Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Схватките в Украйна откъм техническата им част

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Схватките в Украйна откъм техническата им част

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
    Не знам тактически, ама чисто прагматично ми се чини, че Т-80 са по нови, по добре технически осигурени от Т-64 и т.н. Та най-малкото поне заради това да ги вкарат. Един вид една кола на 15 години е по-вероятно да ми свърши работа отколкото кола на 25 години. А 203 САУ се съмнявам, че някога ще бъдат вкарани в употреба.
    Но, ако използвам примера с колите, ни трябва ратрак.

Все пак, това е град, пълен с цивилни, независимо от причините - заложници или опълченци. По-скоро трябва политическо решение, след което - или масиран авиационен удар (зер що да жертваме танкове и екипажи) или нещо по-хирургическо (спец части или нещо подобно като умения), въоръжено с нищо повече от картечници и РПГ (и аналози с подобна поразяваща сила).

Коментар

Не знам тактически, ама чисто прагматично ми се чини, че Т-80 са по нови, по добре технически осигурени от Т-64 и т.н. Та най-малкото поне заради това да ги вкарат. Един вид една кола на 15 години е по-вероятно да ми свърши работа отколкото кола на 25 години. А 203 САУ се съмнявам, че някога ще бъдат вкарани в употреба.
      Така е, ама, ако има голяма вероятност колата (танка) да даде фира що да се жертва по-скъпата техника?А и при такЪви "бойни" действия, колкото по-стара е техниката, толкова по-добре!
      много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
        Така е, ама, ако има голяма вероятност колата (танка) да даде фира що да се жертва по-скъпата техника?А и при такЪви "бойни" действия, колкото по-стара е техниката, толкова по-добре!
        Не е точно така - в случая си говорим до кой етаж на жилищните сгради, танка успешно може да отработва цели с основното си въоръжение..?!! Нареждаме Т-64, Т-74 и Т-80 в една линия и ги пускаме да се мерят по фасадата на един многоетажен блок на (примерно) 300 метра отстояние, и ще установим (на базата на горе цитираните от мен максимални ъгли на възвишение на оръдията на трите танка), че там където Т-64 може да пусне един ОФ и да реши проблема генерално, останалите могат само да гледат (или да търсят на какво да качат танковете си, за да им вирнат предниците)... Всичко останало е второстепенно в случая (говорим си за бой в градски условия)...

П.П. Ако имаха боеспособни Т-55-ци, сигурно щяха да използват и тях. Ъгъла на възвишение при Т-55 е +18 градуса (срещу само +12 на Т-74)...
        Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 09-06-14, 16:04.

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
          Не е точно така - в случая си говорим до кой етаж на жилищните сгради, танка успешно може да отработва цели с основното си въоръжение..?!! Нареждаме Т-64, Т-74 и Т-80 в една линия и ги пускаме да се мерят по фасадата на един многоетажен блок на (примерно) 300 метра отстояние, и ще установим (на базата на горе цитираните от мен максимални ъгли на възвишение на оръдията на трите танка), че там където Т-64 може да пусне един ОФ и да реши проблема генерално, останалите могат само да гледат (или да търсят на какво да качат танковете си, за да им вирнат предниците)... Всичко останало е второстепенно в случая (говорим си за бой в градски условия)...
          Така, де-разбрах те!Затова писах, че старата техника е за предпочитане в случая Т-34 с какви отклонения на дулото е?

П.С. Има си хас с танкове да стрелят по жилищни сгради...?

Коментар

Така, де-разбрах те!Затова писах, че старата техника е за предпочитане в случая Т-34 с какви отклонения на дулото е?

П.С. Има си хас с танкове да стрелят по жилищни сгради...?
            Т-34 има ъгъл на максимално възвишение от 25 градуса, но оръдието му става да плаши гаргите с/у сгради от масивен бетон (панели) - прекалено слабо е за целта! А дали си има хас, танкове да стелят по жилищни сгради - питай украинците за какъв чеп са ги закарали там при положение, че от другата страна танкове няма...?!! Бъди сигурен, че влязат ли в града, основно по жилищни сгради ще стрелят с тях.

Коментар

Че тука къде има танкове "отсреща"? Забравихте 93-та

Ето хубава статия за впечатлените НАТОвци от действията в Крим и Украйна
              http://www.vedomosti.ru/politics/new...uet-na-ukraine
              Последно редактирано от DBRS; 09-06-14, 16:45.
              байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
              Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
              Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
                Че тука къде има танкове "отсреща"? Забравихте 93-та
                Танкове няма, но има сгради...

Коментар

Т-34 има ъгъл на максимално възвишение от 25 градуса, но оръдието му става да плаши гаргите с/у сгради от масивен бетон (панели) - прекалено слабо е за целта! А дали си има хас, танкове да стелят по жилищни сгради - питай украинците за какъв чеп са ги закарали там при положение, че от другата страна танкове няма...?!! Бъди сигурен, че влязат ли в града, основно по жилищни сгради ще стрелят с тях.
                  Смятам, че хептен трябва чавка да им е изпила мозъка, за да вкарат танкове в града-шЪ се сетят за някои поуки от ВСВ
                  А, за соц-панелките мисля, че Т-34 е предостатъчен

Коментар

... А, за соц-панелките мисля, че Т-34 е предостатъчен
                    А колко Мухи мислиш, че му трябват на Т-34?
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                      А колко Мухи мислиш, че му трябват на Т-34?
                      Колкото коктейла "Молотов" на Т-80Затова мисля, че е безумие да се вкарат танкове в града, но да видим...

Коментар

И понеже и на мен ми стана интересно колко реално е разликата, седнах та посмятах малко... И така примерна дистанция до висока жилищна сграда - 300 метра. На огневата линия имаме 3-те модела в иделна хоризонтална позиция. Т-64 може да бие до 90-тия метър (по вертикала на фасадата) или до 45-тия метър на 150 м, или до 22,5-тия метър на 75 м дистанция от целтта. Т-80 може да бие максимум до 75-тия метър на дистанция 300 м., 37,5 м. на 150-тия метър и само 17,25 м на 75-тия метър от целта. Т-74 ще бие максимум до 60-тия метър на 300 метра, 30 м. на 150-тия метър и само 15 м. на 75 метра от целта... Мисля, че сега стана съвсем ясно!

П.П. - Имайте в предвид, че горните сметки са верни при идеални условия - основата на сградата и машините са в една идеална равнина. В действителност всяка една неравност под гъсениците на танковете води до драстични отклонения и в двете посоки..
                        Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 09-06-14, 18:55.

Коментар

И понеже и на мен ми стана интересно колко реално е разликата, седнах та посмятах малко... И така примерна дистанция до висока жилищна сграда - 300 метра. На огневата линия имаме 3-те модела в иделна хоризонтална позиция. Т-64 може да бие до 90-тия метър (по вертикала на фасадата) или до 45-тия метър на 150 м, или до 22,5-тия метър на 75 м дистанция от целтта. Т-80 може да бие максимум до 75-тия метър на дистанция 300 м., 37,5 м. на 150-тия метър и само 17,25 м на 75-тия метър от целта. Т-74 ще бие максимум до 60-тия метър на 300 метра, 30 м. на 150-тия метър и само 15 м. на 75 метра от целтта... Мисля, че сега стана съвсем ясно!
                          Адаш , средностатистическата панелка е висока 25 м...няма да ги стрелят под балконите я...
                          Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                            Адаш , средностатистическата панелка е висока 25 м...няма да ги стрелят под балконите я...
                            Адаш, тук правилният въпрос е от колко високо и далеч ще стрелят по танковете...?!! Има много нагледен материал по темата от първата война в Чечня (щурма на Грозни) и патакламата в Сирия (в тубата е пълно)... Танковете не стрелят наред, а само когато имат цел. Целите пък, знаейки горните цифри, се крият по високите етажи и изчакват танковете да се приближат максимално и стрелят в тях почти от упор... Затова си трябва пехота - да открие и обозначи целите, за да могат танковете да ги отработят, без да се навират излишно между шамарите.

Коментар

В градски условия танка е уязвим в двете му най слабо защитени зони дъното и купола отгоре . От долу е уязвим от всякакви мини и управляеми фугаси отгоре като почнеш от РПГ та свършиш с добрия стар коктейл Молотов .
                              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X