Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Схватките в Украйна откъм техническата им част

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Схватките в Украйна откъм техническата им част

Интересно ми е, дали бойните действия ще бъдат "зазимени" или ще продължат и през следващите месеци. От военна гледна точка според мен, сегашната ситуация е патова и двете страни не могат да постигнат повече без директна външна помощ/намеса. Според мен Русия няма дълговременен ресурс за това, а Европа/НАТО нямат желание (генералите за разлика от много политици не са глупаци, и са напълно "в час" за цената на едно директно военно противопоставяне с Русия). Интересен е и паралела със ситуацията около "Ислямска държава" - опитвайки се да обхвана цялата картина, няма как да не се замисля колко удобни са събитията в Ирак и Сирия за Русия (за "шпагата" който ще трябва да направят САЩ и съюзниците им писах и преди...). Въобще имам чувството, че всичко е част от един глобален многоходов и дългосрочен план и коментираните събития в тази и съседни теми са само един епизод от него. Нещата според мен отиват на пълномащабен глобален военен конфликт! Просто дисбаланса в разпределението и преноса на природните ресурси (да не се чете само като нефт и газ), трябва да се изостри още малко, за да започнат да излизат някои сметки и за да се програмира общественото мнение! Студа и глада убиват много бързо всеки пацифизъм... За съжаление - не сме мръднали и на йота от ПСВ и ВСВ насам!
    Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 16-09-14, 07:07.

Коментар

Все едно че си забравил, какво е есента, и как се служи (воюва се) тогава. Земята разкисва, става непроходима дори и за танкове, и единствен възможен начин войските да се придвижват е те да използват пътищата с твърди настилки. Които пък на своя страна вече добре пристреляни от артилерията. Да се добавят екстрите като индивидуалните кални бани и басейните без подогрев, в които веднага се превръщат окопите и бункерите, и картината стават съвсем пълна и хубава...

Коментар

• Първоначално публикуван от icos Преглед на мнение
        . ...
        Руската (официална) агитка, види се, грижливо избягва да спомене новината за немското настъпление И изобщо дали настъплението е изфабрикувано от руска страна за консолидация на силите или от украинска за повдигане на бойния дух- Меркел и Обама на бял Леопард разгонват росиянските пълчища?
        Я виж Гласът на Русия как хвърля топката към "някои украински осведомителни ресурси". А, ако бяха украинците, новината щеше да се раздухва в техните сайтове, а не в в руските ...

Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
        Е, то в Украинските СМИ ...
        Не знам това за какво го казваш, но ако тезата ти е, че и украинците лъжат - няма да споря. Лъжат и то често доста левашки. Само че в двата случая, които съм коментирал през последните 2 дни работата е ясна. В единия случай (с немските танкове) украинските СМИ нямат пръст, а в другия (снимките на унищожената руска техника) информацията се засича от различни източници. Когато украински танкист каже "Еди къде-си унищожихме руско МТ-ЛБ, убихме и пленихме руски войници", после украински журналист покаже заснето от него (в този район и по това време) видео, на което се виждат изгорели руски МТ-ЛБ-та, остатъци от руски униформи и документи, а на всичкото отгоре руски медии разказват за убити в Украина по същото време руски войници и показват пресни гробове на момчета, чиито имена и номера на части са били споменати и от украинците, а руските босове мънкат как техни войници се били загубили и някакси се оказали отвъд границата и точно в района, за който говори украинският танкист, на мен картинката ми се изяснява и започва да придобива горе-долу следния вид:

През втората половина на август украинците предприемат настъпление в района на Иловайск, завземат част от него и вероятно са създали опасност от обкръжаване на Донецк. При което съветските другари са решили, че сепаратистите може да не устискат положението и са пратили някой и друг батальон "отпускари" от руската армия да се заблудят в този район заедно с щатното си оръжие и бойна техника. И ето ти снимки на изгоряла руска техника, убити и пленени "екскурзианти".

Пък ти си вярвай на когото искаш. Тя работата опре ли до едната вяра ...

Първоначално публикуван от big_dragon
        Да. но това е конвенционалната война.
        В момента се води хибридна война и в нея участват и хора, които дори не подозират за това.
        Например информационната война и войната на санкции: ...
        Сбъркал си темата! За санкциите си има друга ...
        Последно редактирано от Чавдар (V93); 16-09-14, 08:39.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от big_dragon
          Да. но това е конвенционалната война.
          В момента се води хибридна война и в нея участват и хора, които дори не подозират за това....
          Става дума за участващи и се давящи се в калните окопи. Без тях няма нито загуба, нито победа. Всичко останалото е чиста ДЕ-МА-ГО-ГИ-Я!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
            Я виж Гласът на Русия как хвърля топката към "някои украински осведомителни ресурси". ...
            Това за официалния източник са си го изфабрикували от гласа на Русия или поне никъде другаде няма такава информация. Доколкото има някаква по повод учението, то тя е следната:

Geplant: Vier deutsche Soldaten zum Manоver in die Ukraine

http://augengeradeaus.net/2014/09/ge...n-die-ukraine/

И от вчера:

Bundeswehr mit 3 Soldaten bei Manоver in der Ukraine

http://www.bundeswehr-monitoring.de/...ine-14782.html

Съкратили са контингента участници с една четвърт, като че ли.
            And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

И съвсем пресни фото от съвместните учения.

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                Журнаглисти навсякъде са едни и същите, с много малки изключения.

И пресничка карта, аз съвсем наскоро написах че внимателно ще гледам район на Дебалцево. И бях прав.

Развитие на ситуацията:

Коментар

Трофеен опълченски Булат.

Коментар

Развитие на ситуацията:
                    Кажи за Дебалцево, че или ракията или уморат или и двете са ми в повече и не вдявам......
                    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Добре де, последно има ли примирие?

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                        Кажи за Дебалцево, че или ракията или уморат или и двете са ми в повече и не вдявам......
                        Тн блуждаещ котел е. Леко полеко и него ще схрускат опълченците. И тях, които останали в него. Айдаровците и прочая... И се оказало че в опълчението има и българските доброволци.

Коментар

Тн блуждаещ котел е. Леко полеко и него ще схрускат опълченците. И тях, които останали в него. Айдаровците и прочая... И се оказало че в опълчението има и българските доброволци.
                          А на бас, че ще ще има "руки вверх", "сдайте оружие" и "пошли домой"..?!

А, че има българи сред опълченците - има! Едни от най-големите беди за украинците, ги причинява един с позивна "Архимед"...

Коментар

Да ти кажа, Марто, в момента отношение на опълченците към военноплените претърпява промяна. Познай защо?

Коментар

Що за ексцентрична радиоточка ?
                              And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

Развитие на ситуацията:

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X