МО поне на половина на хората в тази тема, да се интересува от случващото се и да си прави съответните изводи - иначе жална ни майка, ако един ден тук се стигне до нещо подобно...

П.П. Да не забравяме, че про-руските сили се водят "в отбрана" - окопали са се здраво предполагам, изградили са защитни линии, ДОТ и комуникации не само по линията на "фронта", а и в дълбочина, изграждайки адекватна отбрана, а в учебниците от едно време пише, че за да си сигурен в победата над такъв противник, трябва да го превъзхождаш десетократно! Нормалното съотношение на загубите в такива боеве обикновено е 1 към 5 в полза на отбраняващите се. С оглед на големината на района (Луганск-Славянск, като само втория е с площ от 60 кв.км.) и интензитета на бойните действия допускам, че про-руските сили се равняват на минимум 5 000 човека (само в първата атака над заставата са участвали 800 човека). Ако сметките ми са верни, то на украинците им трябват 50 000 щика, за да завземат района и след това да са в състояние да установят траен контрол над него (само в Славянск живеят 120 000 души), а си мисля, че те са доста далеч от таи цифра (ако си спомняш - наложи им се да обявяват мобилизация, която също не можаха да направят като хората). Ако изключим превъзходството им в наличието на бронетанкова техника, авиация и тежка артилерия (което очевидно няма как да реализират в тези условия), оставам с впечатлението, че стълкновенията са общо взето в отношение на живата сила от 1 към 1 до максимум 1 към 3 в полза на украинците, което както по-горе обясних, е крайно недостатъчно. За разлика от всеобщото схващане - войната е изключително точна наука (развива се от както ни има на тази планета...) с желязна логика и още по- железни закони - не ги ли вземаш предвид, специализираш в копаенето на гробове за собствените си хора...

П.П.П. Ако резултатите все още ви се струват невероятни - прочетете историята за битката при "Монте Касино" в Италия през ВСВ...
              Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 05-06-14, 07:26.

Коментар

Не те ли бомбят и няма ли как да вкарат танкове и броня в града / кьдето пьк баш и е силата де / то можеш да ги биеш на дистанция и то предварително засечена та и на мен ми е чудно как само едно кьм 2 или 3 превьзходство я мислят тая работа.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                  Не те ли бомбят и няма ли как да вкарат танкове и броня в града / кьдето пьк баш и е силата де / то можеш да ги биеш на дистанция и то предварително засечена та и на мен ми е чудно как само едно кьм 2 или 3 превьзходство я мислят тая работа.
                  Бронята в града, без адекватна поддръжка от страна на пехотата, става на локви! Съвременното масивно строителство е такова, че всяко мазе и приземен етаж се равняват на бетонен бункер, а всяка сграда на крепост, която може да бъде удържана със седмици, а в някои случаи и с месеци - във военната история има много такива примери! Влязат ли в града - тогава започва страшното за украинците - ще трябва да се бият буквално не за всеки метър земя, а за всяка тухла в него - къща по къща, блок по блок...

Коментар

Да, бе-какво стана с танковете-къде са, кой вид Т са, нямат ли загуби, или са достатъчно далече...?
                    много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
                      Да, бе-какво стана с танковете-къде са, кой вид Т са, нямат ли загуби, или са достатъчно далече...?
                      Мисля, че са със 62-ки и 74-ки основно! Не знам къде им са танковете точно в момента, но най-вероятно след първоначалното "мерене на температурата" и плачевните резултати от него, ги държат на безопасна дистанция и ги ползват като САУ...

Лошото на цялата ситуация е, че тя коства в пъти повече от колкото украинците могат да си позволят, а няма никакви гаранции, че дори и да успеят тук, същият сценарий няма да се повтори другаде - броя на руснаците в Украйна и общата граница с Русия са достатъчно големи за целта...

Коментар

Те самолети и хеликоптери свалят та танкове в града фъндък ще им пуснат,както се видя на един по преден клип БТРа си чеше с картечницата по гората и въпреки това го изпердашиха с РПГто.

Не намирам никаква информация за така любимите снайпери в града,явно на едните не им стиска да се покажат от бронята или да нацапат мъжката през плочките на площада,а само го бомбят от далеч.
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Искаш да кажеш Т-64, Марто?

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                            Искаш да кажеш Т-64, Марто?
                            Да бе - сори!

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                              Те самолети и хеликоптери свалят та танкове в града фъндък ще им пуснат,както се видя на един по преден клип БТРа си чеше с картечницата по гората и въпреки това го изпердашиха с РПГто.

Не намирам никаква информация за така любимите снайпери в града,явно на едните не им стиска да се покажат от бронята или да нацапат мъжката през плочките на площада,а само го бомбят от далеч.
                              Имай предвид, че в играта все още не са влезли масово ПТУРС, а се стреля основно с РПГ и то със стари модификации на изстрелите! Ако въпросният БТР бе ударен с тандемна или термобарична БЧ, сега нямаше да го коментираме това видео, защото нямаше да го има! Не ми се мисли, ако про-руските сили разполагат и с РПГ-32 където вече имаме и самонасочващи се снаряди...

П.П. Бъди сигурен, че масово снайпери работят усилено и от двете страни на огневата линия - просто нямат навика да махат на камерите за поздрав...
                              Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 05-06-14, 08:35.

Коментар

Нх намирам много доказателства за работещи снайпери,тук и там по някое видео с това как си мъкнат куфарите и двама трима светнати и това е.Явно не са се напипали тия на ония,едните са се барикадирали как казваш и голям мерак да ги изритат от там не се очертава,а с броня от далече няма да стане.
                                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                                W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X