Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем Yamaha Yz 125

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем Yamaha Yz 125

А за цената колега и на мен ми се струва ниска. Момчето каза, че е правил много мотори и каза, че ще стане добре. Дано да няма проблем.
    -- Yamaha Yz 125 --

Коментар

Поръчах бутало и гарнитури за двигателя. Буталото ми се струва, че е много евтино 125 лв. От Ямаха в Пловдив. Питах да не би да е някакво менте, но ми казаха, че всичко е с марката Ямаха, но за производство не знаят. Според вас струва ли си.
      -- Yamaha Yz 125 --

Коментар

Здравейте имам yamaha yz 125 97 година , но цилиндърът е много износен , а чисто нов е 1000 лева може ли някой ако има втора употреба или ако знае откъде бих могъл да взема по ефтино да помогне !!!!

Коментар

Искам да попитам дали ако коляновия вал е разцентрован като сглобя двигателя от страната към съединителя вала опира в картера и не може да се движи. Вижда се, че от едната страна е добре, а в другата опира. Един приятел ме посъветва да отида да го видят дали е центрован и ако трябва да го центроват. И друго на старото бутало има една стрелка, която като извадих буталото сочеше към карбуратора. Така ли трябва да бъде. Новото бутало още не пристигнало, но да знам и ако на него има стрелка как трябва да го сложа.
          -- Yamaha Yz 125 --

Коментар

На мен нищо не ми стана ясно от обясненията за коляновия вал. Иди да го проверят. А стрелката на буталото трябва да сочи напред.
            0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Значи трябва да сочи към отвора за изгорелите газове, където се слага резонатора.
              А за вала..като затворя двигателя и стегна болтовете от едната страна опира в картера и вала не може да се движи.
              -- Yamaha Yz 125 --

Коментар

Не винаги стрелката сочи напред . На сузуки джебел (др) 200 стрелката сочи назад към карбуратора . Ако на твоя ЮЗ 125 е монтирано на обратно , ключовете на сегментите щяха да попаднат в продухвателните отвори на цилиндъра . За по - сигурно отбележи с един молив върху челото на буталото къде са разположени щифтовете . Сложи буталото в цилиндъра и сам ще разбереш в каква посока трябва да сочи стрелката .

Коментар

Потърси в форума относно цилиндъра.Преди 2-3 дена четох някъде,че някой си е пратил цилиндъра в Германия ако не се лъжа и са му сложили никасилово покритие.Каза,че са му го върнали като нов.За цената не се сещам,но потърси.Дали ще го пратиш или не,няма значение.Поне ще научиш полезна информация Успех!
                  Yamaha Dt 125 R > Suzuki DRZ 400 E > Beta Rev 3 "06" > KTM 520 EXC

Коментар

Значи ключа на сегмента трябва да сочи към изпускателния отвор. Посоката на стрелката е към ключа. Така ли ?
                    -- Yamaha Yz 125 --

Коментар

Здравейте. Вече ще сглобявам двигателя, но излезна още един лагер за смяна, който е с улей http://enduro450.snimka.bg/motorcycl...96885.29049008 Ето снимка. В един магазин има, но е скъп. Ако купя лагер без улей дали ще може да се направи такъв. Примерно някой стругар..
                      -- Yamaha Yz 125 --

Коментар

Това е лагер с канал за скоростна кутия . Отбелязва се с буквата N накрая . Например 6205 N , който е също за ямаха , но шосейна 750 куб. Цената му беше около 10 лева на НТН . Потърси в голям магазин (фирма) за лагери - Триера , Хубата ..... . Ако имаш зор свиркай .

Коментар

Добре ще потърся. Иначе да лагера е 6304NX2. Ами ще потърся, а това да се направи на струг. Ще има ли проблем ?
                          -- Yamaha Yz 125 --

Коментар

За сега намерих това http://www.lagerite.com/ceni/29-631/-NJ%20304.html лагера е с такива размери и пише, че с канал за зегерка.
                            -- Yamaha Yz 125 --

Коментар

Поръчах лагер японски на Koyo с канал. Утре ще го взема. А вчера взех лагер на съединителя. Моя стария е с метална капсула от едната страна, а този новия е с капсула от двете страни и са пластмасови. Дали ще има проблем при смазването на лагера ?
                              -- Yamaha Yz 125 --

Коментар

Първоначално публикуван от Enduro world Преглед на мнение
                                Поръчах лагер японски на Koyo с канал. Утре ще го взема. А вчера взех лагер на съединителя. Моя стария е с метална капсула от едната страна, а този новия е с капсула от двете страни и са пластмасови. Дали ще има проблем при смазването на лагера ?
                                От едната страна можеш да я махнеш Става с някоя по-малка права отверка. Ако го оставиш така капсолован от двете страни няма да се маже хубаво

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X