Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сглобяване от нула" на мотопед „Балкан“

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Сигурно си мислите, че работим нещо по предницата на балканчето?

Нищо подобно… някои отидоха на морето и ще се върнат в началото на м. септември, други решиха точно в съботите и неделите да се катерят като диви кози по върховете.
    Ама и я си клечим на дувара и си чистим пушка стара : -)

Все пак има малък напредък – ясно е почти всичко около седалката, а тази седмица ще ми дадат и изкуствена кожа.

Вижте и Ver. 2 на това, което направихме от ягоди и шоколад, направете го и вие и впечатлете гостите си, за да не си мислят, че сте от село : Chocolate and Strawberries Ver 2 - YouTube
    Натиснете снимката за да я уголемите  Име:GW.jpg Прегледи:0 Размер:310.0 КБ ID:6966584 Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Balkan_MK50_sedalka_1.jpg Прегледи:0 Размер:273.5 КБ ID:6966585
    Последно редактирано от LR2014; 03-06-24, 06:55.

Коментар

• Работата по сглобяването продължава, ама дистанционно и виртуално. Въпреки че само си говорим, все пак има малко движение - пристигна последният голям елемент от балканчето.

Има сериозна вдлъбнатина, обаче, един от нашите е чел в интернет, че ако резервоарът се напълни с царевица и вода и се нагрее, тогава ще се издуе. Това ми изглежда странно, но щом го пише в интернет, няма начин да не е вярно.

А това трябваше да е видео е коктейл Cuba Libre, но нещо се обърка и вижте какво се получи: Pelmeni - YouTube

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Rez_1_840.jpg
Прегледи:493
Размер:161.0 КБ
ID:6967033 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Rez_2.jpg
Прегледи:490
Размер:321.2 КБ
ID:6967034

Коментар

• Ама така кажи - че си болен от инфлуенца, станал си инфлуенсър, а със писанията си целиш да ни привлечеш в канала си в йотубето за да зяпаме словоблудствени клипове...
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
          Ама така кажи - че си болен от инфлуенца, станал си инфлуенсър, а със писанията си целиш да ни привлечеш в канала си в йотубето за да зяпаме словоблудствени клипове...
          Написал си "словоблудствени клипове"… ако беше написал „перверзни клипове“ щяхме да имаме повече посетители на канала от сегашните два-трима човека. Засрами се!

Коментар

• Кожата за седалката пристига с малко закъснение, но пък вече е направена грубата скица на отделните парчета. Машината за шиене на кожа съм я оставил в една скромна колибка на морето и ако отида да я взема, не съм сигурен дали и аз ще се върна преди средата на септември.

Обаче, предната капла ми изглежда много куха и според мен вътре е имало нещо. Не че няма и други кухи неща в живота ни, напр. кухи лейки, шамандури и др., но все пак е притеснително. Виртуално споделих това с екипа и въпреки че те си лежат на плажа и въобще не им пука за забавянето на проекта, решихме да не гадаем, а да се допитаме до експертите.

А това е само за феновете на Star Wars, другите да не гледат: Baby Yoda Cocktail - YouTube

Име:Leather.jpg
Прегледи:433
Размер:365.5 КБ
ID:6967506 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Sedalka_3.jpg
Прегледи:455
Размер:59.6 КБ
ID:6967507 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Kapla_PR_1.jpg
Прегледи:466
Размер:677.1 КБ
ID:6967508

Коментар

• Първоначално публикуван от LR2014 Преглед на мнение
              Написал си "словоблудствени клипове"… ако беше написал „перверзни клипове“ щяхме да имаме повече посетители на канала от сегашните два-трима човека. Засрами се!
              Сега погледнах в портфейла, в раздел "какво са ми платии до момента за реклама имитаторите-реставратори на матаретката".
              Там няма нищо! Ти се засрами!
              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Вътре се помещават челюстите за предната спирачка.
                Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

• Първоначално публикуван от kameno karp Преглед на мнение
                  Вътре се помещават челюстите за предната спирачка.
                  Един ми обеща предна спирачка, ама още не съм получил кутията цигари, която има да ми връща още от казармата, така че не съм голям оптимист.
                  Освен това си мисля, да не би тази предна капла всъщност да е била задна, а някой да я е сложил отпред и да е карал без предна спирачка.

Коментар

• Балканчето не е заек, че да избяга, но все пак нещо е свършено – това са шаблоните за седалката, ако някой се интересува от шев и кройка, ще покажа и машината за шиене.
                    Ако някой има балканче под ръка, би ли измерил дължината и широчината, че се налага да се направи една преместваема платформа на колела и върху нея да се сглобява всичко – вече няма място в помещението.
                    Хайде на пистата в Бършен (30.06.2024), хайде на Камен бряг (01.07.2024), всичките мацки … както се пееше в една култова песен преди време :- )

Име:image_943920.jpg
Прегледи:408
Размер:473.4 КБ
ID:6967916

Коментар

• Предна си е каплата.
                      Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

• Днес се спънах в тези неща, които трябваше да докарам / изпратя.
                        Но доколкото си спомням чаках координати...
                        Нещо съм пропуснал или не са нужни вече?

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:bl1.PNG Прегледи:0 Размер:1.02 МБ ID:6968365

Бобината е 12V но съм чувал, че това не е проблем за балканчЕто.
                        А от високоволтовият кабел ще отрежа колкото е нужно!
                        Враг усраине

Коментар

• LR2014
                          LR2014 коментира
                          Редактиране на коментар
                          Нужни са, но още не можем да стигнем до тока! Имаме други ядове и проблеми с дисцилината на работещите по проекта :-)
                          Мисля, че преди време изпратих лично съобщение, но не съм сигурен, дали съм успял да го пусна правилно.

• Esper
                          Esper коментира
                          Редактиране на коментар
                          Ми като стигнете до тех - драсни къде да ги засиля.
                          И дано не съм ги затрил до тогава, че кондензатора например го намерих едва преди няколко дни.
                          Естествено изобщо не търсех него

• Оказа се, че е имало и предната спирачка, обаче нашият човек в Сливен си мислил, че ни я бил дал. Наложи се остро да го порицая за неговото безхаберие и да прехвърля върху него вината за забавянето на този проект, както и върху ония от нас, които са на морето и нямат планове да се прибират скоро в София и да се захващат за работа. Всичко аз трябва да върша!

Има много снимки и видео, но ще кача само две минути от най-интересното от пистата в Сливен – 30.06.2024 г.: https://youtu.be/mkIiwI7gaOQ

От Джулай морнинг няма да качвам снимки и видео, защото ние сме се събрали тук да обсъждаме Балкан МК50, а не красиви мацки на плажа и не искам да имам проблеми с началниците на форума.

Име:Disk.jpg
Прегледи:291
Размер:931.4 КБ
ID:6968458

Коментар

• Налага се сам да почиствам частите за балканчето, а едно време не беше така - всички знаеха кой е началникът. А сега какво се получава – работниците на морето, шефът сам с ъглошайфа!
                          Вътрешните повърхности са недостъпни и мислих за пясъкоструйка, но реших, че не е добра идея. На каплата има остатъци от хромиране/никелиране, които много трудно се свалят с шкурка, да не кажа невъзможно.
                          Някой пробвал ли е да сваля с химикали боя и хром/никел, нещо конкретно да препоръчате, макар че с тези ментета на пазара, вероятно нищо няма да се получи.

Почистването за 12 секунди: Cleaning - YouTube

Един летен коктейл, защото ми омръзна само аз да работя: Summer cocktail - YouTube

И малко мотори от Бършен - къде са те, къде сме ние :-)

Име:Балкан_МК_50.jpg
Прегледи:238
Размер:197.7 КБ
ID:6968806 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Балкан_МК_50_1.jpg
Прегледи:231
Размер:316.0 КБ
ID:6968807 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Moto.jpg
Прегледи:228
Размер:413.9 КБ
ID:6968808 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SL 2.jpg
Прегледи:226
Размер:470.5 КБ
ID:6968809 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SL 1.jpg
Прегледи:232
Размер:648.0 КБ
ID:6968810

Коментар

• Работим интензивно по балканчето, ама онлайн
                            Нещата все повече отиват към Plan C, освен ако не стане ЧУДО!

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Balkan_MK_50.jpg Прегледи:0 Размер:160.3 КБ ID:6969194

Коментар

• Голям скандал в екипа. Смъртоносна опасност грози проекта!

И нашият екип, подобно на политическите партии, както е модерно сега, се разцепи на отделни групи, като в някои фракции дори има по-малко от един човек. Имаме дори и независим участник в тези крамоли.

Причина за скандала е един малък въпрос, който възникна след като събрахме около 80 % от необходимите части - как да продължим с балканчето?

Едните искат всички части да останат със следите от времето (оригиналната боя, където е останала, очуквания, огъвания и т.н.), другите искат да възстановим фабричния блясък на балканчето.

Доводите са лъскав кич, бутафория, лъжа и „македонски исторически обект от гипсокартон“ срещу ръждясал боклук, таратайка, развалина и антиестетика.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X