Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Aprilia Pegaso 650 - чукане в двигателя

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Aprilia Pegaso 650 - чукане в двигателя

Вадиш маркуча, дето отива към карба и отваряш кранчето. Трябва да тече. Не е необходимо да е много силно - достатъчно е да тече "като ракия".... дебелината на струята да е да кажем 2 мм. Ако искаш даже бучни една шлауфка и остави да тече в една туба, за да видиш за колко време се пълни и дали има някакъв проблем с отдушника. Като цяло дебита трябва да е горе-долу постоянен.
    Suzuki GSXR
    VW Touareg
    Mitsubishi Pajero II

Коментар

Отдушника на резервоара се намира под капачката, като отвориш гледаш за една дупчица обикновенно отляво може да го продухаш със сгъстен въздух(компресор).

Коментар

Благодаря !

Коментар

Здравейте колеги,
          Като четох дискусиите за перката и температурите, се светнах, че при мен температурата никога на надвишава 80 градуса- нормално държи 70- 75. Според вас това проблем ли е и къде може да бъде? Това чудо има ли термостат? В началото си мислех, че е от студа, но дори и сега в големите жеги стрелката рядко "облизва" 80 градуса.
          Поздрави
          Nah! Just smile and wave, boys. Smile and wave...

Коментар

Дадох го на Веско от Младост 1а да видим дано го направи ... така или иначе е добре да не се направи профилактика на карбовете нали?

Коментар

• Първоначално публикуван от capt_morgan Преглед на мнение
              Здравейте колеги,
              Като четох дискусиите за перката и температурите, се светнах, че при мен температурата никога на надвишава 80 градуса- нормално държи 70- 75. Според вас това проблем ли е и къде може да бъде? Това чудо има ли термостат? В началото си мислех, че е от студа, но дори и сега в големите жеги стрелката рядко "облизва" 80 градуса.
              Поздрави
              Предполагам, че си без термостат. Това не е голяма драма. Ако не ти гасне по светофарите и не те притеснява разхода не се занимавай. Иначе термостата е около 30 кинта (май)

Първоначално публикуван от s0ll0 Преглед на мнение
              Дадох го на Веско от Младост 1а да видим дано го направи ... така или иначе е добре да не се направи профилактика на карбовете нали?
              Мхммм... Добре е. Дано да е добре... Ще кажеш какво е станало
              Последно редактирано от viki terzieva; 20-07-11, 16:59.
              Suzuki GSXR
              VW Touareg
              Mitsubishi Pajero II

Коментар

Термостата е 45лв. при априлиопродавачите, от БМВ е 50лв.
                Добре е да се прави профилактика на всяка техника, защо мислиш че не е добре да се обслужат карбураторите? Не съм го чувал този Веско, дано успее да ти ги настрои после, че са малко терсене точно на този двигател, ако не успееш пак ще стигнеш до човека който ти препоръчах

Коментар

Написал съм едно "не" в повече , мисля , че е добре да се направи профилактиката , човека каза , че ще настрой всичко дано успее... ако не ,ще се виждам с твоя човек... а и много се надявам причината за проблеми ми да е там

Коментар

А как да разбера , че не се настроени добре ?

Коментар

Първоначално публикуван от s0ll0 Преглед на мнение
                      А как да разбера , че не се настроени добре ?
                      Обикновенно, ако мотора пали лесно и има тяга карбовете са добре. Разбира се - човек може да очаква много работи от тях, включително и да са перфектни, но аз като че ли напоследък съм фен на максимата да не се разбутва нещо, което работи.
                      Или както казват руснаците: "Лучьше враг хорошего..."
                      Suzuki GSXR
                      VW Touareg
                      Mitsubishi Pajero II

Коментар

Ще разбереш със сигурност
                        Някой ден като се прибера в София трябва да се съберем и да обменим идеи на живо, макар че такива срещи има всяка сряда и когато съм в Софията съм редовен. Трябва да пробвам някое "стандартно" Пегасо защото имам чувството, че моето много върви в сравнение с преди.
                        Между другото бях преди седмица на лека разходка из Турция с него-двама с топ кейс и чанта за резервоара, 600км. за един ден, като 100-150км си бяха чист макадам. Мотора се представи много добре, разхода малко под 5/100, болка в кръста и задника усетих след като се върнахме в България-постоянно друсане, дупки по пътя с дълбочина по над педя, липса на пътна маркировка и предупредителни знаци по пътя, трафика...това ме натовари. Иначе момичето с което бях се оплака от изтръпване на краката явно има доста големи вибрации на стъпенките, иначе последните 100-на км. я усещах как се обляга на куфара и спи...което още повече ме измори заради притеснението...
                        Като цяло съм доволен представи се добре!

Коментар

Абе моя си гори 6.5-7/100. Ама тези карбове толкова шибано се свалят, че не ми сезанимава... Иначе имам едни други, дето се каня да сложа, ама ...
                          Suzuki GSXR
                          VW Touareg
                          Mitsubishi Pajero II

Коментар

В България и моя ми гори толкова мерено на магистралата за Пловдив, между другото забелязах доста голяма разлика между показанията на километража и по ГПС, разликата е около 7-8км. повече по километраж. Аз съм и с доста по-високи гуми, но би трябвало да се изравни грешката в този случай, ако си сложа стандартните гуми ще даде над 10% разлика?!?

Коментар

Има разлика, да. Със скорост от около 150 км/ч разликата е около 10 км/ч или при 150 по километраж са около 140 по GPS.
                              Suzuki GSXR
                              VW Touareg
                              Mitsubishi Pajero II

Коментар

Е аз го гледах при 100 по ГПС, километража ми е малко под 110, на Фронтерата ми беше така, но преди бях с 29'', с гуми 30,6'' грешката е в рамките на 2-3км.
                                Все си мислех че при смяна на гумите от 130/80/17 на 150/70/17-отзад и от 100/80/19 на 110/80/19 ще се появи разлика

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X