Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем Yamaha Yz 125

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Проблем Yamaha Yz 125

Ясно. Ами ще взема една нова на Denso да пробвам.
    -- Yamaha Yz 125 --

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Гущеров - / Жокера / Преглед на мнение
      Аз също в момента карам с Denso !!!
      След безкрай много разочарования от NGK - смених марката !
      NGK-то / обикновенните 7лв. партчето/ , ми горяха през 2 карания !!! Купих NGK Iridium / 32 лв. парчето/ , изкара точно.....един преход от 120-30 км. и едно леко каране от 30тина км и до там !!!

Купих си Denso обикновенна / за 5 лв. парчето, каквато я дават като еквивалент на NGK / и за момента вече повече от 400 км нямам проблем със свещта!!
      А като разлика във вървежа , лично аз на моя си мотор - НЕ съм усетил !
      П.п Като палене /аз нямам кикстартер , само на копче съм/ , мотора пали по-бързо студен от колкото с ментаците NGK ,с които е залят пазара в момента !Поздрави !
      Аз съм с обикновенна свещ на Дензо вече около 4000 км, така че съм доволен от нея И също като теб имам вълшебно копче за стартиране на мотора Иначе ми хареса израза ти за еквивалента на свещ NGK! Дензо си имат каталог и по него излиза номера на точната свещ, няма нужда да се търси по номерата на други марки свещи и прочие, но явно на продавачите така им е било по-лесно
      SUZUKI DRZ SuperMoto

Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...

Коментар

Здравейте. Неделя покарах и тази свещ Дензо, която бях купил издаде багажа. Вярно мотора видя доста зор, доста го покарах и все на ръчка и свеща изби, мотора угасна. Сложих друга свещ и тя е Дензо и нямаше проблеми. Да не би от високата температура на двигателя и свеща да не е издържала (все пак е доста евтина и е обикновена свещ) и затова да стане така.
        Между другото и от преди е така и сега, мотора не гори много. Не мога да кажа колко на 100км гори, но е малко А мотора си върви много добре сега, неделя да ми е изгорил към 2л и то на ръчка. Дали трябва да е така. Да не би да има някакъв проблем Все пак тези мотори си горят доста.
        -- Yamaha Yz 125 --

Коментар

Живота на свещите е една от великите мистериЙ. Май малко прилича на тото.
          Цвета на свещта която си свалил може обаче да ти подскаже при какви условия е работила - идеален би бил светло керемиден. В случая питаш дали не ти е бедна сместа? Ако свещта е по скоро бяла или със следи от прегряване - вдигай иглата с едно деление нагоре.

ПП : Не че е лошо да гори малко мотора, ама ще прогори буталото ако работи с бедна смес.
          0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Ами като бях с NGK-то модел за моя мотор си беше черна, след това тя издаде багажа, сложих тази Дензо, но и тя издаде багажа (беше леко черна и тя), а сега тази, с която съм (пак е на Дензо) и тя е черна. Да отвъртя ли болта за въздуха да пуска повече или да не го барам. Чел съм, че тези мотори не ги бърка дори да е по-богата сместа. Но може би и от това свещите си отиват.
            -- Yamaha Yz 125 --

Коментар

Черна свещ ще рече, богата смес. Отвиването на болта влияе само въздуха за тихи обороти. Сваляй иглата с по едно деление надолу постепенно докато се уцели сместа. Повечето домашни майстори вдигат на горе та да върви повече ,като влиза повече гориво.
              0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Преди беше на най–горно положение иглата и е същата работа. Сега е на второ положение от горе на долу.
                -- Yamaha Yz 125 --

Коментар

Или сваляй още надолу и/или се оглеждай внимателно за износвания. Свери си и размера на главния жигльор. Независимо , че е двутактов цвета на свещта не би трябвало да е чисто черен.
                  0888932647

Коментар

Да слагам иглата да пуска повече гориво, това ли имаш в предвид под сваляй надолу. И също като износвания какво точно да гледам ?
                    -- Yamaha Yz 125 --

Коментар

Да я свалиш иглата по-ниско - да вдигнеш нагоре зегерката дето я държи та да свали притока на гориво в горивната смес. А за износване гледай и иглата и гнездото в което влиза. Да не би поради износване да постъпва повече гориво. При всяко положение процеса ще е на проба-грешка така че се запасявай с търпение и записвай какви комбинации си пробвал вече и с какъв резултат - като разход на гориво, мощност, цвят на свещта и всякакви впечатления от поведение на мотора. Те за това са оставили производителите възможности за реглаж - да може да си направиш машината да работи така както на теб ти е добре като стил на каране, надморски височини ......
                      0888932647

Коментар

Ами преди беше най-горе иглата и като разход пак не гореше кой знае колко и като вървене беше добре. Реших да пробвам какво ще стане ако я пусна надолу иглата и може би като вървене е малко по-добре от преди. Не мога да кажа. Свеща преди пак беше черна, когато иглата беше на най-горно положение. Може би има износване. А може и да пробвам да намаля нивото от поплавъците.
                        -- Yamaha Yz 125 --

Коментар

Ако иглата е била най-горе и си я свалил - сваляй още докато не усетиш влошаване на работата. Пак казвам - една камара мераклиЙ за повече вървеж вдигат иглите най-високо и се заблуждават , че ще върви повече. И като не усетят разлика я зарязват там. А следващия собственик се чудииии.

Нива на поплавъци не пипай ако са си правилни. Първо мери къде е нивото с маркуче. Провери въздушен филтър и пътища на въздуха....
                          0888932647

Коментар

Филтъра съм го прал миналата по миналата събота и е омаслен. Освен да не пипам наистина поплавъците. А как да меря нивото ?
                            -- Yamaha Yz 125 --

Коментар

Първоначално публикуван от Enduro world Преглед на мнение
                              А как да меря нивото ?
                              То требе да се чете повечко. Има няколко теми за карбове само тук. Закачаш прозрачно маркуче на дренажния отвор на поплавковата камера и отвинтваш винтчето. Действа като водна терзия.
                              0888932647

Коментар

Аха. Ами ще потърся някоя тема да прочета.
                                Иначе много благодаря.
                                -- Yamaha Yz 125 --

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X