Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Схватките в Украйна откъм техническата им част

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Схватките в Украйна откъм техническата им част

...Аз да питам друго - кои места биха били подходящи за евентуално разположение на зенитни устройства каквито имат защитниците на Луганската република? В смисъл в парка между дърветата би ли било подходящо като разположение?
    висете отпуснато

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Иванов (gorbi) Преглед на мнение
      ... Официалната версия гласи, че е нямало удар от авиацията: ...

Значи, щом "Работническо дело" е казало ... ракета от ПЗРК била захванала несъществуващ климатик и по пътя към нещо снесла по някоя и друга бомбичка. Ми хубаво! Да им имам писачите на официалната версия!

Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
      ...Аз да питам друго - кои места биха били подходящи за евентуално разположение на зенитни устройства каквито имат защитниците на Луганската република? В смисъл в парка между дърветата би ли било подходящо като разположение?
      Да имат, да имат, какво да имат? Някое и друго 23-мм автоматично оръдие. Слабо ефективно срещу съвременни самолети. Позиция сред дърветата в парк силно би ограничила сектора му за обстрел.
      ПЗРК - позиция може да има навсякъде, откъдето има достатъчно обзор към небето. Дърветата в парка също биха били пречка за захващане на целта, особено ако тя е бързодвижеща се.

Що се отнася до версията за ракетата, понесла се към климатик, вместо към самолета в небето, ей го къде е попадението в сградата. Там би трябвало да има климатик, според официалната версия.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:lugansk3.jpg
Прегледи:1
Размер:65.8 КБ
ID:5591652

Е да, ама не се вижда такъв ...

Име:lugansk.jpg
Размер:30.8 КБ
ID:5591653

Да не говорим, че тази версия не дава отговор на въпроса как може една ракета от ПЗРК да причини неколкократни експлозии и кратери в парка и по асфалта, след което да издъни приличен по размер отвор в сградата???
      Последно редактирано от Чавдар (V93); 02-06-14, 23:32.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Аз нямам доказателства че е терористка, а ти нямаш че не е такава... Официалната версия гласи, че е нямало удар от авиацията: http://www.unian.ua/politics/924622-...zseredini.html
        Най-вероятно са били извънземните или хищника. Щом "официално са казали" не ни остава нищо друго освен да се съгласим. Само се чудя що си играят на дребно, ами не изринат града с РСЗО "Град" и масова бомбардировка. И аз нямам доказателства че гражданите са терористи, а ти нямаш че не е такава. Ама за по-сигурно всичко под ножа, най-вероятно са терористи, а може и да не са, ама по-скоро са, ама все пак, или? Абе няма значение.

Да има да имат, колко да имат? Докопали са няколко бройки. Предвид вида на зенитните средства, преносими ЗРК, то може да са на всякъде, според зависи къде му уйдисва да се разхожда на човека дето го мъкне. Предвид липсата на оперативно-тактическа координация, липса на конкретни цели и обекти за отбрана и липса на конкретни данни, кога и къде ще действа авиацията, не на последно място малкия брой ПЗРК, то организирането / избирането на конкретни места е доста спорядъчно и на случаен принцип. Един вид кой къде завари, според конкретната ситуация. Теоретически изгодна позиция е висока такава с изглед на всички направления на голямо разтояние с идеята да може от рано да се види, прихване и различи цел, да има малко време за подготовка, насочване и запуск. От тая гледна точка запуск от посред дърветата е доста неизгоден, рискован и с малка вероятност за захват и попадение. Виж от покрива на някоя зграда е друго нещо.

Чавдар преписва от мене! Или аз от него...
        Последно редактирано от Dagobar; 03-06-14, 00:00. Причина: Чавдар преписва от мене! Или аз от него...
        Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93)
          ...Да им имам писачите на официалната версия!
          Е чакай сега, нали трябва да се разберем коя официална версия Според едната версия ракета е имало, но се е влюбила в климатик. Според другата - ракета не е имало, случилото се е проява на изключително творчески подход от страна на опълченците при боравенето с неустановен вид оръжие.

До колкото съм циник и не вярвам в обречената любов между ракета и климатик, въпроси:

- Може ли при "технически идеален" случай (разбирай - перфектно прицелване и водене, ако има мегдан за водене) да се разчита на някаква "ограниченост" на попаденията на ползваното оръжие от самолета (това което по-горе "избистрихме" че е било ползвано, ако догадките са били правилни, там снаряди / еди какви си) ?

- Ако да - възможно ли е да е имало "водач" на земята който да е давал указания за стрелбата и който или да се е издънил, или толкова да е можел ? В смисъл - при използваната техника (самолет Х плюс оръжие Y) - има ли вариант "дискретно водене от земята" (вариант "специфична наземна станция със специфична апаратура" го изключвам, по подразбиране приемам че такова нещо няма начин да не съществува но и няма начин да е било дискретно разгърнато в района) ?

Понеже ако има такъв вариант - в официалната версия - не в климатик, в хладилник ще се влюби ракетата ако трябва. Няма да кажат "нашия на земята се издъни" я.
          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Предвид разположението на близките климатици или как ? Щот виж какви сакатлъци стават. Стреляш с ПЗРК по топлинни капани, дето никой не ги изстрелва (справка - видеото с пуска на НУРС от няколко мнения по-нагоре), и се оказва че ПЗРК-ато захваща топлинната сигнатура на климатика в задна полусфера, прави завой на 180 градуса, дето противоречи на всички закони на физиката, и попилява половин площад народ. И тва всичкото с БЧ от 2 кг, и (както мен са ме учили) - насочена във формата на фуния пред ракетата, а не зад нея. Тва и аз не мога да го измисля, както съм на три ракии в момента. Бих си платил да го видя наживо (е, ако не стрелят по мен)

Ако се съмняваш е мнението ми на цивилен чайник - недей. Така са казали по украинските официални канали - ерго, нЕма начин да не е вярно.
            Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

... Официалната версия гласи, че е нямало удар от авиацията: http://www.unian.ua/politics/924622-...zseredini.html
              И един мармот завива шоколад.
              Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
              Селска фурна аспух нема. Пак същият.
              В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
                Прецизен ??? Да им имам прецизноста, изораха половината парк около сградата. Апропо - НУРС се разшифрова като НеУправляем Ракетен Снаряд - кви подсветки, кви лазери ? По определение удара с НУРС си е НЕ-прецизен, и тука е заровено кучето...
                Да де, ама има убит "министър".
                По определение ясно за нурса, по липсата на дим, е стреляно от минимум километър и е така непрецизно неуправляемо -в конце концов дава фира "министър"
                байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                Суперспам - спама на суперите

Коментар

То остана в ръцете на бандюгите да има и артилерия, и таз добра...

Аз не разбирам от авиационни бомби, стрелял съм само с дълбоководни такива, и то моята роля в стрелбата беше да въртя един чакрък в трюма, така че не съм спец, но не виждам каква ще е тая бомба, която ще лети успоредно на земята, чак да изчекне асфалт по пътя си и ще направи дупка в сградата, колкото младежка пъпка... Все си мисля, че ако треснат от 2-3 километра бомба, ще отнесе половината сграда....

Коментар

Даже хората в Луганск не знаят какво точно е станало, така че трудно експертите тук ще ме убедят... http://www.top.lg.ua/forums/?mode=sh...stionid=375538

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                      ...
                      - Може ли при "технически идеален" случай (разбирай - перфектно прицелване и водене, ако има мегдан за водене) да се разчита на някаква "ограниченост" на попаденията на ползваното оръжие от самолета (това което по-горе "избистрихме" че е било ползвано, ако догадките са били правилни, там снаряди / еди какви си) ?

- Ако да - възможно ли е да е имало "водач" на земята който да е давал указания за стрелбата и който или да се е издънил, или толкова да е можел ? В смисъл - при използваната техника (самолет Х плюс оръжие Y) - има ли вариант "дискретно водене от земята" (вариант "специфична наземна станция със специфична апаратура" го изключвам, по подразбиране приемам че такова нещо няма начин да не съществува но и няма начин да е било дискретно разгърнато в района) ?
                      ....
                      Не може по дефиниция. Това са НЕуправляеми ракети. Веднъж напуснали контейнера, ще отидат горе-долу (с отчитане на разсейването) там, където ги е насочил пилотът. Нито той може да ги управлява след пуска, нито някой от земята може да им противодейства и да ги отклони. На каква ограниченост да се разчита? Поради това, че са неуправляеми, от тях се носят повече бройки и обикновено се изстрелват залпово, за да покрият по-голяма площ и да увеличат вероятността от попадение. За "хирургически" удари категорично не стават.

На земята може да е имало авионасочвач, но в случая неговата роля би могла да бъде само да даде по радиото някаква информация на пилота. Не и да насочи по какъвто и да било начин изстреляните ракети.
                      За прецизни удари има други боеприпаси. Примерно нещо от този род:

Име:54c9514547d2.jpg
Размер:66.9 КБ
ID:5591659
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
                        Да де, ама има убит "министър".
                        По определение ясно за нурса, по липсата на дим, е стреляно от минимум километър и е така непрецизно неуправляемо -в конце концов дава фира "министър"
                        Твърдо вярвам, че ако издрусат няколко залпа от РСЗО ще има и още убити "министри", плюс-минус няколко стотин цивилни/на министър. И това какво доказва, в конце концов ?

П.С. Целия този цирк за да убият "министъра" на здравеопазването ? Gimme a break.
                        Последно редактирано от windwarrior; 02-06-14, 23:58.

Коментар

Аз не разбирам от авиационни бомби,
                          И аз, виждал съм само на картинки или в музей.

но не виждам каква ще е тая бомба,
                          Няма и да видиш. Уточнихме вече, че е НУРС- неуправляем ракетен снаряд, основно 57 или 80мм има и по-тумбести 240мм и т.н.

която ще лети успоредно на земята, чак да изчекне асфалт по пътя си и ще направи дупка в сградата,
                          Предвид, че не е бомба а серия групирани НУРСове пъзела се нарежда елементарно, те мноого хубаво си летят в низходяща траектория, която според зависи е доста плоска. Чавдар пусна едни клипове горе, виж как се разстилат по земята.

колкото младежка пъпка... Все си мисля, че ако треснат от 2-3 километра бомба, ще отнесе половината сграда...
                          Каква бомба? Почват от 100кг, 250кг, 500кг и т.н. по руска класификация, ако искаш в футове по амерички, ама там не е актуално. Противотанкова ли, касетъчна, бетонобойна, осколъчно-фугасна, запалителна, осветителна? Та като си избереш една от всичките видове и разновидности (а аз далеч не съм изброил всичките), може да помислим какво и колко ще отнесе.

Даже хората в Луганск не знаят какво точно е станало, така че трудно експертите тук ще ме убедят... [IMG]file:///C:%5CUsers%5CKontec%5CAppData%5CLocal%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_image002.gif[/IMG]
                          Тука не сме експертите. Експертите са по официозите, а ние тука си запазваме правото да не им вярваме винаги и да се опитваме да мислиме как и защо... понякога ни се отдава даже, на пук на експертите.
                          Последно редактирано от Dagobar; 03-06-14, 00:01.

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
                            Твърдо вярвам, че ако издрусат няколко залпа от РСЗО ще има и още убити "министри", плюс-минус няколко стотин цивилни. И това какво доказва, в конце концов ?
                            Че все още нищо не е ясно?
                            Версиите и на двете страни куцат, а ако е ползвано нещо с лазерно насочване, то трябва да се легендира, щото офисяли помощ с оръжия няма.
                            Украйна не знам да прави толкова високоточни оръжия.
                            байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                            Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                            Суперспам - спама на суперите

Коментар

Предвид "официалното" исказване на властите, че там е нямало удари на авиацията, то пак според тях, опълчението е стреляло с ПЗРК по нещо, което го е нямало....

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
                                Предвид "официалното" исказване на властите, че там е нямало удари на авиацията, то пак според тях, опълчението е стреляло с ПЗРК по нещо, което го е нямало....
                                Ъммм, имало е .... климатик. С топлина сигнатура силно наподобяваща двигател от СУ-25. В комплект с поне двама имбецили (разчета на ПЗРК), избрали си стрелкова позиция в шубраците на градския парк. Макар, че откакто гледах как дружина камуфлирани момци надничаха в цевта на миномет със спусната мина вътре, малко са нещата които могат да ме учудят.

И все пак, както казах по-горе аз съм прост о.р. ефрейтор, та сигурно някои модерни тънкости в тактиката и стратегията може и да ми убягват.
                                Последно редактирано от windwarrior; 03-06-14, 00:13.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X