Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем Yamaha Yz 125

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем Yamaha Yz 125

Аха добре. Благодаря колега.
    -- Yamaha Yz 125 --

Коментар

Днес ходих да взема лагера. Бяха получили, но обикновен без канал ролков лагер. Имаха лагер с улей, френски SNR и взех него.
      Колеги имам един въпрос. Дали примерно има разлика между качеството на японския и френския или примерно ако лагера е немски, при тези обороти, които мотора развива дали единия ще се разбие по-бързо или е все едно.
      -- Yamaha Yz 125 --

Коментар

Слагай смело - ползвал съм такава марка . Сравни броя на съчмите - на оригиналният ти може да е с една повече . По принцип е хубаво да се сменят и двата лагера с нови и е добре да са еднакви .

Коментар

Ами аз сменям на вала, съединителя и този на оста където е за предната зъбчатка. Значи няма да има проблем. Ще погледна съчмите, но това проблем ли е ?
          -- Yamaha Yz 125 --

Коментар

И двата лагера са с по 7 съчми.
            -- Yamaha Yz 125 --

Коментар

Колеги преди малко сглобих двигателя и пак вала опира в единия картер. Вала е центрован. Всичко си сглобявам както трябва. Някакви идеи защо може да опира.
              -- Yamaha Yz 125 --

Коментар

Да не би да има фабрично нЕкоя гарнитурка между капаците дето си я спестяваш? С колко и къде опира?
                0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Колега няма. В мануала с частите също няма. И не съм поръчвал. А пък и като го разглобявах също нямаше. Само силикон. Сега пак слагах силикон. Защо така не знам. Звънях на един майстор и каза ако искам да му го занеса да го види и сигурно ще го дам. Макар и да искам аз да си го направя.
                  -- Yamaha Yz 125 --

Коментар

Вала осово се ограничава от лагера,така че или лагера е по-тесен,или не е на мястото си,или някоя шайба липсва.Огледай внимателно нещата,а също провери ширината на вала и на картерите в сглобено състояние,трябва да има поне милиметър разлика,та до ти остане по 0,5мм.хлабина от двете страни..Дано си ме разбрал.Успех!

Коментар

Значи лагера е същия като стария. Днес поогледах двигателя и ми се вижда, че от тази страна където не опира може би е около 3мм и лагера не е влязъл докрай. Като го сглобявах правих така - слагам скоростите и всички на десния картер, вала го слагам във фризера да позамръзне и награвям картера. След това слагам вала на картера. След това нагрявам другия картер (левия) и го слагам и него.
                      А сега мисля да пробвам да сложа вала на левия картер и така да го сглобя.
                      Между другото търсих сервиз мануал за мотора, но не намирам нито в гугъл, нито тука в темата за мануали. Ако някай може да помогне да го намеря да помага.
                      -- Yamaha Yz 125 --

Коментар

Колеги също, ако може да ми кажете как да разглобя двигателя. Смисъл, че първия път като го отварях чуках и си научух урока като разцентровах вала. Сега как да го отворя? Със скоба и каква, дали мога да направя.
                        -- Yamaha Yz 125 --

Коментар

Чекай да пробвам.Yamaha YZ 125 Service Manual - 2005.rar
                          0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Благодаря, ама аз не съм споменал, че мотора е 1990 година. Извинявам се.
                            -- Yamaha Yz 125 --

Коментар

А за разглобяването.
                              -- Yamaha Yz 125 --

Коментар

Първоначално публикуван от Enduro world Преглед на мнение
                                Благодаря, ама аз не съм споменал, че мотора е 1990 година. Извинявам се.
                                Ъъъъ. Дано се сетя довечера, че колекцията ми е на гаражния комп. Разглабянето нЕма да мине без почукване. Предварително набий някакви "клинове" между капаците и почуквай внимателно през по-мек метал или твърдо дърво. Щото чак за такива скоби хич не се сещам. Добре е да има втори човек да ти държи капаците под напрежение. Не е чак толкова мек коляновия вал. А ако е - по-добре още сега да си покаже.
                                Последно редактирано от Жоро Нешев; 26-11-12, 09:10.
                                0888932647

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X