Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кое е най-гадното ви падане в стажа на ендурист?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

В понеделник направих най-якото си падане по черно засега. Отивах да се уговоря за един испит в студентски град и минах напряко през поляните, поскачах гледах да не се калям много че с декана щях да се уговарям та да съм в по прилежен вид. Свърших работата тръгнах да се прибирам и хванах същия път, на едно място една бабунка(не повече от 30-40см от земята) бях скочил на отиване та реших и сега да го направя. Е да ама се бях дръпнал много назад и ме ритна седалката в задника та погледнах мотора в "очите", не успях да се дръпна назад и паднах, като по анимационните филми направих 3-4 жабки по каската с крака сочещи слънцето . Видях звездите посред бял ден и в първия момент бях малко дезориентиран, но в общи лини нищо ми нямаше дори карах поне още 50км след това. Днес си говорих с един приятел ветеринарен доктор и той ме наплаши доста та се хванах и отидох до Пирогов, направиха ми две снимки, нищо спукано или счупено, разтегнати връзки на шиините прешлени, сега съм с яка която трябва да нося 10-на дена, не трябвало и мотор да карам макар че до там и обратно бях с него. Та пораженията са следните: по мен- разтегнати връзки, и подбити шиини прешлени от което ме боли врата като го мърдам, отпечатано кормило и на двете бедра, днес вече достигна толкова красивото тъмно-синьо. На мотора нищо му няма кормилото беше малко криво, но го пребих с чука и го оправих.
    До сега няколко пъти ми се е случвало това нещо- да ме рита задното окачване, аз и знам защо първо мотора ми е малко нисък отпред и ще трябва да му слагам подложки на кормилото, и второ защото поради първата причина карам много седнал. То не му е мястото в тази тема но все пак да си попитам- има ли някакъв трик с който да се науча да не сядам толкова често, със сигурност ще ми стане по-удобно като повдигна малко кормилото, но....

Коментар

Гичев, вземи да си отпуснеш пружината отзад. Когато задницата е настроена по-твърдо от предницата - така става. На мойта моторетка отзад пружината съм я охлабил до край, а отпред си е по-твърдичко и се кара по-добре.
      2010 CRF 250 R

Коментар

Първоначално публикуван от Gichev
        То не му е мястото в тази тема но все пак да си попитам- има ли някакъв трик с който да се науча да не сядам толкова често, със сигурност ще ми стане по-удобно като повдигна малко кормилото, но....
        Ами по-често ще ставаш на стъпенки и така ще свикнеш да караш прав.
        Особено това е важно да го правиш на терен с такива бабунки, за които разправяш!
        А и трябва да се научиш да преценяш кои от малките бабунки могат да се скачат и кои не. По принцип всички могат, но става с повече опит.
        И се въздържай от каскади!
        Ендурото и сексът не са шега работа !
        -------------
        Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
        http://crazy-job.com

Коментар

Абе аз скачам няма проблем, с Ямахата нали е лекичка си подскачах навсякъде, ама ми е много нисък отпред, пък и нещо го усещам като преминавам през неравности все едно не поемат двата амортисьора еднакво отпред, като мека гума се усеща. Трябва да си намеря някакъв мануал за това окачване да видя за какво става въпрос че те са едни врътки, едни чудесии, а не ти ли е удобно просто не става да се кара. Е сега ще трябва да се огранича с карането, особенно извън асфалтовото, че като се тръскам и ме боли врата.

Коментар

Re: Кое е най-гадното ви падане в стажа на ендураджия?

изрових тази тема от архива и реших да споделя и моите падания

първите ми падания бяха със скутер първо от задна гума прекантарих и туп на земята нямаше здраво място по мен лакти колена корем направо нямах кожа,второто ми падане пак със скутер на черен път с девойка отзад,си карам и се обръщам да видя дали групата е зад мен,девойката пищи Аз се обръщам и гледам че падам от пътя,хвърлям скутера но момичето се държи за мен и падам аз а тя върху мен и пак се бях обелил цялия,след това минах на др 600, та с него още на вторият ден при Буховският манастир на терасите си скачам,скачам и гледам една дълга права и скок и си викам това е моят скок,скачам поглеждам под мен мотор няма,а пък аз само по слънчеви очила,падам на земята и ми няма нищо,връщам се в селото и то пък точно сбора на селото и аз минавам от всички ме гледат като полезно изкопаемо а то цялото ми лице нарязано от очилата.
            Другото ми падане е на газопровода над с.Желява ще го качвам не по него а по насипа отстрани и газ на др-а но без гума нестава и хоп обърнат мотор падаме надолу без да пускам мотора и ставам долу кво да видя счупени костици на дланта
            Друго падане пак на този газопровод,има 3 4 малки бабуни и там компанията Денис Суиката и ко. дръпнали напред и вдигнали прах,давам газ и минавам през първите но мотора ми подскочи и си пуснах крака,и Пукнат крак
            Точно си бях продал др-а и с мз-то,и на пътя от Бухово за мургаш на отбивката за Буховският манастир,има един хълм и с един приятел ще се състезаваме нагоре,и пак такива бабуни като на газопровода,мотора отскача падам на около 20 30 метра падам си на главата и си чупя ключица
            Последното ми падане е от този уикенд,бяхме 3 мотора те напред аз отзад без очела и много прах,при ябланица,дълга права и много лек скок,аз със шосейни гуми,но на 4-та на пълна газ,скачам и аттам 10 метров коловоз от кал,падам ставам и ми няма нищо,явно Господ е бил с мен.

Има още много но това е тема с продължение
            MG RACING

Коментар

Най-гадното ми падане беше с първия ми мотор МЗ 150 ЕТЗ. Като купих мотора , той почти не беше каран а иначе си беше на годинки. Предишния му собственик ме предупреди че мотора не е каран 6 години и преди да го подкарам трябва да му прегледам всичко ,най-вече спирачките да не са клеясали. Обаче след като купих мотора нямах възможност да го карам около 3 месеца, и когато най-после ми се отдаде такава възможност, го подкарах без да спазя препоръката на предишния собственик. Резултата не закъсня! На една права реших да видя колко може да вдигне тоя мотор, а следваше завой почти на 90 градуса и мост над планинска река, веднага след завоя. Щом натиснах задната спирачка ,да намаля преди завоя, тя веднага блокира и си остана така въпреки че пуснах педала. Задната гума се завлече и продължих по допирателната на завоя, откъдето се отклоняваше черно пътче към един къмпинг. Обаче ,ооо шок и ужас , желязната врата на къмпинга беше затворена , до нея оставаха 20-ина метра а скоростомера показваше около 90 км/ч. В отчаянието си хванах с всичка сила предна спирачка, и са последвали едни салта ,заедно с мотора, от които физиономията на приятелчето дето караше зад мене изглеждаше така ,докато ми разправяше после. Първата ми работа след падането беше да пробвам всичко по мене дали работи : ръце ,крака , врат. Всичко мърдаше, и почти не ме болеше ,ОБАЧЕ БЕШЕ ТЪМНО, а случката стана около обед! Викам си , брей сигурно съм си треснал главата и съм ослепел, и започвам неистово да си опипвам главата с двете ръце. Пипам отпред и просветна! Чак тогава разбрах че каска имам на главата и че слюдата е яко омазана с кал ,та затова ми е било тъмно пред очите. Ама като си свалих каската и си видех "новия" мотор, и пак ми се стъмни. Около 2 часа му събирахме чарковете с приятелчето покрай пътя, а оборотомера така и не го намерихме. А на мене нищо ми нямаше, само натъртвания и 3 пукнати ребра ( за които научих години по-късно, защото тогава даже не отидох на лекар). Абе кашкавален мотор е това МЗ-та, много лесно се чупи .
              Последно редактирано от sl.daskalov; 23-03-07, 20:17.
              "Do not correct a fool, for he will hate you;
              Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                Абе кашкавален мотор е това МЗ-та, много лесно се чупи .
                Ама съвсем не съм съгласен ! МЗ-та си е хубав мотор но не е за скоци, плюс това да не забравяме факта, че ако ще и от новите да е ако е засилен наистина толкова много и почне да се подмята с такава скорост ще стане на трески !
                [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
                [/FONT]________________________________________
                [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
                [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
                [/CENTER]
                [/CENTER]

Коментар

Първоначално публикуван от Different_Soul Преглед на мнение
                  Ама съвсем не съм съгласен ! МЗ-та си е хубав мотор но не е за скоци, плюс това да не забравяме факта, че ако ще и от новите да е ако е засилен наистина толкова много и почне да се подмята с такава скорост ще стане на трески !
                  Прав си ! Последния ми коментар беше нещо като майтап! МЗ-та ми надживя всички японски и италиански мотори, които имаше по това време в нашия град, и ще надживее още много ,при сегашния му собственик. И сега е в отлично състояние! Ама поддръжката за 10 г. ми излезна колкото 2 японски мотора като сегашния ми да си купя. Винаги съм купувал оригинални части, и не съм чакал нещо дасе счупи та да го сменя! А иначе голям душманин на карането бях, то остави карането по планината, ма то коне бутах , па под цистерни влизах, па какви ли не проби и дивотии правих. И после... о радост за търговците на части!
                  Извинявам се за отклонението от темата, ма нещо тия спомени една носталгия предизвикаха...
                  "Do not correct a fool, for he will hate you;
                  Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Според мен е най гадно,когато си счупиш нещо/рька,крак ,глав и др./всички други падания не можем да ги помним.Те са си /консуматив/

Коментар

Първоначално публикуван от asen_dp Преглед на мнение
                      Според мен е най гадно,когато си счупиш нещо/рька,крак ,глав и др./всички други падания не можем да ги помним.Те са си /консуматив/
                      Незабравяйте че има и по гадни неща!
                      Четох случките на колегите който разказваха за преживяванията си с МZ и се сетих за жалост за две трагични случки с MZта!
                      Трагични случки с близки приятели които караха такива мотори. Е то не е баш ендуро случка ама покраи МЗтата ми се ще да ги спомена.
                      Първия случай беше с мойто чисто ново МЗ 150 ЕТЗ (преди повече от 20г.) - та накратко дадох го на приятел да направи кръгче и той взе че се спря с около 70км/ч в един дирек, след 1 час небеше между живите.
                      Втори случай: Съученик имаше МЗ 250 ЕТЗ леко преправено ала ендуро и един ден като се връщал от работа невзел остър завой и челно в един Жук-остана мъртъв на място.
                      И двамата бяха млади под 25г.
                      Дано са добре горе на небето!
                      На никого непожелавам раздяла с приятел по този начин.
                      Внимателно!
                      born to be wild
                      Кольо Ковачев

Коментар

и аз обичам да скачам от време на време и така на 1 шкарп в гората (такова като скокче) скочих и се призимих в 1 храсти целия бях в тръни надран и мотора едвам сме го извадили )) ..... Също така веднаж се спусках по чакъл ма бях се позасилил и коловоза ми поднесе предната гума и се повлачих по чакъла не стига 4е си направих краката в белези но от горена сичко кракът ми беше върху ауспуха ))
                        [url]http://snimka.bg/album.php?album_id=64575&photo=1[/url]

Коментар

най смешното падане

Събетието се развива в края на една разходка из стара планина по точно 17 Март2007 . Групата се прибирахме след разходка до Мургаш прикалено чисти и решихме да поправим грешката , какво се случи сами виште

Коментар

Re: наи смешното падане

Нещо не мога да кача клипа сори

Коментар

Re: най смешното падане

Прати ми го на Пощата аз ще го кача Cvuc_5@abv.bg
                              http://ftp.domainbg.com/CECO_KANGOTO...%20EGOISTE.bmp

Коментар

Ето и от мен едно смешно падане ; http://www.vbox7.com/play:25e468d9
                                Пия вино само по два повода: когато за вечеря има дивеч и когато няма.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X