Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Aprilia Pegaso 650 - чукане в двигателя

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Aprilia Pegaso 650 - чукане в двигателя

Яне , каза , че ще се пренавива май? Днес ходих до Бояна ама не се сетих да я снимам , той ми каза че ако си купувам са много скъпи и няма смисъл ... какъв е проблеми ако се пренавие?

Коментар

Веско , ще я снимам някак и ще ти я пратя , ако я продаваш ще я купя направо ако това е по-добрия вариант...незнам , не съм се сблъсквал с такова нещо ;]

Коментар

Първоначално публикуван от Veselinv Преглед на мнение
        Ето това е динамото. Струва ми се, обаче че ще е добре да дойдеш с твоето и да го сравним на място. Също така - да видим как може да се измери, за да не стане сакатлък:

Кабела е малко душмански отрязан, ама това не е болка според мен.
        Моето е предполагам е същото като на снимките , обаче и при мен тези двете по-големите са такива черни... за тях се съмнява Яне , че са изгорели ...

Коментар

Е какво значи "съмнява се"? Не може ли да се измерят? В смисъл - или са изгорели или не. Ако са - давам ти моето. Ако не - няма проблеми... ама "съмнява се"?...
          Suzuki GSXR
          VW Touareg
          Mitsubishi Pajero II

Коментар

ами защото чакаше брат му , да дойде да ги види и сега трябва да му звънна да видя какво е станало...

Коментар

Първоначално публикуван от Veselinv Преглед на мнение
              Не може ли да се измерят?
              На теория може да се измерят, но на практика могат да го направят на 3-4 места в България, трябва незнамкъвси уред, а той не се среща често, диагностиката е смяна с друг и тест, за съжаление...

Коментар

Взех си мотора...навъртях 120км и пак същият проблем...ужас , хубавото поне е че ме оставя за малко и после пак си пали , след 5 мин примерно. Обадих се на Яне и днес пак ще му го нося...сигурен съм ,че ще го направи , така че няма да го нося на друг... и ще отида на църква да се помоля , само това остана да направя Няма да се откажа от мотора

Коментар

Тези двете "черните" бубинки за тези , които захранват кумутатора и имат отношение към паленето на мотора. И не са изгорели,защото ако са такива няма да пали мотора въобще. Намотките са им от много по-тънка тел ( сравнена с останалите намотки от звездата) и за това имат отгоре предпазна изолация. Тя е черна на цвят. За да не се чудиш защо не ти пали мотора направи следното нещо: В момента който изгасне веднага свали лулата и виж дали дава стабилна искра към маса от поне 1 см. Ако е хилава или я няма изобщо работата е повече от ясна: комутатор или тези две намотки долу. В първия случай се сменя с работещ, във втория- може и да ги пренавиеш.

Коментар

Пак си взех мотора ...вече всичко по него е перфектно , карах около 1 час и нямаше никакви проблеми и дано това да е краят на мъките ми ще пиша ако има промяна

Коментар

Привет колеги, да питам на някой с инжекцион гасне ли му като се форсира на неутрална? При мен от време на време гасне. Освен това "чади" все едно е дизел. Казаха ми, че с компютърът не може да регулира горивната смес, това вярно ли е?

Коментар

Първоначално публикуван от madeinbg Преглед на мнение
                        Привет колеги, да питам на някой с инжекцион гасне ли му като се форсира на неутрална? При мен от време на време гасне. Освен това "чади" все едно е дизел. Казаха ми, че с компютърът не може да регулира горивната смес, това вярно ли е?
                        Привет,
                        Мисля, че при форсиране на празен ход компа прекъсва нещо- не знам искрата или горивото на около 6500- 7000 оборота, явно за да не прецакаш двигателя. При мен не гасне, но започва да прекъсва и хвърля черно. Когато е на скорост и вдигна тези обороти няма никакъв проблем. За горивната смес не знам- не съм задълбочавал толкова.
                        Nah! Just smile and wave, boys. Smile and wave...

Коментар

след цели 3 седмици без никакви проблеми , днес запали за малко на смукач на 2000 оборота загасна и умря
                          не можа да запали повече пробвах какво ли не, върти стартера на 500 оборота и не захапва а има бензин.... имате ли идея от какво може да е....

Коментар

забравих да спомена , че след 2рия опит да запаля се чу ужасно гръмване от неизвестна локация... не можах да преценя от къде идва и след това беше мъртъв...

Коментар

Да не е гръмнал обратно във въздушния филтър и да си разпрал мембраните, така няма да може да отвори иглите, за да пусне бензин... може би?

Коментар

Значи не е от свещта...доколкото си знам късмета са мембрани...лесно ли се намират? Тъпото е ,че сега съм с вързани ръце , защото не мога да го закарам никъде...няма как да го запаля и с бутане не става... поредния кошмар

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X