Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кое е най-гадното ви падане в стажа на ендурист?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Кое е най-гадното ви падане в стажа на ендураджия?

И от мен едно гадничко падане, въпреки, че не беше в движение. Т.е. аз не бях на мотора. Та, карам си аз по пътеката която обикаля Витоша на 1000 м. надморска височина. Равна, гладка като асфалт, но на места тясна около метър. На едно такова място стигам до едно поточе което не мога да премина. Големи камъни изровени от дъждовете и много стръмен страничен наклон. В ляво много стръмно нагоре, в дясно много стръмно надолу. Спирам и решавам да бутам мотора назад (Yamaha XT). Бутам, бутам, но това разстояние което съм минал за минути сега ми се вижда много. Реших да го засиля назад, да му кача задната гума по склона и рязко завивайки кормилото в дясно да обърна движението. Да но при този опит предната гума пропадна в пропастта, мотора тръгна надолу, повлече ме, а аз опитвайки се да го задържа паднах под него с главата надолу по склона. Легна ми върху корема, не мога да го помръдна. Правих няколко опита да се измъкна отдолу като змия, но на всяко помръдване се хлъзвахме по половин метър надолу без никакъв друг ефект. Започна да ми тече бензин по бедрото, предполагам от преливника на карбуратора. Добре, че беше поизстинал от бутането назад. Изпаднах в паника. Часът беше вече 19.30 - неделя вечерта. Туристите се бяха прибрали вече. Чантичката с GSM-а ми беше на кръста, затисната. След около час борба, като прасе с тиква, успях да се измъкна изпод мотора. Нямах вече сили дори да стоя прав. Обмислях вариант да го затрупам с шума - имаше много (беше есента), и да го тъся на другия ден. След около половин час почивка ми дойде "гениалната" идея да повикам приятели да го измъкнем. Стана, и всичко приключи добре.
    Какво прави само ефекта от паниката - никаква мисъл - само емоции.
    Поука - каквото и да се случи, седнете, починете, успокойте се и сигурно ще излязат много решения на проблема. И, избягвайте да карате сами (въпреки, че аз не се поучих за това ).

Коментар

на мен днес ми бе най-гадното падане ... пребихсе по много глупав начин ( карах бързо в непознат терен ) . резолтата от падането е : Изкривено комило , двоино салто и натъртване на тес****те ... още ме болят , а минаха 8 часа . Случка бе такава че се забих челно в един канал и мотора ми остана в него аз летях ... и летях около 10 метра
      http://ftp.domainbg.com/CECO_KANGOTO...%20EGOISTE.bmp

Коментар

Аз имам около десетина падания,но по гадните са били следните.Още на първата седмица както ми купиха мотора,караме с един френд (а моя мотор "бос") и на едни камъни натискам предна спирачка , и от там падам върху мотора, и както си бях по къси гащи и маратонки, си горя кръка малко над глезена,ама от тва горене имам белег сега(може би бяхме карали 2-3 часа без да спираме).Естественно ако имах бутуши нямаше да се случи такова нещо.Другите няма да ги изброявам.Тва ми е най бруталното може би
        [img]http://i.data.bg/06/10/24/101397_orig.jpg[/img]

Коментар

еми и аз така на всяко излизане по 5-6 падания ама леки за сега но не се знае по нататък какво 6те е !
          Honda CRE 250
          Nissan Patrol GR

Botevgrad Racing Team

Коментар

Аз съм падала два пъти,и двата по-много тъп начин...единият път от лигавня,а втория ми падна веригата и литнах...разминах се без счупвания ама с комоцио,моторетката със счупен стоп и изкривено кормило.Много е гадно да паднеш,дано повече на никой да не му се случва!!!

Коментар

Аз съм падал 2 пъти, първия път бях жалка картинка На паветата пред женския пазар в София газ-газ-газ една кола ме засече и аз зад мотора та почти да вляза под трамвая. А най-гадното беше скупчените бабички около мене - една ме пита как съм, друга ми се кара защо карам така. Добре че не помлях някоя от тях. Имаше едно момче та ми помогна да стана и да вдигна мотора, за което съм му много благодарен. Повече ме беше срам отколкото ме болеше

Коментар

До: Кое е най-гадното ви падане в стажа на ендураджия?

Аз като прочетох за случките на другите и се замислих доста да споделя и аз нещо макар, че от този сезон съм без мотор дано да е за кратко. Та падането не е някакво супер гадно но е комично. Тогава точно си бях купил мотора сузуки ДР 750 Биг (първия ми мотор) а съм висок 1.68м. и имах известни проблеми, та с един приятел си тръгваме от офиса в студенски град и спирам на едно Т образно кръстовище спирам да се огледам и виждам ляво една кака ама какво да ви кажа едни големи "ОЧИ", една къса пола, изчаквам я 10-15 сек да се приближи и да се направя на много отворен газ газ ама трябва да завия надясно и връщам газта и почти на място двамата с мотора на земята и тая минава покрай нас и заминава, добре че не сме много срамежливи.

Коментар

А сега и моята история,малко ми е трудно да пиша но това ще разберете защо е по късно.
                  Преди една седмица на 08.07.2007г.се събрахме с моите приятели от Велико Търново да покараме малко до Чумерна.Сутринта трагваме ние но аз маршрута не го знам и все изоставах.Моите приятели ме поизчакват но и аз се опитвам да ги гоня,излизаме по един хубав черен път около с.Пчелище който позволява да си караме със 70-80км/ч,и така след едно леко завойче и леко хълмче виждам един канал минаващ през пътя който е изкопан най вероятно от дъждовете,забих се в него,аз пред мотора се метнах,и вече като се спрях от калбетата осещам че не мога да си поема въздух,след известо време започнах да дишам по нормално и станах от земята,опитах се да вдигна мотора но не успях защото лявата ми ръка беше някък странно крива преди китката и не можех да я движа.
                  Абе като цяло се оттървах с счупена ръка на 2 места,натъртени гърди,рамо,ключица,дясно бедро и леко ме болеше вратът.А мотора който е Yamaha XT 93г. е с криво кормило,крива капла счупено лостче за скоростите и малко пластмаси.Моят съвет е да не карате бързо по непознати трасета.
                  [SIGPIC][/SIGPIC] Yamaha WR 426
                  ВСЯКО ПАДАНЕ Е ПРЕДПОСЛЕДНО

Коментар

Не знам точно как е изглеждала ситуацията, но в повечето случаи твърдото окачване и лекия мотор те избавят в тези ситуации. Особено ако реагираш навреме и подадеш газ за да олекотиш преедницата и освободиш хода на амортисьорите. Става въпрос за малки канавки, а не за трапове. А най-добре да се намалява преди сляп завой. Така че ако карате тежки машини се съобразявайте с възможните изненади.
                    http://filipdimitrov.com/ProfCycl/1_1-canyonbites.htm
                    В тази статия има доста говорено за слепите завои, нищо че е за шосейки. Някои от нещата са аналогични. Описано е точно разяснение на правилото "карай със скоростта с която видимостта ти позволява"
                    DCRT®

Коментар

До: Кое е най-гадното ви падане в стажа на ендурист?

Кое е най-гадното ви падане в стажа на ендурист....

Група приятели.
                      Катерим купищата пясък и чакъл на една кариера.
                      Аз съм предпоследен мотор.
                      няколко метра преди върха започват към мен да хвърчат прахоляци и камъчета.
                      Аз нещо кривнах....и с човекът зад мен се върнахме търкаляйки се. последствията - една пукната каска. Прецакато окачване. Криви капли....изпотрошени пластмаси....ръчки на спирачки и скорости. Една счупена ръка и няколко шева на главата ми.

Коментар

Първоначално публикуван от markan Преглед на мнение
                        А бе някой да има щастливо,прекрасно падане От моите никое не ме кефи ама са си мои та не им викам гадни.
                        щом искаш щаслово падане ето ти ас и оште един приател отиваме сас моторите да яадеме череши в черешовата градина в горубляне "София" ас бях с моята яамаха дт 125 а тои беше с една хонда мтх 80куб.см и пресичаме околовръснят пат и гледаме патрулка пуска бурканите и трагва кам нас и ние на каде та кам черешите там няма начин да ни хванат но беше валило и имаше големи коловози ас дадох гас на яамахата и внсто да си вляза вав черешите през патя ас през един пясак скочих и вав ваздоха давам ошегас а след него големи коловози и кал а приателят ми зад мене влазох вав коловоза сас 70км подлазна ми задната гума и на една страна мотора свта фана а ас целият в кал по носа по очите по устата навсякаде кал приатела ми с хондата седи и се спуква от смях и ми вика ставау бе патрулката ас ставам дигнах мотора до една дарво и се фарлям една висока тре уж да не ме видадт полоцаите
                        уж а мотора до дарвото приатела ми седи и се смее доиде патрулката и аиде на караулката а полицаите бяха двама като ме видеха се спукаха от смех оставиха ни на караулката уж другите полицаи да се опраат снас ама ние ги познаваме и ни пуснаха а яамахата цялата в кал аз целиа маиками като ме видя направо щеше да ме изгони от нас
                        LIVE TO RIDE/RIDE TO LIVE

Коментар

Чесно казано навъртях вече доста падания,всичките бяха гадни,но най гадното ми падане беше пред едно кафе пълно с народ от място с мацка на мотора
                          Даже успях да счупя ръчката на съединителя
                          По лошото беше че всички както си говореха,млъкнаха и загледаха сеира в захлас
                          NO PAIN NO GAME!
                          Kawasaki KMX125 / Jeep Cherokee Sport 2.5i
                          gsm:0887 52 67 55/0878 52 67 55

Коментар

Първоначално публикуван от toto_cagiva Преглед на мнение
                            щом искаш щаслово падане ето ти ас и оште един приател отиваме сас моторите да яадеме череши в черешовата градина в горубляне "София" ас бях с моята яамаха дт 125 а тои беше с една хонда мтх 80куб.см и пресичаме околовръснят пат и гледаме патрулка пуска бурканите и трагва кам нас и ние на каде та кам черешите там няма начин да ни хванат но беше валило и имаше големи коловози ас дадох гас на яамахата и внсто да си вляза вав черешите през патя ас през един пясак скочих и вав ваздоха давам ошегас а след него големи коловози и кал а приателят ми зад мене влазох вав коловоза сас 70км подлазна ми задната гума и на една страна мотора свта фана а ас целият в кал по носа по очите по устата навсякаде кал приатела ми с хондата седи и се спуква от смях и ми вика ставау бе патрулката ас ставам дигнах мотора до една дарво и се фарлям една висока тре уж да не ме видадт полоцаите
                            уж а мотора до дарвото приатела ми седи и се смее доиде патрулката и аиде на караулката а полицаите бяха двама като ме видеха се спукаха от смех оставиха ни на караулката уж другите полицаи да се опраат снас ама ние ги познаваме и ни пуснаха а яамахата цялата в кал аз целиа маиками като ме видя направо щеше да ме изгони от нас

Уникална драсканица!
                            Толкова пък да си неграмотен - трудно ми е да повярвам.

Стегнете се малко бре хора!

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнение

Уникална драсканица!
                              Толкова пък да си неграмотен - трудно ми е да повярвам.

Стегнете се малко бре хора!
                              Аз се издразних, че немога да схвана нищо и го зарязах
                              [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
                              [/FONT]________________________________________
                              [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
                              [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
                              [/CENTER]
                              [/CENTER]

Коментар

Първоначално публикуван от Даниел Туйков Преглед на мнение
                                Аз се издразних, че немога да схвана нищо и го зарязах
                                +1 Това направо ме блокира! Най-лошото е че любопитството ми ме кара да се опитам да го схвана, и така любопитството ми влиза в битка с невъзможността ми да го схвана, и блокирам! Това явно е некакво ново психо оръжие !
                                "Do not correct a fool, for he will hate you;
                                Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X