До: XR мания - 400/440сс
Не се сърдя рязбира се.
Но ако се зачетеш по-внимателно ще видиш , че двамата с теб говорим едно и също само че с различни думи.
Тук бих добавил и какъв ти е стила на каране.
Има и нещо друго
когато започнеш да се завираш прекалено често на такива места,ХР-а започва да се задъхва и вече си е належащо да се смени с по-лека и по-силна машина(например ЦРФ450) иначе си е живо мъчение и за мотора и за моториста.
А иначе наистина е имало моменти в които не са ми стигали псувните , но те са много малко.Аз съм на принципа на Жоро Хаджиев, че наложи ли ми се да бутам повече от пет метра,втори път по този трак не минавам(въпреки , че като гледам снимките на крейзитата май за тях това не е вярно).Просто не ми прави кеф да се самоизтезавам.Е от време на време се случва и по някой екстрем-все пак гора е-не знаеш какво ще ти излезе отпред.
А за това дали "стартера пречи и буташ" може би се изразих малко неправилно(идеята ми беше за общия случай , когато мотора има само стартер , а няма манивела).Моето дълбоко убеждение (може би имам и леко изкривяване по посока на поддръжка и ремонт) е , че ендурото трябва да е калашник-възможно най-прост ,възможно най-елементарен и възможно най-здрав-всичко което не дава рязък скок в показателите на машината според мен е излишно(все пак в гората сме-там сервизи няма)-стартера усложнява и утежнява конструкцията и ако не ти трябва е по-добре да го няма(излишни пари,излишно тегло,излишни главоболия).
Мотора на който се учих беше ХТ600,а той проблем с давенето нямаше-беше достатъчно само да навия газта до край и да ритна два-три пъти.За стотиците(буквално) падания ми се е случвало три-четири пъти да поритам по-стабилно(но все пах ХТ-то е Ямаха
).
Наистина всичко е много субективно и точно заради това започнах с думите
Просто човек трябва правилно да си преценява възможностите-за моя стил на каране и за моето умение , стартер просто не ми е нужен.До сега съм имал най-много десетина ситуации в които съм съжалявал че нямам стартер.Но то само си показва кога имаш нужда от стартер и кога не.
От доста време дискутираме въпроса "Има ли смисъл от стартер" и аз не съм против стартера "по-принцип"-просто се опитвам да обясня кога според мен е необходим и кога не.На мен за сега не ми е нужен.
Айде стига съм писал , ами да ходя да карам че се стъмни
.
Първоначално публикуван от diskusa
Преглед на мнение
Но ако се зачетеш по-внимателно ще видиш , че двамата с теб говорим едно и също само че с различни думи.
Първоначално публикуван от ЕМО
Преглед на мнение
Преглед на мнение
Преглед на мнение
А иначе наистина е имало моменти в които не са ми стигали псувните , но те са много малко.Аз съм на принципа на Жоро Хаджиев, че наложи ли ми се да бутам повече от пет метра,втори път по този трак не минавам(въпреки , че като гледам снимките на крейзитата май за тях това не е вярно).Просто не ми прави кеф да се самоизтезавам.Е от време на време се случва и по някой екстрем-все пак гора е-не знаеш какво ще ти излезе отпред.
А за това дали "стартера пречи и буташ" може би се изразих малко неправилно(идеята ми беше за общия случай , когато мотора има само стартер , а няма манивела).Моето дълбоко убеждение (може би имам и леко изкривяване по посока на поддръжка и ремонт) е , че ендурото трябва да е калашник-възможно най-прост ,възможно най-елементарен и възможно най-здрав-всичко което не дава рязък скок в показателите на машината според мен е излишно(все пак в гората сме-там сервизи няма)-стартера усложнява и утежнява конструкцията и ако не ти трябва е по-добре да го няма(излишни пари,излишно тегло,излишни главоболия).
Първоначално публикуван от itso1
Преглед на мнение

Наистина всичко е много субективно и точно заради това започнах с думите
Първоначално публикуван от ЕМО
Преглед на мнение
От доста време дискутираме въпроса "Има ли смисъл от стартер" и аз не съм против стартера "по-принцип"-просто се опитвам да обясня кога според мен е необходим и кога не.На мен за сега не ми е нужен.
Айде стига съм писал , ами да ходя да карам че се стъмни

Коментар