Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сглобяване от нула" на мотопед „Балкан“

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• За този съботно-неделен проект и това е много... наложи са да паля стария струг и да пусна една-две стружки : -)
    Направих два варианта, но търся оригиналния болт.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Bolt_2.jpg
Прегледи:232
Размер:88.4 КБ
ID:7009256 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Strug.jpg
Прегледи:240
Размер:162.9 КБ
ID:7009257 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Bolt_3.jpg
Прегледи:238
Размер:160.4 КБ
ID:7009258

Коментар

• Напредвате стабилно .

Коментар

• Промените са толкова динамични, че едва успявам да ги следя!
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Друго ми е интересно, човек имаш струга, да се чуди как се измерва резба.

Коментар

• vwbeetle
            vwbeetle коментира
            Редактиране на коментар
            И 3D програми ползва...
            На Балканчето му правих какви ли не ремонти на пътя,това когато бях 14-16 годишен.Инструменти,каквото имам.Шлайф на главата на бордюра...и те така ...и не само аз съм бил така.Центровката между чукчето със станиол от цигари.
            Ех хубави години бяха...
            Сега имам една пластмаса паркирана и хич не ми е интересна,пали върви,малко харчи няма я оная тръпка да се прибера с омазани ръце в масло,и да разправям как съм се оправил без телефон и интернет.

• kameno karp
            kameno karp коментира
            Редактиране на коментар
            Ей това им беше най-големия проблем на балканчетата-майсторите! И после-какви боклуци били.

• LR2014
            LR2014 коментира
            Редактиране на коментар
            Няма нищо странно в това, че имам струг, но не разбирам от резби. Аз имам и две китари, усилвател и микрофони, а дори не познавам нотите, не мога да свиря и да пея.
            Имам и ръчен пистолет за точкови заварки на нитове и болтове, ама… същата работа като тази със струга :- )

• Сипвам нафта в балканчето и пак отиваме на морето

Ето обаче няколко въпроса, които ще помрачат почивните дни:
          1. Какви са били оригиналните болтове на тръбата на карбуратора? С полуобла или шестоъгълна глава?
          2. Слага ли се грес на гарнитурите на цилиндъра и карбуратора или се монтират на сухо?
          3. Лостът на крачните скоростите май опира на гумения пръстен на двигателя. Някаква шайба ли трябва да има там?
          4. Ако магнетът е слаб и не индуктира достатъчно напрежение в намотките, как да се избере и купи друг? Всичко е втора употреба, как се разбира, че магнетът е добър?
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Balkan_Nafta.jpg
Прегледи:195
Размер:134.9 КБ
ID:7009646 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Carburator_Bolt.jpg
Прегледи:196
Размер:358.4 КБ
ID:7009647 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Shaiba_1.jpg
Прегледи:197
Размер:198.3 КБ
ID:7009648

Коментар

• Има плоска шайба там. Болтовете са стандартни за ключе 10 имат и шайбички отдолу. За магнета не зная.

Коментар

• Престанете с глупавите въпроси! До сега, ако много ви интересуваше техническата част на "Чутовния" проект, можехте да набавите съответната литература, и можехте поне едно реставрирано Балканче да намерите. Ма вас ви интересува само и единствено тъпият ви канал в Ю Туб. Не смятам да чета тази тема повече!
              Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

• Още ли не са го сглобили това тъпо Балканче? Аз даже не знаех, че имат канал в Тубата тия. Там, какво правят в клиповете? Пак ли сглобяват Балканчето?
                Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
                Златомир Попов - Forry

Коментар

• Имат канал в йотубето в който се лекуват от инфлуенца...
                Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Първоначално публикуван от viperr Преглед на мнение
                  Има плоска шайба там. Болтовете са стандартни за ключе 10 имат и шайбички отдолу. За магнета не зная.
                  Благодаря! Дяволът е в детайлите и наистина е странно, че няма детайлни снимки на култовото балканче :- )
                  Обсъждаме възможността да направим точен 3D Модел на балканчето, на всяка негова част, въпреки че това е доста трудно и то най-вече поради липсата на време.

Коментар

• Казват, че през септември бедните ходят на море, а богатите правят лютеница.

В началото на месеца т.н. „екип“ по сглобяване на балканчето се запиля по гръцките плажовете за поредното море и нещата съвсем замряха. Аз също бях на море, но съм отговорен човек и намерих време да направя и лютеница, така че сега цяла зима дебело ще мажа филиите, докато съзерцавам многострадалното балканче.

Все пак има малък напредък и купихме гащеризони, защото това е най-важното при сглобяването на едно балканче – да имате гащеризони! Това е несериозна работа, просто нямам думи!

На нашия единствен читател на темата искам да кажа, че сега около десетина дни ще сме в Турция, но в началото на м. октомври се захващаме сериозно с мотора!

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Balkan_work.jpg Прегледи:0 Размер:575.7 КБ ID:7010560
                    Последно редактирано от LR2014; 16-09-25, 07:33.

Коментар

• Браво! До следващата петилетка дано го сглобите...
                      Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
                      Златомир Попов - Forry

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X