Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Схватките в Украйна откъм техническата им част

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Схватките в Украйна откъм техническата им част

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
    Нх намирам много доказателства за работещи снайпери,тук и там по някое видео с това как си мъкнат куфарите и двама трима светнати и това е.Явно не са се напипали тия на ония,едните са се барикадирали как казваш и голям мерак да ги изритат от там не се очертава,а с броня от далече няма да стане.
    Снайперите обикновено заемат позициите си и се изтеглят от тях през тъмната половина на денонощието! Докато са на позиция не мърдат, ако позицията не е компрометирана така, че е нормално да се мяркат много малко по клиповете - това не означава, че ги няма обаче. Именно в такива условия, уменията им са безценни и не вярвам участниците в този конфликт да са се лишили от услугите им.

Коментар

Няма им клиповете да вдъхват страх в противника,а и не намирам много опънати от тях та и от там това впечатление.Има клипове на момчета с куфари разтоварващи се от бусове и пикапи та слезнат ли ония от бронята с идеята да нагазят пеша в града.........ще им правят второ Алепо.Тия дето им пада оптиката при стрелба не ги коментирам въобще.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Ей ги Т-64 след бой до Славянск, добре са ги подредили. Оптика на 0:09 е разбита от попадания с леко стрелково оръжие, термокожух на оръдие също пробит, по шасито също има повреди. Вижда се и един повреден Ми-24 в полето.

Коментар

А на 0:12 се вижда опашка от РПГ-26.

Максималната далност за стрелба е 250 м, значи боевете се водят вече на късата дистанция.

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
            А на 0:12 се вижда опашка от РПГ-26.

Максималната далност за стрелба е 250 м, значи боевете се водят вече на късата дистанция.
            Което означава, че истинската касапница тепърва започва! Тъжно е, че се стигна до тук - сега нови поколения - невиждали истинска война, ще се заредят с омраза, кято ще бележи живота по тези места за няколко десетилетия напред - живота на тези хора (визирам и двете страни) никога повече няма да бъде същия...

Коментар

Ей ги Т-64 след бой до Славянск, добре са ги подредили. Оптика на 0:09 е разбита от попадания с леко стрелково оръжие, термокожух на оръдие също пробит, по шасито също има повреди. Вижда се и един повреден Ми-24 в полето.

Танковете нямат активна защита!?! Не искам да съм на мястото на танкистите в тях, когато влязат в обхвата на про-руските позиции. Украинците имат късмет, че града е пълен с цивилни и бунтовниците се въздържат да минират подстъпите (все още, а може би това вече е факт). Стигне ли се до улични боеве, сигурен съм че в играта ще влязат и безоткатните ръчно-преносими оръдия и импровизираните взривни устройства. Малко ми е трудно да си представя в такива условия новите украински БТР-и с тези огромни прозорци тип - остъклена тераса с алуминиева дограма и плоски дъна - почти залепени за земята..?!!! Много народ ще изгори в тях...

Коментар

Опааа... Удалили са видео от ютуб. Що ли? Добре, има поне скриншотове от видеото.

Унищожена на практика цялата оптика на купола, дори са улучили оптика на мерника на зенитната картечница ПЗУ-5.

Задница на Т-64, ударена от РПГ и опашка на самата ракета.

Повреден термокожух (как е на български?) на цевта. Повреден вчера Ми-24 (борния номер жълт 10) днеска бил унищожен (изгорен) от БМД-2 на опълченците.

Коментар

Бенца пита за снайпери - хващам бас, че танка е ослепен именно от такъв! Направо се е подписал...

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                    Бенца пита за снайпери - хващам бас, че танка е ослепен именно от такъв! Направо се е подписал...
                    Аз лаика да попитам как може дебелите гъзове на депутатите да се спасяват с бронирани стъкла удържащи няколко изстрела на АК-47 без грижи а танка да е направен все едно от консервна ламарина и оптиките му да могат да се пробият и от ученик с прашка и шепа баластрови камъчета в джоба?
                    Бъдете живи и здрави!

Коментар

Ти пък, сравняваш безценните животи на депутати с някакви там войничета?! Иначе попадание в оптичен мерник е сериозна бойна повреда, пък и не ми се вярва че в момента на терена има резервни чаркове, така че поне за няколко дена този танк отпишете го.
                      Последно редактирано от Sibirski; 05-06-14, 12:48.

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                        Аз лаика да попитам как може дебелите гъзове на депутатите да се спасяват с бронирани стъкла удържащи няколко изстрела на АК-47 без грижи а танка да е направен все едно от консервна ламарина и оптиките му да могат да се пробият и от ученик с прашка и шепа баластрови камъчета в джоба?
                        Нещо бъркаш. Тези ламарини, дето ги виждаш, не са бронята на танка. А за оптиките и прожекторите може би няма да е много добре, ако ги скрият зад няколко санта бронирано стъкло.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Ми има цеви и по половин цол (12,7 мм или 50 кал. - както ти е удобно...) и не са задължителни на всичкото отгоре! За останалата стъклария - как да е, но оптиката на картечницата - попадение като слънце - точно в средата... Мен са ме учили, че чак такива случайности (които реално са превърнали танка в обикновен верижен трактор) няма!

Коментар

Не е здравословно за танк той да е влиза в близък бой с пехота, има доста примери от миналото. Затова и не се обръща много внимание за защита на оптичните уреди.

Коментар

Не е здравословно за танк той да е влиза в близък бой с пехота, има доста примери от миналото. Затова и не се обръща много внимание за защита на оптичните уреди.
                              Без тези оптични уреди танка остава ли сляп, тоест НЕгоден за употреба или има и нещо "архаично" което да спаси положението, нещо като перископче или отвори за гледане или нещо такова, извинете отново, не съм влизал в танк и нямам идеа за какво иде реч, не ме и влече, просто питам?
                              Бъдете живи и здрави!

Коментар

Без тези оптични уреди танка остава ли сляп, тоест НЕгоден за употреба или има и нещо "архаично" което да спаси положението, нещо като перископче или отвори за гледане или нещо такова, извинете отново, не съм влизал в танк и нямам идеа за какво иде реч, не ме и влече, просто питам?
                                Два конеца на кръст накрая на оръдието преди всеки изстрел и право мерене на око - директно през цевта - това се твърди, че е практикувано при аналогични ситуации от руснаците през ВСВ. За картечницата - отворен люк и човек горе да стреля в ръчен режим... И двете неща са абсурд с оглед на състоянието на танка, в следствие на обстрела на който е бил подложен. И тоя с конеца и тоя на картечницата са 100% трупове. Танка е извън строя до подмяна на оптиките.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X