Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Aprilia Pegaso 650 - чукане в двигателя

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Aprilia Pegaso 650 - чукане в двигателя

Мерси за снимките на звездата, но на пръв поглед няма нищо общо това да не е от 600 или 655?

Коментар

Първоначално публикуван от Gichev Преглед на мнение
      Мерси за снимките на звездата, но на пръв поглед няма нищо общо това да не е от 600 или 655?

Ми... Нямам обяснение защо статора, който имам е със 17 бобини, докато този, който даваш на линка е със 18...
      Този, който съм снимал е от двигател Ротакс 650. Няма съмнение.
      Ако не друго - използвал съм цилиндъра, за да го сложа на моя двигател, а той определено е 650
      Suzuki GSXR
      VW Touareg
      Mitsubishi Pajero II

Коментар

Тук, обаче ги броя 16:
        http://www.oemmotorparts.com/oem5.as...&L2=AP_PEG2_FE
        Аз, обаче вярвам повече на тази:
        http://www.realoem.com/bmw/showparts...75&hg=12&fg=31
        Така, че хвърли все пак едно око - "интернета" не винаги е най-добрия приятел на човека...
        Suzuki GSXR
        VW Touareg
        Mitsubishi Pajero II

Коментар

Да но на първата схема всички намотки са еднакви(какъвто е моят генератор), а на втората има две различни по-големи намотки(какъвто е твоят генератор). Следващата седмица си идвам към Софето та ще метна мотора на колата и ще го мисля там ако има нещо ще се свържа с теб да ги сравним на място, а ти централна стойка имаше ли от резервния мотор или само двигател?

Коментар

Имам само двигател. Централната стойка я купувах от OEMParts
            Suzuki GSXR
            VW Touareg
            Mitsubishi Pajero II

Коментар

Здравей Громич, за свещите май си прав, вече счупих една 8ЕВ в опит да и сваля капачето, оказа се че не се развива, от друга страна откакто карам с такива горят по нарядко- ако 500 км е нарядко.. не знам дали понеже времето се стопли или проблема е другаде. Пушенето и прекъсването изчезна, остана само "замислянето" на стартера, но в момента гледам да карам повече отколкото да ремонтирам. Благодаря за отговорите- ако още я караш пегаската може да ги срещнем някой ден.
              Nah! Just smile and wave, boys. Smile and wave...

Коментар

Мерси, уж гледах в Луис но не съм видял че предлагат както и да е идват ми скъпички в София намерих един човек който може да ги сгъне, има вече мотор от форума с такива и ми харесват как са станали

Може ли да видя снимка и евнтуално контакт за поръчка? Мерси
                Nah! Just smile and wave, boys. Smile and wave...

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/show...aprilia+pegaso
                  Ето и отговора на Нели за координатите на човека:
                  В София са правени ролбарите. Човекът, който ги изработи се казва Калин - тел. 0898518229 (намира се в кв. Изток). Точна цена не мога да кажа, защото правихме и багажници, и цената беше за двете. Също зависи колко бързо искаш да станат, от колко дебела тръба и т.н. Най-добре е да се видиш с него и да се разберете на място, защото мотора се оставя за мярка (поне така беше с нашето Пегасо, но може и при теб да не е така, тъй като вече има модел). Има вариант ти да кажеш точно какви ролбари искаш, да покажеш картинка, скица..... с каквото разполагаш. Човекът е много кадърен - прави всичко с мерак, но не става от днес за утре поръчката - трябват поне 1-2 седмици.
                  Засега се отказах, но веднага след като го пусна на пътя и ми изпаднат излишни пари мисля да направя.

Коментар

Такаа докарах мотора в София оказа се че генератора не е изгорял, освен това десният капак не може да се слага без гарнитура очевидно всичко минава толкова плътно, че когато е само със силикон и стартера не може да завърти.

Коментар

• От: Aprilia Pegaso 650 - чукане в двигателя

Ами то за гарнитурата бях писал специално, че не може без нея...
                      Аз моята съм я изрязвал от клингирит 0.5 мм мисля, че беше. Ако не си намерил - свиркай - ще я мислим.
                      А ти изобщо защо реши, че е генератора? Това е нещо, дето аз не съм чувал някъде да "гори". Да же и на едновремешните Балканчета. Ако не е нещо ударено или зорлем счупено не виждам как може да изгори от самосебе си... Всички други елементи в инсталацията на мотора са много "по-слаби" от тези намотки?...
                      Suzuki GSXR
                      VW Touareg
                      Mitsubishi Pajero II

Коментар

Първоначално публикуван от Gichev Преглед на мнение
                        ... (един приятел прави уникални регулатори) ...
                        Между другото - този твой приятел, дето прави реле-регулатори дали няма едно направено вповече, че на колегата му замина релето на Ф650-тката?
                        Suzuki GSXR
                        VW Touareg
                        Mitsubishi Pajero II

Коментар

Весо здравей, надявам се това да помогне http://www.motoforum-bg.com/index.ph...22765#msg22765 , да попитам : какво масло да налея на PEGASOTO 15W40 ili10W40 ?

Коментар

Да ти пусна ли негов телефон на лично мисля че последното го взех аз, но вчера като минавах видях, че е подготивил матряла за още 3 та до края на седмицата може и да направи. Ще направя няколко снимки на ъпгрейдите които направих тези дни.

Коментар

Първоначално публикуван от Veselinv Преглед на мнение
                              Ами то за гарнитурата бях писал специално, че не може без нея...
                              Аз моята съм я изрязвал от клингирит 0.5 мм мисля, че беше. Ако не си намерил - свиркай - ще я мислим.
                              А ти изобщо защо реши, че е генератора? Това е нещо, дето аз не съм чувал някъде да "гори". Да же и на едновремешните Балканчета. Ако не е нещо ударено или зорлем счупено не виждам как може да изгори от самосебе си... Всички други елементи в инсталацията на мотора са много "по-слаби" от тези намотки?...
                              Гарнитурата е зелена, мисля че е 0.8 ти може и да си написал че не може без нея ама някой трябва да го прочете
                              Генератора не реших аз че е изгорял ами майстора аз от тоци не разбирам та се доверявам на хората които се занимават с това. Както и да е то и за гарнитурата майстора ми препоръча да не я слагам ами да наклепаме със силикон...е явно не става!

Коментар

Абе то и на мен при първото разглабяне на двигателя един мастит вишист-инжинер ми препоръча да мажа със силикон, ама...
                                Техниката вече е толкова разнообразна и сложна, че да се работи "по принцип" е несериозно...
                                Пусни ми телефона (ако няма нищо против го напиши направо тук, ако не - на лично)
                                Suzuki GSXR
                                VW Touareg
                                Mitsubishi Pajero II

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X