Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем Yamaha Yz 125

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем Yamaha Yz 125

..Като го сглобявах ги сложих в отворено положение..
    Клапите трябва да са затворени до към 6 - 7000об/мин.
    Силата е нищо без контрол.

Коментар

Значи трябва да ги сложа в затворено положение.
      -- Yamaha Yz 125 --

Коментар

Как мога да ги нагласям ?
        -- Yamaha Yz 125 --

Коментар

Нямаш ли мануал за мотора ?? Тая клапа си има допуски ! Трябва да видиш как го дават по книга !

Аз лично ,си настройх клапата по книжка , а именно леко пропаднала / така се води , горния край леко закрива отвора/ , нооо все пак съм с по-различен мотор и ЕНДУРО , аа ти трябва да потърсиш мануал, за да стане всичко както трябва , всичко друго е компромис и обикновенно води след себе си само главоболия

Поздрави !
          Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

Коментар

Ясно, но този мануал не мога да го намеря. Бая търсих и не - няма и няма. Все за по-нови модели.
            Тази седмица като си отида на село ще отворя и ще я сложа в затворено положение да видя дали ще стане нещо.
            -- Yamaha Yz 125 --

Коментар

В сайта на Ямаха за Бг има само след 2001г. В някой друг сайт на Ямаха не съм проверявал. После ако имам време ще погледна по другите.
              EXC TPI 2019

Коментар

Да. Аз съм звънял в Ямаха, но казаха, че имат мануали само за след 2000 или 2001 .
                -- Yamaha Yz 125 --

Коментар

А ако я сложа в затворено положение дали ще работи. Защо сега като е отворена не влиза в оборот ?
                  -- Yamaha Yz 125 --

Коментар

Мотора вече работи както трябва. Запалих го, разхлабих плочката при магнета и започнах да я въртя и мотора си дигна леко оборотите и се режеше перфектно. След това го изпробвах в движение и е като оса . За сега е това. Поздрави
                    -- Yamaha Yz 125 --

Коментар

• От: Проблем Yamaha Yz 125

Тъй като както винаги трябва да съм прецакан вчера мотора счупи клапата и буталото е сигурно задрало и изобщо не мърда. Сега ще се правят клапи и сигурно риза и ново бутало ще се вземат. Язък за всичко
                      Искам да попитам дали някой може да каже как да извадя цилиндъра, защото вчера се мъчих и не става. Ако има някакъв вариант, примерно да нагрея или не знам
                      Извинявам се ако е глупав въпроса ама....
                      Поздрави
                      -- Yamaha Yz 125 --

Коментар

Искаш да кажеш, че цилиндъра излиза с буталото нагоре защото е задрало.
                        EXC TPI 2019

Коментар

Първоначално публикуван от chavetoo Преглед на мнение
                          Искаш да кажеш, че цилиндъра излиза с буталото нагоре защото е задрало.
                          Най вероятно така е станало,тогава на помощ идва господин чуков и обло дърво с диаметъра на буталото и бой,най лошото е когато буталото е блокирало в най долно положение,че тогава трябва да се подлагат подложки между цилиндъра и картерите.

Коментар

Буталото е някъде на средно положение почти в горна мъртва точка. Ами явно ще е с чука. Аз пробвах с чука, но не стана нищо, а пък и трябваше да си тръгвам за града и не съм се занимавал много.
                            -- Yamaha Yz 125 --

Коментар

Днес свалих цилиндъра и буталото. Цилиндъра е добре, няма надрано. Но главата и буталото са ужас

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00364.jpg
Прегледи:1
Размер:180.6 КБ
ID:5460578Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00365.jpg
Размер:135.5 КБ
ID:5460579Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00366.jpg
Размер:165.6 КБ
ID:5460580
                              -- Yamaha Yz 125 --

Коментар

Според вас главата дори и да се шлайфа дали ще става за работа ? Май не..
                                -- Yamaha Yz 125 --

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X