Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Схватките в Украйна откъм техническата им част

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Схватките в Украйна откъм техническата им част

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
    Значи са си крали, ама са били достатъчно задръстени, за да предизвикат пожара по непредпазливост.
    Изгоряли на работа. Идиотите са вкарали вътре електрожен за да нарежат откраднати цветните метали, вътре, в арсенала, където всичко е знаеш какво...

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
      Да ти кажа не си съвсем прав- ако беше прочел материала за "коптера" щеше да разбереш защо. И за 134 ти път- там военните много малко дават пари- всичко се събира от "доброволчески" организации.
      Глей ся . За пушки с теб не споря.
      Но за управление на 4 и повече двигателя, изискващи обратна връзка за контрол и индивидуално управление на оборотите....ша ма извиняваш. Заблуждават ви, съвсем целенасочено. Може би момчето разработчик е много интелгентно, може и да е чело Гогол на украински, но всичко в тази област е отдавна разработено дотам, че вече се намира и в магазините за скъпи играчки.
      Ако ще да е ставало за пренос на оръжие - значи американците го имат. По-добре да се вземе от тях - готово, нежели да се открива втори път.
      Щом си другаруваш с А.Аваков - пусни му там един мейл - да не си снимат президента повече, пред технически недоразумения.
      Кофти е за имиджа - знаеш .
      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
        Глей ся . За пушки с теб не споря.
        Но за управление на 4 и повече двигателя, изискващи обратна връзка за контрол и индивидуално управление на оборотите....ша ма извиняваш. Заблуждават ви, съвсем целенасочено. Може би момчето разработчик е много интелгентно, може и да е чело Гогол на украински, но всичко в тази област е отдавна разработено дотам, че вече се намира и в магазините за скъпи играчки.
        Ако ще да е ставало за пренос на оръжие - значи американците го имат. По-добре да се вземе от тях - готово, нежели да се открива втори път.
        Щом си другаруваш с А.Аваков - пусни му там един мейл - да не си снимат президента повече, пред технически недоразумения.
        Кофти е за имиджа - знаеш .
        Ако си беше дал труда да цъкнеш на линка дето ти го дадох- цялата разработка барабар с управлението до дистанция до 25 км. при товароносимост е излязло 40 000 долара- това с "дата " линковете GPS управлението и други нещица. На такава цена от САЩ ще ти рарешът да се снимаш с безпилотника
        Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
        No man left's behind !!!!

Коментар

Ако си беше дал труда да цъкнеш на линка дето ти го дадох- цялата разработка барабар с управлението до дистанция до 25 км. при товароносимост е излязло 40 000 долара- това с "дата " линковете GPS управлението и други нещица. На такава цена от САЩ ще ти рарешът да се снимаш с безпилотника
          Линка аз също не съм го чел, но и нямам намерение да го правяКато що-годе вдяващ от материята, като погледна хвърчилото ми е ясно, че надали ще изкара повече от 15 мин. полет, щом е ел.-какви 25км. какви 5 лв, какви 40000щ.д.?
          много автомати-слаби резултати!

Коментар

Гледах линка още вчера - аматьорщина.
            На снимката с президента се вижда мобилната радиостанция тип "Уоки - Токи", с която комуникира устройството. И как е вързана, антената е хоризонтална по време на полет ? Може би за секретност, антената е хоризонтална.
            А любителската радиостанция може би е свързана към управляващия модул /ако има такъв/ с джак за слушалки. Ами ако има влага - ко праим ? Ами моторите, като ги гледам нямат ФРП за обратна връзка, нито друг преобразувател и оборотите им се регулират по ток. А знаеш ли , защо е червеният маркер върху тръбната рама на "фърчилото чудо" ?
            За да вижда оператора, къде е напред .

Казвам ти, че ви мамят и това е пълна бутафория.
            Това е такава смехория, че нямам думи.
            Последно редактирано от Nik Nikolov; 10-07-14, 13:43.

Коментар

Основната идея на многото перки е да се повиши товароподемността и устойчивостта в полет и при счупване. Тук реално кабели не се виждат, и незнам как заключи че липсва обратна връзка. Второ, това не е мобилна радиостанция уоки токи, а може да е една от другите емнайсе системи които притежават подобен тип дронове. Вервай ми, имал съм досег с няколко такива устройства.
              Като устройство в стадий на разработка си звучи много добре даже. Има си фирми които произвеждат подобни неща, предполагам че човека просто го бива в тая част и е напазарувал туй онуй от нета и го събира сам. Реално не е толкова трудно.
              Всички известни производители предлагат вече ФПВ камери, ГПС ттракери/контролери, двигатели, перки, мотори и всичко необходимо + комуникационни системи на 2.4 и 5 gHz с насочени антени и обхват точно като цитирания от човечеца.

Например: http://team-blacksheep.com/
              Както и ефектните им видеота в ютуб: https://www.youtube.com/user/nastycop420/videos

Коментар

На такава цена от САЩ ще ти рарешът да се снимаш с безпилотника
                От снимката което се вижда е, че тези с безпилотници(в общо приетия смисъл на думата, което се подразбира) не разполагат, но кръжоците по авиомоделизъм са си ги запазили.
                Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от glamav Преглед на мнение
                  О... Има си фирми които произвеждат подобни неща, предполагам че човека просто го бива в тая част и е напазарувал туй онуй от нета и го събира сам. Реално не е толкова трудно.
                  Всички известни производители предлагат вече ФПВ камери, ГПС ттракери/контролери, двигатели, перки, мотори и всичко необходимо + комуникационни системи на 2.4 и 5 gHz с насочени антени и обхват точно като цитирания от човечеца...
                  Реално, човека се опитва да продаде нещо, което струва 400 долара за 40 000.
                  Познай, кой на снимката изглежда като балък ?

Разработвал съм управления за CNC системи по времето на социализма, даже имам и научна степен.
                  Работил съм и по управлението на прикачната система за совалки на проекта "Мрия" заедно с киевски екип разработчици.

Двигателите ги познавам - от раз. Халтурите и измамите - също.

Коментар

Именно:
                    киевски екип разработчици
                    Публикувайте отговор

Коментар

Познавам хора ,които се занимават с авиомодели и хелита и т.н. ...електрически. Самолетите им отдавана (поне преди 2 години) летят над Витоша по ГПС-и, камери, автопилоти, функция за самостоятелно връщане по координати и т.н. Тези удоволствия струват около $1000-2000. Всичко е китайско и го има на свободна продажба в и-бей или в повечето магазини за такава техника из България. Тоя 'дрон' явно е със силно завишена цена.

Коментар

Стоп машини.... Грешката е вярна- за различни квадрокоптери говорим. Този е пленен, а не произведен от украинците ....Че ми стана странно че е без "оптическата стабилизирана глава за наблюдение и разузнаване с термо камера " дето знам от къде я купиха и за колко. Ето оригиналният материал:
                        http://sokol-ff.livejournal.com/822948.html

Последно редактирано от Mad Dog; 10-07-14, 16:13.

Коментар

Взема да ви снимам вьн на полянката чичковците с какво си играят ли...........???
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Щом е грешка, значи машинката не е толкова лоша?
                            Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
                              Щом е грешка, значи машинката не е толкова лоша?
                              Ба ли го... мога да питам разработчика (има го на една от снимките) ако може да даде малко инсайд....

Коментар

Аз се оплетох - хем го има разработчика на снимките, хем е пленен от УА и принадлежи на опълченците, хем 40к долара....
                                От мойта кула този коментар май най ми се връзва- цитат от линка :

"у охранника такой вид, как будто он так и хочет сказать - "да как вы меня зае..али со своими фейками, привезенными из Куева"

Есть у меня уверенность, что взяли у какого-нибудь любителя из кружка в Киевской школе "

п.с. Сега прочетох и загубите в техника и жива сила за УА - това не е ли прекалено много дори за голяма държава ? Няма ли да им се отрази дълготрайно? И дали няма да влезе във всички учебници като пример за партизански и подобни движения. По принцип е доста плашещо. Всеки "сепаратист" по света може да се амбицира при такива резултати. То повечето армии по света нямат толкова техника дори на склад сигурно.... Пък да кажем, че е пропаганда , като сме ги видели и на клипове къде ли не не върви.....
                                Ето и линк към схемата, че нещо не ми се получи с мащаабирането пък нямам време сега да си играя :
                                http://cdn4.img22.ria.ru/images/1015...1015010960.png

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1015010960.jpg
Прегледи:1
Размер:57.3 КБ
ID:5597747
                                Последно редактирано от Goblin; 10-07-14, 20:31.
                                висете отпуснато

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 5 потребители онлайн. 0 потребители и 5 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X