Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сглобяване от нула" на мотопед „Балкан“

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Ей, пак беля, забравил съм ви папката с "manual"-а за балканчето, прибрал съм я в един куфар да не се оклепа и съм забравил да я пратя с двигателчето.
    ​​​​​Вчера рових из гаража и я намерих, да я пращам ли или ще си разпечаташ нова?

Коментар

Първоначално публикуван от siem Преглед на мнение
      Тази SEO оптимизация (боже какви думи знам) започва да губи скорост. 48 абоната и само един клип. Мисля си, че тубата предпочита и набляга на клипове, а шортовете са спомагателни (може и да греша). Опитайте и в някой готварски форум. Предполагам, че ще даде допълнителен тласък и стимули... С най добри чувства!!!
      Ами от Youtube разбираме дори по-малко, отколкото от балканчета.
      Дори не знам, кои са тези 48 човека и защо някои от клипчетата ни са гледани по 2-3000 пъти.
      Както вече споменах, аз и другите шматки покрай мен просто се забавляваме.

Коментар

Първоначално публикуван от Никола Преглед на мнение
        Ей, пак беля, забравил съм ви папката с "manual"-а за балканчето, прибрал съм я в един куфар да не се оклепа и съм забравил да я пратя с двигателчето.
        ​​​​​Вчера рових из гаража и я намерих, да я пращам ли или ще си разпечаташ нова?
        А, ясно - книжката за балканчето. Тъкмо се чудих, какво ли са ти изпратили.
        Не ми трябва, имаме я разпечатана в достатъчно екземпляри, дори погрешка веднъж във формат А3.

Аз имам да ти изпращам нещо, но другия проект се бави много и още не е готово това нещо

Коментар

С малко вакса задната гума стана като нова. Има нормални следи от употреба и сравнително добър и запазен грайфер. За нашите цели е идеална, особено заради надписите по нея.

Състоянието на вътрешна гума не беше проверено, защото помпата е в багажника на колата, който е замръзнал и няма начин да се отвори, поне докато не се установят трайно положителни температури. Освен това и двигателят не пали и причината не е ниската температура или изтощен акумулатор, а нещо с имобилайзера - няма сила, която да го накара да заработи преди март-април!

Но стига сме се оплаквали и да видим как протече първоначалното почистване преди разглобяване на задната капла на балканчето - бях сигурен, че са необходими някакви щанги, но поради липсата им се наложи да се използват подръчни средства.

Почистване на задната капла: Balkan MK50 - 1975 - YouTube

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Guma.jpg
Прегледи:515
Размер:216.0 КБ
ID:6953373

Коментар

https://www.facebook.com/commerce/li...are_attachment

Коментар

Първоначално публикуван от boreto2 Преглед на мнение
              Този линк сигурно води към нещо важно, но при мен не се отваря

Коментар

Всички части, които успяваме да намерим, се нуждаят от сериозно почистване. Никелирането или хромирането е невъзможно, а възникна и дилема – да останат без грубо вмешателство по външния им вид или да бъдат основно почиствани и боядисани…
                Това ще го решим на по-късен етап, когато съберем всички части.

Ето кратко видео за продължаващото почистване на задната капла: https://youtube.com/shorts/DrlpOAUb9rc?feature=share

А ако ви е писнало от масла и бензин, вижте какво можете да направите с няколко филии хляб, масло и захар: Cookies - YouTube

Коментар

https://www.facebook.com/commerce/li...are_attachment

Коментар

За разглеждане - https://www.facebook.com/groups/2175...oved&ref=notif

Коментар

• Почистване на единия амортисьор, покупка на една ръждясала ръкохватка и един счупен десен капак за двигателя – това е всичко от миналата седмица. Почти всички десни капаци, които се продаваха, бяха счупени (вероятно от веригите), но това няма да пречи за пробите на двигателя.

Въпросите са - как се казват гумените пръстени, посочени с червените стрелки и с какви са техните размери за задните амортисьори? И как се вадят старите и се слагат новите?

А ето тук можете да видите как пържим яйца за закуска: https://youtube.com/shorts/m6cRk-s0vbo

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Amor_1.png
Прегледи:290
Размер:1.22 МБ
ID:6955000 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Amor.png
Прегледи:292
Размер:1.10 МБ
ID:6955001 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:R_Cover.jpg
Прегледи:279
Размер:281.8 КБ
ID:6955002 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:RKF.png
Прегледи:289
Размер:811.8 КБ
ID:6955003
                      Последно редактирано от LR2014; 12-02-24, 06:43.

Коментар

• Тампоните трябва да се избият и набият с преса.
                        Търси подходящи по размер от автомобил.

Коментар

• Първоначално публикуван от Никола Преглед на мнение
                          Тампоните трябва да се избият и набият с преса.
                          Търси подходящи по размер от автомобил.
                          В квартала има няколко магазина за авточасти. Хората ми съчувстват, но не могат да ми предложат нищо подходящо
                          Последно редактирано от LR2014; 19-02-24, 06:33.

Коментар

• Чистим…
                            На болта, който задвижва челюстите на спирачката, имаше някаква една месингова пластинка, която се счупи. Сигурно има някакво предназначение, след като в била поставена, но това е положението. Тампоните излязоха сравнително лесно, а новите вероятно ще бъдат престъргани на струг от някакви други. Болтовете имат някакво ръбче под главата, вероятно против саморазвиване и няма начин да се намерят точно такива. Оказа се, че металните втулки са с различна форма и не е ясно, коя е оригиналната.

На една от снимките виждате кондензатора за бобината. Едва ли може да се намери нов, така че нещо друго ще се слага. Въпросът е, каква е била стойността му и за какво напрежение е?

Следва още почистване и монтиране на всички събрани до този момент части върху рамата – време е да заприлича поне малко на мАтор

С видеоклиповете е пълна каша, затова сега само снимки, но по-късно все пак ще има и малко видео.

Понеже в готварските форуми никой не се интересува от мотори, а тук със сигурност има хора, които се интересуват от готвене, ето и едно клипче, на което се вижда как правим печени круши: https://youtube.com/shorts/wDtTx09xGAM

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Amr_D.jpg Прегледи:0 Размер:293.5 КБ ID:6956319 Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Cap.jpg Прегледи:0 Размер:125.8 КБ ID:6956320 Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Disk.jpg Прегледи:0 Размер:300.0 КБ ID:6956321 Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Z.jpg Прегледи:0 Размер:855.5 КБ ID:6956322

Коментар

• Болта и пластината - стоп машинката на Балканчето. Пишеш " Стоп машина Балкан 50" в Гуглето и има всичко.

Коментар

• Зъбното колело на дясната снимка е много износено и е за в кофата.
                              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X