Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Доброволен резерв на армията

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Доброволен резерв на армията

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
    ...
    Но ако трябва да се поддържа армия която е поне малко адекватна не става с 40 дни обучение.
    E няма ли някой да напише какво повече се учи след 1 месец? И 1 милион "армия" да търка плацовете по 2 години и задръжка - 1000 съвременни бойци с техника и ги смазват до седмица. Примерно. Сещам се оня клип на Индиана Джоунс дето гръмна за секунда супер самурай с метър и половина меч!
    Бъзика с блондинките не ми е смешен, щото над 1 година съм носил тегобата на т.нар. "военна повинност". Смисъл клонящ към нула. Включих и мизерията преди да ме вземат.

Коментар

Казах го-днес и онзи ден не чакаме да ни напада никой.
      Да не дава Бог да ползваме армия за защита на държавата. Тогава ще е страшно.

Под "адекватна" имам предвид да отговаря на очакванията за една армия-да е в състояние да брани държавата на която принадлежи и произлиза.

Историята показва, че неплатените армии са по-успешни. Има си и логика-едно е да браниш къщата си, друго е да охраняваш къщата на бай Х в някоя друга държава.

А боеспособна армия се постига с блондинки както е известно.
      И топла вода и баня по два пъти на ден.

И по-малко пот и чанч, че да не се уморят войничетата...
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Коле, историята показва, че държавите без никва, повтарям НИКВА, армия не моем да им стъпим на малкия пръст.
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Прахосал съм много години от живота си(да не кажа целият), обикновено - заради собствените си интелектуални възможности, поради което няма на кого да се сърдя.
          Някакви си две години и нещо от моите прахосаха други. Важни години с оглед възрастта ми. Макар винаги да съм се опитвал да ги забравя, понякога съм си прехвърлял в главата случилото се тогава и съм се опитвал да намеря нещо положително. Ами не успявам, освен дето бях млад и можех да понеса много. Там някъде намразих държавата. Намразих и оръжията понеже бяха в полза на държавата. Тогава и научих, че дисциплината е нищо смислено ако ще е оръжие в полза на държавата и политиците. Мразя да ми казват "Щом ти го казвам, значи е така! От теб не се очаква да мислиш, а да изпълняваш!". Както в църква на долнопробна секта. Пазих граница, но не щото някой се беше засилил да влиза, ми да не би някой да реши да излезе. Подозирах, но го разбрах със сигурност 83-5 година. Тъпа работа. Ако ще пазим родината си, семействата си - на линия съм. Ма да пазим политици - мерси, ще се въздържа.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
            E няма ли някой да напише какво повече се учи след 1 месец?
            Рабин, ценя те заради това което пишеш, ама в случая си малко късоглед.

Бях спрял да пиша по тази тема, и сега пак спирам, само да повторя:

В казармата войниците се учат на дисциплина. А това не става за месец. На мен само арестите ми са почти толкова. Наградите-три пъти повече.
            Дисциплина, и безпрекословно изпълнение на заповеди. Това прави от множеството хора(често пъти чиста тълпа) армия. Не умението да се кара танк или да се стреля с картечница. Те наистина се учат за месец-два.

Ама това вече го казах...

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
              Адекватна на кое?
              Ся, далеч не съм милитарист, ама службата в армията си има известни плюсове. Щом като от разглезено л@йно като мен, успя да направи що-годе нормален чиляк - начи има известна полза. А пък и наречи ме закостенял тип, ама млад здрав мъж да не знае от коя страна стреля пушката... ми не го разбирам. Така че и аз давам един плюс на варианта задължителна военна служба за 30-40 дена, максимално наситена програма, и овладавяне на основни навици.

По въпроса за резерва - аз лично не бих се записал (не че са се затичали и да ме търсят де), както казах - не си падам по тичането напред-назад окичен като коледна елха с желязо за една пернишка печка. Но ако има хора за които това е приятен начин да си прекарват времето, че и да изкарат някой лев - защо не ?
              Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

...
                Историята показва, че неплатените армии са по-успешни. Има си и логика-едно е да браниш къщата си, друго е да охраняваш къщата на бай Х в някоя друга държава.
                ...

В казармата войниците се учат на дисциплина.
                ...
                Какво показва историята за платената армия на Щатите в днешен ден, или за армията за Римската империя. По спомен от учебника са били платени.
                Каква дисциплина - и 3 години да ме държат - на нищо няма да ме научат. Може да съм дървена глава, ама не поемам от всеки и насила.

Коментар

Коле, историята показва, че държавите без никва, повтарям НИКВА, армия не моем да им стъпим на малкия пръст.
                  В моя учебник пък пише, че можем да сразим доста по-големи армии и то с доброволци. А някой от тях и да се учат на война от нас.
                  Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

...
                    Така де, трябва хуманно отношение, кво като е армия.

Но ако трябва да се поддържа армия която е поне малко адекватна не става с 40 дни обучение.
                    А защо да няма хуманно отношение като е армия?
                    Или викаш без извращения и простотии няма армия?

Но това е лирично отклонение - ако искаш ще си го развием в отделна тема.

Квинтесенцията на темата за резерва се съдържа в твоето "Ако".
                    Трябва ли да плащаме за милионна, неефективна армия от пушечно месо?
                    Или това е някакъв героичен споме на нашите дядовци, участвали във втората световна или на техните бащи от Балканската война?
                    За мен, в началото на 21 век отговорите са очевидни и твърде ясни.
                    "Който не храни своя армия ..." някак не се вписва в света в който живеем. Тук и сега имам предвид.
                    Grand Cherokee 4.7 Quadra Drive Limited (WJ) 2002
                    Audi A6 2.7 TDI (4F) 2008

0885372997 - Дани

Коментар

Глей ся, аз се съдрах да пуцам и без да съм ходил в армията реално и вервам съм изстрелял повече от кой да е редови наборник. Едно сто пъти повече. Само с зенитна картечница май не съм стрелял.
                      Е, същия калъф си останах.
                      Ся къде кога и защо е било тва мое обяснявам на бира.
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                        Мразя да ми казват "Щом ти го казвам, значи е така! От теб не се очаква да мислиш, а да изпълняваш!"
                        Наистина за последно:
                        Всеки мислещ човек го мрази това, но по този начин работи армията. Има един който командва(работата му преди всичко е да мисли, а после да командва) и много които да са просто изпълнители. Ако искаш да командваш, а не да те командват-стани от комадващите. Има си начини. Ама не искаме. И аз не искам. И когато времената бяха такива, че нямахме избор-се налагаше да си навеждаме главите и да изпълняваме.

Опитвах да не си навеждам главата... Не се получи. Системата си работеше безотказно.

Коментар

Ми да пием по бира, че ми стана интересно
                          Grand Cherokee 4.7 Quadra Drive Limited (WJ) 2002
                          Audi A6 2.7 TDI (4F) 2008

0885372997 - Дани

Коментар

Данван ме е изпреварил. И май два пъти ще го разказваш. Ей, Кольо не мое го докара като теб, а е печен.
                            Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                              Прахосал съм много години от живота си(да не кажа целият), обикновено - заради собствените си интелектуални възможности, поради което няма на кого да се сърдя.
                              Някакви си две години и нещо от моите прахосаха други. Важни години с оглед възрастта ми. Макар винаги да съм се опитвал да ги забравя, понякога съм си прехвърлял в главата случилото се тогава и съм се опитвал да намеря нещо положително. Ами не успявам, освен дето бях млад и можех да понеса много. Там някъде намразих държавата. Намразих и оръжията понеже бяха в полза на държавата. Тогава и научих, че дисциплината е нищо смислено ако ще е оръжие в полза на държавата и политиците. Мразя да ми казват "Щом ти го казвам, значи е така! От теб не се очаква да мислиш, а да изпълняваш!". Както в църква на долнопробна секта. Пазих граница, но не щото някой се беше засилил да влиза, ми да не би някой да реши да излезе. Подозирах, но го разбрах със сигурност 83-5 година. Тъпа работа. Ако ще пазим родината си, семействата си - на линия съм. Ма да пазим политици - мерси, ще се въздържа.
                              Силно мнение от колегата, спамец от мен. Ако има как ще го цитирам в подписа си!

Коментар

Глей ся, аз се съдрах да пуцам и без да съм ходил в армията реално и вервам съм изстрелял повече от кой да е редови наборник. Едно сто пъти повече. Само с зенитна картечница май не съм стрелял.
                                Е, същия калъф си останах.
                                Ся къде кога и защо е било тва мое обяснявам на бира.
                                То тая бира станА пословична, ама а дано сколасаме...

А по темата и аз СЛЕД казармата съм изпуцал в пъти повече олово отколкото в редовете на БА. Ама дай да не бъркаме секса с любовта Отделно, че това съвсем не е евтино занятие (едно бонбонче 9х18 се харчеше за 30-40 стинки преди 2-3 години) и не е баш по джоба на всеки.

И второ - аз споделям личен опит. Като тегля калема на ония 18 месеца - ами баланса е положителен в моя полза. С малко, но положителен. Не е задължително при всички да е така. Е, пропуснал съм да наеб@ 10-20 девойки, и не съм изпил 100-200 кила твърд алкохол, но сега оценявам че съм спечелил неща които са ми били от полза евър синс..
                                Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X