Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кое е най-гадното ви падане в стажа на ендурист?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Кое е най-гадното ви падане в стажа на ендурист?

най гадното ми падане беше преди 2 години. Караме си с едни приятели из гората обаче ни омръзна люлин планина и решихме да се прехвърлиме вав витоша. слизаме на черния кос и от там посока София тръгваме по асфалта за панорамния път. обаче на втория завой задръстване пътя взе да става тесен а спиране нема.малко влизаме в насрещното да не се фраснеме в некоя спряла кола обаче отсреща за мой лош късмет един камион :гондола: дето карат скална маса а и беше натоварен . И кво да правиме натискам спирачки мотора се плъзга по асфалта аз със него и се мушкам под камиона заедно с мотора .Влизам под камиона по инстинкт се задаржах за моста отдолу да спрът колите зад камиона обаче отдоло е тесничко и ми настъпи единия крак.След това вече не си спомням обаче се озовах във ВМА за три месеца с премазан крак вързан за леглото.РЕЗУЛТАТА Е жив и здрав и цял съм и още си имам мотор и си го карам

Коментар

за мен това е най гадното падане

самоче е с атв не с ендуро

стана толково бързо че не знам кое точно ми разпра очото

само знам че почудо сега виждам,защото ми го закърпиха с 9 шева.
      Имам и едно друго падане седмица преди това.падането се състоя от челен сблъсък на 5-та скорост в друго атв.резултата беше много дълъг полет както на атв-то така и на мен.
      Последно редактирано от Краси; 28-07-08, 09:52.

Коментар

Аз не изпозвам термина ГАДНО падане, предпочитам ПОУЧИТЕЛНО. Та... наи-поучителното ми падане беше след като си взех мотора от ''майстор'' изпода след като ми сменил задния диск и накладки да вземе да не сложи пластината която отлепя накладките от диска...
        РЕЗУЛТАТ:
        При спускане по баир (след дъжд) преди десен завой влезнах в насрещното за да го отрежа (СУПЕР), но след като ДОКОСНАХ задната спирачка тя блокира и предницата ми се заби в стена от зидани камани от вътре на завоя. Другото ми го разказаха приятели. Хвъркнал съм от мотора и съм се приземил в знак СТОП на 30м а мотора се бил заплел в мрежената ограда на паркинга от ляво на около 1,50 2м .
        ПОУКА
        Колко и да не съм МАЙСТОРА на Варна всичко по мотора (новия) си правя сам !!
        Последно редактирано от iva_kx; 08-09-08, 14:36.
        В този свят се живее и умира само по веднъж - очаквам и за двете поне номинаций за "Оскар"
        Варна, Сузуки ДР650РС

Коментар

Първоначално публикуван от dakota Преглед на мнение
          за мен това е най гадното падане

самоче е с атв не с ендуро

стана толково бързо че не знам кое точно ми разпра очото

само знам че почудо сега виждам,защото ми го закърпиха с 9 шева.
          Имам и едно друго падане седмица преди това.падането се състоя от челен сблъсък на 5-та скорост в друго атв.резултата беше много дълъг полет както на атв-то така и на мен.
          Нямаше нужда да слагаш толко големи снимки.

А да попитам - къде ти бяха каската и очилата по това време като караше?
          2010 CRF 250 R

Коментар

извинявам се за големите снимки.бях с каска acerbis която си пръсна от удара,и очила progrip,и на тях им се е.... мамата
            http://www.acerbis.it/moto/index.php...ail&id=5&cat=1
            http://www.progrip.it/default.asp?tip=0&ite=gog#top

Коментар

Първоначално публикуван от _-McCoy-_ Преглед на мнение
              Аз не изпозвам термина ГАДНО падане, предпочитам ПОУЧИТЕЛНО. Та... наи-поучителното ми падане беше след като си взех мотора от ''майстор'' изпода след като ми сменил задния диск и накладки да вземе да не сложи пластината която отлепя накладките от диска...
              РЕЗУЛТАТ:
              При спускане по баир (след дъжд) преди десен завой влезнах в насрещното за да го отрежа (СУПЕР), но след като ДОКОСНАХ задната спирачка тя блокира и предницата ми се заби в стена от зидани камани от вътре на завоя. Другото ми го разказаха приятели. Хвъркнал съм от мотора и съм се приземил в знак СТОП на 30м а мотора се бил заплел в мрежената ограда на паркинга от ляво на около 1,50 2м .
              ПОУКА
              Колко и да не съм МАЙСТОРА на Варна всичко по мотора (новия) си правя сам !!
              Кажи кой е майстора, който те подреди така, за да го имат в предвид колегите от Варна.
              DCRT®

Коментар

Moeто най гадно падане беше миналата година ,след леко расейване за секунди се озовах под мотора.След което се оказа че качествено си бях усукал коляното и две седмици в бокса.

Коментар

Първоначално публикуван от dakota Преглед на мнение
                  извинявам се за големите снимки.бях с каска acerbis която си пръсна от удара,и очила progrip,и на тях им се е.... мамата
                  http://www.acerbis.it/moto/index.php...ail&id=5&cat=1
                  http://www.progrip.it/default.asp?tip=0&ite=gog#top
                  Ауч, чак мен ме заболя. В какво си се ударил, че си пръснал каската Бая удар си е било.
                  KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

3-4 кълбета атв-глава,глава-камъни,ролбари-глава.бърза помощ счупени ребърца туй-онуй.

Коментар

Защо ли всички мотористи (атв-исти) обясняват падане по един и същ начин. И брат ми като се преби с пистата ми вика" ми първо виждам кола после небе, земя-небе,бордюр-рекламен стълб, и накрая пред банката.
                      KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

Първоначално публикуван от GSXR Преглед на мнение
                        Защо ли всички мотористи (атв-исти) обясняват падане по един и същ начин. И брат ми като се преби с пистата ми вика" ми първо виждам кола после небе, земя-небе,бордюр-рекламен стълб, и накрая пред банката.
                        Абе не е точно така:

1.Не виждаш коловоз
                        2.Мислиш си,че не падаш....падаш....падаш
                        3.Ама ти си падаш....и чак тогава небе,земя,трева в устата щото си без каска по гащета и по тениска.
                        4.Падаш и то не как да е а по ......рамо....рамо....рамо и малко по корем.
                        5.Боли..................... и сега след 3-ри месеца пак боли
                        6.Даже и на риба да ходиш по добре се облечи като за мотокрос.
                        ....Аз така направих(паднах де ).

Коментар

И аз бих искал да разкажа една подобна случка,която обаче е от дните,в които вело-офроуда преобладаваше в главите на моето поколение,а ендурото беше само мит,който единствено големите чичковци реализираха.
                          Та преди 4-5 години обажда ми се един приятел и ми обяснява по телефона-"Здравей,знаеш ли какво колело на "Крос" си купих страшно е,алуминиева рамка,предна дискова спирачка,21 скорости,няма равно просто!"-съответно и двамата въодушевени извикахме и братовчед му на въпросното момче,който пък имаше пистово колело,настроено за дълги преходи,и решаваме,че ще пробваме колелото по баира от водния резервоар към махалата(този баир представлява към километър асфалтов път,покрит със засъхнал бетон на"пльоски",с невероятно голям наклон,свързващ вилната зона на квартала със самия квартал).Изкачихме баирчето,уж да гледаме залеза,защото пред родителите също наклона не се славеше с добра репутация,особено за колесните "машини" и започнахме спускането,при което за щастие се бяхме раделили на дистанция 50 метра един от друг в редичка.Вече споменатото момче с пистовото колело отпраши със 72 километра най-отпред,аз най-отзад и приятелчето с новата придобивка по средата.Тъй като и двамата бяхме с планински бегачи,ни беше трудно да подържаме скоростта развита от приятелят ни и се движехме със скорост 55-60 км в час,спрямо индикатора на километража ми,но в един момент пред приятелчето ми излита едно куче и благодарение на яката му спирачка започна едно въргаляне с горепосочената скорост,подобно на таралежа соник в атака.Като спрях при него приятелят ми беше оставил една кървава линия към 4 метра и лежеше в безсъзнание на асвалта,след като едвам го свестихме той беше изпаднал в шок и при изправянето му ни се разкри доста потресаваща гледка-ухото му беше откъснато на половина,там където лицето му се е влачило по асфалта нямаше кожа,а само кръв и оголено месо,кракът му беше лошо изкълчен(но за щастие не и счупен) и целият беше изпонатъртен с липсваща кожа навсякъде по торса и крайниците.Не искам да обяснявам просто как се почувствах когато майка му дойде да го вземе и видя състоянието му-сама жена с единствен син.

Знам,че за много от колеги от форума това би се сторила невероятна и нелепа история за един велосипед,но е истина и за това призовавам,особено младите ендуристи като мен-независимо от това,каква машина карате момчета,гледайте всичко да се върши с акъл и внимание,а не с келешлък,защото ако едно колело може да причини такива щети,мотора не би простил също в подобна ситуация.

Специални извинения към по-старшите колеги,които сигурно се надсмиват над това "конско",но все пак с колегите новобранци сме длъжни да се подкрепяме и да си помагаме.

Поздрави,Виктор.
                          Hyundai Terracan 2.9CRDI 163p.s. LSD 2004
                          Hyundai Coupe 2.7 V6 2003
                          Vw Passat 2.8 V6 4Motion (Torsen) 2000
                          Gilera RX 125 Arizona

Коментар

Аз изобщо даже и не разбрах как стана.Толкова бързо.Усещах парене в окото и ужасна болка в тиквата,а по лицата на другите след мен четях колко зле изглеждам.Дори не помнех от коя посока съм дошъл.

Коментар

• Адреналина при падане.И големите травми

Здравеити колеги Нека споделим Адреналинави при падане и сериознитеви травми... Лично аз като се исуля съм на седмото небе... особенно във кал и неме питаите какво става като се пребера приятелката А наи голямата ми травма е счупено котре... Но си беше пак тръпка
                              [COLOR=Magenta][B]Ендуро клуб ™Crazy Job™ - Стара Загора [COLOR=Cyan]![/COLOR]
                              [/B][/COLOR][FONT=Arial Black][COLOR=Magenta]Hard Enduro Team [COLOR=Cyan]![/COLOR][/COLOR][/FONT]
                              [COLOR=Lime][COLOR=Cyan]-------[/COLOR] [COLOR=Magenta]И.Илиев[/COLOR] [COLOR=Cyan]-------[/COLOR][/COLOR]
                              [URL="http://www.sixdayscrazyjob.com/"][IMG]http://ftp.domainbg.com/JORO_HD/Six-days-logo.jpg[/IMG][/URL]
                              [COLOR=Red][B][URL="http://sixdayscrazyjob.com/"]http://sixdayscrazyjob.com[/URL][/B][/COLOR]
                              [B][URL="http://crazy-job.com/"]http://crazy-job.com[/URL][/B]

Коментар

Аз мога да се похваля, че нямам гадно падане. И с още нещо да се похваля - не съм си чупил кост. Чукам на дърво тези двете да не се променят никога.
                                Причините са две - харесвам бавното и технично каране и винаги съм с пълна бойна екипировка.
                                Иначе падания колкото искаш. Последното по-серизно - блъснах се в каросерията на едно камионче. Тъкмо излизам от гората в една селска улица, пред мен се движи камиончето и аз съм с около 50-60. За секунда си обърнах погледа встрани и като погледнах напред вече бях на 5 м от камиончето. Със стиснати спирачки успях да завия колкото може вляво и се ударих с коляно и кормило в камиончето. Коляното оцеля благодарение на наколенките, а мотора се размина със счупено палче за смукача.
                                Най-болезненото падане беше когато прескачах едно нищо и никакво дърво. Явно не съм вдигнал достатъчно предната гума а и дървото беше под ъгъл, та мотора се похлъзна, падна и аз върху него. Беше зимата и бях с жилетка и яке кордура. Кормилото ми влезе точно под ребрата, където и свършва предпазителя на жилетката. Добре че бях с якето, то ме спаси от по-сериозни травми.

Това всичкото не го казвам, за да се хваля, че съм недосегаем, а за да покажа колко е важна екипировкарта - поне за мен всяка една част от нея си е свършила работата и се е изплатила многократно.
                                Пожелавам на всички колеги безаварийно каране, но и да не забравяме че всичко зависи най-вече от нас. За разлика от асфалтовите ни колеги.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X