Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сглобяване от нула" на мотопед „Балкан“

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ако се чудите, защо сглобяването на това балканче може да продължи по-дълго и от сериала „Робинята Изаура“, ето и отговора:

Три седми цялата дружина мисли върху тази резба, защото и плашката М10х0.75, която купихме, не я захваща. Да не би да е, как да го кажа… обратна, а ние да се опитваме да я вкараме в правия път?!

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:М10_0.75_Problem.jpg Прегледи:0 Размер:466.5 КБ ID:6999323

Коментар

• Резбата на разговорен език е "ситна" като на велосипедните капли гайките,и не не е обратна.
      Имам цял двигател,бих ви го подарил с радост,но е на 2000км от мен

Коментар

• Първоначално публикуван от LR2014 Преглед на мнение
        Ако се чудите, защо сглобяването на това балканче може да продължи по-дълго и от сериала „Робинята Изаура“, ето и отговора:

Три седми цялата дружина мисли върху тази резба, защото и плашката М10х0.75, която купихме, не я захваща. Да не би да е, как да го кажа… обратна, а ние да се опитваме да я вкараме в правия път?!
        Добре, за особено мързеливите и стиснатите, болни от инфлуенца...
        Преброявате 10 навивки на резбата и измервате разстоянието между тях. След това разделяте А на Б, и получавате Ц.
        Дано след още три седмици да успеете да свършите и тая работа...
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• И като разбере каква е стъпката,какво!? Ами нищо и половина. Да влезе плашката в стъпката на резбата ще е равно на чудо. Такава замазана в началото резба се оправя с малка триъгълна пиличка,до положение да хване и тръгне гайката или на струг. Това от участък без резба да тръгнеш да нарязваш и да очакваш да влезеш в стъпката на неувредената е ебати оптимизма.😁
          Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

• Аз пък си мисля,че тази тема си върши идеално работата- независимо каква е тя. Пускал съм през годините, теми даващи готови решения или намирането на такива, за много по-популярна техника от 50 кубиково "Балканче" пък и не само аз, и те за съизмерими периоди от време далеч не са постигали такав интерес. Не че има значение...
            Ако това и "политиката" държат форума "над водата" аз съм ЗА!
            Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Коментар

• Тази дебилна тема, сваля нивото на форума.
              Пресата за коса и трабанттрансофмърът бяха по-смислени.
              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

• ogimaster
                ogimaster коментира
                Редактиране на коментар
                Tрабанттрансофмърът беше яка тема, даже имаше клипове как това ТНТМ се движи, а тук какво имаме .......?

• Първоначално публикуван от kameno karp Преглед на мнение
              И като разбере каква е стъпката,какво!? Ами нищо и половина. Да влезе плашката в стъпката на резбата ще е равно на чудо. Такава замазана в началото резба се оправя с малка триъгълна пиличка,до положение да хване и тръгне гайката или на струг. Това от участък без резба да тръгнеш да нарязваш и да очакваш да влезеш в стъпката на неувредената е ебати оптимизма.😁
              Така е, но, ако и плашката е с друга стъпка, съвсем няма да стане работата.

И коментаторите...

Коментар

• Би трябвало да е 10х1.0 нормална дясна резба.

Коментар

• kameno karp
                  kameno karp коментира
                  Редактиране на коментар
                  На М6 нормалната стъмка е 1. На М10 е 1.5.

• Първоначално публикуван от vwbeetle Преглед на мнение
                Резбата на разговорен език е "ситна" като на велосипедните капли гайките,и не не е обратна.
                Имам цял двигател,бих ви го подарил с радост,но е на 2000км от мен
                Благодаря за моралната подкрепа!
                Опашката от хора, които участваха с части и труд и то само срещу голи обещания за по едно завойче с балканчето, е толкова дълга, че вече е стигнала от София до Малко Търново. Съдейки по броя на обещанията, които сме дали, някой може да си помисли, че сме политици в предизборна кампания.

Коментар

• За някой, който разбира от механика и двигатели, въпросът с тази гайка сигурно е елементарен и изнервящ, но за нас е голям проблем. Гледайки измерванията, вероятно е дясна резба М10х1 мм, но плашката не я захваща. Профилът на резбата изглежда някак си трапецовиден, което би обяснило проблема, но е възможно това да са деформации.
                  Както по-горе е написал kameno karp, май ще трябва да се проба с някаква малка пиличка да се оправи началото.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Rezba_1.jpg
Прегледи:215
Размер:225.7 КБ
ID:6999596 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Rezba_2.jpg
Прегледи:217
Размер:181.9 КБ
ID:6999597

Коментар

• С тоя амортизиран шублер можете да правите измервания от вида "размерът е шублер, шублер и половина" или да го използвате за линийка за разчертаване...

Понякога да имаш инструмент който мери невярно е по-лошо от това да нямаш никакъв...

Редакция:
                    Не знам какво ляга на тоя конус но в тоя си вид той е неизползваем...

И коментаторите...

Коментар

• viperr
                      viperr коментира
                      Редактиране на коментар
                      На този конус ляга маховика на моторчето. Ще имат сериозни проблеми с превъртане.

• Голяма мъка с това Балканче... Отнесете го тоя болт при някой стругар да го премери. Така със снимки във форума няма да стане работата.
                    Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
                    Златомир Попов - Forry

Коментар

• Стоян Боюков-Sariones
                      Стоян Боюков-Sariones коментира
                      Редактиране на коментар
                      Тлва е на киляновия вал, а двигателят на "недоразумението" е сглобен. Или пък аз останах с такова впечатление.

• kameno karp
                      kameno karp коментира
                      Редактиране на коментар
                      Впечатлението ти е правилно. А Балканчето си беше много хубава машинка за времето си. Проблема му беше,че всеки беше майстор и всеки го бърникаше.

• Първоначално публикуван от LR2014 Преглед на мнение
                    За някой, който разбира от механика и двигатели, въпросът с тази гайка сигурно е елементарен и изнервящ, но за нас е голям проблем. Гледайки измерванията, вероятно е дясна резба М10х1 мм, но плашката не я захваща. Профилът на резбата изглежда някак си трапецовиден, което би обяснило проблема, но е възможно това да са деформации.
                    Както по-горе е написал kameno karp, май ще трябва да се проба с някаква малка пиличка да се оправи началото.

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Rezba_1.jpg Прегледи:88 Размер:225.7 КБ ID:6999596 Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Rezba_2.jpg Прегледи:96 Размер:181.9 КБ ID:6999597

Колега, не толкова повърхностно и небрежно, не стават така нещата, когато почнете нещо, правете го с нужното четене и мислене, нещата са прости но не може с просташки подход.

Първо - имате ли всички инструкции за ремонт и сглобяване на въпросния мотоциклет?

Второ - за резби, инструмента струва левчета и се нарича - комплект за измерване на метрични/инчови(имперски) резби, ето снимка.

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:res_ac4a5175b2e5b5659fa2e28bc2114ccc-3023475156.jpg Прегледи:0 Размер:225.1 КБ ID:6999764
                    Бъдете живи и здрави!

Коментар

• Резбомерът който се вижда на снимката долу, вляво става само за подпиране на масата за да не се клати. От стандартните резби няма такава завършваща с остър ръб като трион. Или ако има такава, тоя който я е направил е за отъркалване в катран и пера.
                      Хайде, при по-дребните резби може и да има, но при по-големите е техничекси аПсурд...

И коментаторите...

Коментар

• Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение

Колега, не толкова повърхностно и небрежно...

Първо - имате ли всички инструкции за ремонт и сглобяване на въпросния мотоциклет?

Второ - за резби, инструмента струва левчета и се нарича - комплект за измерване на метрични/инчови(имперски) резби, ето снимка.
                        Наистина го караме през просото, участниците не са сериозни, имаме някаква книжка за балканчето, но на никой не му се чете. Информация получаваме САМО от форуми и снимки, а за резбата вижте следващия пост, от който ще разберете, какво имам предвид...

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X