Обява

Свий
Няма добавени обяви.

На гости на ЗМЕЯ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: На гости на ЗМЕЯ

Първоначално публикуван от Мони Преглед на мнение
    Змея,
    гледам,че си редактирал, с причина "фъфлене".....еми не си прав....то "фъфленето" отдавна се е превърнало в увлекателен разказ.
    В твое лице и в лицето на Бойко,Чинела си има вече мноого сериозна конкуренция(в разказването и снимките де!)....да сте живи и здрави и с все с такива постове да радвете очите ни....

БЛАГОДАРЯ!!!
    Ех, Мони - сполай ти за добрите думи, както се казва "Ш`се стараем"

А за конкурирането с Чинела - напълно съм съгласен, но в смисъла на латинското значение на думата, т.е. "допълване" - ние го чакаме да ни зарадва с поредната си серия, от която да получим вдъхновение и хъс за новите подвизи, които да опишем

Първоначално публикуван от Chinela
    ...Изобщо, аз май ще се откажа от писането и ще се заема с карането...
    На кого ще ни оставиш, Иванееее ... да не си посмял !!! Аз за кво толкоз се старая

Първоначално публикуван от miki64
    ..............................
    2. "Змея" си е наистина змей...не цял дракон си е!!!!
    Малко ми е неудобно, ма да попитам - да се възгордея ли заради горното или напротив

Коментар

• От: На гости на ЗМЕЯ

Напук на студеното и дъждовно време решихме и тази седмица да заснемем следващата серия на "На гости на ЗМЕЯ". Този път действието се разви на гости на Мони в село Миланово. Прекрасно място в Стара планина. Та събрахме се на 22.05. обаче цял ден хвърляхме боб дали ще вали в неделя или няма. И така хвърляйки си боба, отново обектива на апарата се запоти, а вечерта и ние се запотихме. Обаче на 23.05. сутринта не валеше и решихме - сега или никога. Бяхме ЗМЕЯ, Мони, Емо и моя милост. Изкарахме моторите

нахранихме ги

И тръгнахме. В началото голяма газ, все едно бързаме да изпреварим дъжда. Спряхме чак на една хубава кал, където ЗМЕЯ ни показа как се кара без грайфери на задната гума. Ма много е добър е станал.

Емо и той вика - чакай и аз да се изцапам малко

Така, след малката игра решихме да продължим.

Започна леко да вали. После малко по-силно, докато изведнъж почна да вали така, все едно бях на автомивка от ония на ОМВ - нищо се не види.
      Решихме да поизчакаме малко и се скрихме под едно дърво - третото от дясно на пътя

Така в приказки изкарахме около 20 минути, след което времето се смили над нас и спря да вали.
      Естествено не губихме време и отново дадохме яко газ за да стигнем над мандра "Пършевица". Е, тук Мони пи една студена вода

а останалите се любувахме на прекрасните гледки. Въпреки облаците над нас, гледките горе в планината бяха невероятни. Навсякъде зелено, свежо, та чак ми идеше да попаса малко, ама добре, че не мога толкова да се сгъна.

Последва дискусия по кой път да хванем.

Мони вика от тук надолу, а Емо и ЗМЕЯ - от тук нагоре и после надолу. Аз стоя слушам и се радвам на ентусиазма, природата и въображението им, щото аз път там не виждах. В крайна сметка решението беше нагоре. Така стигнахме някъде горе и след това слязохме до мандра Пършевица. Времето вече започваше да става още по хубаво, та чак и слънцето се показа. Пихме по едно кафе и Мони ни поведе към връх Соколец.
      Пътя приказка, а мястото беше невероятно. Даже и други бяха излезли на разходка, ама се бяха организирали по-голяма група от нас.

От доста време не бях виждал свободни коне и направиха голямо препускане, което ще рече че и на тях им е било голям кеф.

Позяпахме и тук малко хубавите гледки, които Мони ни показваше

Времето пак се намръщи, ама не ни се прибираше още и Мони ни поведе към място, за което ни разказа страшна история. Карат с негов приятел, той спира на края на едно изкачване, а неговия приятел не спира, излита от скалата и прави свободен полет от около 30 метра. Мястото като го видях още не мога да повярвам, че се е разминал само с една счупена китка на ръката. Аз стоях и не можех нищо да кажа, а се надявам със снимките да успея да покажа това място.

Отново започна леко да вали и решихме да тръгваме да се прибираме. Стигнахме до Миланово, но понеже пък беше спряло да вали продължихме към старото село, което още предишния път ме впечатли в какво красиво място е. Там беше и друг наш приятел, който спаси положението с един "лек" глад, който ни беше обхванал.

Е, след това вече наистина се прибрахме. Много е хубава природата в този край, с интересни места и за каране и за разходки и е едва на 60км. от София. Поне аз мисля още доста пъти да се върна там. Благодарности на Мони и семейството му за гостоприемството и приятната компания. Нещо много почна да ми харесва ендурото, та чак се притесних малко да не забравя да карам големия мотор.

Като маршрутче се получи ето това.

Последно редактирано от boiko73; 27-05-10, 23:19.

Коментар

Хиляди благодарности и едно "Мерси" на Мони и Силвия за гостоприемството и прекрасната компания - благодарение на тях този дълъг уикенд не ни стигна, за да се нарадваме на всичко, което ни заобикаляше.

Тази серия започна в отвратителното дъждовно утро на 22.05 така:

А завръщането премина през това:

и завърши така:

Но каквито и несгоди да срещнеш, преодоляването им е песен с такива спътници:

След тия операции може спокойно да ми викате Митьо Крика

П.П. Няма как да премълча друго едно историческо събитие, случило се този уикенд - Втора Лична Среща с Чинела Ма понеже той не помнеше първата, пък и двамата бяхме "цивилни", оставихме снимката за поколенията за следващия път, когато се надявам и да покараме

П.П.2 Някой да знае откъде мога да си купя подходящи гуми за ремаркето ?

Коментар

Аз също благодаря за страхотната компания!!!

Добре сте дошли отново!

@Митьо-Змеьо-Крика,как идвете гуми ги "бастиса" бре?

Поздрави,
          търся си подписа....

Коментар

Мони и Силвия,
            Благодарим Ви за гостоприемството, а на всички останали "екипи в боксовете на ендуристите" - за прекрасната компания
            Радваме се, че се запознахме и изкарахме празничните вечери заедно с Вас.
            Бъдете винаги така усмихнати и лъчезарни
            Поздрави на всички:
            По-добре мъртъв, но пич,... отколкото жив скапаняк!...

Коментар

Видимо личи, че сте се забавлявали, но едно пиленце ми каза, че разказа не е пьлен. Хубави снимки.

Коментар

Първоначално публикуван от ЗМЕЙ Преглед на мнение
                Хиляди благодарности и едно "Мерси" на Мони и Силвия за гостоприемството и прекрасната компания
                Нека любезните домакини приемат и нашите хиляди благодарности, та да станат милион. БЛАГОДАРИМ

П.П. Няма как да премълча друго едно историческо събитие, случило се този уикенд -
                Втора Лична Среща с Чинела Ма понеже той не помнеше първата, пък и двамата бяхме "цивилни",
                Съжалявам Змей, но съм така устроен, че докато не пия на една маса с даден мъж и докато не легна в едно легло с дадена ...... не мога нищо да запомня...
                Сега вече след изпитата ракия заедно с теб, съм те запечатал на "меморито" като рождения ден на комшийката.

До нови срещи в Рила след месец време, тогава ще има и снимков материал за поколенията.

Коментар

Първоначално публикуван от Мони
                  ... @Митьо-Змеьо-Крика,как идвете гуми ги "бастиса" бре? ...
                  Талант

Първоначално публикуван от grandvan Преглед на мнение
                  Видимо личи, че сте се забавлявали, но едно пиленце ми каза, че разказа не е пьлен. Хубави снимки.
                  Ееее, ние в различните форуми постваме материала, който е съотносим - тук - за ендурото, във форума на анонимните алкохолици - за пост-ендурджийските изяви /ама там постваме с истинските си имена, че да ги дразним/, а във форума на XXL не смеем да пишем, щото там Чинела е безапелационен

... Сега вече след изпитата ракия заедно с теб, съм те запечатал на "меморито" като рождения ден на комшийката...

...До нови срещи в Рила след месец време, тогава ще има и снимков материал за поколенията.
                  От твоите пръсти - в Божиите очи

Коментар

Ееее, ние в различните форуми постваме материала, който е съотносим - тук - за ендурото, във форума на анонимните алкохолици - за пост-ендурджийските изяви /ама там постваме с истинските си имена, че да ги дразним/, а във форума на XXL не смеем да пишем, щото там Чинела е безапелационен

То си е така, ама може и по раздели:
                    -форум ендуро- преработена слама по и в......
                    -форум алкохолици-мьглявината андромеда след ...... бутилка

Коментар

След известно прекъсване от три месеца започна и втори сезон на сериала. Този път групата "Тюфлек рейсинг" се събра в с.Мийковци до гр.Елена. Екип в състав - ЗМЕЯ, ЕМО, Пламен, Веско и Дънди. И аз бях там. То като гледам май само аз си останах тюфлека. Останалите много напред вече с карането. Та така 28.08.2010г. сутринта "рано" около 10.00 часа. Емо вече е с нов мотор "HUSABERG 570", ама много як. Да му е честит.

Макар че, е същия като Сузукито - син. Даже Пламен се чуди къде е разликата

Майтапа на страна ама мотора е много хубав. Така около 11.00 часа потеглихме.

Посоката беше хижа Чумерна. Всички караха, само аз се возих, ама пък много хубаво в тая Стара планина.

Тук видяхме и първия недостатък на Хусаберга. Тапите за маслото ги правят от дърво и много лесно падат. Наложи се да спрем и Пламен да изреже нова тапа, че иначе излиза маслото.

Емо с нова тапа - голяма радост

Монтажа

А в това време аз вече берях душа от жега.

Продължихме след хижата в посока към някакво водопадче, което само Емо знаеше къде се намира. Ама както споменах тия тапи много лесно падат и естествено новата пак се загуби, но пък поне спряхме на слънце, че да не ни е студено

Ей ма и мене след като поех малко въздух

Новата тапа. Ама Пламен вече може да ги продава, че много хубави ги прави. Предполагам, че може и да ги гравира

Решихме да потърсим друго решение, че така няма да стане. Предположихме, че в хижа Чумерна може да продават такива капачки и се върнахме до там. И наистина продаваха и то точно за модела

Вече всичко е наред и почнахме да си вдигаме гащите

Продължихме към водопадчето, което е в посока Прохода на републиката.

И по едно време даже го намерихме

Там малка почивка и продължихме към Предела, че имало кюфтета там.

От там дойдохме и точно като си изядох кюфтетата ми казаха, че пак от там ще се връщаме.

Всички починахме

И почнахме да се връщаме. Уж пак по същия път, ама малко по друг минахме та се забихме в един баир, един каманак - голямо чудо. То всъщност чудото си беше за мене, а другите му викаха екстрем. Пробвах, качих не знам колко, ама каталясах и реших да се връщам по друг път. Пламен пък ми каза, че имало мечки в гората и не можело да тръгвам сам и дойде с мен. Така се разделихме за малко, но накрая всички се събрахме в с.Мийковци живи, здрави и щастливи.

Много хубаво беше, а и така се спасихме от най-голямата жега, за която гледах вечерта по новините, че била в района на В.Търново - 38 градуса.
                      Вечерта беше отново влажно и се запоти апарата и размазваше снимките и нищо не излезе от тях, но беше весело и не пихме много.

to be continued.................

Ето и всички снимки

http://htftp.offroad-bulgaria.com/bo...27-28.08.2010/

Коментар

Добре дошъл отново, Бойко !

Липсваше ни.

Коментар

Добре дошъл отново, Бойко !

Липсваше ни.
                          И на нас, много се зарадвах на репортажа, много. Благодаря Ви.

Коментар

Абе, Бойко, като ти гледам физиономията ми се виждаш доста по-изморен отколкото в Африка-тези хора от ТЮФЛЕК РЕЙСИНГ са ти взели здравето за един ден, ама то така си трябва като не си стоиш в Бьлгария

П.П.
                            Тапите са екстра и трябва да се патентоват

Коментар

Браво на ЗмеЙ и компания! Малко още трябвало да продължите на запад и със сигурност щели сте да се разхладите в хубавото езеро между букаците! Ама де да го знаете?? Нищо, друг път!
                              Абе да не би тая тапа да е с лява резба, че зарад туй да не удисва???
                              Поздрави Чичати Фър!!!
                              Последно редактирано от viki terzieva; 30-08-10, 11:06.
                              Най-добре е да имаш богати приятели!!!
                              Ако не ти дадат, барем няма да ти искат!!!

Коментар

Първоначално публикуван от grandvan Преглед на мнение
                                Абе, Бойко, като ти гледам физиономията ми се виждаш доста по-изморен отколкото в Африка-тези хора от ТЮФЛЕК РЕЙСИНГ са ти взели здравето за един ден, ама то така си трябва като не си стоиш в Бьлгария
                                Абсолютно си прав. Аз докато съм гледал патки и маймуни в Африка, хората тук са карали и вече дават яко газ. Нямат стигане. Чак се замислих дали да не спирам с туй каране, че поне да не преча.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X