Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Схватките в Украйна откъм техническата им част

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Схватките в Украйна откъм техническата им част

Коментар

Това не е ли нарушение на една камара конвенции и международни споразумения?
      За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
      0878 79 20 61 Борис

Коментар

Разбира се!

Коментар

Брех, това не е прост БТР-3, щом има генератор (зад десантен люк отляво), тази модификация се води като БТР-3Е1К (командирски)

Снимка е направена в нп Телманово.

Коментар

Азов
            - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
            - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Значи, досега изпитвах съмнения, ама като видях оръдията теглени от линейките, вече съм сигурен-някой в командването на ВСУ, смята че играе на съдън страйк(компютърна игра, военна стратегия)!Абсолютно същите тъпотии ги правех и аз навремето, като я играх тая игра-хвърлям в боя всичко де стреля и като ми изпотрепят единиците, почвам да мятам и това дето не стреля, а ако може да завлачи и някое оръдиице-екстра.
              Сериозно, убеден съм че там няма никой дето да разбира нещо от тактика.Само дето в съдън страйк, войниците не ти организират бунт, а тук се чудя защо още това не се е случило... още повече при обявено примирие, когато би трябвало да се правят неща като изтегляне на ранените, лекуването им, ротация...

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение

23 мм Зенитни Картечни Установки( ЗКУ -2,с две цеви) от мойта младост,и под чохъла се познават...ако ще и с магаре да ги дърпат.
                В наши дни Вазов щеше да напише " Под Егото", а Алеко само "До Чикаго".
                В. Иванов

Коментар

ЗУ-23, ака Зушка, ака Рогатка.

Коментар

• От: Два свалени Ми-24 в един ден. Как?

Коментар

Първоначално публикуван от sk67 Преглед на мнение
                      Ако не е рекламен клипа този е чудно как е оцелял като "снайпер". Вариант- тези срещу него са на неговото ниво.
                      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                      Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                      В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                        Ако не е рекламен клипа този е чудно как е оцелял като "снайпер". Вариант- тези срещу него са на неговото ниво.
                        Клипът е сниман на стрелбище, а не в бойна обстановка.
                        Последно редактирано от Чавдар (V93); 07-09-14, 07:31.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Мен ми е интересно, как тоя чичка стреля с очилата? Не го ли е страх, че ще се счупят?

Коментар

Първоначално публикуван от gabocvet Преглед на мнение
                            Това не е ли нарушение на една камара конвенции и международни споразумения?
                            Ми май не...

Първоначално публикуван от Frysco Преглед на мнение
                            Значи, досега изпитвах съмнения, ама като видях оръдията теглени от линейките, вече съм сигурен....
                            Ама много ли си сигурен ?

Какво зазаеквахте толкова от възмущение от зачохлено оръдие теглено от линейка ?

Конвенциите гласят че ако линейка/медицинска кола/медицинска машина е въоръжена/оборудвана с нападателно оръжие (гранати, картечници, противотанкови оръжия, гранатомети и др.), статута и на линейка може да бъде компрометиран.

Демек - линейката, независимо от обозначенията и, може да бъде без никакъв проблем обстрелвана от врага когато не изпълнява функция на линейка а изпълнява бойна/нападателна функция, и дори тогава не е сигурно (по усмотрение на врага е).

Линейка изпълняваща транспортна функция (да тегли оръдие) може да го прави без никакъв проблем, без да нарушава никакви конвенции, просто при много творческо тълкуване от страна на врага (да речем - да реши че това оръдие под чохъл представлява пряко използваемо нападателно оръжие) въпросният ще може да я бомбардира/обстрелва без угризения на съвестта и без да нарушава конвенциите.

Глупост би представлявало в бойна обстановка, и при реална медицинска евакуация, линейката да тегли подобно оръдие, понеже ще загуби (вероятно) статута си на линейка в очите на противника, излагайки по този начин пациентите си на риск.

Но да се бие тъпана за употребата на линейка като влекач без да са налице подробности за вида мисия (медицинска евакуация ли е или просто придвижване на части, по време на примирието ли е, в района на бойните действия ли е, отстъпление ли е, настъпление ли е) върви от лицемерие до незнание, според случая.
                            Последно редактирано от Goblin; 07-09-14, 03:40.
                            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Линейката та линейката.
                              Някой има ли актуална карта?

Коментар

Извинявам се, не видях, че източника не е посочен тук... беше побликувана и на други места и там прочетох къде и кога е снимано това:
                                https://twitter.com/oysteinbogen/sta...045698/photo/1

В кратце, снимката е от вчера сутринта, от Мариопул, колоната е на шосето за Донецк.Снимал е норвежец, кореспондент.Не желая да тълкувам каква мисия са изпълнявали, коментара ми по повод командването, е защото това да окачиш оръдия на линейки е излишен и глупав риск.Въпрос на здравомислие е с тези линейки да оказваш само медицинска помощ на пострадалите, даже и на вражеските войници, защото ако едната страна го прави, вероятно и другата ще го прави.

Гледах за карта, още няма.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X