Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Схватките в Украйна откъм техническата им част

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Схватките в Украйна откъм техническата им част

Първоначално публикуван от Георги Иванов (gorbi) Преглед на мнение
    То остана в ръцете на бандюгите да има и артилерия, и таз добра...

Аз не разбирам от авиационни бомби, стрелял съм само с дълбоководни такива, и то моята роля в стрелбата беше да въртя един чакрък в трюма, така че не съм спец, но не виждам каква ще е тая бомба, която ще лети успоредно на земята, чак да изчекне асфалт по пътя си и ще направи дупка в сградата, колкото младежка пъпка... Все си мисля, че ако треснат от 2-3 километра бомба, ще отнесе половината сграда....
    Бандюги или борци за свобода въпрос на гледна точка . Зависи от коя страна си . Аз пък на авиационни боеприпаси съм се нагледал все пак 2 години служих на летище . Само че нещата за 25 години са отишли доста напред в технологично отношение . То и на полигон не можеш да прецениш реално ефективността на даден боеприпас . Едно е да стреляш по отдавна изгорена земя съвсем друго е по жилищен блок .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Честито, украинци, убихте главен терорист! Да, с немалка част от вас приказки ще бъдат много кратки и сухи. Внимание, строго + 18.

http://www.youtube.com/watch?v=05m9gLftj5M

Та казваш, няма мирните жители в Донбас, всички са терористи?!

Коментар

Официалната версия, е единствената възможна в случая - използвано е оръжие - въздушният аналог на системата "Град" по цивилна цел, има цивилни жертви и безсмислени материални щети. Как да отречеш подобно нещо?! Ами като кажеш - че не си ти, щото не си бил там, а белята най-вероятно е сторил другия и сега иска да те натопи... Ето това е логиката на тази официална позиция - твърдението, че нямат абсолютно нищо общо, защото, "малко съм бил там по това време" автоматично те поставя под съмнение! Проблема е там - че подобни позиции, в подобни ситуации се заемат от децата на 5-6 години! Да не говорим, че има достатъчно физически доказателства, че попаденията не са от ПЗРК, а от НУРС. Има го заснет атакуващият и стрелящ самолет, който не пускаше никакви топлинни примамки, от което логично може да се заключи, че никой не е стрелял по него (не и с нещо, с което може да улучи и да нанесе щети). Имаме ги заснети и попаденията от типа "бомбен килим" в центъра на оживен град, в който живота си тече спокойно, видимо от картината в частта и преди разривите! Имаме и заснетите обезобразени тела на загинали невъоръжени цивилни, както и такива на тежко, средно и леко ранени. Сред тях не се виждат хора с униформи и екипировка (сред убитите и ранените)! Какво повече има да се чепка тази свинщина?!? Някой по-горе написа - косвени жертви! Проблема тук обаче, че не е ясно кои са били истинските цели, че тези хора да се явяват "косвени жертви". До липсата на установена, потвърдена или отречена подобна официална цел, оправдаваща употребата на подобен тип оръжие в гореописаните условия, жертвите си остават "официални цели" - предмет на атаката!

Коментар

И на мен ми е странна липсата на остра официална реакция от страна на Русия, но се сещам, че същата в момента поема председателството на Съвета за сигурност в ООН, а настоящите събития буквално и развързват ръцете процедурно. Пък в този съвет има и други на акъла на Кремъл, а има и такива - които Кремъл леко е стиснал за топките, та не се знае, знае ли се...?!!

П.П. За мен настоящите злочести събития (Още от самото начало на Майдана) един ден ще останат в историята, като "Войната за Южен поток"...

Коментар

Ами ако идеята е точно тази, да се вкара Русия във война?А това ще е една "много трудна" война, защото как руснак ще воюва в Украйна, срещу украинци и руси(а цивилните жертви са неизбежни...).Та как да е твърда и остра реакцията на Москва?В момента са в патова ситуация.Единствения изход е мироопазваща операция начело с Русия с подкрепата и съгласието на международната общност.Но това би вързало ръцете на някой, който държи и ножа, и хляба в НАТО...
            А пък е крайно време медиите, не само у нас, ами в целия свободен свят, да започнат да показват клипчетата дето ние тука ги разглеждаме та да се промени малко общественото мнение и хората да се позамислят, пък и да реагират на случващото се.
            Всеки трети е шести

Коментар

А защо Русия не ползва челния демократичен, американски опит? Може да използва случая да обяви над Украйна "зона забранена за полети". Унищожава радарите на ПВО и започва да патрулира в небето над Украйна. Ако излети военен летателен апарат го сваля. Патрулиращите самолети могат и да "удрят по едно рамо" на "борците за свобода", както се получи с ескорта на Кадафи!
              Чиста, отработена схема!
              Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
                А защо Русия не ползва челния демократичен, американски опит? Може да използва случая да обяви над Украйна "зона забранена за полети". Унищожава радарите на ПВО и започва да патрулира в небето над Украйна. Ако излети военен летателен апарат го сваля. Патрулиращите самолети могат и да "удрят по едно рамо" на "борците за свобода", както се получи с ескорта на Кадафи!
                Чиста, отработена схема!
                Не е това целта, инак отдавна да го бяха направили.
                От глупостта на Украинското правителство, да ползва авиация и бронетранспортьори срещу цивилно население, най-голяма полза имат руснаците. Ако Русия вземе властта в тези региони, тя неизбежно ще се окаже в позицията на сегашните украински власти, да трепе цивилни. Схемата е, който е на власт - губи морална поддръжка.
                Защото там мненията не са еднозначни, има голяма част от рускоговорящи, които смятат, че ако влезнат в Европейския Съюз, ще им е по-добре.
                Очаква се тези дни украинското правителство да вкара и танкове - поне така твърдят властите.
                Тогава ще стане още по-жестоко.
                Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Ето още от въздушния удар
                  байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                  Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                  Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
                    Ето още от въздушния удар ...
                    Мдааа, ясно се вижда къде в парка са били климатиците и как заблудената ракета от ПЗРК ги е обиколила и ги е гръмнала един по един, преди да нацели сградата ...
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                      ... Очаква се тези дни украинското правителство да вкара и танкове - поне така твърдят властите. Тогава ще стане още по-жестоко.
                      От тази сутрин това е вече факт. В момента УВС атакуват Славянск, исползват се танки и тежката артилерия. По неподтвърдените (засега) данни, танки на УВС стоят 150 м от нп Семеновка и ведут огън по бойните позиции на опълченците. На снимка долу колона на УВС се движе към Славянск.

И видео от тази сутрин.

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                        ... На снимка долу колона на УВС се движе към Славянск.......
                        М-да, много са глупави.
                        Сега ще има изобилие от цивилни жертви и смразяващи кадри.
                        После затишие и после отново при неизяснени обстоятелства, ще се стовари я хеликоптер с генерали, я самолет, я влак.
                        Колкото да се раздразни политическата върхушка отново и пак да разопореди някоя глупост.
                        Изобщо, като не можеш да свалиш врага си от раз, и рапърите го разбраха вече:
                        "Клати го, клати го, клати го, клати....".
                        Това е технически метод.
                        Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Днеска Славянск би трябвало да бъде посетен от делегацията на ОБСЕ, за да се ознакоми с пораженията и обстановка в този град. Сигурно няма да дойдат.

Коментар

А за свален ужким от ПЗРК климатик вижте това фото, къде точно той се намира. И мисля да спра с тези глупости. Авиаудар е факт, нанесен от Су-25 на УВС с ракетите С-8КОМ. Маркировката ясно се чете на отломка в средата долу на втората снимка.

Коментар

Днеска по непотвърдени (засега) данни над Славянск бил свален още един хеликоптър на СВУ. На видео от днеска възможно е момент на обстрела на този хеликоптър.

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                                И на мен ми е странна липсата на остра официална реакция от страна на Русия, .....
                                Има заявление на МИД России от снощи е. За съжаление следващите два месеца са най-удачни за започване на война...
                                байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                                Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                                Суперспам - спама на суперите

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X